Светещи птици

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Марио » 14 Юли 2007, 06:42

Вчера през ноща докато си стоях на терасата загледан в тъмното небе се случи нещо необичайно. Както си гледам нагоре изведнъж видях 2 СВЕТЕЩИ птици или може би нещо друго(на това ми заприличаха), започнаха бързо да летят към мене, изплаших се, но те продължиха нататък и скоро изчезнаха.
Някой да има идея дали такива светещи птица има, или някой друг да е виждал нещо подобно?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 14 Юли 2007, 15:48

И аз веднъж видях нещо подобно,оказа се че са прилепи.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 15 Юли 2007, 22:09

Марио, знаеш ли, присъединявам се към въпроса ти, защото току-що се връщам от навън и видях същите птици. Летяха по двойки и издаваха странни звуци. Определено бяха по-габаритни от обикновени прилепи. Светлината, която излъчваха си беше тяхна собствена, защото, ако беше отразена от някое осветително тяло наблизо, щеше да бъде променлива по време на полета. А тяхната светлина не се променяше....беше си все така матова и постоянна. Много, много загадъчно....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Cath » 16 Юли 2007, 14:40

наричат се чайки, гларуси, гълъби, но може и да са друг вид пернати. светят, защото са бели и отразяват светлината на уличното осветление, билбордовете, и други осветитвелни тела в градовете. колкото до това, че светлината щеше да се променя, щеше, но зависи от осветителното тяло. много, много загадъчно - физика!!!
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Марио » 16 Юли 2007, 16:31

Кат, не бъди толкова глупава, следващия път, когато не си съгласна с нещо, което съм написал - по-добре не се включвай изобщо в "разговора". След като съм написал СВЕТЕЩИ птици, то това значи Светещи със собствена светлина, а не отразена.

Аванабил, и аз в началото помислих, че са прилепи, но бяха достаа по-големички. Сутринта се убедих, че не са. До къщата ми е пълно с прилепи, преди изгрев слънце ги наблюдавах, за разлика от онези две "птици", които се движеха в една линия спокойно, без да махат много с крила и чак след това свиха и изчезнаха, прилепите се движат на групички 6-7 някъде, движат се бързо, издават звуци и правят резки завои. Иначе, навярно си видяла същото като мене.

Ако някой друг е видял същото - да сподели.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 16 Юли 2007, 17:07

Да, аз снощи пропуснах да допълня точно това: направи ми впечатление, че летяха някак си плавно, спокойно и с едва доловими движения на крилете, което в никакъв случай не е характерно за бързо и нервно прелитащите прилепи. Определено птиците си светеха с тяхна собствена светлина, защото на мястото, на което ги видях, нямаше осветителни тела. Преди време имаше едни странни пластмасови светещи фигурки, които като се сложат за няколко минути до източник на светлина поглъщат определено количество и когато след това се сложат в затъмнено помещение, започват да светят с тази погълната светлина. Ако Cath се опитва да ни убеди, че това е причината, птиците да светят, може и да се съглася, но..... едва ли е така? С Марио явно говорим за едно и също нещо. И аз съм силно заинтригувана. Дано някой се включи по темата, колкото и маловажно да изглежда това.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 16 Юли 2007, 18:46

Cath - не съм сигурен но тези птици за които говориш не са нощни . Малко птици в градовете са нощни . Марио в град ли си ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 16 Юли 2007, 20:36

ако не бях виждала подобно нещо, щях ли да давам мнение, Марио?

прилепите не летят на групи от по 5-6.

и да, може и да не са нощни птици, но и нощите не са светли, по принцип. само дето живеем в 21 век, и някак какво е едно нещо и какво не е, е доста размито.

и не се опитвам да ви убедя в нищо. вие се опитвате да се убедите в нещо, което е не само глупаво, но и още няколко други епитета, които няма да използвам, защото отново ще се надигне една недоволна тълпа, която да ме обвинява с едни други също така неприятни епитети.

но не мога да не се зачудя - защо въпросите от детската градина ги задаваме във форум за магия?

(много лошо впечатление за Марио, на фона на добрите му философски въпроси)
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Марио » 16 Юли 2007, 21:30

"Форум за магия"? В такъв случай твоето място определено не е тука. laughing9 Не изпадай обаче в депресия, спокойно на 90% от хората тук, ако става въпрос за "форум за магия" мястото им не е тука. Ако бях админ... :)

Иначе Кет в тази моя тема те моля да спреш да пишеш, не ти искам мнението.

Марио в град ли си ?

В малък град живея. Често прекарвам нощите на открито небе и за пръв път виждам такова нещо. Та за това и отворих темата, ако някой друг случайно също е видял и знае какво е(аз незнам).
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 17 Юли 2007, 13:27

Cath, айде тогава да зададем още въпроси от детската градина, а пък ти като твърде надраснала глупавата тема, да ни разясниш отговорите. Казваш, че чайките, гларусите и гълъбите били бели и затова отразявали светлината? Добре, но няма как в град, който е отдалечен на 350 км. от морето да долетят чайки и гларуси. Гълъбите преобладаващо са цветни и по-рядко бели. А за да са още по-светлоотразяващи птиците, които според теб в този си цвят отразявали светлината, може да са били и бели лебеди? Какво ще кажеш? Аз видях птиците в един отдалечен район извън града, където на разстояние поне от 2 км. нямаше директни източници на светлина....така че, теорията ти малко се накъсва. Но няма значение, нали сме в 21 век, и както казваш, това само по себе си е достатъчно основание фактите като такива да се размиват. Дали една птица е прилеп или е чайка, никой не може да го твърди със сигурност в 21 век, нали така? Добре, че птиците, които видях не бяха червени и летейки, не отразяваха синята светлина на уличното осветление, че тогава ми е интересно какъв отразен цвят щеше да се получи според теб. Сигурно в детската градина са ви учили и на това?
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот galina_dim » 17 Юли 2007, 13:47

Аз съм виждала гларуси в София. Това на колко километра от морето е?
Прилепите категорично не са птици, независимо в кой век сме. Не разбирам защо допускате вариант да са ято светещи прилепи :mrgreen: , но не и да е гларус.

Ако все пак са светели, определено не са били птици. Това е толкоз просто и логично...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 17 Юли 2007, 16:17

[quote="galina_dim Не разбирам защо допускате вариант да са ято светещи прилепи :mrgreen: , но не и да е гларус.

Ако все пак са светели, определено не са били птици. Това е толкоз просто и логично...[/color][/quote]

Вероятността да се касае за прилепи, се появи във втория пост. Заради това се заговори за прилепи и по-точно за това, че не са прилепи... :))) Но, уверявам те, интересно е да се види нещо подобно, което нарекохме "светещи птици", защото няма как да го наречем по друг начин, поне засега. Снощи видях цяло ято такива създания... Наистина съм склонна да приема, че може би са птици със някакво фосфорециращо покритие по перата. Аз не съм чувала за такива, но като имам фундаментални пропуски от детската градина, сега не ми остава нищо друго, освен да се блъскам във собственото си невежество :))))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот galina_dim » 17 Юли 2007, 16:26

Зная, че е интересно да се види, виждала съм го неведнъж в летните вечери. Имам и обяснението, защото съм питала хора - биолози, а не магиковеди и магикоинтересуващи се. Катрин е дяволски права, но е по-остра в тона си и вие я нападнахте. А е права. Но няма да ви убеждавам, защото в стремежа си да сте видяли нещо невероятно и свръхестествено не сте в състояние да помислите върху логичното обяснение. Съгласна съм, че окултното е навсякъде около нас, но някои неща науката вече ги е обяснила...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 17 Юли 2007, 17:34

Според мен това, че светят от химичната реакция на едно вещество, не означава, че не е и магично. Тема от тези дни е и алхимията. Просто различния поглед на науката ще констатира например: фосфор
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 0%BE%D1%80 и още в гугъл...
Аз като нелюбител на на това отровно вещество (поради цвета и асоциацията) все пак му намирам приложение при досега с кислород :mrgreen:... огънче винаги за нещо трябва ...
А според вас какво може да установи различния поглед на магията?
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот avanabil » 17 Юли 2007, 17:44

Нали и аз това казвам, че може би имат фосфорециращо покритие, което е причина за този ефект. Определено не съм си и помислила, че съм видяла Жар-птицата от руския народен епос : ))), но това последното, го казвам в отговор на мнението, че отхвърлям логичното в стремежа към свръхестественото.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот KAT » 17 Юли 2007, 18:11

колко глупости тука ще изприказвате за тези светещи птици. Аз съм виждал вечер, когато е тъмно цветни облаци или пък облак оцветен така че в изображението на облака и цветовете му се чете, ето това е краят на света. И какво от това, няма такива цветни облаци, както няма и такива светещи птици. Да духовете могат да контролират зрението ви и да ви накарат да видите каквото те искат, ако поискат и огнени птици могат да ви покажат.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 18 Юли 2007, 11:01

И все пак като символика и като мит значат ... доста...
( КАТ смятам да пропусна спора с теб... :) )
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот WandaBlenda » 18 Юли 2007, 23:36

Марио точно в началото на месеца бях във Варна и станах свидетел на подобно явление за пореден път.Имам къща там и ходя почти всяка година.Първия път като ги видях беше наистина магическо ,защото бяха ято гларуси, изпълващо цялото небе и кръжаха над партийния дом.После вуйчо ми ми обясни ,че става дума точно за това, което Кет ти обяснява.Отражение на светлина.Гларусите са предимно бели.И да ти кажа бях готова да се закълна че си светеха със собствена светлина и то особенно ярко и след обяснението бях адски разочарована :) Наблюдавала съм го това поне 10тина пъти и сега просто се наслаждавам на гледката.Това е подобно на светещия планктон който полепва по тялото когато плуваш нощем.Илюзията че ти самия светиш е доста приятна.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 19 Юли 2007, 08:15

ЗНачи навярно е така, въпреки че нямаше никакво осветление при мен. Мерси :)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 19 Юли 2007, 08:21

Така както е тръгнало...
Марио следващия ти въпрос трябва да е : "има ли магия " или нещо подобно... Щом химията и физиката дават задоволителен отговор...Да се чуди човек защо е интереса към тези странни предмети, масла, формули и др. :roll:
Някакво си отражение на светлината...Е ! А жезъла например може да е някакъв клон по тая логика.
Може и грамадният бръмбър , който кацна на гърба ми до морето да е търсил просто сянка в косата ми, но аз не виждам само това...Виждам много повече от това и си давам сметка , че има и още ...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор