Тъмната страна на силата.

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Dark_PhoeNix » 30 Яну 2005, 00:29

Отскоро се занимавам с магия. Мога смело да си призная че още не съм способен на нищо.Но въпреки всичко желая да задам въпрос на всички.На коя страна сте.
Дали завинаги сте били и вовеки ще пребъдете като създание на Доброто, създание на Светлината.
Или За Вас тъмната страна е позната територия.
Ако имахте право на избор какъв би бил той.
Добро или Зло.
Светлина или Тъмнина.
Чия страна бихте заели.
Аз лично много пъти съм си задавал този въпрос.На чия страна съм.И накрая го разбрах.Ако ще горя в ада, то нека ада ми е Роден дом.
И нека Apocalipsis Domminus en Terros mei Tetras Majestus.
Live or Die.I don't Care.
Аватар
Dark_PhoeNix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 30 Яну 2005, 17:06

Dark_PhoeNix заблуден си!Тъмнина,черна магия, блямбум малбети.Само глупавите се занимават с черна магия.Това не е правият път,това просто води до падение.Светлината пък от друга страна е нещо друго.Пътят на светлината е пътят към съвършенството.Черната магия просто ще ти навреди най-много на тебе,а не на някой друг.

Аз лично много пъти съм си задавал този въпрос.На чия страна съм.И накрая го разбрах.Ако ще горя в ада, то нека ада ми е Роден дом.

icon_badgrin ХАХА,няма нито ад нито рай,това просто са измислици.Адът е измислен просто,за да се сплащът хората.След смъртта следва нов живот.Смърт,прераждане,смърт,прераждане,смърт,прераждане... и така до края на безкрая,до като не се обединиш с висшето.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 30 Яну 2005, 18:50

Да го кажем, че в магията светлината и тъмнината са едно цяло. Не бих ги разграничила в този случай.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Mixael » 30 Яну 2005, 22:30

Много са започнали от черната магия,но с навлизането в матеряла вече нямаш тази потребност да правиш лошо,осазнаваш много неща.Разбираш че вече имаш сила,и виждаш колко са ти елементарни проблемите,следствие на което агресията ти намалява,ставаш по уравновесен човек.Изменя ти се мисленето без да разбереш,ще ти казват"ти си се променил".Тогава желанията ще са ти други,коренно различни от сегашните повърхностни мераци.Ти си знаеш най-добре.Захващаи се с каквато и магия искаш,резултат ще има,но учи добре и гледай какво правиш , за да не попаднеш в черния вихър на собственото си самоунищожение.Но дълбоко се самнявам ти не си лош,ще разбереш какво имам на предвид когато започнеш.Успех ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 31 Яну 2005, 08:06

Много са започнали от черната магия,но с навлизането в матеряла вече нямаш тази потребност да правиш лошо,осазнаваш много неща.Разбираш че вече имаш сила,и виждаш колко са ти елементарни проблемите,следствие на което агресията ти намалява,ставаш по уравновесен човек.Изменя ти се мисленето без да разбереш,ще ти казват"ти си се променил".Тогава желанията ще са ти други,коренно различни от сегашните повърхностни мераци.

По-добре от това неможеше да го кажеш.Много правилно,знам го от личен опит.И аз започнах така,с глупавите цели да стана велик черен магиосник,да убивам,да разрушавам и такива глупости... icon_color Е преживях го,или поне така си мисля.Ще видим какво ще покаже бъдещето icon_color
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот fly^spirit » 31 Яну 2005, 14:06

В магията само растеш като човек и личност,а не се снишаваш.Ако все пак има изключение-значи не си разбрал магията.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 31 Яну 2005, 19:30

В магията само растеш като човек и личност,а не се снишаваш.Ако все пак има изключение-значи не си разбрал магията.

fly^spirit за мене черната магия си е чиста деградация на личността.А за тебе какво е?Мислиш,че практикуващите черна магия много израстват духовно или като личност,така ли?Това ли мислиш ти?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Росето » 31 Яну 2005, 21:57

Не е отговор на въпроса, но е свързано с Доброто и Злото....

".... Всичко това не зависи от Неговата воля, а от тази на хората, на които е поверил Земята. Не съществува огромно Добро, което човек би могъл да си представи, защото за разлика от Злото Доброто е невидимо. Ако се пресмята или си разказва, то би изгубило нещо от своя чар и смисъл. Доброто се състои от една безкрайна поредица малки деяния, които, свързани помежду си, един ден ноже би биха променили Света. (...) Хората знаят имената на всички по-известни болести, но редко са тези, които биха могли да ни кажат нещо за учените, които са ги победили. Апогеят на Злото, от което всеки се страхува, не е нищо друго освен края на Света, но същият то зи всеки, изглежда не си дава сметка, че Апогеят на Доброто вече се е състоял веднъж... и това е бил денят на Сътворението.... "

Това откъсче е от "Седем дни за цяла вечност" на Марк Леви
Във всеки от нас блести Светлина, която сияе и огрява света около нас
Аватар
Росето
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 01 Фев 2005, 10:30

HELLclan написа:

fly^spirit за мене черната магия си е чиста деградация на личността.А за тебе какво е?Мислиш,че практикуващите черна магия много израстват духовно или като личност,така ли?Това ли мислиш ти?

HELLclan не си ме разбрал правилно.Напротив,имам предвид,че магията извисява човека.Аз не толерирам черната магия,за мен тя е признак на слабост,просто така ти е по лесно.Не се примирявам с това.Когато наистина откриеш магията в процеса на практика както Mixael каза ти израстваш като личност,иначе не си разбрал същноста на магията.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 01 Фев 2005, 14:47

Напълно съм съгласен със fly^spirit.
Ако си изпълнен със светлина и доброта ти не проявавяш потребност да нараняваш другите или да ги караш да се чувстват зле. Ти ги виждаш като част от себе си, знаеш че сте от един източник от едно Цяло. Разбираш, че когато нараняваш другите не нараняваш никой друг освен себе си. Не виждам логика в това ти да направиш черна магия... все едно да нараняваш себе си... трябва да си доста голям мазохист :roll:
Както и да е, но има хора, които все още не могат или не искат да осъзнаят това и мислят че тъмната сила е по-могъша от светлата страна... Но нека се замислим, коя е разликата между тъмно и светло, добро и зло? Това са просто двете крайности на едно цяло, на едно общо Нещо... :mrgreen:
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 01 Фев 2005, 16:08

Тук съм по-съгласен с тебе,естествено,че хората се развиват с магията.Но има хора,които харесват да причинивят зло,има хора,на които им доставя удоволствие да причинивят зло,има хора които са отдали целия си живот на черната магия.И тука явно те са зацъклили на едно място с това развитие,тъйче изочаването на магията не е гарант,че ще израснеш до добър човек,просто зависи от човека ;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот fly^spirit » 02 Фев 2005, 13:33

Ако са зациклили като хора как могат да еволюират чрез магията?Именно това имах предвид.Мисълта ми е,че преди всичко си човек.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ^^Bloody^Kiss^^ » 03 Фев 2005, 13:58

да прави сте в това отношение и все пак има хора които мислят по различно от нас-те търсят по рационалния начин да успеят което да известна степен е разбираемо защото просто човешкото същество е устроена така.За тях този начин се състои в това да правят зло на останалите с цел собствена облага.Но според мен Черната Магия има за цел да накаже самите черни магьосници.Тези хора са слаби.Те нямат достатъчно сили а в някои случаи и интелект за да преминат по по-трудния път-пътят на доброто.Дори мога и да дам един съвременен пример-сегашните "бизнесмени" и мафиоти.Те премахват конкоренцията си но все пак не остават безнаказани-ако правосъдието не раздаде ред което напоследък се случва даста често-тези хора си печелят нови врагове и така нататък докато един ден всички биват убити или "безследно изчезват".А дори някой да остане физически безнаказън товарът който виси на съвестта му никак не е малък.Според мен така наречената Черна Магия е на точно този принцип.
Аватар
^^Bloody^Kiss^^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vault » 03 Фев 2005, 15:38

Съгласен съм с Eli няма черна и бяла магия, магията е една и се използва или за добро или за зло, зависи по кой път ще поеме практикуващия, а колкото до връзката на светлината и тъмнината съответно с доброто и злото такова нещо няма, аз съм влюбен в Ноща, но отдавна съм избрал доброто като път в магията и в живота; а що се отнася до рая и ада ти явно си още под влияние на християнството, няма АД и РАЙ съществува само безкрая (вечността)!!! icon_angry
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 03 Фев 2005, 18:24

аз съм влюбен в Ноща, но отдавна съм избрал доброто като път в магията и в живота

Vault приличаме си:)И аз съм абсолютно същия обичам ноща и тъмнината,незнам защо но е така.Естествено обаче това незначи,че съм лош или зъл или нещо такова ;)
няма АД и РАЙ съществува само безкрая (вечността)!!!

Дам явно наистина си приличаме ;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mixael » 03 Фев 2005, 19:33

Винаги трябва да има едно равновесие,добро= лошо.Ако лошото е в повече ,доброто се бори усилено с него и обратно.Неможе да има само добро или само лошо,така е остроен света около нас и ние самите.Винаги има две противоположности,ин ян,+ -,север юг,бяло черно,високо ниско и така нататък...Как ли ще бъде ако няма зло,а само добро?Няма да познаваме злото,тъмнината,минуса,север,това са примери.Само да се обичаме,светлина ,топлина,учтивост .Не мислите ли че ставаме много уязвими, по-ограничени.Но колкото и да си расъждавам все тая.Винаги трябва да има РАВНОВЕСИЕ.Колкото сте добри бъдете толкова и лоши ,не се подтискайте освободете лошото във вас когато е необходимо,без да сажалявате.Само тогава ще сте пълноценни,свободомислещи,можещи. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vault » 03 Фев 2005, 20:28

HELLclan ;)
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 03 Фев 2005, 21:02

Не само вас icon_badgrin
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 03 Фев 2005, 21:49

^^Bloody^Kiss^^ написа:... според мен Черната Магия има за цел да накаже самите черни магьосници.Тези хора са слаби.Те нямат достатъчно сили а в някои случаи и интелект за да преминат по по-трудния път-пътят на доброто.Дори мога и да дам един съвременен пример-сегашните "бизнесмени" и мафиоти.....

Ами не мисля, че черната магия има за цел да накаже самите магьосници. Не мисля и че са слаби. това е техният път, избран от тях и макар и недобър не ги прави слаби или за подценяване. Много от маговете започват първо с черната магия и после променят начина си на работа. Обаче повярвай, черните магьосници както ги наричаш въобще не са слаби и имат достатъчно сила за каквото и да е. При тях е въпрос на личен избор (а и не само при тях естествено). А за сегашните бизнесмени и мафиоти е друга тема.... доста често много от тях остават не само безнаказани а и много по-щастливи от средностатистическия човечец, който уж живее с пронципи, с достойнство и чествонст...

Относно тъмнината... вероятно много от вас усещат това... Тя провлича и не означава, че те прави зъл. Вероятно много от вас биха предпочели мрачен топъл следобед например, пред слънчево светло утро...
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот ^^Bloody^Kiss^^ » 04 Фев 2005, 12:55

еми аз нямах предвид слаби-в смисъл че нямат сили!Не!Не мога точно да обясня но не исках да кажа това
Аватар
^^Bloody^Kiss^^
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор