Философски въпрос

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Марио » 10 Юли 2007, 14:13

Въпросът е: Какво ще направиш Днес, ако утре Знаеш, че ще умреш?

И изводът е?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 10 Юли 2007, 14:24

аз живея така сякаш е за последно и се наслаждавам пълноценно така че лично аз ще удвоя емоциите за да не съжалявам че не съм се насладила изцяло на живота!!! :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mortisha » 10 Юли 2007, 14:53

Марио написа:Въпросът е: Какво ще направиш Днес, ако утре Знаеш, че ще умреш?

И изводът е?

Ами ще правя това, което ми се прави в определения момент.
Днес например е адски горещо, ще си сипя от студеното буле и ще чакам гости, ще си прекарам времето с близки и приятели в приятни разговори, а сигурно бих и казала на всички , че си ги обичам, защото рядко го правя - стремя се повече да го показвам :) . icon_flowerface
Друг "последен" ден сигурно бих преживяла съвсем различно . Но ако знам със сигурност би ми било и малко тъжно - не обичам разделите...
Изводът за мен е, че всеки един наш ден трябва да е в хармония с нас и ние с него, или да живеем в хармония със себе си. :)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 10 Юли 2007, 16:25

по принцип може да се умре във всеки един момент, така че твоя въпрос изобщо не ме занимава, още повече когато знаеш че умира само тялото ти, а разумната ти енергия продължава да съществува - тоест ти продължаваш съществуването си.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 10 Юли 2007, 17:29

Ще кажа само какво искам да стане с тялото ми . Бих наблюдавал може би природата цял ден .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Johney » 10 Юли 2007, 20:08

Просто съм такава натура,че цял ден ще седя и ще се чудя как ще умра утре :)
Аватар
Johney
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 10 Юли 2007, 20:15

Johney - гледай сега, аз преди 7 години направиг горе долу като теб, само че легнах и се наспах и спах почти до самия финал на терминирането ми. Втори път няма да се повтори, как беше човек се учи от грешките си - или мое перефразиране взема си поука от това как са го преметнали. И това човек се учи докато е жив, ами то не е много вярно, ако си разбрал как стават грешките просто е елементарно винаги да се предпазваш от тях.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 10 Юли 2007, 21:20

KAT, тука съм съгласна с теб :"разумната енергия продължава да съществува..."
И за това , че се учим докато сме живи.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот fenix » 11 Юли 2007, 04:59

да видим...
Щах да посетя всеки на когото държа, до колкото ми е по силите, но ако следвам по духовен план за оставащата енергия след мен, в смисъл, че умира тялото, щах да си направя някъкъв пречистващ ритуал и нещо което да помогне на душата ми след това.
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 11 Юли 2007, 05:13

С БЛОТ съм в единомислие по темата. Първият ми импулс беше да напиша как ще кажа на любимите си хора колко ги обичам, после се сетих, че това са точно три разговора и много бързо ще приключа...
Но може би бих отишла за риба примерно някъде ии на пикник - само навън да съм...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 11 Юли 2007, 06:42

От снощи мисля по този въпрос, единствения сценарий, който измислих е, че ще застана пред огледалото ще се огледам, ще си кажа 'Ей, малък идиот защо не осъзна, по-рано че си смъртна и отлагаше всичко?' и ще продължа деня си като влагам във всяко нещо, което направя всичко от себе си, така сякаш това е единственото нещо на света. И този въпрос е перфектната мисъл, с която човек да се буди всяка сутрин.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот maneff » 11 Юли 2007, 08:09

Аз лично ... хмм
бих.. убил трима-четирма определени човека, бих целунал двама-треима човека, бих прегърнал десеттина, и... може би щях да взема един нож и да се попорежа (та да усетя като за последно материалния си тип), щях да скоча в някой басейн и щях да направя някоя простотия, на която поне 1 човек да се посмее
.... в крайна сметка за какво живея, ако не мога дори сам да се посмея на себе си :)
много готина тема :)
а.... за малко да забравя ..... може би щях да се кача на Витоша на някое височко място (като старата вишка примерно) и от тям щях да наблюдавам небето, природата и града .. и щях да си мисля какво би било на мястото на София, ако го нямаше човечеството :)
и,.. можеби щях да си дам равносметка за всичко което съм направил, и ако имам време (се пак за 1 ден говориме) , щях да се опитам да поправя всичките си грешки :)

...... общо взето щях да направя неща, които все отлагам :)
Аватар
maneff

Мнениеот B-L-O-T » 11 Юли 2007, 11:39

Lanukio - Няма нужда да се погледнеш в огледалото и да си кажеш това . Не си го направила защото са те възпирали разни неща (може и самата себе си) . Направила си някакъв избор и този избор не е правилен или грешен а просто избор . Тогава са били дадени обстоятелства и си мислила по определен начин и е глупаво да си кажеш в момента че преди си била глупава ...
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 11 Юли 2007, 12:16

Ами може би щях да им кажа /на близките си хора/, къде са 5-те ми дневника....Да ги дадат на този, у който евентуално може да се появи желание да ме разбира и осъзнава. Много, много егоистично : ))))...После щях да им кажа, че срещата ни /на всички нас в тази реалност/, е била значима за мен и...вероятно успешна за кармата.....После....една чаша "Sobieski", малко музика, полусън и.....кой знае какво ексремно още : ))) Стига, че сериозно започнах да се възприемам в този си вид : )))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Lanukio » 11 Юли 2007, 13:29

B-L-O-T не приемай думите ми в негативен план-дори напротив, точно в обратния смисъл са. Идеята е, че хората си живуркаме сигурни, че винаги ще има утре, отлагаме всичко, което не ни се прави, а ако правим нещо не го правим с цел да е съвършено, а колкото да е свършено-това разбира се не важи за всичко. В момента, в който осъзнаеш, че имаш един ден живот всичко става малко по различно. Вече не се замисляш какво ли ще правиш утре или какво си правил преди 2 седмици. Нито минало, нито бъдеще ти влияе. Ти просто правиш нещата тук и сега знаейки, че нямат особен смисъл и все пак ги правиш възможно най-добре и даваш всичко от себе си. Та това ми беше идеята-представи си само колко неща щяха да са възможни и колко много проблеми нямаше да ги има за хората, ако осъзнаят, че са смъртни и нямат време за съмнения, страх и подобни глезотии.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 11 Юли 2007, 14:05

Не приемам думитети в негативен или позитивен смисъл . Ясно ми е какво имаше предвид . Пример с това е отлагането за което говориш . Щом човека е мислил че има доста дни пред себе си и отлага някои неща той не е глупак в деня който разбира че няма толкова дни .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Сайлеа » 11 Юли 2007, 14:42

Ще прекарам денят навън....дано има Слънце :)
Fiat lux!
Аватар
Сайлеа
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот maneff » 11 Юли 2007, 14:50

Съгласен съм :) .. а и ако става въпрос, абсолютно всеки ще си даде равносметка, какво е направил за тея (20 при мене) години.
Щото все пак ... не е важно какво правиш, а какво си направил ;) wallk
Аватар
maneff

Мнениеот B-L-O-T » 12 Юли 2007, 19:28

maneff - Защо мислиш това "не е важно какво правиш, а какво си направил" ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор