Ритуал за уплаха?

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот EliKarim » 19 Сеп 2005, 20:39

Мисля, че ще се нуждая от помощ по отношение на ритуал или начин да избавя едно дете от уплаха. Удрям на камък, защото всички ритуали, които знам (а те все пак не са много) мисля, че са прекалено силни за дете на 4-годишна възраст. По-скоро се страхувам да не го нараня. Детето всъщност се страхува да остане само в стая, и въобще изпитва панически ужас от нещо, все още неизвестно за мен.
Моля, ако някой има идеи по въпроса, да постне нещо. sad3
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот AryanSun » 20 Сеп 2005, 08:23

Както знаеш,децата имат добре отворено трето око и виждат
какви ли не астрални гадинки и ги възприемат като чудовища.

Всъщност това могат да бъдат и просто астрални черупки или
отломки,останали от същества или духове на починали.

Попитай детето от какво точно го е страх.Ако спомене за "приз
рак","таласъм","чудовище",попитай къде го е видяло.

След това можеш да отведеш детето далеч от стаята,да вземеш
гвоздей(задължително да е железен!!!-може от магазина,някои
препоръчват и гвоздей от ковчег на мъртвец) и го намажи с
масло от чесън(ако ли не,взимаш 1чаена чаша зехтин като базо
во масло и слагаш вътре определено количество чеснов сок или
прах).

В никакъв случай не взимай обикновен гвоздей-днес те се правят
от алуминий,а това е металът на Меркурий,което само ще доведе
до усилено екстрасензорно възприятие,а точно това не му трябва
на детето сега.Аз лично съм използвал магнит за да разбера дали
даден материал е желязо...

След това отиди там,където детето е посочило "чудовището",забий
пирона и кажи:"Изчезвай и недей безпокой повече детето".

Когато порасне малкия,ще трябва да му разкажеш какво точно
се е случило.Това ще доведе до енергиен трансфер между теб,
която се грижиш за него и теб.Това е важно,за да може подсъзна
телно да отхвърли тези свои страхове.Както и да си изгради естест
вена защита.

Разбира се,излишно е да напомням,че детската психика е ранима
и може да се повлияе от какви ли не неща-филми,приказки на
децата от квартала и пр и пр...Затова е добре да огледаш стаята
и по-точно финните измерения-има ли нещо,от което да се страху
ва детето.Ако има проблем,разреши го по подходящ начин.А ако
не-има разни рецепти за възглавници с билки против кошмари.
Можеш и да му направиш някакъв невидим помощник и защит
ник,който да "живее" в някаква играчка-говоря за малък егрегор,
който да пази детето и да го успокоява,а защо не и да му е един
от "невидимите приятели",с които си играят децата.

И накрая:стаята може да се намира на геопатогенна зона.Тогава
нещата ще се поусложнят,защото се изисква старателно изчиства
не на стаята,запушване на всички негативни отвори и хармонизи
ране.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот heress » 21 Сеп 2005, 10:51

Нямаш нужда от никакъв ритуал.
Най лесния начин да някой престане да се страхува е да се изправи и да погледне ужаса си право в очите (метафорично казано). Та значи казваш че детето се страхува да остане само в стая. Тогава го остави само стая за няколко вечери. Ей така уж нехайно и без да искаш го забрави само и заключено в стаята за една - 2 вечери (Така че то да не се усети че го правиш нарочно). Знам че е жестоко но върши работа.
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 21 Сеп 2005, 13:39

Не живеем в каменната ера. Съгласен съм с теб, че решението да се избавиш от даден страх е да го погледенш в очите, но направи го малко по-циливизовано. Обясни, разкажи от собствен опит... не само така да го пуснеш в стаята все едно не ти пука, та това е равно на съдизъм!
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 21 Сеп 2005, 14:54

Само да допълня,че това,което съм постнал по-горе е ритуал
против страх,а не уплаха.Под уплаха разбирам психотравма,
причинена за определен(най-често кратък) период от време,
действието е протекло внезапно и е отшумяло-като например
да видиш кълбовидна мълния в стаята си.

Нашите баби в такива моменти правят следното:дават ти да
пиеш вода,карат те да се преметнеш през глава няколко пъти
и накрая да уринираш-най-добре на камък в двора.Интересното
е,че според някои концепции в Китай(виж книгата на Мантак
Чиа "Сливане на Петте Елемента"),страхът се "събира" в бъбре
ците.И има упражнения за трансформация на 5те елемента,
петте основни негативни емоции,енергиите на 5те органа и пр...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот SOULSICK » 22 Сеп 2005, 11:01

ели, в бг традиционната магия има баене за страх,може да го погледнеш!
Последна промяна SOULSICK на 22 Сеп 2005, 16:06, променена общо 1 път
Everyone is SOULSICK
Аватар
SOULSICK
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 22 Сеп 2005, 14:43

Благодаря на всички, които са ми дали съвет. Продължавам да срещам трудности тъй като все пак това е петгодишно дете, на което трудно може да се обясни и то да разбере. Не мога да определя дали просто е уплаха от нещо или страх. Незнам дали само едно баене би било от полза.
За евентуален опит да бъде оставен сам, малкият пищи, реве, изпада в паника. На въпрос защо се страхува, от какво и дали вижда нещо, то твърди че имало нещо страшно. Не остава сам в стоя, не иска да заспи сам...и това еот няколко месеца. Това е. Това "страшното" и на мен не ми е ясно какво е, но щом майката на детето не може да измъкне повече, не мисля че аз бих успяла.
Ще опитам да помогна.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Lubopitko » 22 Сеп 2005, 15:30

Аз намерих един ритуал със свещи против уплаха в една книга,която току що си купих..Не знам дали ще ти свърши работа, но все пак ето го:

Изображение

Запалете олтарните свещи 1 и 2.
Запалете благовонието.
Седнете и медитирайте върху това, което искате да постигнете.
Запалете свеща на ТЪЖИТЕЛЯ, концентрирайте мислите си върху него и кажете:

"Тази свещ представя (името), чиято душа гори така уверено и непоколебимо, както този пламък."

Запалете БЯЛАТА свещ и кажете:
"Прибавям сигурност и сила за (името); чистотата и откровеността го следват неотлъчно."

Запалете ОРАНЖЕВИТЕ свещи в определена последователност и кажете:
"Сега страхът ще бъде напълно победен. Така както горят тези свещи, така безстрашно бие и сърцето на (името), който проумява истината и преодолява неувереността си; той може да се справи с всичко."

След това седнете и останете в тишината, мислейки си как страхът изчезва, а увереността нараства. След три или четири минути станете и кажете:

"Бях уплашен и самотен;
Или пък така се чувствах.
Страхът бе ме обладал;
Нямах смелост, немощен бях,
Потънал в тъмнина, от нигде светлина
Страхът бе ме обладал.
Зъбите ми тракаха, вихрушка прах
Под тропота на подплашено стадо
Гласовете и виденията
В съзнанието...Страхът бе ме обладал.
Свърши вече всичко и време дойде.
От всичко досега да се освободя.
Обзема ме спокойствие, веселието
В сърцето ми се настанява и ме обгръща.
Страх не познавам, нито пък съмнение и злочестина
Вече не.
Почувствах сила, лекота и щастие в сърцето
И страхът, който бе ме обладал, извън мен е вече.
Пред мене има светлина, мракът вече го няма.
В погледа ми няма ужас нито страх.
Неповторим съм и всичко хубаво ми предстои
И ето - не се страхувам вече!"

Изгасете свещите.
Повтаряйте ритуала 9 последователни нощи.

Успех :)
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот heress » 22 Сеп 2005, 20:34

Eli написа:
За евентуален опит да бъде оставен сам, малкият пищи, реве, изпада в паника. На въпрос защо се страхува, от какво и дали вижда нещо, то твърди че имало нещо страшно.

Нормално е да пищи.... като го оставиш една - две вечери сам в къщи и ще спре да пищи. :)
Признавам че е малко жестоко. Но за да няма риск да травмираш детето по добре преди да прибегнеш до такава крайна мярка седни и поговори с него. Разбери точно какъв е страха му. И да не съм те чул повече да кприказваш подобни глупости: (с извинение)
Eli написа:Това "страшното" и на мен не ми е ясно какво е, но щом майката на детето не може да измъкне повече, не мисля че аз бих успяла.

--.> Стига бе!! става въпрос за 4-5 годи6но лапе?! Иска се елементарно психо въздействие ( не ми казвай че не знаеш как ). Излагаш се бе да твърдиш че неможеш да "надникнеш" в мозъка на едно лапе????
Ако е както си мисля обикновен детски "страх от тъмното" а не нещо по-сериозно тпгава просто с един обикновен (подходящ) разговор ще го стабилизираш. А на следващата вечер като го оставиш ссамо всичко ще е ОК :)
Ето ти и няколко съвета за насока на разговора ви:
(Разбира се ти познавваш детето лично така че ти ще знаеш как да точно да подходиш)
1 пробвай да го подкупиш. Кажи ми например че веселич дух "каспър" :) оставя шоколадчета нда децата които спят сами.
2-ро обясни му че плушеното му мече е неговият рицар пазител :P..
3-то то все има някаква мечта нали :) действай с нея.... Това е малко рисковано но ако го направиш както трябва действа доста добре
ай чао за сега :mrgreen:
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 22 Сеп 2005, 20:47

Хм, Любопитко благодаря. Определено напредваш!

Херес, признавам че срещам трудности с децата, тяхната мисъл и психика е по-трудно достъпна за мен, но и твоите методи са твърде крайни. Лошото е че аз нямъм достъп до хлапето. То не е в България. Опитвам по телефона и чрез майка му да разбера и да обясня....Абе вече и аз се изнервям.
Както и да е, опитах нещо и сега се надявам да има резултат. :roll:
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот heress » 23 Сеп 2005, 08:03

Eli написа:
Както и да е, опитах нещо и сега се надявам да има резултат. :roll:

Искренно ти пожелавам успех тогава.. :)
бтв поне може да разбереш дали хлапето просто не се глези...
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 23 Сеп 2005, 10:58

heress написа:бтв поне може да разбереш дали хлапето просто не се глези...

Мина ми и това през мисълта. Предположих, че са типични детски измислици, но до колкото разбирам съм сгрешила.
10х
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот darkroze » 05 Яну 2006, 11:15

moga da ti predloja prakticheska pomosht ima edna jena REIKI master v PLovdiv ima strahotni uspehi mislia che shte moje da se spravi s tova ako reshish moga da dam koordinati .pone da se opita:)
Аватар
darkroze

Мнениеот WandaBlenda » 05 Яну 2006, 17:03

Нормално е да пищи.... като го оставиш една - две вечери сам в къщи и ще спре да пищи.
Със сигурност нямаш дете за да пишеш подобно нещо.Как ще оставиш 4-5 годишно детенце самичко при положение че явно е травмирано и то от нещо сериозно.Нали ще му бръкнеш в мозъка за цял живот.Това не е садизъм,това е ултра садизъм.Това може да го направиш само при положение че си сигурен че е лиготия.И дори да е лиготия пак по добре е да се опиташ да говориш с него.Да му обясниш като на игра как и ти си била така като малка.Да му предложиш да пробва да се сприятели с чудовището защото е далавера да си има чудовище за приятел или да измислиш някакви подобни глупости така че да му стане интересно и да го приеме от забавната страна.Но това е само ако всичко е измишльотина.Аз например на мойто детенце му записах на диск Таласъми ООД и го гледахме няколко пъти след като 2-3 вечери ми разправяше измишльотини за чудовището което живее в лампата и колко било страшно.После седяхме две вечери подред заедно в тъмното и примамвахме чудовишето с мили думи да се покаже:)И сега резултата е че си имаме 2 приятелчета чудовища които живеят в лампата щото първото взе че се ожени:) и си доведе булка.Това детето го твърди естествено,аз никакви чудовища не видях:)И всяка вечер им се пожелава лека нощ а детето е убедено че те го пазят и никакво друго чудовище не може да припари в стаята.Сега остава да им се родят и деца и защитата ни става железна:)Но това е естествено е друг случай и то проверен със сигурност че просто фантазията на детето е проработила.А доколкото разбирам тук случая е съвсем друг.Ако има някакво външно въздействие най-доброто което ще постигнеш с подобен метод-оставяне в стаята-е детето да спре да ти има доверие и да се затвори в себе си,да спре да споделя.Не дай боже да спре да говори въобще защото не се знае какво му се е завъдило в стаята.Аз лично не мога да дам никакъв конкретен ритуал за подобен случай.Сигурно ако имам подобен проблем ще се обърна и аз за помощ към по компетентни хора.Знам само че преди да се анализира подробно проблема не трябва да се предприема нищо което би моло да доведе до още по фатални последствия.Но със сигурност метода да го оставяш в стаята само е безумен.Извинявай heress,не знам на колко си години и какъв ти е социалния статус(семеен,несемеен,с дете или без)но умолявам те ако имаш потомство не прави това което препоръчваш,че ми става мъчно за горкичкото невинно детенце.Ако нямаш ,един ден като имаш ще разбереш че нещата не са точно такива каквито са написани в книжките и ще ти стане ясно за какво говоря.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 06 Яну 2006, 23:20

Ели, ако родителите на детето са наясно с някой от защитните и прочистващите ритуали не е лошо да направят някой от тях в някоя стая и после да видят каква ще е реакцията на детето, ако остане за малко само в тази стая. Аз бих се спрял на ЛБРП последван от ЛБРХ ;). за съжаление вероятно те ще имат само временен успех, но поне ще покажат има ли нещо астрално или не. Ако има е добре да се повика екзорцист да влезе в контакт със съществото и да разбере намеренията му, а ако се наложи и да прочисти къщата след това. :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 09 Яну 2006, 07:22

Херес, мен са ме затваряли на тъмно и сам в яслата. Да знаеш, още мразя да съм сам в стая без светлина, колкото и да обичам самотата и сумрака. Аз лично просто бих намерил готина(ни) играчка(ки) ((голяма говореща плюшка примерно)), които да "правят компания" на детето. Много често децата успяват в/чрез тези играчки да призоват дух или мисъл-форма, които наистина да им помогнат да се справят със страха. Ето моите на пример си имаха и характери и всичко. И когато си играех с тях, по-скоро те си играеха с мене.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот damnameneus » 09 Яну 2006, 12:13

Аз само ще попитам, защо не го заведете да му баят на това дете, а може и един куршум да му излеят или да му прехвърлят вода, след като не можете вие де, и освен това да му се даде да пие няколко дни от билката страшник. Хиляди години сме минали без мислоформи и бабите са се справяли доста добре със страх и уроки, тъй че не виждам защо да не остане тази практика. :wink:
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот EliKarim » 09 Яну 2006, 20:18

Здравейте отново и благодаря, че въпреки че мина време все пак се връщате към темата.
Детето живее в Португалия и за съжаление родителите му не говорят добре езика, да не говорим да знаят къде има някой който умее да беи и т.н.
Сега живеят на друго място само заради детето. Опитах да препоръчам ритуал, но не мисля че майката на детето се е справила добре с него. Малкия все още се плаши сам, но определено в новият дом е по-спокоен. Надявам се да се оправи. Все още ми е непонятно.
Последна промяна EliKarim на 10 Яну 2006, 09:13, променена общо 1 път
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот damnameneus » 10 Яну 2006, 07:59

Вариант е да се бае на дрешка на детето и да му се направи и вода, които след това да му се изпратят, дрешката трябва да е долна - потник, гащички, за да са в контакт до кожата. Освен това от арабските неща има и доста хубави муски. Също може да изпратиш и билката - страшник, това е обикновеното изтравниче /Asplenium trichomanes/ . Билката е наистина хубава прави се запарка от 1 ч.л. билка в 300 мл. вода, пие се на 3 пъти през деня, в течение на седмица поне.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот EliKarim » 10 Яну 2006, 09:18

Това е добра идея, мислих и по този въпрос. Предполагам е единственото което бих могла да опитам да направя при тази ситуация. :roll:
Аватар
EliKarim
Модератор

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор