Помощ!!!

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот marmozan » 26 Окт 2005, 13:10

Здрвейте магьосници!Попаднах случайно на този сайт, търсейки в нета някаква информация за черната магия, защото мисля, че аз и приятеля ми сме жертви на такава.

Бихте ли могли да ми помогнете да разбера дали това наистина е така или просто всичко е лош късмет, или грешки които допускаме без да съзнаваме.

Значи ситуацията е следната:
С приятеля ми сме заедно от 3 години, преди това имам един неуспешен брак, приключил с развод.
През 2003 г. с приятеля ми направихме фирма (занимаваме се с търговия) и нещата тръгнаха много добре, имахме разни дребни административни проблеми, които се разрешаваха каточе ли от самосебе си. Въобще всичко беше СУПЕР.

Миналата година си купихме нов магазин, с цел да разширим бизнеса и го отворихме тази година през април.
Оттогава се започна с проблемите (дори на официалното му откриване от всички поканени дойде само счетоводителката ни) и имам чувството, че някякво проклятие тегне над този магазин.
Магазина все едно че е "невидим" има дни в които никой не влиза.....
Ужасно ниския оборот (средно по 20лв. на ден) да го оставим, въпреки че изобщо не е за пренебрегване, но то не бяха измами с фалшиви пари (в деня с "космическия оборот от 50лв), наводнения, мистериозно изчезнали пари от оборота (пак в ден с добър оборот). въобще всякякви такива случки.
Това е на кратко, да не Ви отегчавам с дълги постове, та молбата ми е, ако някой може да ми каже има ли магия тук или си е лош късмет.
Предварително благодаря!!!
Аватар
marmozan

Мнениеот Poison » 26 Окт 2005, 16:24

Аз не съм от магьосниците, но мисля че тук има кой да ти помогне. Ама ти сигурна ли си че неуспеха ти или лошия късмет е черна магия.
И нека позная.... ся ще ти искат име дата на раждане...ала-бала
Как очакваш само ей така от ника ти да отгатнат дали има магия или няма.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 26 Окт 2005, 17:02

мм според мен-просто не е трябвало на онзи етап да правите опити да разширявате бизнеса-причините може да са много, но главното е, че това разширение е можело да ви навреди на ниво по-високо от материалното и за това възможността бива затворена.
в такъв случай,когато се вижда, че нещата в дадена насока не вървят, е по-добре да се откажем и да почакаме или да потърсим друга алтернатива. след време може да осъзнаете колко много сте спечелили като сте загубили. ако ли не-всяко зло-за добро
:wink:

това е само мое мнение
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот some_spirit » 26 Окт 2005, 20:20

till_it_sleeps написа:мм според мен-просто не е трябвало на онзи етап да правите опити да разширявате бизнеса-причините може да са много, но главното е, че това разширение е можело да ви навреди на ниво по-високо от материалното и за това възможността бива затворена.

Знаеш ли колко си глупав/а с това "че това разширение е можело да ви навреди на ниво по-високо от материалното и за това възможността бива затворена."

Това е все едно че се прекланяш пред поробителя ти и му се кланяш до земята и казваш да ще ти служа всеотдайно.

А колкото това с магазина горе долу се досещам къде е проблема, наистина както ти каза по-високо от материалното" ама не знаеш защо го правят а пък ако го разбереш ще се вънеш на по горното ми изречение за поробителя.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 26 Окт 2005, 20:54

Вижте, когато нещата опират до търговия, работа, инвестиции.... за неуспехите не е непременно причината - черната магия, кукли вуудуу и т.н. Работата е много деликатна, когато нещата опрат до разплащания с пари. В случая - от това, което си написала - си правя извод, че явно не сте случили с избора на мястото на самия магазин или просто това, което продавате не е достатъчно ликвидно.
Няма да ви изнасям сега лекции по това как се търгува или правят пари. По-важното в случая е, че магия просто не виждам да ви е направена. По-скоро вие самите някак си "натягате" ситуацията и затова се е стигнало до тук.
Нямам съвет - в този случай вие сами ще трява да прецените как да постъпите в настоящия момент, за да си помогнете за в бъдеще.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот till_it_sleeps » 27 Окт 2005, 01:21

Знаеш ли колко си глупав/а с това "че това разширение е можело да ви навреди на ниво по-високо от материалното и за това възможността бива затворена."

Това е все едно че се прекланяш пред поробителя ти и му се кланяш до земята и казваш да ще ти служа всеотдайно.

А колкото това с магазина горе долу се досещам къде е проблема, наистина както ти каза по-високо от материалното" ама не знаеш защо го правят а пък ако го разбереш ще се вънеш на по горното ми изречение за поробителя.

това само доказва по-горните ми думи :mrgreen:
ако ли пък не си разбрал за какво става дума ще ти дам един много показен пример от една книга. когато една клетка, която ще не ще е част от организма започне да работи само и единствено за себе си, тя се превръща в ракова. какво прави организма тогава? опитва се да я отстрани, защото раковата клетка не може да осъзнае, че вредейки на организма, вреди и на себе си, защото е част от него. ако организма почне да позволява на подобни елемети да черпят ресурсите му без да отдават, той ще загине и поради тази причина си има механизми, чрез които това да бъде предотвратено. къде е робството в това да си с хармония с това, към което принадлежиш не разбирам?
ПП това правило важи за всички, независимо вероизповеданието им. не винаги хората си мислят това, което ти си мислиш, че си мислят.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот some_spirit » 27 Окт 2005, 08:32

Значи ти вярваш че хората сме част от Общото и всичко върви по плановете от горе. Да ама това е едно от всиччките глупости с което ония отгоре пълнят главите на хората. Та ония от горе да ти го кажа направо ги интересува само енетгийното цуцане от разумччета (тоест в нашия случай от хората) и са бесни на тема телепатия. И после какво е това Общото дококото имам и при тях всеки си дърпа неговата черга. И къде е това Общото нали ако имаше висша сила която да ни управлява нямаше да сме в това състояние в което сме сега хората, я се огледай само какво става по света като почнем от престъпленията и другите глупости. Да и мисълта ми е че ги има тия отгоре и те го правят живота ни да е така за да си мислим че ние хората сами си правим а не някой че ни управлява. Нали всичко да се е тайна за хората и замисляш ли се защо те искат да е така. Някой от висшите светове или от паранормалното да е влязъл в официален контакт с хората аз доколкото знам не е. Търсим извънземни с телескопи а не виждаме другите разуми които са на земята, а те били от паранормалното това е друго нещо те не са извънземни те са добрите и се грижели за нас. Ай стига толкова.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 27 Окт 2005, 08:52

Некой_Дух, както винаги с тия приказки за ПАРАнормалното звучиш като ПАРАноик.
Та такам.
Първо, версиите и на милата Тил, и на колегата Визард са правдоподобни. Моят съвет е първо да се направи наистина една преценка на мястото и колектива.
1) Къде е магазина- на централно място ли, има ли други подобни в близост, които са там от по-отдавна, дали има дадености да се набива на очию(дизайна на рекламите и т.н.)
2) Какви хора работят в него? Добре ли ги познавате? Сериозни ли са? Честни ли са? Как се държат с клиентите? КАква е визията им на работното място?

И чак след това да се замислите какво друго е замесено? Дали наистина моментът е бил правилен, дали едно подобно развитие в бъдеще не би довело до криза? ...

И ако и в двете насоки няма нередности- ТОГАВА да си намерите качествен маг и да проверите. Също се замислете и за враговете си сред конкуренцията и като цяло. Това е за сега.

А да, Некой_Дух, я отвори една отделна темаи ни обясни това твое бръщолевене за паранормалното. ВСИЧКО по въпроса, което те безпокои. В ЕДИН пост и прегледно, за да зацепим защо аджаба си се вманиячил в тази ПАРАнормална ПАРАноя, или е просто ПАРА под налягане. И, моля те, не приемай сарказма и иронията ми обидно. Просто имам гадния навик да се изразявам по този начин. Нищщо лично.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот some_spirit » 31 Окт 2005, 11:04

till_it_sleeps - гледам нещо че не отговаряш на въпроса ми за Общото цяло и сега ще ти обърна внимание на казаното от теб за клетката и целия организъм. Нали твоето виждане и това в книгата е изрядно във всяко едно отношение , ама само за себе си, вярно е така ако си го сложим в една рамчица и си го гледкаме и му се радваме. Да а сега по серизоно. Та това общото от горе от висшите светове може да докарва рак на хората на биологията им. Да и зашо го правят , ами как защото пускаме твоята теория за клетката и за организма и намираме обяснението.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот marmozan » 01 Ное 2005, 14:31

ChaoS, на твоите въпроси:

1) Къде е магазина- на централно място ли, има ли други подобни в близост, които са там от по-отдавна, дали има дадености да се набива на очию(дизайна на рекламите и т.н.)
2) Какви хора работят в него? Добре ли ги познавате? Сериозни ли са? Честни ли са? Как се държат с клиентите? КАква е визията им на работното място?

Мога да отговоря както следва:
1. Магазина се намира на сравнително централно място на 50 м. от оживено кръстовище; Не само наблизо, но и в рамките на цяла София има само още 1 такъв магазин (първия ни магазин), просто това, което продаваме си е абсолютна рядкост - химически реактиви и лабораторна стъклария, а като за поддържащ асортимен продаваме битова химия (почистващи и перилни препарати) Колкото до витрината, мисля, че стана доста атрактивна и трябва да си абсолютно кьорав за да не я забележиш.
2 В магазина работя само аз, засега си имам доверие, гледам да съм максимално учтива с клиентите (когато някой сбърка да влезе)

Та това е......... Ако някой има някакви други въпроси да пита.

Тръпнеща в очакване на идеи кое не е наред icon_thanks
Аватар
marmozan

Мнениеот nikoj » 01 Ное 2005, 17:02

Пробвали ли сте да направите брошури и каталози на нещата, които предлагате? Все пак продукцията, която продавате е много специфична, а след като нямате конкуренция, нещата стават още по-сложни - развитието на пазара остава на вашите плещи.
Само една идея - нуждаете ли се от магазин. Много по-евтино ще ви излезе да наемете офис, където да предлагате продукцията си. Разпространението й може да стане от вас и други консултанти, които да обикалят потенциалните клиенти (такива може да намерите в някой от каталозите, подобни на КРАС). Препоръчително е да им направите предложения за промоции при по-дългосрочни договори.
Колкото до магия, аз поне такова нещо не хващам при теб marmozan.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 01 Ное 2005, 18:41

Вместо да прихващаме разни информации за госпожата, нека предложим варианти за разрешение. Сега ще ви посъветвам да направите следното -

В сряда на нарастваща луна от обществена чешма налейте вода /това да е или минерален извор или подобна чешма, където ходят много хора/ . Занесете водата в магазина, застанете с лице към вратата и кажете над водата:
"Както отиват всички хора на онази чешма за вода, така да идват и в нашия магазин!"
Така 3 пъти и с водата ще напръскате прага и магазина.

Освен това една руска рецепта е да вземете малко мед и над него да кажете:
"Както се роят на пролет пчелите, така да се роят и клиентите ни." С този мед намажете ъглите на магазина и касата на вратата.

Преди да направите тези неща, трябва да направите няколко неща за разваляне, ще ви обърна внимание на ритуала за разваляне от лунната магия с баенето на вода, като с тази вода напръскайте магазина, за да се изчисти мястото, след това

За защита

вземете 3 листа дафинов лист, 3 игли с нанизан на тях червен конец и стрък босилек, сложете листата с босилека и иглите над вратата, като иглите с острото да сочат навън, кажете при това:
"Три в едно, едно в три, три в едно, да се върне всяко зло, откъдето е дошло, право в пазвата на стопанина си, на стопанката си!"
Това се оставя там за защита. След като се поставили и защитата може да направите горните обреди, които са за привличане на късмет.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот ChaoS » 02 Ное 2005, 07:06

Хм... А може да не върви просто заради предлаганите продукти. Не са много хората, които се интересуват и търсят специални химикали и пособия... Дори и магйосниците и алхимиците.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот damnameneus » 02 Ное 2005, 10:51

Скъпи колеги, жената иска съвети за обреди за късмети и за успех в търговията, не за маркетинг, има и по квалифицирани от нас в областта на маркетинга, затова ако знаете нещо подходящо като магия споделете го, ще е полезно и за другите!
Аватар
damnameneus
Модератор

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор