“НЕКРОНОМИКОН” - ВРАТА КЪМ БЕЗДНИТЕ НА АДА

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот Марио » 09 Яну 2005, 14:41

Тази статия я намерих в един сайт и реших да я споделя с вас.За мен са пълни глупости,но е написано увлекателно като приказка,а аз харесвам приказките :mrgreen:

От дванадесет века до нея се домогват политици и управници, учени и окултисти, но тя сама избира своите приемници. Увековечена в мрачните новели на хорър-класика Хауърд Лъвкрафт, мрачната сила, скрита в древната книга “Некрономикон”, и днес смразява с мистичния ужас пред силите на хаоса. Известна още като “Книга на злото”, “Книга за призоваване на мъртвите” и “Книга-ключ”, със своите магически заклинания и формули тя открива врата извън пределите на физическата реалност и ни захвърля в бездънните измерения на преизподнята.

Оригиналното арабско име на “Некрономикон” е “Ал Азиф” (“Воят на нощните демони”). Неин създател е безумният поет Абдул Алхазред от йеменската провинция Санаа. В търсене на истина и просветление, през VІІ век той обиколил Близкия Изток. Две години живял в развалините на Вавилон, пет години изучавал подземните и тайни пещери на Мемфис и още десет години се скитал в арабската пустиня Руб ал Кхали, където според легендите бродели демонични духове и ангели на смъртта, прекланящи се пред Шейтан. Последните си години Алхазред преживял в Дамаск, където около 700 г. написал своята знаменита книга “Ал Азиф”. В предисловието той уверява, че в пустинята видял приказния град Ирем (наричан още Колон) и безименен град, под руините на който намерил светилище с манускрипти с познанието на раса, предшестваща човечеството, наречена “Древните”. Според арабските мъдреци магриби Ирем зат ал Имад бил построен от шах Шадад , владетел на раса от гиганти - нефилим, в друго ниво на реалността. Магрибите вярвали, че Ирем е врата към Великата пустота. Те го достигали в състояние на изменено съзнание чрез съновидения, медитация и употреба на наркотици. В мистичното пространство те общували с джиновете, обитатели на Пустотата и постигали фана - изкуството на анихилация, когато се освобождавали от оковите на материята и постигали власт над хората и демоните. В суфитския мистицизъм тези медиатори били наричани маджнун - “обладани от сила” и в този смисъл бил “безумен” поетът Алхазред.

През Х век “Ал Азиф” била преведена на гръцки и наречена “Некрономикон”, (от “некро”- мъртъв, и “номос” - опит, обичаи и правила). В 1228 г. книгата е преведена на латински и в следващите векове се разпространява в Германия, Испания и Италия. Третият преводач на сакралната книга бил великият алхимик, маг, учен и фаворит на английската кралица Елизабет доктор Джон Дий, живял в ХVІ век. Днес екземпляри от “Некрономикон” притежават Британския музей, библиотеката на Харвардския университет и Националната библиотека на Париж. Предполага се, че в света постоянно съществуват 96 ръкописни копия, но само седем от тях имат силата да отворят врати към други измерения - 3 на арабски, една на гръцки, две на латински език и английския превод на Джон Дий. Ръководителите на традиционните религии в целия свят призовават и се стремят към изземването на опасната книга. Те предупреждават, че в нея се крие огромна сила и четенето неизбежно води до ужасяващи последствия.

“Некрономикон” ни въвежда в мрачните тайни на Земята и Вселената и започва с разказ за чудовищни същества, пристигнали в прастари епохи от тъмните звезди. Дълги столетия Древните пребивавали на дъното на океана, но след това злокобните им пълчища излезли на сушата и завладели света. Хилядолетия по-късно могъщи същества, наричани Стражите на Земята, се осмелили да се изправят срещу демоничните дегенерати, захвърляйки ги в “отвъдни реалности, където цари хаос и изменчивост на формите” и поставяйки своя възпиращ злото печат на границата между световете. Оттогава блуждаещите в пустотата между измеренията и оковани на дъното на океана и в земните недра адски създания очакват мига, когато сатанински заклинания и разрушителната воля на световни тирани ще провъзгласят тяхното гибелно завръщане.

Текстовете на прокълнатата книга разкриват, че Древните се прекланяли пред две всемогъщи и всеобхватни божества, наречени Йог-Сототх и Азатотх. Йог-Сототх е олицетворение на миналото, настоящето и бъдещето и се отъждестява с безкрайността. Сърцевината му се обитава от неговия брат-джудже Азатотх - опора на мирозданието и владетел на световете. Азатотх излъчва в космическата бездна вълни от вероятности, всяка от които съдържа безкрайно число сценарии за съществуването на всички същества и светове. Йог-Сототх и Азатотх символизират още безкрайното разширение и безкрайното свиване. В тези представи откриваме удивително реалистичен древен прототип на съвременните астрофизични модели за Големия взрив и катастрофичното свиване на космоса и на квантовите физични модели, които допускат едновременното съществуване на паралелни светове.

Душа и посредник между маговете и пратениците на хаоса бил Нярлатхотеп. Чрез Могъщия вестител магрибите установявали контакт с Азатотх. Нярлатхотеп можел да приема всяка форма, но посветените го познавали по миризмата. В “Некрономикон” откриваме и свидетелство за присъствието на тайнствена сила, персонифицирана в божеството-дракон Ктулху, изобразяван с чудовищен лик, заобиколен от десетки протуберанси и пипала. Запокитен от Стражите на Земята на дъното на Пасифика, върховният жрец на Древните Ктулху спи мъртвешки сън до края на еона в прокълнатия град Р`лйех. Ако Ктулху бъде призован от маг в неправилното време, той ще се издигне от бездната и порази човечеството с пристъпи на безумие. Друга легенда твърди, че сънищата на хората са мислите, а живота им - съня на Ктулху и ако божеството се събуди, ние ще изчезнем.

Магическата книга съдържа описание и на други чудовищни същества, които могат да бъдат призовани със специални символи и заклинания. Един от боговете - Шуб-Ниггурах, се появявал в образа на Черен козел. Нему се покланяли не само араби, гърци и египтяни, но и най-древната цивилизация - шумерите. Обширни пасажи от текстовете са посветени на шогготите - рептиловидни създания от протоплазмена пяна. Древните им отредили съдбата на слуги, но шогготите станали независими и действат по своя воля и за своите непонятни цели. Те често се явяват на изпаднали в наркотично опиянение, но не се поддават на контрол от човека. Друга загадъчна раса са дълбинните, хибриди между риба, жаба и човек, обитаващи океаните, пещерите и земните недра. Техен повелител е съюзникът на Ктулху - божеството Дагон. Дагон се споменава във филистимската традиция, вавилонците го познават като изплувалият от водите на Персийския залив бог-риба Оанес, а гърците и римляните - като Посейдон и Нептун. Властта над тях така очарова мага, че той бавно, но сигурно става техен роб. Най-отблъскващите същества в “Некрономикон” са т.нар. гули или упири. Въпреки, че приличат на хора и могат да встъпват в сексуални контакти с тях, гулите издават ужасяващи крясъци и имат чудовищни черти на лицата. При определени обстоятелства човек може да се трансформира в упир, но обратният процес е невъзможен. Първоначално обитавали уединени местности и се хранели с трупове и случайни скитници, но днес, известни като вампири, разрастват властта си над целия свят и пред тях се прекланят магически ордени, култове и общества.

Надниквайки отвъд бариерата между световете в търсене на могъщество и безсмъртие, съвременните магове пропускат в нашата реалност ужасни и разрушителни сили. Мнозина вече са убедени, че СПИН, ебола и други чудовищни синдроми на епохата са само научните названия на злите сили, призовани със силата на магическите символи и заклинания, а концепцията за клонирането и психотронното оръжие са извлечени от древните трактати. “Книгата на злото” е ориентирана към егоцентричните и агресивни тирани, способни да хвърлят света в пламъците на нова световна война. Неслучайно личности като Наполеон, Хитлер и всевъзможни агенти и разузнавачи на “велики сили” от столетия търсят легендарния Ирем в сърцето на арабската пустиня, за да получат подкрепата на неземно могъщите сили “от зората на времето”. Истинско щастие е, че са се провалили. Но още колко дълго ще задържим затворена вратата към преизподнята?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vault » 02 Фев 2005, 23:32

Не съм очарован от тази книга, прилича по-скоро на нескопосани стихове свързани в някаква безумна последователност, чел съм същата "реклама" ;) , но изглежда че са само празни брътвежи!Ето ти местата откъдето да си я дръпнеш http://www.spiralata.net/index.html
или http://truden.com/ ;) :smile:
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 03 Фев 2005, 22:21

Страхотна статия. Мисля, че част от легендите отговарят на действителността.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Марио » 03 Фев 2005, 22:35

м Ели какво точно имаш предвид с това,че част от легендите оговарят на реалността.За кое по точно говориш,интересно ми е защото за мене горенаписаната статия са пълни глупости.Аз доколкото знам Некрономикон е ръководство за викане на демонични създания.Ето два линка:
http://store3.data.bg/newage/occult/al% ... omicon.pdf
http://store1.data.bg/defcon/---------- ... 20Book.pdf
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 03 Фев 2005, 22:52

Говоря за - всъщност ще постна някои твои цитати, за да не преповтарям:

Известна още като “Книга на злото”, “Книга за призоваване на мъртвите” и “Книга-ключ”, със своите магически заклинания и формули тя открива врата извън пределите на физическата реалност и ни захвърля в бездънните измерения на преизподнята.......
Абдул Алхазред.... Две години живял в развалините на Вавилон, пет години изучавал подземните и тайни пещери на Мемфис и още десет години се скитал в арабската пустиня Руб ал Кхали, където според легендите бродели демонични духове и ангели на смъртта, прекланящи се пред Шейтан. Последните си години Алхазред преживял в Дамаск, където около 700 г. написал своята знаменита книга “Ал Азиф”. ......
Според арабските мъдреци магриби Ирем зат ал Имад бил построен от шах Шадад , владетел на раса от гиганти - нефилим, в друго ниво на реалността. ......
Днес екземпляри от “Некрономикон” притежават Британския музей, библиотеката на Харвардския университет и Националната библиотека на Париж. Предполага се, че в света постоянно съществуват 96 ръкописни копия, но само седем от тях имат силата да отворят врати към други измерения - 3 на арабски, една на гръцки, две на латински език и английския превод на Джон Дий. Ръководителите на традиционните религии в целия свят призовават и се стремят към изземването на опасната книга. Те предупреждават, че в нея се крие огромна сила и четенето неизбежно води до ужасяващи последствия.

Освен фактите, които не са измислици, много от написаното ( легенди, упътвания, ритуали и описания)са реални случки изживени от създателя или предавани устно.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Vault » 04 Фев 2005, 16:41

Eli от адресите които споменавам по-горе ще си свалиш преведен на български френският препис на "Книга на мъртвите" или "Некрономикон", прочети малко и кажи дали действително отговря на очакванията ти; всички знаем, че заклинанията са мисъл-форми чиято сила се увеличава значително, ако бъдат изписани, но все пак те са съпътствани от някакъв ритуал (не винаги), но когато са свързани с такава мощ би трябвало, а и произведението е лишено от всякакво напътствие което да ти подскаже какви ще са последствията от изпълняването на заклинанието. ;)

П.П.
Това е първа глава, една от малкото които съдържат напътствия относно заклинанията.
1 ГЛАВА

Тука започват заклинанията,
които за излизането на душата
към светлината пълна на деня разказват,
за оживяването й в духа,
за нейното навлизане и нейните пътувания
в страните на отвъдното.

Ето словата, произнасяни
в деня на погребението,
в мига, от тялото когато отделена,
душата в световете на отвъдното прониква.

Здравей, о, (ти), Озирис,*1 бикът на Аменти!*2
Ето, Тот,*3 владетелят на вечността,
говори с моята уста.
Ето, аз богът съм велик,
на лодката небесна в плаването придружител.
Сега пристигам бой да поведа до тебе, о, Озирис,
защото съм от божествата древни,
които при претеглянето на словата
помагат на Озирис над враговете си да тържествува.
Сега, Озирис, в твоята свита аз живея
равен на боговете, от богиня Нут*4 родени.
Те враговете ти съсичат и злите духове пленяват.
И затова, че съм от твоите приближени, Хор,*5
вървя и се сражавам в твое име!
Аз Тот съм, на Озирис в помощ съм, да тържествува той над враговете си,
докато в светилището необятно на Хелиопол*6
словата се претеглят.
Истина е, Джеди*7 съм аз, син на Джеди.
Нут, майка ми, зачена
ме и ме роди в град Джеду.*8
От тези съм, които леят сълзи и ридаят за Озирис
в областта Рехт,
и в помощ на Озирис са над враговете си да тържествува. Ра*9 изпрати Тот, за да срази Озирис
враговете си.
Ето така и Тот помага ми да тържествувам аз
над враговете ми.
В деня, когато царствената мумия на Озирис се облича, намирам се до Хор
и извори - вода аз пускам да избликнат,
за да пречистят божеството със сърцето спряло.
Ето, резетата изтеглям на вратата,
която води към мистериите в света отвъден.
До Хор съм,
когато в град Сехем*10
от враговете той изтръгва
ръката лява на Озирис.
Аз влизам при светещите божества и невредим сред тях се движа
в деня, когато злите духове в Сехем са поразени.
Аз придружавам Хор по празниците на Озирис,
извършвам приношения в храма на Хелиопол
на шестия ден от празниците на Денит.
Сега съм жрец в Джеду, определен при жертвоприношения да
лея вино.
Ето, дойде денят, когато земята е в зенита си
и мистериите на Ре-Стау*11 пред мене се извършват.
В Джеду аз редя заклинания, посветени на Озирис.
И затова, че жрец на мъртвите съм и за тях се грижа,
аз също съм на знанието магическо велик учител.
В мига, когато върху колесниците поставят
на Сокари*12 божествения кораб,
лопата дават ми, така е церемонията,
когато трябва в Хераклеопол*13 земята да се разкопае.
О, вие, духове божествени, които пропускате душите съвършени
в дома пресвят на Озирис да проникнат,
пуснете ме аз да вървя до вас, душа пречистена!
Пуснете ме в светилището на Озирис да проникна!
Да мога аз да чувам, както вие чувате,
да виждам, както вие виждате,
и да остана там, доколкото желая, изправен или седнал.
О, вие, преносители на даровете за душите съвършени
в дома свещен на Озирис,
о, пренесете даровете посветени, за да се съживи душата ми!
О, духове божествени, които път отваряте и отстранявате
преградите,
за моята душа към дома на Озирис открийте пътя,
да може да проникне там спокойно тя,
да може да излиза в мир оттам,
при влизането да не е отблъсната
или принудена да вземе път обратен!
Да може тя по своя воля там да влиза и излиза!
Да е победоносна нейната могъща дума,
да се изпълнят нейните нареждания в дома на Озирис.
О, вижте, духове божествени,
душата ми до вас върви.
Тя ви говори: тя като вас е посветена,
понеже на присъдата везната за нея се е наклонила.
* * *
Нека от съдниците дадената ми присъда
в устата на тълпата да не обикаля.
Да бъде моят начин на живот върху земята
признат за справедлив и безпогрешен.
Да бъда аз изправен, силен пред Озирис,
а и пред тебе аз да мога да застана,
владетелю на боговете!
Да стигна аз до царството на истината-правда,
и там да бъда увенчан в живата божественост.
Аз да излъчвам светлината, о, богове, като един от вас,
да мога с краката си да стъпвам
върху свещената земя на Хер-Ахау,
да съзерцавам пътуването по небето
на свещения кораб на Сектет!*14
Отблъснат да не съм,
нито възпрян лицата ви да съзерцавам,
о, богове, в света отвъден!
Седнал сред боговете други,
да мога мириса чудесен на храната аз да вдъхвам,
докато жрецът
пред моя саркофаг извика боговете,
пред жертвоприношенията за мене отредени.
Да мога аз да приближа до кораба Нешем,
без моята душа и господарят й
отблъснати да бъдат!
Здравей, Озирис, владетел на Аменти!
Пусни ме в царството ти да проникна в мир!
Нека владетелите на свещената земя
да ме приемат с възгласи на радост!
Нека до себе си да ми направят място!
Нека Изида*15 и Нефтис*16 да срещна в миг благоприятен!
Нека доброто същество да ме приеме благосклонно!
Нека да придружавам Хор в света на Ре-Стау
и Озирис в Джеду!
Нека да мина през всички превъплъщения възможни,
през всички владения на отвъдното
според желанието горещо на сърцето ми!

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ*17

Ако мъртвият е научил това заклинание по време на земния си живот и ако той е наредил да се напишат тези текстове по стените на ковчега му, той ще може да излиза от жилището си и да прониква там по своя воля и желание, без да му бъде оказано и най-малко противопоставяне. Освен това хлябът, бирата и месото ще бъдат на негово разположение върху жертвеника на Ра. Той ще живее в полетата на Сехт Иару,*18 от жътвата на пшеницата и ечемика ще му бъде дадено дял. Той ще бъде силен и ще преуспява там, както на земята. / "LIVRE DES MORTS DES ANCIENS EGYPTIENS"
Paris, Stock, 1978
Йордан Николов Ватев, превод, 1982 г.
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 04 Фев 2005, 17:50

Vault
от адресите които споменавам по-горе ще си свалиш преведен на български френският препис на "Книга на мъртвите" или "Некрономикон"

Какви адреси?Къде си ги споменал?И да не мислищ "Книга на мъртвите" и "Некрономикон" за една и съща книга а? ;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vault » 04 Фев 2005, 18:39

MaRiO ако имаше понятие за това което говориш щеше да знаеш, че "Некрономикон" преведено от гръцки означава "Книга на мъртвите"!!! :lol: icon_angry
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 04 Фев 2005, 18:55

еми Ваулт явно си нямам понятие,но знам и друго.Имам една книга,наречена "Книга на мъртвите на древните египтяни" и този цитат,който си искарал ти мисля,че е точно от там.А "Некрономикон" доколкото знам няма нищо общо с древен египет. ;)И доколкото мисля говорим за едно и също издание на "Книга на мъртвите"
LIVE DES MORTS DES ANCIENS EGYPTIENS
Paris, Stock, 1978
Йордан Николов Ватев
Превод, 1982 г.
Тъйче "Некрономикон" НЕ Е РАВНО на "Книга на мъртвите" :mrgreen:
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vault » 04 Фев 2005, 19:03

MaRiO съжелявам за грешката, проверих отново и разбрах, че не става дума за една и съща книга, явно съм се подвел!!! :oops:
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 04 Фев 2005, 23:11

Нормално е,и на най-добрите им се случва ;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cord Мързящ го да се логн » 27 Мар 2005, 20:04

Аз доколкото знам,а аз нищо не знам,бях чул че тая книга дет четете и т.н. нема нищо общо с истинската,която била изгубена преди мноооого време.....
Cord Мързящ го да се логн

Мнениеот Vrania Volosia » 15 Апр 2005, 22:23

Некрономикон ....защо ли имам чувството, че книгата не е автентична и че всичко са лъжи за наивни хора?!
Последна промяна Vrania Volosia на 30 Мар 2006, 19:50, променена общо 1 път
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Гост » 28 Апр 2005, 10:54

CALIGASTIA НАПИСА
Абе истинксия некрономикон съм чувала, че бил само от 7 копия

Без Коментар тази твоя реплика направо РУЛИРА :grin: :grin: :grin:
Гост

Мнениеот Necrolatry » 28 Апр 2005, 11:27

CALIGASTIA НАПИСА
Цитат:
Абе истинксия некрономикон съм чувала, че бил само от 7 копия

Без Коментар тази твоя реплика направо РУЛИРА

Дам тва найстина си РУЛИРА
Аватар
Necrolatry

Мнениеот Vrania Volosia » 29 Апр 2005, 20:27

Така четох и не ми пука кво си мсилите особено... icon_badgrin
Един Френд смята, че са 3 - един на шумерски, един на египетски и един на латински...И вместо да флоодите, земете напишете свясно инфо, вместо да се заяждате :lol:
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Necrolatry » 30 Апр 2005, 06:49

Кали питай братлето може да ти каже той е по мъртавците аз не съм (но поне знам колко копия са по дяволите Дамбала да е със тебе)
Аватар
Necrolatry

Мнениеот Гост » 30 Апр 2005, 11:23

Така четох и не ми пука кво си мсилите особено...
Един Френд смята, че са 3 - един на шумерски, един на египетски и един на латински...И вместо да флоодите, земете напишете свясно инфо, вместо да се заяждате

E ти ме уби как ще е на египетски бе на гръцки да ама на египетски не по смъртно не може да е на Египетски и хвани да каеш на твоя приятел да се застреля със нещо тежко държавно и евтиноп sign5
Гост

Мнениеот Vrania Volosia » 30 Апр 2005, 13:08

Nnecrolatry, мерси за благопожеланието.(Dambala)Обичам змии icon_badgrin
Теб пък да те благослови Сатаната! :mrgreen: и дано отървеш кожата, че с тия думи..."in my hands Satan will be DEAD"... icon_bduh
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 30 Апр 2005, 14:10

Гост..Ще предам на братлето и дано той не те спипа някъде и не те
"застреля със нещо тежко държавно и евтино"...
Некролатри, като много се правиш, сподели пред форума колко са истинските копия на некрономикон и колко си видял/а с очите си, че да знаеш...? А уважаемия гост може да добави и кой на какъв език е..Току виж , ние-незнающите да понаучим нещо...
И ако някой го мързи да изписва името ми нацяло, по-добре изобщо да не го прави! Считам го за неуважение...
Druido
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор