Рунна медитация

Темата сама подсказва за себе си за какво ще иде реч. Силата на Руните, тайната на Один, това е което ще намерите в тази част на Форума.

Модератор: EliKarim

Мнениеот LZayn » 26 Яну 2007, 14:41

Имах предвид да ми препоръчаш нещо хубаво, което ти си ползвал Wizard. Иначе има толкова инфо, което е пълна шлака...
"Магията няма безопасна ..."
Аватар
LZayn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 26 Яну 2007, 15:04

Като за начало можеш да ползваш тези: Ralf Blum - The Book of Runes, Edred Thorsson - Futhark: A Handbook of Rune Magic, Scott Cunningham - Earth Power: Techniques of Natural Magic, Lisa Peschel - ClassicalRunes. Това ако прочетеш ще ти е достатъчно на първо време.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот LZayn » 29 Яну 2007, 13:26

Не си много очарован от книгите на Кенет Медоуз, така ли ?
Щото той има особенно отношение за подредбата на руните...
Аватар
LZayn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 29 Яну 2007, 18:42

Не че не съм очарован, но виждам, че си я прочел и си запознат с нея. А какво всъщност те заинтригува толкова в подредбата на Кенет Медоуз?
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот lucia » 30 Яну 2007, 08:32

Мненията ги прочетох малко по диагонал, но относно рунната медитация преди време ми казаха едно упражнение: Хващаш руната в едната ръка, визуализираш я + мантра. При този тип медитация се развива по скоро вътрешното усещане спрямо конкретната руна. Все пак необходимо е не само да знаеш значенията на руните, но и да развиеш усета си към тях, това става с много практика, а не само с четене :)
Аватар
lucia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот LZayn » 30 Яну 2007, 08:56

Wizard написа:А какво всъщност те заинтригува толкова в подредбата на Кенет Медоуз?

Ами той доста регламентирано доказва, че Фе е своеобразен завършващ процес и не би трябвало да се започва с него ... въпреки, че всъщност подредбата им трябва да е в кръг и всяко друго линейно представяне би било компромисен вариант.
Не съм чел друг автор и ми се искаше да чуя и друго мнение.
Смятам да опитам някаква форма на медитация свързана с руните и за това сега събирам първоначална инфо. Ако имаш някакъв опит с подобно нещо, ще се радвам да го чуя. :)
Аватар
LZayn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 30 Яну 2007, 14:30

До lucia: съгласен съм, че е необходимо "не само да знаеш значенията на руните, но и да развиеш усета си към тях, това става с много практика, а не само с четене".
Затова не бих посъветвал тези от вас, които се сблъскват за първи път с руните, непремено да започнат да се учат с тях. Има и други сигили, знаци и т.н., които също могат да се позват за сваляне на информация.

До LZayn: Тази руна ФЕ, за която пишеш, коя руна точно имаш в предвид? Защото има много различни преводи на самите руни. И не разбрах, тя завършек на какво се явява, въпросната руна?
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот LZayn » 31 Яну 2007, 11:01

Става въпрос за първата руна от реда на Футарк ...
За скандинавските Руни знам само от Медоуз и в книгите си той ги представя в наколко пласта (доста задълбочено представя същноста им като процеси от самото създаване на Вселената - сили действащи и в момента) Надявах се да споделим опит с хора който са се занимавали с тях ...
Аватар
LZayn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 31 Яну 2007, 12:43

LZayn написа:Надявах се да споделим опит с хора който са се занимавали с тях ...

Имаш в предвид със самите руни ли?

Виж всеки автор на определена книга (за магия) си има свои собствени методики на работа и това дали при един работи едно, то при друг, може да работи друго. Така че, лично аз бих те посъветвал да не приемаш всяко мнение като модел за работа.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот LZayn » 01 Фев 2007, 08:12

:) , много начинаещи вместо да търсят своя практика се отдават на чужди модели... Обаче напоследък си мисля - в навечерието на съвсем нова ера в развитието на хората не е ли малко излишно да се връщаме към по- стари практики?
Аватар
LZayn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 01 Фев 2007, 12:42

По-стари, по-нови - те пректиките са си все едни и същи! Друг е въпросът, че и едните и другите се представят така, както биха били най-удобни за самия автор... Ти обче си избираш какво да практикуваш, какво от всичко това ти допада най-много и какво се получава при теб най-бързо и най-лесно.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Shadow Mage » 19 Фев 2007, 04:26

LZayn: Ами той доста регламентирано доказва, че Фе е своеобразен завършващ процес и не би трябвало да се започва с него ... въпреки, че всъщност подредбата им трябва да е в кръг и всяко друго линейно представяне би било компромисен вариант.

Според мен Фе е по-скоро заземяваща руна - т.е. пренася нещата които искаш да станат от астрален към физически план. Колкото до изписването на руните в кръг или в линия - просто погледни какви са свойстжата на едното и другото и тогава ще разбереш (може би) защо в руническата магия се предпочита линейното изписване пред кръговото :). Освен ако не си абсолютно сигурен какво смяташ да правиш и не допуснеш при правенето грешка (от невнимаине, преумора или друго) че тогава ми е мн любопитно кой би се заел да ти помогне ...
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vermic The Witch-King » 15 Апр 2007, 09:15

Лубимата ми тема за скандинавски руни и така като четох не разбрах как се използва?
Инквизитор
Аватар
Vermic The Witch-King
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Charlie_McGee » 24 Май 2007, 12:30

Рунна медитация
Аватар
Charlie_McGee

Мнениеот KAT » 24 Май 2007, 13:36

puke

Това дето съм сложил на първия ред са руните. Онова дето го изплюва човечето, гледайте анимацията малко по-дълго и ще разберете.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 24 Май 2007, 13:50

B-L-O-T - пак ще каже че не схванал накъде бие и за да е по-ясно. Имаме дума "руни" имаме и дума "руини" - общото в двете понятия е че имаме някакви древни останки от нещо си достигнало до нас. И онова дяволче в горния пост си похапва руни и после като се изплуе те се превръщат в руини, който не е разбрал да гледа дяволчето по-горе внимателно.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeFree » 20 Юни 2007, 19:56

може ли да ми предложите някоя книшка на БГ PLS PLS PLS :oops: :oops:
6te sam blagodaren icon_eusa_dance
Аватар
BeFree

Предишна

Назад към Скандинавска магия - Руни

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор