Атака

Темата сама подсказва за себе си за какво ще иде реч. Силата на Руните, тайната на Один, това е което ще намерите в тази част на Форума.

Модератор: EliKarim

Мнениеот Stalik » 16 Мар 2006, 23:28

ekaya написа:и да ви кажа честно няма много мистика

Абсолютно невярно. Преди години беше издадена една обемиииииииста дебеееела книга с твърди корици точно по въпроса. Отнасяше се само и единствено до това - мистиката в масонството. За съжаление и досега не съм се сдобил с нея по финансови причини. Иначе от дълго време прашасва в една моя любима книжарничка. (трябва да ги помоля да ми я подарят най-накрая...)

Хаха... Погледни имената на някои от най-известните окултисти на 19 и 20 век като за начало... Блаватска например мед и капе от устата като каже "розенкройцер"...

УандаБленда, не ме карай да ровя за прословутата снимка на Ани Безан с масонска престилка, че съм я забутал някъде из компютъра... :wink:
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ekaya » 17 Мар 2006, 08:50

има жени масони - в едно френско течение
Stalik, като говорех за мистика говорех за нашенските ни тук ложи... борбата коя е истинската кои са обединени от Великата ложа... и си имат алтернативни с оглед различните интериси и то не само в София, но и в различните градове... иначе след ритуална работа добре се напиват дружно :) Але те са малка проекция на цялата ни държава
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Хунор » 17 Мар 2006, 10:43

"Обикновеният масон, особено в синята ложа на първите три степени е лъган според предварително изработения план на голямата измама." - Текс Марс"

Скоро голямата измама ще лъсне и всички по ниски степени ще бъдат жертвани, за да могат да се спасят масоните от върха на пирамидата! :mrgreen:
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 17 Мар 2006, 13:07

Хунор написа:"Обикновеният масон, особено в синята ложа на първите три степени е лъган според предварително изработения план на голямата измама." - Текс Марс"

Скоро голямата измама ще лъсне и всички по ниски степени ще бъдат жертвани, за да могат да се спасят масоните от върха на пирамидата! :mrgreen:

Най-сетне един мъдър , разумен и знаещ човек!
icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 17 Мар 2006, 22:10

Ариец това беше изреждане а не сравняване icon_occasion

Хунор май много ти се иска да си масон :mrgreen: Ама за да станеш такъв първо трябва да стъпиш на много яка па4ка :mrgreen: :mrgreen:А като те гледам какъв си озлобен със сигурност си стъпил бос на гола земя.
Благородството задължава.И знаеш ли защо?Защото има какво да губиш.Злобата е присъща на бедните.Но не само телом а и духом :roll:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот xermes » 18 Мар 2006, 08:43

stalik--bravo..:))
trismegist--brato--da piem po edna bira..4esto sam v stara zagora--dobre zvu4ish..ne si se "ocapal"..:))
pishi mi tato@abv.bg
xermes
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Хунор » 18 Мар 2006, 09:23

WandaBlenda написа:Хунор май много ти се иска да си масон :mrgreen: Ама за да станеш такъв първо трябва да стъпиш на много яка па4ка :mrgreen: :mrgreen:А като те гледам какъв си озлобен със сигурност си стъпил бос на гола земя.
Благородството задължава.И знаеш ли защо?Защото има какво да губиш.Злобата е присъща на бедните.Но не само телом а и духом :roll:

Ама аз не съм злобен! :)
Нямам желание да бъда масон и пачките не ме интересуват, защото така се попада под контрол! :) Знанията на масоните са меко казано смешни: използват еврейска кабала, а така не се усещат, че служат на злия демон йехова, който е бог чифутите и заради който света е на това дередже!

Мен ме интересува единствено спасяването на Българският народ и България!

http://www.voininatangra.org
Последна промяна Хунор на 18 Мар 2006, 13:12, променена общо 1 път
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 18 Мар 2006, 13:08

WandaBlenda написа:Хунор май много ти се иска да си масон :mrgreen: Ама за да станеш такъв първо трябва да стъпиш на много яка па4ка :mrgreen: :mrgreen:А като те гледам какъв си озлобен със сигурност си стъпил бос на гола земя.
Благородството задължава.И знаеш ли защо?Защото има какво да губиш. Злобата е присъща на бедните.Но не само телом а и духом :roll:

Даааааам...Какво ли се чудя...всчики масони, че и родата им са еднакви! Все за пари мислят ...

Ей, Уанда Бленда, ако продължаваш да мислиш, че светът е само пари и че богатите са велики, няма да стигнеш далеч...

Просто твоето арогантно мнение ми доказа още веднъж някои мои разсъждения , относно това какво правят властта и парите с хората ...

Да не говорим, че в твоя пост се долавя силна злоба към Хунор, следователно обратнопропорционално, по пътя на твоята логика, ти си бедна, но бедна духом, което е по-лошото...

Ако всички, които стават масони, трябва да са подплатени "с много яка пачка", то навярно масонските ложи са пълни с изродени личности, чийто морал се ръководи единствено от парите и властта...Докъде ще стигне светът???!!! :roll:

Силните духом, ще победят! А "силните" с парите и властта си, ще ги изкълве забравата!
Последна промяна Vrania Volosia на 18 Мар 2006, 15:01, променена общо 2 пъти
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 18 Мар 2006, 13:43

Trismegist написа:Освен това масоните имат различни степени,така че тези на ниските нива не са много на ясно с играта на тези по-върховете.

Ниските степени на масонството се ползват от привилегиите на организацията естествено,но са използвани,за манипулация и контрол над човечеството.Или поне това са целите на масоните.

Освен това,ако не се лъжа май има повече от една масонска организация.Аз познавам също една жена,която се води масонка-но по моя преценка е на доста ниско духовно равнище,така че да се водиш масон е едно а да си-е съвсем друго.

Trismegist, Ich bin ganz einverstanden mit dir!!!
icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap

Точно така...Целта на масоните е тотален контрол над умовете на хората...Извинете, но те искат да въведът нов световен ред, който да е благо за всички хора... Но какво става всъщност?

Повечето политици са масони (дядото на Соломон Паси даже е бил 33 степен - най-висшата!), но съм виждала Соломон Паси на живо, чух го как говори и си вадя заключение, че е голям селяндур (извинете ме за думата, но аз говоря винаги каквото ми е на сърце)...Добре че не бяхте на откриването на Германския магазин за коли в Бургас (до Метро)! Щяхте да паднете от изказванията на Паси към Немския посланик :mrgreen:

Та...Соломон Паси също е масон...Освен , че е евреин - политик в Българската държава (това е нелепо), но и езика му е просташки, да не говорим, че нищо хубаво не сме видяли от нашите политици-масони...

Олеле, какъв ли ще е този Нов Световен Ред тогава, който готвят масоните?!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Stalik » 18 Мар 2006, 20:39

Vrania Volosia написа:Олеле, какъв ли ще е този Нов Световен Ред тогава, който готвят масоните?!

Съдейки по философията на WandaBlenda - Нов Счетоводен. :mrgreen:

Вижте... Аз мразя крайностите. Изчел съм много и мога да кажа, че някои теории за световната конспирация и масонството граничат с чистата клинична параноя. Но ми е трудно и да приема официалните обяснения на масоните за тяхното "общество". По простата причина, че често трудно ги разбирам! :P Веднъж се зачетох в едно масонско списание. На една от страничките (красиво оформени) имаше обяснение какво е масонството и каква е неговата цел. Беше дълго не повече от този мой пост. Е, Бога ми, поне 4 пъти го прочетох бавно и пак не можах да осмисля посланието на текста. Никога не съм чел по-объркано и трудновъзприемаемо нещо от това. А се занимавам с литература! Умберто Еко в сравнение с това се чете като детско стихче!

Съмнявам се зловещи масонски правителства пускат психотропни зомбиращи вещества в хлорираната чешмяна вода ( icon_cool ), но не приемам и "приспивни" обяснения.

Защо темата продължава да е в този раздел?
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 19 Мар 2006, 11:21

И аз се чудя защо темата е тук. Направо ме объркахте с тез разсъждения бе хора. Пък уж има цензура и има анти-смап контрол и ала-бала пък гледам латиница навсякъде аи Хермес е писал едно и също мнеие към 10 пъти. Що на мен да се трият постовете пък на други не?!
И си мисля че ако масон прочете кво сте писали ще се пукне от смях.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 19 Мар 2006, 12:24

Чувал съм ги и аз тия хипотезим,че разни организации,като Илюминатите примерно,се опитват да контролират човечеството с цел да му помогнат.
И че масоните искали да създадът войни и след,като половината народ на тази планета се изтреби да създадът нов световен ред.
Нещо,като идеята на Хитлер можеби.
Но колкото и посветени да са тия хора-явно трябва да са доста изглупели и добре зомбирани,за да си мислят,че това е начина за промяна на света.И все пак е възможно това да е по-малкото зло,но явно,тези организации са се изкушили от жаждата си за власт и функцията им е станала съвсем друга.
Целта им е лично облагодетелстване и контролирането на сета,чрез икономиката.

Не може някаква смешна организация да се противопостави на масоните.Обикновенно те знаят как да ползват силата на противника.
масони или не този свят си ги заслужава.Не е луд този,който яде зелника а този,който му го дава.

Не рябва да търсим причината за нашето положение отвънка.Всичко което е окло нас е причинено от собствената ни егоцентрична самонадеяност.От потдаването ни на провокациите на материята итн.
Всеки който задоволява собствените си егоцентрични желания става и исползвана жертва на масоните.Масоните са си на мястото,нека хората бъдат манипулирани,докато се държат като стадо овце. Масоните са изпит,за човечеството.Те просто си вършат работата.

Ако някой си мисли,че може да се противопостави на масоните,чрез война или като противопостави енергията на своята организация с тяхната-много се лъже.Никой не може да ги докосне,докъто те си вършат волята Божия.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vrania Volosia » 19 Мар 2006, 12:50

Трисмегист
icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap

Така е масоните не можеш да ги унищожиш отвън...Ами от вътре?
Гледайте филма Еклибриум...Много поучително твoрение по въпроса 8)

Сталик, ами ако масоните точно това целят?
Повечето хора са овце...Прочетат нещо сложно написано и решават, че щом не го разбират, следователно те са прости, а тези дето са го написали са велики умове!

Но не е така...Поне не и с мен...Когато видя сложно написано нещо, чието съдържание е плоско, решавам, че тоя дето го е написал е самохвалко и егоцентрик и се опитва да учуди читателите със "своя разум"

А идеите на масоните (това, което твърдят, че им е цел..) е обединение на религиите. Бог е един и тн...Обаче какво става? Те казват, че бог е един и че религиите произтичат от една обща - тоест еврейската...И до тук с моето съгласие по въпроса! Има исторически доказателства , че евреите са крали културата си от древен Шумер и Египет (и особено окрадена е Кабалата) , а Шумер (царството Самара) е основано от Българи, следователно Българската религия е по-древна, да не кажа - изначалната!

Защо става тази обърквация ли? В еврейската свещена книга - Талмуд ясно пише, че йехова им е възложил за цел да завладеят целия свят! И след като Българите са пълноправните господари, разбира се трябва да бъдат окрадени и затрити...Погледнете демографското ни положение! Тия политици- масони така изграбиха държавата, че хората мрат от беднотия и българи едва останаха...Огледайте се около себе си!!! Нима сте слепи за действията им?!

Ами ако Тетраграмматон ("Четирибуквеният" в превод от древногръцки) означава TNRI (Тангра), a ne IHWH (Яхве/ Йехова), както твърдят евреите???

Възможно ли е Кабала да е всъщност древната магия на Прабългарите?Има го и този вариант нали? :roll:

bgf
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Stalik » 19 Мар 2006, 17:51

Vrania Volosia написа:Трисмегист
Има исторически доказателства , че евреите са крали културата си от древен Шумер и Египет (и особено окрадена е Кабалата) , а Шумер (царството Самара) е основано от Българи, следователно Българската религия е по-древна, да не кажа - изначалната!

Защо става тази обърквация ли? В еврейската свещена книга - Талмуд ясно пише, че йехова им е възложил за цел да завладеят целия свят! И след като Българите са пълноправните господари, разбира се трябва да бъдат окрадени и затрити...Погледнете демографското ни положение! Тия политици- масони така изграбиха държавата, че хората мрат от беднотия и българи едва останаха...Огледайте се около себе си!!! Нима сте слепи за действията им?!

Ами ако Тетраграмматон ("Четирибуквеният" в превод от древногръцки) означава TNRI (Тангра), a ne IHWH (Яхве/ Йехова), както твърдят евреите???

Възможно ли е Кабала да е всъщност древната магия на Прабългарите?Има го и този вариант нали? :roll:

bgf

А защо тетраграмматона да не е STLK - като Сталик! :mrgreen:

Тук вече съвсем не съм съгласен. От едната крайност - хоп! - в другата. Сега пък Българите основали Шумер... Това вече е крайно преувеличено. Започнахме да работим с такива смели хипотези, че свят да ти се извие.

Истината е че България страда от явни зложелатели. Но вина за това има на първо място безинициативния и дезинформиран народ. Масоните може дейно да помагат, но да ги виним за ограбването на България еднолично... ... Мисля хората имат далеч по-важни занимания от България.

Значително резервиран съм теории за световната конспирация във версиите на Волен Сидеров. Аз търся масонската идея на едни по-езотерични и духовни нива. Почитта към Луцифер и ирационалното преклонение пред символиката на Соломоновия храм ме хвърлят в съвсем други посоки на разсъждение от великото историческо стълкновение между евреи и българи... :roll:
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 19 Мар 2006, 19:39

Ще поживеем пък ще видим кой е прав и кой е крив. :wink:

Я повтори???
Масоните почитат Луцифер? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Абе кой ви е излъгал? Луцифер и масонският култ към еврейската култура е като вода и да пуснеш в нея сешуара! ГЪРМИ! Не ме расмивайте, бе хора!!!

Не бях се смяла отдавна така...Извини ме, Сталик :wink:

Мисля хората имат далеч по-важни занимания от България.

Добре бе, добре...Видяхме, че не ти пука за България...И какво да ти пука...Едва ли има нещо българско у теб :wink: Това, че живееш в България, не доказва абсолютно нищо!!!

Оф, забравих, че това е форум на "магьосници" :mrgreen:

Стига съм говорила, все едно се намирам във форума на АТАКА :mrgreen: , че вече ме взехте за фанатизиран родолюбец...Обаче ако едно време нямаше такива фанатизирани родолюбци като мен, сега щяхте да сте турци! :mrgreen: :roll:

Прави сте...не му е мястото...Дайте да лафим за магии :mrgreen:

Например, Сталик! Би ли ни разказал за твоите теории?:)
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Stalik » 19 Мар 2006, 20:48

Vrania Volosia написа:Я повтори???
Масоните почитат Луцифер? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Абе кой ви е излъгал? Луцифер и масонският култ към еврейската култура е като вода и да пуснеш в нея сешуара! ГЪРМИ! Не ме расмивайте, бе хора!!!

Да. Точно така. Луцифер. Категорично разграничаван (уж) от Сатанаил. Луцифер в светлият образ на младеж не-ангел. Справка - Уилям Блейк (един от най-известните масони).

"Lucifer, the Light-bearer! Strange and mysterious name to give to the Spirit of Darkness! Lucifer, the Son of the Morning! Is it he who bears the Light, and with its splendors intolerable, blinds feeble, sensual, or selfish souls? Doubt it not!" [Albert Pike, Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, p. 321, 19th Degree of Grand Pontiff; Red Emphasis added]

Vrania Volosia написа:Добре бе, добре...Видяхме, че не ти пука за България...И какво да ти пука...Едва ли има нещо българско у теб :wink: Това, че живееш в България, не доказва абсолютно нищо!!!
Ще те помоля да си мериш тона и думите.

Vrania Volosia написа:Стига съм говорила, все едно се намирам във форума на АТАКА :mrgreen: , че вече ме взехте за фанатизиран родолюбец...Обаче ако едно време нямаше такива фанатизирани родолюбци като мен, сега щяхте да сте турци! :mrgreen: :roll:
Не мисля че този форум трябва да се превръща в място за решаване на етнически въпроси, в място за насаждане, обосноваване и/или развенчаване на етнически стереотипи и не мисля че точно този (тематичен) форум е място за политическа агитация, пък била тя и третолична.

Vrania Volosia написа:Например, Сталик! Би ли ни разказал за твоите теории?:)

Теорийте ми за?
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 19 Мар 2006, 21:21

Сталик,много ме заинтригува с това за Луцифер и масонството.
Зная някои неща,макар че информацията ми е черпана от много
източници и правене на догадки въз основа на това.Би ли споде
лил повече?Ако не ти се иска тук,пиши ми на лична бележка или
ако желаеш,може в чата да се засечем.Предварително ти благо
даря.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Stalik » 19 Мар 2006, 22:43

AryanSun написа:Сталик,много ме заинтригува с това за Луцифер и масонството.
Зная някои неща,макар че информацията ми е черпана от много
източници и правене на догадки въз основа на това.Би ли споде
лил повече?Ако не ти се иска тук,пиши ми на лична бележка или
ако желаеш,може в чата да се засечем.Предварително ти благо
даря.

Честно казано нямам много за споделяне. Знам го като факт - сред тайнте си алегорични образи масоните нареждат и Луцифер. И макар този образ методично да е обвързван със Сатана, Дяволът, Ариман и т.н. (Елифас Леви, Рудолф Щайнер, християнската църква...), масонството подчертава светлият аспект на Луцифер Зорницата.

В Енциклопедията на С. Тухолка четем следния откъс:

„Казват, че в средните векове тамплиери се били покланяли на кумира Бафомет, който изобразявал Луцифер или творческите сили на природата.“

The following definitions from two patently New Age dictionaries expose this movement's blatant adoption of Step 2.

Metaphysical Bible Dictionary: day-star (Lucifer)...The passage in Isaiah regarding the day-star or Lucifer...is supposed to be Satan...this is a mistake; the text has no such inference...n II Peter 1:19 day-star is symbolic of the Christ lights springing up in individual consciousness.

The Dictionary of Angels: Lucifer ('light giver') erroneously equated with the fallen angel [Satan] due to a misreading of Isaiah 14:12...The name Lucifer was applied by St. Jerome and other Church Fathers. Milton ...Vondel...Blake...and Meredith [helped create his wrong identity]. Actually Lucifer...is the brightest angel, even the Child of Light.

Step 2 has seized some seemingly traditional groups. Albert Pike issued the following instructions to the Masons.

Yes, Lucifer is God...The doctrine of Satanism is a heresy; and the true and pure philosophic religion is the belief in Lucifer...you may repeat it to the Brethren of the 32nd, 31st, and 30th degrees: The Masonic religion should be...maintained in the purity of the Luciferian doctrine.

Източник: http://www.angelfire.com/la/prophet1/prayingtoanewgod.html

Друг сайто по темата: http://www.cuttingedge.org/free11.html

Точно сега умирам за сън. Бях дотук. Повече не мога да мисля.
:P
Нямам никаква по-ясна информация за Луцифер. Вече не помня дори къде го прочетох за пръв път. Но определено се набива на очи щом го чуеш от няколко източника. Никога не съм зе захващал обаче с конкретни проучвания по въпроса.

Иисус:

[I]Аз съм Алфа и Омега, начало и край, Първият и Последният. Блажени са, които изпълняват заповедите Му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите. А отвън са псетата, магьосниците, блудниците, убийците, идолослужителите и всеки, който обича и върши лъжа. Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел да ви засвидетелствува това в църквите. Аз съм коренът и родът Давидов, утрената и светла звезда.
(Откровение на Йоан Богослов 22:13-16)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 20 Мар 2006, 10:26

Така е ...Луцифер е светлина! Никой не твърди обратното!

Но масоните почитат само на думи Луцифер, всъщност не е така...Не ми пука кой го разбира или не! Проблема е изцяло ваш, но един ден ще видим кой е бил прав и кой говори безмислици!

Сталик, молиш ме да си меря думите и тона...Но не съм човек, който може да търпи "българи" като теб. Нима един истински българин би изрекъл твоите слова?

Защо изобщо се обиждаш от думите ми? Нали не ти пука за България?
Точно това се разбира от думите ти - искрена незаинтересованост...

Аз се оттеглям от темата...Мисля казах всичко, което ми бе на сърце :)
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Stalik » 20 Мар 2006, 13:25

Vrania Volosia написа:Сталик, молиш ме да си меря думите и тона...Но не съм човек, който може да търпи "българи" като теб. Нима един истински българин би изрекъл твоите слова?

Защо изобщо се обиждаш от думите ми? Нали не ти пука за България?
Точно това се разбира от думите ти - искрена незаинтересованост...:)

Мисля че семантиката ти куца до немай къде... Имах "хората" е част от номинативната верига "масони". Замества думата "масони". Т.е. "Мисля че масоните имат...". Има за цел за избегне тафтология от предходящото го изречение. Ако не следиш смисловата последователност на поста, проблема си е твой.

Но масоните почитат само на думи Луцифер, всъщност не е така...Не ми пука кой го разбира или не! Проблема е изцяло ваш, но един ден ще видим кой е бил прав и кой говори безмислици!

EDIT: Значи първо нямаха нищо общо, сега пък имат, ама само на думи... Последно? Цитираното ти изказване напомня на 12-годишна фенка на някоя чалга звезда - намусена заявавя "Не ми пука кой го разбира или не!". С този емоционален сантимент в изказванията си никак не си убедителна. Хората не се убеждават с мнения, а с аргументи и факти. Без тях се движим в сферата на абстрактното, като това че българите са основали Шумер........ :roll: И на мен ми се иска българин пръв да е кацнал на Луната, ама нема...
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Скандинавска магия - Руни

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор