Ако си урочасан.

Публикуваните от вас ритуали са и трябва да бъдат силно и ефикасно работещи.

Модератор: rain

Мнениеот Moerin_Elf » 12 Юни 2008, 08:15

Може и с червен конец :) Носенето на сребро също помага да не те хващат уроки.Златото е по-голям проводник и затова не е толкова добро,докато среброто не е проводник и затова когато носиш сребро уроките няма да могат да те хващат :) Тоест няма да бъдеш проводник на негативни енергии.
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот rain » 12 Юни 2008, 10:28

Всъщност среброто като благороден метал си е доста добър проводник, но определено притежава свойства да отблъсква негативни енергии,
особено ако е под формата на талисман или заредено украшение. За уроките може да се каже много. Има по-податливи хора, има и такива
които ги улавят по трудно. Като цяло се смята, че децата до 3-4 г са най-податливи. Затова и най-често срещаните баяния са за лечение на деца.

Ето една добра народна техника за защита от уроки:

Остригват се от тила на майката или бащата малко коси. Отчупват се три различни трески от три прага
от къщата или апартамента, взимат се и три скилидки чесън. Всичко се изгаря до пепел, след това всичко
се стрива с лявата пета и с получената смес се прави едно петно на челото на детето или този който искате
да защитите.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот stanislava » 12 Юни 2008, 12:31

Или всяка сутрин да се взема по 3 капки от първата урина.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот valenceto69 » 10 Юли 2008, 18:03

Против уроки знам заклинание от баба ми ,а тя от нейната и т. н. Думите не мога да ги кажа , защото така трябва,но мога да ви уверя, че наистина действа и е много силно!Когато бая на някой , който е много урочасън , защото има и леки случаи след това ми става много зле!Просто снемам товара от него и го слагам на мен!Освен това с думите, които шептя, за да не се разберат от никой правя и движения около главата с едра сол,после я слагам на горещ котлон докато пукне!
Аватар
valenceto69
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 10 Юли 2008, 19:02

Ще е интересно, ако споделиш какви други практики знаеш от баба си и народните традиции.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Aqua » 16 Юли 2008, 11:32

Аз знам друго.Ако някой е урочасан.Знам го от баба ми,но точно сега не си спомням детайли.Помня само,че дилаф се топва във вода и водата се пие и се казва нещо.Ще говоря с баба си и ще пиша. :)
Аватар
Aqua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 16 Юли 2008, 11:38

Aqua написа:Аз знам друго.Ако някой е урочасан.Знам го от баба ми,но точно сега не си спомням детайли.Помня само,че дилаф се топва във вода и водата се пие и се казва нещо.Ще говоря с баба си и ще пиша. :)

Говорила съм преди години с възрастни жени, притежаващи дарбата да премахват уроки. Никоя от тях не сподели тайнствените думи. Отнесоха си ги в гроба. Ако баба ти откаже да сподели с теб умнието, имай уважение към факта, че отказва. Зная само, че тези жени сами решават, на кого да предадат знанията си.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот EliKarim » 10 Авг 2008, 17:31

Earth_dust написа:Офффф, що пак почнахте да се заяждате бе, хора? Всеки си има мнение по тия въпроси, това стана ясно вече. Изразявайте си спокойно идеите, не се карайте и го раздавайте малко по-толерантно. Вярно е ,че КАТ започна малко да се повтаря, ама човека просто отстоява вярванията си. Ние да не би да правим нещо по-различно. Просто това, в което той вярва рязко контрастира с нашите убеждения. Не смятам че, трябва да се съдим тука. Не сме се събрали за това май...... :?
Приятен ден на всички! :wink:

Браво за добрия тон! Винаги е по-добре когато има добро отношение и коректност...
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот puntina » 10 Авг 2008, 18:46

Аз пък знам нещо още по-елементарно от една баячка. Преди години често търпях уроки,бях мъничка и с бузки,знаете,че хората заглеждат деца привидно изглеждащи послушни и пухкавички. Ставах жертва на зли очи,тогава въпросната баячка ми сподели следното :"Като те урочасат или като се прибираш от вън,отиди и си измии лицето със студена вода,като казваш "Чушки в очите,лук в устата"" Да чукна на дърво,но от тогава това действа,против уроки.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот morsko_zaklinanie » 10 Авг 2008, 19:22

Това, което аз съм чувала и правила и ми е помагало, е когато усетя , че съм прихванала нещо ( а мен ме ловят лесно уроките ) да измия лицето си от долу нагоре със студена вода три пъти.
~ GoNe aLL AloNe ~
Аватар
morsko_zaklinanie
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 10 Авг 2008, 23:54

Странна работа с това синьо око... наазар или както там му се вика.
Това човека ли трябва да си го изработи и ако да - как... или да си го напазарува от някъде и ако да - от къде?
А това с върбовата клонка... или поне подобно, го има и при индианците, само че с кленови или смокинови клонки и просто са си ги слагали в огъня, влажни, за да дими повече.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 11 Авг 2008, 11:08

Изображение

Синьото око или така нареченият назар бонжук е турски амулет за прогонване на злите сили и привличане на късмет.
Произходът му идва от древните поверия, че хората със сини очи могат да урочасват най-много и носенето на именно
такова синьо око прогонва злата сила (на принципа - подобното лекува подобното). Поради тази причина в миналото старите
турски занаятчии са започнали да правят тези стъклни очи с идеята, че носейки подобно око, то "гледа" директно към
зложелателя и той не може да навреди.

Има различни схващания за назар, но се приема, че той не носи религиозно значение, макар някои да го наричат
"Окото на Пророка" или "Окото на Аллах". Днес традцията с носенето му е свързана по-скоро със суеверията и
широкото му разпространение като сувенир за туристите. В Турция на всяко новородено се слага назар за предпазване,
защото бебетата са най-податливи на уроки. Няма специални изисквания за направата на окото, но се счита, че трябва да
е ръчна изработка, направено от стъкло и трябва да се носи на видно място (пришивано към дрехите, като бижу и т.н.).
Понякога към него се добавят и сури или айети от Корана за допълнителна защита. Но размерите и видовете му варират
от най-малките за лично носене, до най-големите за окачане в къщите, магазините и т.н. Всеки който е ходил в Турция е
виждал колко разпространено е като сувенир и го има на почти всяка сергия, даже ги продават и на килограм.

П.П. Амулетът назар ме подсеща за един друг подобен за предпазване и разпространен из арабския свят - Ръката на Фатима.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 12 Окт 2010, 02:53

Урочасването е твърде често срещано явление,колкото често срещана е и завистта.
Примери за смърт на урочасан срещаме достатъчно често в народният ни фолклор-и момък Еди кой си,най-големият левент в селото,падна от коня и умре.
На това вредоносно влияние определено не е обърнато достатъчно внимание в ,,модерният'' ни свят-дали си атеист или ескимос-това не те спасява.И най-лошото е,че е е необходимо да си особено вещ в Изкуството за да ,,хване дикиш''.Концентрацията на омраза може да е достатъчна,ако се уцели момент на енергийна недостатъчност у съответният обект.Както отбеляза Рейн,тези практики са свързани с насочването на низши сили(в употребеният от него случай низши джинове).Спасението е когато се издигнем до области от духовният свят,които се явяват недостижими за тези тъмни сили.Това обаче е свързано с временни състояние на съзнанието,което ако не е тренирано,в даден момент се понижава,и това отново го поставя в обхвата на низшите сили.Ако човек не може да се справи със собствени сили,незабавно да се обърне към опитен баяч.
Тук гордостта не е фактор-н-р за мен принципно е обидно да търся такава помощ-но бих го направил веднага,ако почувствам,че е необходимо.Всеки магьосник има сфери,където му е силата-празнините обаче са характерно свойство в съзнанието на хомо сапиенс-Аристотел удачно е постулирал,че ,,щастието принадлежи на онзи,който си е самодостатъчен''.Май обаче това все още се явява ирелевантно в контекста на колективния човешки прогрес.Цялото винаги е по-голямо от частта,но и съответно то не може да е такова без тази част.Съответно,обратният удар в/у урочасващият е просто неизбежен.Няма лоши хора-има наранени(озлобени) такива,но вече навлизам в др. тема.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот StellaMorgana » 12 Окт 2010, 07:23

Има доста методики за премахване на урочасване. Повечето са с вода. Това с клечките, за което говориш се прави по следния начин - над чаша с вода палиш една по една три клечки кибрит и правиш с пламъка кръстен знак, след което пускаш клечката във водата. С нея се мият очите на жертвата и и се дава да пийне от нея. Помага.
Другият вариант е да прелееш вода през дръжката на външната врата от една чаша в друга три пъти. Пак се мият очите и се пие от водата. Предполагам, че има и други подобни техники.
Никога не съм вярвала в урочасването (най - вече защото мен не са ме "хващали лоши очи"), докато един ден един циганин загледа особено детето ми, след което то се дра от рев в продължение на няколко часа. Свекърва ми и изгаси клечки, даде и да пие от водата, изми и очите и ... толкова. Плачът спря, детето се успокои на минутата, буквално като с магическа пръчица.
Оттогава не се съмнявам в урочасването. И съм прилагала метода няколко пъти и всеки път действа безотказно.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Zeleno drakon4e » 12 Окт 2010, 14:39

Като малка хващах очи често. Прибирах се и лягах като труп. Майка ми лекар човек :roll: хващаше метла и я поставяше под душ или чешма. Пускаше вода върху метлата, като си поставяше ръката отдолу. С водичката преминала през метлата ми напръскавше лицето. Сядаше да си говорим , докато си кажем две три думи аз буквално оживявах.

Друг метод : при силен стрес от куче, да се вземе малко козинака от същото куче , след което се опушва цялото поле на човека.

rain, благодаря за окото. Би ли споделил за Ръката на Фатима

=======================================================
rain: За нея можеш да намериш лесно информация в интернет. Например тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hamsa
Аватар
Zeleno drakon4e

Предишна

Назад към Заклинания - Ритуали

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор