Моля, ако някой има идеи по въпроса, да постне нещо.

Модератор: Nemezius
Eli написа:
За евентуален опит да бъде оставен сам, малкият пищи, реве, изпада в паника. На въпрос защо се страхува, от какво и дали вижда нещо, то твърди че имало нещо страшно.
Eli написа:Това "страшното" и на мен не ми е ясно какво е, но щом майката на детето не може да измъкне повече, не мисля че аз бих успяла.
Eli написа:
Както и да е, опитах нещо и сега се надявам да има резултат.![]()
heress написа:бтв поне може да разбереш дали хлапето просто не се глези...
Със сигурност нямаш дете за да пишеш подобно нещо.Как ще оставиш 4-5 годишно детенце самичко при положение че явно е травмирано и то от нещо сериозно.Нали ще му бръкнеш в мозъка за цял живот.Това не е садизъм,това е ултра садизъм.Това може да го направиш само при положение че си сигурен че е лиготия.И дори да е лиготия пак по добре е да се опиташ да говориш с него.Да му обясниш като на игра как и ти си била така като малка.Да му предложиш да пробва да се сприятели с чудовището защото е далавера да си има чудовище за приятел или да измислиш някакви подобни глупости така че да му стане интересно и да го приеме от забавната страна.Но това е само ако всичко е измишльотина.Аз например на мойто детенце му записах на диск Таласъми ООД и го гледахме няколко пъти след като 2-3 вечери ми разправяше измишльотини за чудовището което живее в лампата и колко било страшно.После седяхме две вечери подред заедно в тъмното и примамвахме чудовишето с мили думи да се покаже:)И сега резултата е че си имаме 2 приятелчета чудовища които живеят в лампата щото първото взе че се ожени:) и си доведе булка.Това детето го твърди естествено,аз никакви чудовища не видях:)И всяка вечер им се пожелава лека нощ а детето е убедено че те го пазят и никакво друго чудовище не може да припари в стаята.Сега остава да им се родят и деца и защитата ни става железна:)Но това е естествено е друг случай и то проверен със сигурност че просто фантазията на детето е проработила.А доколкото разбирам тук случая е съвсем друг.Ако има някакво външно въздействие най-доброто което ще постигнеш с подобен метод-оставяне в стаята-е детето да спре да ти има доверие и да се затвори в себе си,да спре да споделя.Не дай боже да спре да говори въобще защото не се знае какво му се е завъдило в стаята.Аз лично не мога да дам никакъв конкретен ритуал за подобен случай.Сигурно ако имам подобен проблем ще се обърна и аз за помощ към по компетентни хора.Знам само че преди да се анализира подробно проблема не трябва да се предприема нищо което би моло да доведе до още по фатални последствия.Но със сигурност метода да го оставяш в стаята само е безумен.Извинявай heress,не знам на колко си години и какъв ти е социалния статус(семеен,несемеен,с дете или без)но умолявам те ако имаш потомство не прави това което препоръчваш,че ми става мъчно за горкичкото невинно детенце.Ако нямаш ,един ден като имаш ще разбереш че нещата не са точно такива каквито са написани в книжките и ще ти стане ясно за какво говоря.Нормално е да пищи.... като го оставиш една - две вечери сам в къщи и ще спре да пищи.