Модератор: EliKarim
Trismegist написа:Открих пак нещо,като гледах руните.Тяхната форма олицетворява различни пътища по дървото на живота.Вероятно всяка руна показва различна комбинация на сефири.Нещо,като мудрите,които са комбинация на пръсти или отново на сефири.А сега трябва само да си припомня,какво значише всяка руна и да проверя значението на сефирите.
Слънчев Ариец написа:ЕЛФХАЙМ
Това е царството на елфите.Магическият й образ е свирепа жена-воин,която държи копие и напомня на нибелунга.
Stalik написа:Слънчев Ариец написа:ЕЛФХАЙМ
Това е царството на елфите.Магическият й образ е свирепа жена-воин,която държи копие и напомня на нибелунга.
Може би имаш предвид че жената прилича на валкирия... Нибелунгите все ми се струва че бяха някакви джуджета... А жените-войни в древногерманския епос са валкириите. И за майката на Хела - името на великанката е Ангробода на български.Иначе информацията ти е безкрайно интересна. Никога нямаше да се сетя за връзка между Игдрасил и кабала...
Stalik написа:Слънчев Ариец написа:ЕЛФХАЙМ
Може би имаш предвид че жената прилича на валкирия... Нибелунгите все ми се струва че бяха някакви джуджета... А жените-войни в древногерманския епос са валкириите. И за майката на Хела - името на великанката е Ангробода на български.Иначе информацията ти е безкрайно интересна. Никога нямаше да се сетя за връзка между Игдрасил и кабала...
DragonFire написа:Ариец, правил ли си рунически преход през всичките светове? В смисъл с влизане във всяка руна, с нужните стадхи, галдъри и т.н. Аз съм започвал няколко пъти, но ни веднъж не съм издържал докрая. Ако си правил прехода някаква насока можеш ли да ми дадеш. Много ми е интересно, ама все се запъвам някъде и не мога да завърша прехода. Иначе успях, с малко повече воля да направя преход по основната ос на дървото наведнъж, но не съм запазил ясни впечатления.