Тъмната страна на силата.

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Arhimikus_NA » 04 Сеп 2005, 23:56

Някакъв ориентир за това може да бъде книгата "Кибалион".
"Няма черна или бяла магия, всичко зависи от това, какво съдържа сърцето на оператора"
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 05 Сеп 2005, 10:01

Ми така ами. Някъде в тоя форум видях написаното че доброто и злото са само понятия. В магията те са слети. Само дето за всеки резултата е различен. За едни добър, за други лош!
Само дето аз не мога да направя разлика. Значи правя магия да помогна на приятелка. Хубаво. До тук е доброто. Тя се радва, всичко е ОК. Ма после?! Нали има тройното правило и всичко се връща. После ми се връща на мен че и на нея. И аре идва злото. И ква е файдата от доброто тогава като пак ще е втъкнато на два ката?! Никва! idea1
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rocsana » 05 Сеп 2005, 14:30

Това за тройното правило аз не го приемам, ние плащаме за постъпките си на друго ниво...разликата между доброто и злото е различна за всеки, затова казваме че те са обединени като понятия. Вярно е че всичко си има цена, но тя не се определя от това дали вършиш добро или зло, а от това в какви измерения използваш Силата
Sailea
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател

:)

Мнениеот Druida » 06 Сеп 2005, 15:15

Rocsana написа:"Светлината и Мракът са едно цяло макар привидно те да са с различно тяло"

И двете служат еднакво добре на Древния по дни и са в хармония с Неговата Воля:)

Какъв е смисъла да се занимаваме с илюзии...
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 09 Сеп 2005, 09:32

А нима целият живот не е просто една илюзия?
Не е ли възможно всъщност да сме други и да сънуваме това?
Или някой да сънува нас?

ХА! Та нима всеки един от нас не е просто фрагмент от съзнанието на другите? Ако не познаваш лично човека, то той е точно това- ТВОЯТА представа за него.
Същото е и със доброто и злото.

Затова има смисъл да се занимаваме с илюзии- защото нямаме с какво друго да се занимаваме.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 04 Юли 2007, 12:39

доброто и злото са едно цяло те са свързани и не можем да кажем кое е добро и кое е зло, защо ли? защото това което е добро за нас за друг е лошо и обратното. доброто и злото са в един постоянен кръговрат който е в следствие от нашите действия,но пак не можем да ги разграничим защото те са едно неразделно цяло
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 05 Юли 2007, 12:53

Абе не е точно така.Ся ако ще е убийство то си е зло от където и да го погледнем. За някой богат наследник ще е от полза но пак си остава злина.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 05 Юли 2007, 13:05

да за това си права,но аз имам предвид че в магията те действат сято
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот nvknvk » 06 Юли 2007, 11:55

Росето:
Хората знаят имената на всички по- известни болести, но редко са тези, които биха могли да ни кажат нещо за учените, които са ги победили.

nvknvk:
Защо мислиш че да се победи една болест е победа на доброто. Помисли за самата причина за болеста и тогава ще разбереш че системата те наказва.

Mixael
Винаги трябва да има едно равновесие,добро= лошо.Ако лошото е в повече ,доброто се бори усилено с него и обратно.Неможе да има само добро или само лошо,така е остроен света

nvknvk:
Според има добро и лошо има строго определен план и тези които се съобразяват с него са добри а тези които го нарушават са лоши

Dark_PhoeNix
Защо си мислите (някои от вас) Че Ада Бледнее.Нима многото доста по извисили се магьосници в историята не са Го казали. Ада си е Ад и никой не може да го описва без Да е бил Там.И признайте си Не сте били Нали ?...

Аз бях там и ми определиха 1 месец да седя аз обаче се телепортирах в тялото. Адът е огън отвсякъде. Някои от хората са с овъглени меса и им се виждат костите. Земята няма ад рая има. Когато умреш ти излизаш от тялото си със астралния двойник който си направиш или ти направят и това е твоето тяло с което живееш аз го наричам душа. Има всички сетива като човешкото. А това което наричате душа за мене е атма несъзнателна частица произлязла от Бога която носи спомените.

По страшното е cube мислите си че е измислица на някой режисьор. Не е така. Бях и там
и във най страшното cube ескалатори и асансьори аз така го наричам защото ескалаторите те водят в нова стая а асансьорите са направени така че ако не внимаваш да те премажат
Огънят във една от стаите беше много по силен от ада. В ада огънят те изгаря бавно

heress
Струва ли си да си бяла? според мен това е чиста загуба на време. ето ти и пример за да ме разбереш:
Сутрин се събуждаш мислиш си "какъв прекрасен ден" отваряш халдилника но уви вчера той е изгорял и днес всичко е развалено, излизаш гладна, по обед някой колега жестоко те убижда-теб и майка ти..... но ти го преглъштш и продължаваш....шефа ти се кара заплашва те с уволнение-но ти го преглъштш и продължаваш....следобед вали до теб минава някаква кола и те изкалва цялата, вече започваш да се сещаш, правиш ритуал и разбираш някой е стоварил черна магия в/у теб?! кой ли е и защо го е направил??? не знаеш.... мислиш си това което ми направи ще ти се върне тройно....првиш си някаква защита два три дена не усещаш нищо. след това усещаш как проклятието отново ти влияе... уплашена си... спомняш си всички магии които си правила-все глупости магии за любов,за комуникация....- нищо което да ти помогне......какво ще направиш.............нямаш ни най-малка представа.......-не се ли научиш навреме да нападаш когато това се случи вече ще е късно миличка а истинска атака може да направи само онзи който поснава тъмнината

nvknvk:
Черния маг не е комуникативна личност в очи с очи това всеки го знае. Търсиш приятели, гадже не е за теб. Всички ангели/демони около тебе се стремят да те отдалечат от това. Затвори се вкъщи общувай само чрез имейл или форумите. Живей максимално просто и се отдай на това да правиш злини на богатите и Бог ще те благослови защото дори в цялата Библия пише че те не са наказвани. Ако си наистина велик ще почнеш да разболяваш хора като Бил Гейтс и Даниел Ортега
знаем че мексико е много мизерна страна а той трупа милиарди. Ако те дразни войната с Ирак защо не накажеш президента на Сащ. Аз какво правя. Предупреждавам, разказвам как трябва да бъде светът и в един определен момент архангелът ми казва унищожи този свят и аз го правя. Между другото наскоро спрях въртенето на една земя. Но това става посредством чакрата на главата която имам. Е ако не можех да се телепортирам вече да са ме убили.
Забеляза ли как хващат някой в престъпление и той изведнъж се разболява. Ще кажеш това е номер, не е така питай ги и ще ти кажат че наистина са болни значи някой действа. НЕ СМЕ САМИ

Fire_And_Steel:
Но има един закон в природата според който никога не можеш да навредиш на някого повече отколкото си го е заслужил и никога не можеш да му направиш добро повече отколкото си го е заслужил!

nvknvk:
Абсолютно точно казано
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The_Last_Angel » 09 Юли 2007, 09:43

Тъмната страна е красива, но вътресността не е като обвивката... Понякога след избора си не можеш да промениш нещата.
Помисли над това.
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 09 Юли 2007, 12:27

така е напълно съм съгласна с The_Last_Angel
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот nightwalker » 25 Юли 2007, 09:34

Гневът ти дава много сила...получават ти се от раз неща,за успеха на които иначе трябва да работиш с месеци.
Но не ти дава силата да победиш себе си,да се контролираш.А това е най-сладката победа!
Добро,зло...често границите им се размиват.Следвай съвестта си!
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 25 Юли 2007, 16:52

Съвестта на човек който живее сред хора е измамна . Това не е неговата съвест . Това е част от неговото изкуствено аз за да се хареса на останалите . Така че не се отъждествятайте с съвестта си ако живеете сред хора . Тя със сигурност е изкуствена (измамна) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 25 Юли 2007, 17:37

А ако не живееш сред хора това какво изобщо правиш? Модата с монасите отмина отдавна. Ако магьосникът не може да се справи с всекидневието, тогава първо не е човек, второ не е магьосник. (най- общо мнението ми е за нвкнвк, понеже е споменал нещо за тъмнина и отношението към хората)
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EvilOne » 25 Юли 2007, 19:38

Говорите много убедено за Добро и Зло.Но това са само понятия,без съществен пълнеж,изцяло субективни.Бихте ли ми посочили кое е добро,без отсянка на тъмнината,дори хипотетична?А кое е Зло,без шанс да има някаква искрица добрина в него ?
Някой каза че занимаващите се с Зло магове са слаби.Слаби спрямо какво?Кой е арбитъра,коя е скалата по която се измерва ?
Казахте,категорично,че няма ад и рай.Отхвърлянето им не отхвърля ли и доктрината за богове,демони,природни духове.Не отхвърля съществуването на магия ?
Ако приемем Адът и Рая като по особено егрегори,какво пречи някой силно вярващ да "създаде" свой личен,персонален Рай или Ад.
Мислете малко преди да пръскате вселенски мъдрости.Обратното е смешно
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Child Of Nature » 25 Юли 2007, 19:56

Вижте в книгата на Свами Панчадаси "Астралният Свят", има много хубаво определение на ада и рая, което доста ми допада. Оповавайки се на тази книга, Ада всъщност е просто астрално ниво, където престояват душите след като напуснат земния си път. Там е пълно с разлагащи се трупове и е отвратителна гледка! Там душата престоява, ако е изпълнена с прекалено земни желания, ако е прекалено отклонена от правилния път. След това отива там където отиват всички души - в нещо като чакалня, облята от светлина и от там и предстои да се прероди.
Тук следва да заключим че не е удачно да се викат духовете на мъртвите понеже няма да дойдат те, ами тяхните "трупове".
Замиващите със зло магове са слаби по отношение на начина им на мислене, на това че са се предали да следват светлината. Прави ги слаби това, че се поддават на емоции като ярост, гняв, омраза... А това че могат да проклинат и да те нападат, това не ги прави могъщи, а жалки за да си мислят че те имат правото да раздават подобен вид "справедливост". Слаби са, да, защото са избрали подобен път, който ще ги отведе буквално на супер си си. Трудно е да се опише в един форум какво е добро и какво зло.
~H. Parallax~
Аватар
Child Of Nature
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EvilOne » 25 Юли 2007, 20:02

Значи емоциите правят човека слаб? Което води до логиката че ти си лишен от тях,следователно силен.Обаче,без емоции как можеш да разбереш и оцениш доброто,красивото ?Не се ли превръщаш в празна обвивка ?
Правото и законите,винаги,са се определяли от тези които имат власт.Не дава това "справедливоста" именно в ръцете на "Злите" ?
Пишеш за правилен път.Кой път е правилен?За кого?Спрямо какво ?
Отново самоуверени но глупави приказки на които съм се нагледал
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 25 Юли 2007, 20:38

според мен правилен е този път по който си избрал да вървиш и който не ти вреди,който ти носи радост и успех в живота
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 25 Юли 2007, 20:44

demonic написа:според мен правилен е този път по който си избрал да вървиш и който не ти вреди,който ти носи радост и успех в живота
Това вече беше доста по интелигентно изказване
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 25 Юли 2007, 20:49

Всеки, който малко или много може да анализира нещата вижда, че ясно разграничение между тъмно и светло няма. Магията никога не е била бяла или черна-тя си е сива. До болка познатия пример-искаш пари, правиш заклинание, след някакъв период ти се обаждат и ти казват, че някой си твой чичо е починал и ти е оставил къща. Е, магията ли е причинила това, или случайност? А ако не вярваш в случайности. Защо трябва да слагаме на всичко безумно точни граници-тук е ад, онова е рай, бъди това ще идеш тук, бъди онова, ще идеш там. Някой да се е върнал да каже къде е по-хубаво? Много по-лесно е да живееш в подреден свят с ясни закони и да действаш по определения шаблон, но какво постигаш с това? Рационалното мислене убива-това си е факт-води до зомбиране и контрол. Да се изживяваш като 'тъмен' или 'светъл' ми напомня за 'Дневна стража', няма никакъв смисъл.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор