от Child Of Nature » 17 Авг 2007, 11:12
Аз съм се замислял. Какво ли щеше да е, ако си бях напълно нормален и хората не се шашкаха когато влизат в стаята ми и виждат рафта с хилядите книги и предмети.
Истината е че с магията се чувствам в свой води. Изпитвам такова удовлетворение когато "служа" ката да го нарека в името на Природата и истински се радвам, че съм поел по този път.
Но,
винаги след като си прекарвам страхотно с някой от приятелите ми или с гадже да речем съм се замислял как тези хора са толкова невероятни и в същото време си нямат понятие от нещата, с които се занимавам. Малко или много когато човек се занимава сериозно с окултизъм живота му минава по пруг начин, влага енергия и средства в други неща, мисли по друг начин, държи се по различен начин и това някак си се отразява. Иска ти се да поговориш с някой, който няма да те гледа като муле докато му обясняваш какви си ги вършил миналото пълнолуние...
Изведнъж когато смениш средата и си сред хора, които понятие си нямат от магия но в същото време си живеят страхотно си казваш "как искам да съм като тях".
Стаята ми е пълна с книги, талисмани, символи, билки, ритуални предмети, огромни метли, картини на богини и богове, хладилника в нас мирише на билкарница от всичките масла, които пазя там. ОСвен това аз лично не празнувам християнските празници, дори Коледа или Велик ден, дори именния си ден не празнувам /чествам тяхните еквивалентни езически празници/. Общо взето живота ми е доста странен и плашещ за човек, който не практикува и в същото време е решил да ме опознае. А на някои това не им допада и започват да гледат странно или да изопачават истината.
И все пак, не мисля че съжалявам наистина, но има моменти когато се чувствам много изолиран от останалите и държанието ми е различно, а за едно 17 годишно момче това малко или много се отразява на социалния му живот.
Магията дава, но за да получиш, тя също така взима.
~H. Parallax~