Човекът....

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот runner413 » 30 Ное 2007, 17:45

Напоследък много си мисля по въпросът за това какво точно е човекът , каква е целта на съществуването му.Каква щеше да е Земята днес , ако човекът не съществуваше и на къде водим Земята-към разцвет или към смърт и унищожение.Също много интересен за мен въррос е защо ние хората живеем с мисълта и нагласата че ние сме центъра на вселената и всичко се върти около нас.Дали всъщност природата е нищо без нас или ние сме нищо без природата......
Вие как мислите по тези въпроси , аз що-годе имам изградено мнение но искам да чуя и вашето. :wink:
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот venus » 30 Ное 2007, 18:20

На мен ми се струва, че човекът е едно голямо недоразумение. Живата и неживата природа на Земята са в перфектно равновесие, което човекът успешно разрушава, където се намеси. А да сме център на Вселената... човек трябва много да се е самозабравил, за да си го помисли дори :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот runner413 » 30 Ное 2007, 18:42

Да но ние живеем точно по този начин и с тази мисъл .Много хора смятат че с човешкия край ще дойде и края на "нашата" планета, но истината е че природата би се развивала много добре и още по успешно ако човекът го нямаше.Ние образно казано разрушаваме всичко до което се докоснем.А всъщност не осъзнаваме че сме едно нищо без природата и животните.Те ще оцелеят и без нас , но не без тях ще загинем...
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Secret_name_ » 30 Ное 2007, 19:51

Човек е тук ,за да изкупи греховете си и да понесе кармата си!
Мислим че всичко се върти около нас,защото сме заслепени и егоистични същества и не РАЗБРАХМЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ,че нашия живот си е наш и трябва да го живеем в мир и спокойствие ,без да искаме да сме център и без да си мислим ,че всичко се върти около простия ни ум...Това е!
Земята съществува заради нас...Тя е преход,живота също е преход!

Моя си теория!
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 30 Ное 2007, 19:56

Не е вярно-ние съществуваме заради замята.Земята си я е имали и преди хората да просъществуват.
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот DarkAngel666 » 30 Ное 2007, 19:56

Доста песемистична теория, като са вметнати и мотиви за личностно подценяване.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 30 Ное 2007, 21:33

Бих направила едно грубо и неточно разделение - но като лекар се прекланям пред биологичния човек и недолюбвам социалната му роля. Като човек чувствам себе си равна и на едно растение, и на едно животно - животът на всяко живо същество е еднакво ценен. За съжаление факт е, че малко хора споделят това мнение. Човекът, който реже клона на който седи (Земята), може ли да бъде наречен разумно и висше същество? Гледам кучето си - спи, храни се, играе, дава любов и получава любов и живее в хармония.

Тук бих цитирала един човек, който много уважавам - Мирзакарим Норбеков:
"Защо европейците са на път да изчезнат? И тук ще ви кажа нещо много неприятно. Европейската нация изчезва от лицето на Земята. Ето например руснаците с всяка една година намаляват с милион и половина. Такава тенденция има и в България, и в Германия, и в други европейски страни. Бъдещето на Земята е в ръцете на китайците, индусите. Значи по някаква причина природата приема техния начин на живот, позволява им да се размножават и да бъдат по-близки до нея. Защо е така? И аз знам отговора на този въпрос не на 100 процента, а на 400 процента. Когато една нация тръгне срещу законите на природата, тя изчезва. Да вземем за пример моята нация. Още преди европейците да имат градове, тя е създала Вавилон, Висящите градини на Семирамида, но въпреки това е изчезнала от лицето на Земята."
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот smerch » 30 Ное 2007, 21:47

venus - ще си позволя една малка извадка от твоя пост, за мои цели.

"Човекът, който реже клона на който седи (Земята), може ли да бъде наречен разумно и висше същество?"

Не човекът не е разумно същество, човекът много обича да си похапва месенце, много е вкусно и хранително.

По-другият въпрос, как щели да изчезнат европейците. Ами европейци какво чакате, просто правете по 3-4 деца всяко семейство и няма да изчезнете. Да ама те не го правят, защо ли ,явно заради това, само че наобратно:

"Значи по някаква причина природата приема техния начин на живот, позволява им да се размножават и да бъдат по-близки до нея."

И да не кажете, че живота на европееца много се е променил станал е много технократически, всеки мисли само за кариерата си никой няма време да създава деца, а пък в изостаналите държави нямат заниманията на европейците така и така не са заети с велики технологии и научни открития и са се отдали на създаването на деца.
Аватар
smerch

Мнениеот venus » 30 Ное 2007, 22:08

Има една разлика между хората от развитите страни и хората от слабо развитите - първите имат избор. Можем да живеем в града, можем на село, можем в планинета, да раждаме деца или не, да решаваме почти всичко. И май сме започнали прекалено много да мислим и да потискаме инстинктите си, да се крием, да се пазим, да бъдем нащрек към всичко и всички.
Защо не раждаме деца? Задй този въпрос на 10 човека в България и 9 със сигурност ще ти кажат - защото нямаме пари, защото трябва да правим кариера, защото трябва да осигурим бъдеще на децата си и тогава да ги създадем... и това ще са само извинения. Единствената причина е, че ние не искаме да раждаме деца заради отговорността. Намерили сме начин да бъдем над законите на природата. Като можем да се къпем с топла вода, защо да го правим със студена? Като имаме Макдоналдс, защо да ядем моркови? Като можем да правим сигурен секс, защо са ни деца?
Според мен раждаемостта специално не е въпрос на материални възможности, а на начин на мислене.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот smerch » 30 Ное 2007, 22:22

аз пак ще стана проповеника на адсурдността.

Разсъжденията ти защо не се ражда са горе долу правилни, обаче - европееца или българина да вземем все пак живее някакъв сносен живот и има някакви доходи. Сега какво да кажем примерно за хората в Индия много бедните, те как се решават да имат много деца като те финансово са много по-зле от един българин. Нещо излиза че българина не мисли правилно, защото хората от неразвитите държави раздат много деца и се мъчат да ги отгледат и са много по-зле от нас.

Или природата казва така, колкото сте по-бедни раждайте повече, вие които сте горе долу добре на средно ниво вие няма да раждате понеже вие ще имате умствени предразсъдъци, че трудно ще отгледате децата си. Бау де са онези от горе а.

акапулко ще повърна честно заради това:
" Като можем да правим сигурен секс, защо са ни деца?

Гледай сега ти вече си семейство с някого (не ти знам пола затова така пиша). И гледам деца не искате изобщо искате секс само. Отивате на чичо доктор и единия от вас се подлага на операция за стерилност и няма да има деца няма страх. Хм да не ми кажеш че все пак искаш по някое време да имате деца. Нали стерилни сме имаме си секс за какво са ни децата тогава.
Аватар
smerch

Мнениеот B-L-O-T » 30 Ное 2007, 22:34

С мисли до никъде няма да стигнеш а точно обратното . Това може да се обясни само с чувство .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 30 Ное 2007, 22:37

Smerch :) Аз не разсъждавам така :)
Казвам как виждам аз света около себе си, така го виждам аз в този момент, колкото хора - толкова гледни точки.
Точно това ми беше идеята - че много мислим, но явно не мислим правилно, щом нещата очевидно не вървят на добре. Въпросът е, че имаме избор и възможност да реализираме всичките си абсурдни идеи.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот runner413 » 30 Ное 2007, 22:40

В какъв смисъл "само с чувство"?Неможеш да почувстваш всичко това.
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот venus » 30 Ное 2007, 22:54

Съгласна с BLOT. Можеш да почувстваш всичко и да усетиш кое е правилно за теб самия. И няма по-важен ориентир от интуицията.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Secret_name_ » 01 Дек 2007, 08:51

DarkAngel666 написа:Доста песемистична теория, като са вметнати и мотиви за личностно подценяване.

Изобщо не се подценявам!Мисля че е излишно да очаквам одобрение или критика...
ТАМ МУ Е значиии тайната на хубавия и спокоен живот!
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 01 Дек 2007, 10:26

Съгласна с BLOT. Можеш да почувстваш всичко и да усетиш кое е правилно за теб самия. И няма по-важен ориентир от интуицията.

Не става въпрос за това какво е правилно за мен а за това какво би било ако..... , и какво сме всъщност.
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Johney » 01 Дек 2007, 11:00

Великият философ и циник Диоген е обикалял по сред бял ден с фенер в ръка и казвал че търси човека.
На излизане от банята го питали "Имал и хора в банята" той отговорил "Няма нито един човек",но когато го попитали "Има ли народ" той казал "Народ колкото щеш има".И така Диоген цял живот обикаля с фенера си и търси човеке,но така и не го е открил.
Аватар
Johney
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FlagrantSemper » 01 Дек 2007, 17:35

Тук е мястото да кажем "Често пъти правим нещата,не защото ги искаме,а просто защото ги можем"
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот n0angel0s » 01 Дек 2007, 20:11

Човека е сложен организъм. Съзнанието ни е сложен организъм. Подсъзнанието още по-сложен за разбиране. И постоянно прогресираме. Всеки един от вас се опитва да се развива.. А малцина остават "запушени" на едно място..
Според мен прогреса би ни унищожил, макар, че и природата ни има зъб. А иначе ние не можем без природата.. Ние сме част от нея. <- Поне според мен : ) : ) : )
ВсичкиС@Н0рмалниС@моА3нЕ!
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 01 Дек 2007, 20:17

иначе ние не можем без природата.. Ние сме част от нея. <- Поне според мен : ) : ) : )

Нее ние сме нищо без природата.Ако я няма природата няма да ни има и нас , природата това са растенията и животните които ядем-без природата ние буквално ще умрем от глад....
Аватар
runner413
Модератор

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор