За една билка ( ако изобщо съществува )

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот ilusia » 29 Юни 2007, 10:05

Интересува ме една билка. Не зная дали съществува изобщо но ще се опитам да я опиша .
Горе има малка жълта тичинка и дълги , тънки бели листенца ( не много дълги самото цвете е малко - много наподобява горната част на лайката но листенцата са една идея по-тънки) Долу има малко стъбълце но има няколко светло зелени листа като на липа. Абсолютно същите.
Наистина прилича на кръстоска между липа и лайка :) Ако такова растение няма бих помолила някой да ми обясни символните значения на лайката и липата и някой важни болести , които лекуват.
Благодаря.

Лайка - Изображение ( нещо подобно но с по-малка тичинка и по-големи листа)

атинско име: Matricaria chamomilla. Едногодишно тревисто растение с приятна миризма и слабо горчив вкус. Цъфти от пролетта до есента по поляните и пасищата, около населените места, из дворовете. Съдържа етерично масло, салицилова, никотинова киселина, слуз, мазнини, витамини A и C, горчиви вещества. Помага при възпаление и камани в бъбреците и пикочния мехур, болки в стомаха и червата, цистит, колит, при безсъние, главоболие; външно за лапи при рани и циреи, хемороиди, рани в устата, за гаргара при гърлобол, зъбобол, възпаление на сливиците.

А листото долу - светло зелено както това тук ( малкото ,тънкото ,светлозеленикаво )
Изображение
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 29 Юни 2007, 10:15

На снимките са лайка и липа...
Липата се използва при постудни заболявания, грип, бронхит, бронхопневмония, плеврит, ангина, трахеобронхит, възпаление на пикочния мехур и бъбреците, гастрит, ревматизъм, хемороиди, неврастения, зъбобол и др. (Справочник за билките на М. Николова).

Аз пия отвара от лайка при леки болести на дихателните пътища.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 29 Юни 2007, 10:19

Че са лайка и липа знам. За какво се използват също зная. Говоря за нещо по-силно и по-мощно , като символ или свързване с нещо древно , като... ух знам ли и аз... просто ми е нужно да знам
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 29 Юни 2007, 10:21

Не съм убедена, че си избрала най-силните билки за целта :?
Силни дървета са ясен, дъб, бряст. От овошките е силна ябълката, от храстите - къпината.
Не знам за какво са ти необходими, обаче... та в общи линии говоря наслуки.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 29 Юни 2007, 10:29

Ами , смятам , че на сън някой ми подсказа нещо с тези билки или просто си спомних едни особени техни приложения от минал живот , в момент , в които са ми изключиелно нужни. Просто се питах дали има още нещо :)
Благодаря.
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 29 Юни 2007, 10:47

Лайка-баня с лайка,се препоръчва за привличане на любов.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 29 Юни 2007, 10:50

Аз преди време бях писала нещо за липата ( по скоро като въпрос )- има го тук някъде из форума, а ти беше писала за лайка - някакви маски...Ама хибрид между двете :? ...няма такова животно. Сигурно ти се смесват разни неща на сън - тихичко, едва...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот stanislava » 29 Юни 2007, 10:54

Липа-лечение,любов,защита.Илюзия ако споделиш какъв е проблема бихме могли да те насочим.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 29 Юни 2007, 11:50

Ами... смятам , че е здравословен.
Преди няколко дни имах... един лек припадък и задушаване , после болки в стомаха , губене на апетит , каквото и да хапна после исках да го повърна и днес видях , че Лайката всъщност помага при болки в корема .
Отделено в любовта нещата не са розови , но пък те цял живот са си такива , тъй че му свикнах :) Не отдавам значение вече на това.
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 29 Юни 2007, 12:35

3 дена-чай от лайка
3 дена-чай от млечка-от аптеката-виж дозата
3 дена-чай от комунига-от билкова аптека-някой билки имат двойници
3-дена-чай от жълт кантарион
Пие се 3 пъти на ден 30мин преди ядене.Тази рецепта е помогнала на човек лекуван за рак на стомаха и изписан да си умре в къщи спокойно.И още си е жив.
Поразтърсих още малко за лайката-разхвърлена около дома предпазва от прокпятие и заклинания.
За припадъка на върха на ножа се взема от подправката кимион-може и смесен с мед.
За любовта провери дали не ти пречи проклятие-евентуално би използвала восъколеене.Успех.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 29 Юни 2007, 13:14

Благодарна съм ти за усилието :)
Мерси много :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 29 Юни 2007, 13:19

Ако възраста ти е тази, която си посочила е твърде рано за заключения , че не ти върви в любовта. Там човек цял живот се учи и пак не успява да я изучи.
Станислава ти е дала добри рецепти и напътствия , само ми се ще да добавя за стомаха нещо. Обикновено проблеми възникват когато се захранваш с неподходящи неща – в прекия и преносния смисъл. Аз до преди два дена също бях загубила апетит за дни, а при мен се дължеше на неправилни идеи и мисли, които интуитивно спирам да захранвам . Храненето има дълбока символика . Ако проблема е сериозно здравословен , би следвало да се замислиш дали е подходящо да хабиш енергия с духове на починали или в игра с огъня. В случея и най здравия човек би се изморил, особено ако няма подготовка и опит. Това е само като допълнение през моя поглед. Дано скоро се излекуваш.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот ilusia » 29 Юни 2007, 13:34

Не е точно тази :)
На 19 съм. Не се имам за болна , понякога на човек се струпват твърде много неща на главата. Имам ангажименти , имам изпити и се налага да излизам в най-голямата жега. Грижа се и физически и психически за много хора , уморявам се и това се отразява. Онова със свещта съм го правила преди година . Всъщност за какво ли се оправдавам ? Не зная , мразя да си правят грешни изводи . И не съм викала духове. За любовта не смятам , че някога в този форум съм молила за каквато и да било помощ. Нямаше да го спомена ако станислава не го беше казала в поста си относно лайката. Относно опита и подготовката... той никога не е достатъчен :)
Онези които го мислят , в повечето случаи се самозабравят :) лошо.
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор