За сънят - до колко е полезен?!

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот Mr.Wynn » 28 Юли 2006, 18:15

Да прав си, по правилото на 100те маймуни ако си блъскаш главата в стена, някой ден ще получиш просветление и след това други хора навсякъде по планетата ще започнат да получават просветление по същия начин.
Би могъл да използваш какъвто искаш метод, за да постигнеш каквото и да е, но от гледна точка на пътя някой методи са глупост, все едно да се научиш да рисуваш, свирейки на пиано.
Вътрешният и външният опит не се различават, защото всяко преживяване се синтезира вътре. Ако имам недостиг на опит мога да го наваксам без да го преживявам физически, а вътрешно. Затова и използвам съзнантелните сънища, за да се поставям в различни невъзможни ситуации или да разгледам станали вече в нова светлина.
Аватар
Mr.Wynn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 28 Юли 2006, 18:26

Аха, интересно. Аз така и нестигнах до такова ниво, използвах ги само за развлечение :)
Да те питам нещо, въпреки името си в осъзнатия сън как ще опишеш състоянието на съзнанието си. При мен лично съзнанието бе на доста ниско ниво, ако мога така да се изразя. Осъзнатостта в будно състояние и осъзнатостта по време на сън силно се различават. Мислил съм доста по въпроса и единственото с което мога да го асоциирам е, че осъзнатостта по време на сън прилича на осъзнатостта в пияно състояние. Контрола и задържането на осъзнатостта е труден.

При теб как е ? Успяваш ли да предизвикаш осъзнатост присъща на будното състояние ?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mr.Wynn » 28 Юли 2006, 18:30

Съзнанието е тънкият пласт между душата и тялото, понякога съм имал усещането дори за неговата субстанционалност. По време на някой шамански преход (тунел, пазители, сили, предполагам, че ти е ясно за какво говоря) или отваряне към всичко установявам, че точно този пласт, който съм аз, междинно състояние между душата/космическата енергия и тялото, се заздравява и успява да съществува в различни състояния. Никога не съм усещал по време на сън, че съм пиян, дори напротив, тогава е било по-ясно отколкото на живо, бих определил себе си като пиян в будно състояние отколкото по време на осъзнат сън.
Аватар
Mr.Wynn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 28 Юли 2006, 18:43

10x, добро разсъждаване..

Думата пиян не е подходяща, но просто тя ми дойде на ума. Имам предвид един вид замъгляване на яснотата. Докато се занимавах с осъзнатите сънища често ми идваше на ум нещо, зациклях върху него и загубвах осъзнатостта, навлизайки в обикновен сън. Случвало ли се е това при теб ? В началото ??
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mr.Wynn » 28 Юли 2006, 18:48

Първият път, но аз имам една вродена способност да изтощавам различни състояния. Предполагам, че беше някакво замърсяване, върху което просто се фокусирах (върху него, не върху някоя част от тялото ми, която може би смятам, че е блокирана) и то се разтвори. Изведнъж ми стана по- ясно и имаше нещо като отваряне. Това стана в сънно състояние. Според мен различните техники, които искат да се фокусираш върху нещо конкретно, за да постигнеш дадено състояние не работят. Чел съм за фокусиране върху ръцете (К.Кастанеда), но тогава няма пълна релаксация на съзнанието и пускането му да отиде само до сън, а има работа и на ума (желание, напрежение), има също начини, по които да проектираш себе си по определени точки (Р.Монро), донякъде работят, но без да се пуснеш сам на себе си винаги нещо липсва. Аз смятам, че имаме вродени механизми за тези състояния и трябва да ги открием.
Аватар
Mr.Wynn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 28 Юли 2006, 18:52

Така е да, всичко е строго индивидуално. 10х отново за отделеното внимание :) Постави въпроса под малко по-различен ъгъл за мен, явно тази страница още не е затворена.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mr.Wynn » 28 Юли 2006, 18:55

Успех със сънуването.
Има една източна притча от йога на съня, за да се събудим за реалността, трябва да се събудим първо за съня.
yahoo27
Аватар
Mr.Wynn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 28 Юли 2006, 19:04

Живота е един сън, от който всеки рано или късно се събужда... Събужда се, за да заспи след това отново...
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ultra » 28 Юли 2006, 23:17

Няма по-хубаво нещо от качествения сън.
Рекорда ми за будуване е 46 часа.Така се получи че бях на купон,после на работа и нямаше време да спя.Изпих няколко кафета и обикалях зимата на студеното вън при минусови температури само и само да не заспя.В един момент имах чувството,че мога да изтрая още толкова.Усещането е мн интересно.След като легнах не можах изобщо да заспя,обаче като заспах,спах около 14 часа.След това цяла седмица ми беше нужно да се възстановя.Бях като труп.
По принцип трябва да спя между 8 и 9 часа.По малко ако спа ли,значи през деня ще ми е супер криво.Често се събуждам точно на 9-тия час.Или ако съм пила,спа по много малко..5,6 часа най-много..не мога да разбера защо се получава така..
Аватар
ultra
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ZefaS » 23 Сеп 2006, 19:53

Ако времето ти е толкова ценно ,це нямаш време да спиш те савтвам да практикуваш "сануване".Чрез него докато спиш можеш да правш каквото пожелаеш.От многото си опити не можах да мина дори 1вото упражнение.Ако искате да научите тази максмално безопасна магия си намерете книгата на Кастанеда"Сънуващият и сЪнуваният".Ето как се прави.
1 Докато сънувате си гледайте дланите пръстите от ватришната страна.Трябва да ги виждате кристално ясно до най-малката жилка.за целта преди да си легнете визуализирайте ръцете си докато запаметите всичко максимално ясно.
2 Движете се.Отидете на място в града ,което познавате перфектно.Като почне да се размива пак се концентррайте върху ръцете си.Повтаряйте това докато можете да отидете на същото място ,но през което време на деня пожелаете.
3 Вече нищо няма да се размива.Можете да отидете кадето пожелаете и да правите каквото искате.
Ако не се получава а го тренирате упорито си направете превръзка от хасе(обикновен чаршаф)и я варжете на челото си така ,че леко да стяга.Дон Хуан е казал ,че хитростта с превръзката върши чудеса.Ще са ви нужни 2,3 години докато успеете ,но резултата си струва.Успех в сънуването!
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 23 Сеп 2006, 20:08

Имаше една серия на "Досиетата Х",а май е била изплагиат
ствувана от Стивън Кинг(за което не съм сигурен).Прави се
експеримент върху група войници,участвували във войната
във Виетнам.Състои се в принудително безсъние.Повечето,
разбира се не издържат,но единият от тях придобива странна
способност-може да предизвиква видения у другите,които в край
на сметка се оказват реални.Ако ти внуши,че пред теб има някой
който стреля по теб,върху тялото ти се появяват същите рани.
Т.е. успява да проектира фантазията си върху реалността.Във
филма беше обяснена с достигане до колективното несъзнавано
на Карл Юнг(което мен лично малко ме оздачава).

Идеята е интересна,макар и твърде мъчителна.Все пак без-
сънието е похват,който се използва от някои окултисти-напри-
мер Борис Золотов.Някои хаотици също го практикуват с цел постигане на различни видове гнозис...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 24 Сеп 2006, 08:30

ZefaS написа:Ако времето ти е толкова ценно ,це нямаш време да спиш те савтвам да практикуваш "сануване".Чрез него докато спиш можеш да правш каквото пожелаеш.От многото си опити не можах да мина дори 1вото упражнение.Ако искате да научите тази максмално безопасна магия си намерете книгата на Кастанеда"Сънуващият и сЪнуваният".Ето как се прави.
1 Докато сънувате си гледайте дланите пръстите от ватришната страна.Трябва да ги виждате кристално ясно до най-малката жилка.за целта преди да си легнете визуализирайте ръцете си докато запаметите всичко максимално ясно.
2 Движете се.Отидете на място в града ,което познавате перфектно.Като почне да се размива пак се концентррайте върху ръцете си.Повтаряйте това докато можете да отидете на същото място ,но през което време на деня пожелаете.
3 Вече нищо няма да се размива.Можете да отидете кадето пожелаете и да правите каквото искате.
Ако не се получава а го тренирате упорито си направете превръзка от хасе(обикновен чаршаф)и я варжете на челото си така ,че леко да стяга.Дон Хуан е казал ,че хитростта с превръзката върши чудеса.Ще са ви нужни 2,3 години докато успеете ,но резултата си струва.Успех в сънуването!

Това се нарича осъзнато сънуване и можеш да успееш и за 1 седмица, ако имаш нужната мотивация и ентусиазъм. Препоръчвам ти книгата "Светът на осъзнатото сънуване" http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=2930 , прочети нещо по-различно от Кастанеда :wink:

Имаше една серия на "Досиетата Х",а май е била изплагиат
ствувана от Стивън Кинг(за което не съм сигурен).Прави се
експеримент върху група войници,участвували във войната
във Виетнам.Състои се в принудително безсъние.Повечето,
разбира се не издържат,но единият от тях придобива странна
способност-може да предизвиква видения у другите,които в край
на сметка се оказват реални.Ако ти внуши,че пред теб има някой
който стреля по теб,върху тялото ти се появяват същите рани.
Т.е. успява да проектира фантазията си върху реалността.Във
филма беше обяснена с достигане до колективното несъзнавано
на Карл Юнг(което мен лично малко ме оздачава).

Идеята е интересна,макар и твърде мъчителна.Все пак без-
сънието е похват,който се използва от някои окултисти-напри-
мер Борис Золотов.Някои хаотици също го практикуват с цел постигане на различни видове гнозис...

Преди време експериментирах с безсънието.. 5 дни без сън laughing9 Че навлезнах в изменено състояние на съзнанието - навлезнах, че имах халюцинации - имах, бях като надрусан.. Но честно казано тази практика няма смисъл, изисква се прекалено много време и опит, и ако се занимаваш и с други неща, ще бъдеш напълно неадекватен.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор