"Тайните послания на водата"

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот Princess » 23 Дек 2006, 10:50

Наскоро ми попадна книгата на Масару Емото, която напоследък доста нашумя.

[align=center]Изображение[/align]
[align=center]Човешкото тяло съдържа 70% вода. Следоватено, за да сме добре, водата трябва да бъде чиста.[/align]

" Водата в реките е чиста, защото циркулира. Спре ли, тя умира. Водата, носена от кръвта и телесните течности, е средството, чрез което храната циркулира в тялото ни."
Това, което кара кръвта да се движи са нашите емоции, тъй като състоянието на мозъка оказва директно влияние върху тонуса на тялото.
Засегната е и темата за хомеопатията-тук обаче някои неща не ги разбирам.
"Ако някой страда от отравяне солово, симптомите могат да се облекчат, като пие вода с минимално количество олово-вариращо от 1 част в 1012 (1 трилион) да 1 част в 10 400. На това ниво веществото липсва във водата, но характерните му белези оста
ват. Хомеопатията твърди, че колкото по-голямо е разреждането, толкова по-голяма е ефективността.
Друг начин да се изрази тази идея е, че вместо да се използва ефекта на веществото, за да се премахнат симптомите, се прилага информацията, кодирана във водата, за да се унищожи запаметеното за отровата в симптомите.
Водата притежава способността да кодира и запомня информацията. Може да се каже, че водата на океаните помни същества, живели в нея. Гледчерите на Земята може би съдържат милиони години от историята на планетата."

Масару Емото снима ледени кристали и установява, че водата изгражда различни кристали при различни обстоятелства. Ето някои:

[align=center]Това е снимка на кристал, образуван от вода, на която е пускан Моцарт.[/align]

На следващите снимки на водата и е говорено:

[align=center]Изображение[/align] [align=center]Реакция на думата - "благодаря". На "любов" - кристалът също е красив.[/align]

[align=center]Тук е направено сравнение между думите "ангел" и "сатана" - на японски.[/align]

[align=center]"Земя".[/align]

Имало някакво замърсено езеро и със силата на молитви, водата му се пречистила. Ето ги снимките преди и след:

Неблагоприятно въздействие върху водата оказват компютрите и телевизорите:

За сега стига толкова.
Очаквайте продължение!
Не може да се мине два пъти през една и съща река.
Аватар
Princess
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 23 Дек 2006, 11:58

Интересно...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 23 Дек 2006, 15:46

Тези кристали от какво са изградени ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 23 Дек 2006, 17:06

От замръзанала на лед вода?
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Princess » 23 Дек 2006, 17:08

"Различните събития, които стават през живота на човека, са отразени във водата. Индивидът и обществото са един огромен океан. Като добавяме индивидуалните си капки в океана, ние участваме във формирането на обществото.
Водата е огледалото на душата. Тя има много лица, очертали се при контакта и с хората."

Това се обяснява с това, че самото съществуване е вибрация.
"Всяко нещо се състои от атоми, а всеки атом представлява ядро и електрони, които се въртят около него. Броят и формата на тези електрони и техните орбити придават на всякя субстанция специален набор от вибрационни честоти. Ще откриете, че каквато и да е субстанцията, нищо не е твърдо. Има само ядро, заобиколено от безспирно редуващи се вълни.
Човешките същества също вибрират и то с неповторима честота. Всеки от нас притежава сетивния усет , необходим да усети вибрациите на другите."
Това важи и за определени места, предмети, явления и т.н.
Може да се каже, че всяко нещо произвежда звук, но ние не можем да чуем (и видим :) ) всеки звук, макар че някои хора долавят гласовете на животните и растенията.
Звуци, които са с еднаква честота резонират. Тук се сещам, че войниците не трябва да маршируват, когато минават по мост, защото той може да се срути, тъи като вибрациите, получаващи се от удърите им са в резонанс.
Хора, които вибрират с еднакви честоти се привличат, а към с различни проявяват безразличие.
"Най-голямата тайна на японското бойно изкуство се отнася до "победата без битка", което означава умението да не се влиза в резонанс с врага. Да се биеш и да спечелиш води до резонанс с врага-така нивото на взаимоотношението е много ниско."
Резонанс става също и при различни, но кратни честоти. Примерно тонът ла (440Hz) и същия една октава по-надолу (220Hz).
Водата е единственото вещество на земята, чието твърдо състояние е по-леко от течното, заради което ледът плува. Това е така, защото частиците се подреждат с големи разстояния помежду си. Тя е най-добрия разтвотител и се смята за главно условие за наличие на живот.

п.п. В "Соларис", която е писана доста по-отдавна се засяга подобна тема.

Следва продължение...
Аватар
Princess
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Princess » 23 Дек 2006, 17:12

Да. Явно молекулите на водата някакси се групират.
Аватар
Princess
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Ring » 23 Дек 2006, 18:26

Ще ви споделя нещо интересно:)
Преди години имах варицела и ибичая в моят край е да се оставя за Баба Шарка вода, хляб и мед на масата, за да не останат белези от болестта. При мен мина много леко без да имам нищо на лицето. Когато оздравях и прибираха масата водата беше станала жълта, а под възглавницата ми намерих крастава жива жаба...
Весели празници на всички!!!
Повече хубави чудеса да се случват в живота ни и да бъдем по-добри:)
Аватар
Ring
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 23 Дек 2006, 18:52

Тука смесвате и бъркате понятията пречистване и послание . Има тема за пречистването чрез водата . Нека не напрягаме Лизарда премества мениа в други теми че форума и без тва се преебава често на последък . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот SteanHaz » 28 Дек 2006, 10:15

Аз също съм я чел тази книга и съм много съгласен с автора.Водата трябва да се почита и да се пази чиста,защото в съвременния свят е останала съвсем малко истинска чиста питейна вода.Много е хубаво ако човек има възможност да пие изворна вода.
Аватар
SteanHaz

Мнениеот B-L-O-T » 28 Дек 2006, 12:42

Абе това с формите на водата си е задънена улица , поне не се сещам аз за някакво развитие с изучване на формите на картинките . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Princess » 28 Дек 2006, 16:43

Проф. Луи Франк от университета в Айова предполага, че водата на земята е дошла от космоса под формата на лед, тъй като на сателитни снимки имало някакви черни петна, които се оказали малки комети, представляващи вода и лед с маса стотоци и повече тона. За една минута в земната атмосфера падат по около двадесет. Това ми е малко странно, тъй като тогава би трябвало, такива комети да падат и на другите планети. Примерно на Марс, а там няма вода, като се изключет ледените шапки на полюсите, но това не ми се струва достатъчно. Може някога да е имало, знае ли човек. В книгата се казва, че на Земята има условия за съхраняването на тази вода. Но...пак ми изглежда малко нагласено.
Водата играе ключова роля в еволюцията. Теорията на Дарвин за сега е най-функционална, но самото нещо, което поражда измененията остава неразбрано.
"Кацуко Мураками, заслужил професор на Университета в Цукуба, привлече световното внимание с тълкуването на ДНК-кода на окиса, наречен ренин. Мнението му е. че колкото повече разбирате ДНК, толкова повече ще сте склонни да приемете, че НЕЩО ВЕЛИКО играе роля в кодирането на подобна сложна информация в подобни малки пространства."
"Каква информация е донесла със себе си древната вода, когато напуснала Космоса и паднала на Земята? Можем да приемем, че тя е донесла програмата, необходима за развитието на живота на тази планета."
Едно семейство, запознато с работата на Емото, прави експеримент, като в три буркана поставят ориз. (Предполагам, че и малко вода, за да покълне. В училище правихме подобни експерименти. Слагахме върху навлажнено парче памук няколко житни или други семена и в продължение на няколко дни наблюдавахме как покълват, като трябваше да са на топло и всеки да не се оставят да изсъхват. Това, разбирасе, беше с друга цел, но мисълта ми е, че ако някой не го мързи и проявява интерес, може да направи този опит и после да сподели резултатите .) На първия буркан казвали „Благодаря ти”, на втория-„ти, глупако”, а третия игнорирали. След известно време оризът в първия съд покълнал, във втория и третия почернял и загнил, като пренебрегваният бил по-зле от обиждания. Това е още едно доказателство за силата на думите. Аз си мисля, обаче, че една и съща дума може коренно да промени значението си в зависимост от интонацията. Освен това, „ Имах усещането, че и съзерцанието на водните кристали е акт на създаване на живот. Защото когато гледаме кристалите, водата непрекъснато променя вида си. Погледът има своя специфична енергия и докато е с добри намерения, дава кураж, а злият поглед го отнема.”
“ Ако вземем в предвид, че човешкото тяло е една вселена, естествено е да заключим, че носим в себе си всички химични елементи. (Учените преценяват, че съществуват между 108 и 111 елемента). Според будизма човешкото тяло е родено със 108 земни страсти (като обърканост, ревност, суета...), които ни измъчват през целия ни живот. Логично е да заключим, че 108-те страсти съответстват на тези 108 елемента.
Първото устройство за откриване на вибрации, което патентовах в Япония, измина дълъг път, за да докаже това твърдение. Апаратът може да измерва уникалните вибрации, излъчени около нас и да ги възпроизведе във водата. Можех да измервам вибрации от много различни хора и разбрах, че негативните мисли и емоции, които излъчваме съответстват на вълни от различни елементи. Например въбрациите, предизвикани от гнева, са еквивалентни на живака, а на скръб и печал на алуминия. По същия начин несигурността е свързана с кадмия, отчаянието-със стоманата, напрежението с цинка.”
Вибрациите на планетите също съответстват с тези на някои елементи, което се използва в Астрологоята.
Преди няколко години в японския университет бе разработен метод за заличаването на звука чрез звук. С установчване дължината на вълната на нежелания шум учените са в състояние да създадат противоположния шум и да го предадат по високоговорители, ликвидирайки звука в определена област.” Тази система може да се използва и при човешките емоции. На всяко негативно чувство съответства противоположното позитивно. „ Ако сте ранени от чувство за омраза, трябва да потърсите лечение чрез чувство за признателност.” Това е така, защото всички ние сме двулики. Например избухливите хора са склонни веднага да се разплачат. Същия принцип е включен и в хомеопатята.

Скоро ще напиша и последната част.

:)
Аватар
Princess
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 29 Дек 2006, 10:45

Абе всички молекули се групират по невидими магнитни линии.
Тези невидими магнитни силови линии се намират в по-фините светове,върху които има влияние мисълта,затова най-пряко можем да наблюдаваме последствията на мисълта върху кристалната решетка.

Не са ли ви показвали силовите линии на магните чрез малки метлни стружки.Слагате един магнит на една дъска и около него насипвате метални стружки.После чуквате леко дъската,так че стружките веднага се нареждат по невидимите му силови линии.

А гледането на кафе не е ли на същия принцип.Човешкото биополе влияе на формите по чашата.

За друго по-осезателни явления е нужна по-силна мисъл.

Мисълта влияе и върху радиацията,дори тя самат си е радиация.Колкото е по-фино едно вещество или едно лъчение-толкова по-лесно се влияе от мисълта.

Абе физиката е много важна част,по пътя на магията.

Има голяма истина в това,че моделирането на водата смисъл е и създаване на живот ;).

Мисълта на родителите оказва голяма и решаваща роля при сливането на сперматозоида и яйцеклетката.Точно техните мисли повлияват на бъдещата матрица и днк-кода на детето.

Отностно кристалите ще кажа,че те най-лесно приемат информация и енергия.най-лесно се зареждат.

Солта и захарта,често се изолзват в ритуали-точно защото са кристали.
А и кпй не знае за кристалните черепи,кристални топки или въобще кристали на магьосници.

Четох една много интересна книга за физиката на кристалите.Много от летящите елемнтарни частици-лесно влизат,но трудно излизат от кристалната решетка,поради специфичният и начин на подредба.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Princess » 02 Яну 2007, 22:38

„Според учениятан на будизма нещата в света непрестанно се менят и никога нищо не се променя. Или според законите на вибрацията, вибрационната енергия продължава вечно в неспирно движение.
Ако искате да видите колко голямо влияние има съзнанието ви върху света, предлагам да направите малък опит. Искам да се опитате да изтриете облаци, като използвате силата на мисълта си.
В някой мречен ден погледнете към небето и се насочете към един облак, най-добре някой по-малък. Важно е да мислите, че ще изчезне, но не трябва да опитвате много упорито. Упоритото насояване на вниманието всъщност ще предотврати изпращането на енергията ви.
Когато сте готови, представете си невидим лъч енергия, изпратен от съзнанието ви към облака, който го разчупва на парчета. Представетеси как лазерният лъч е насочен към целия облак, а не само към една яаст от него. След това изречете в минало време: Благодаря ти, че направи това .„
( В книгата се набляга на голямото влияние на думите „благодаря” и „обичам те”) „Сигурен съм, че облакът ще започне да изтънява и ще изчезне за минути. Облаците се състоят от вода в газообразно състояние и затова особено бързо откликват на нашата воля.”
Има теории, вкоито се казва, че „всяка част на вселената съдържа информацията за всички нейни части. В един индивид - и дори в една единствена клетка, - се намира цялата информация за Вселената. Информацията за Вселената включва времето. Фактът, че вие съществувате тук и сега, е включен в информацията за Вселената заедно с цялата настояща и бъдеща информация. Така че промяната на целия свят в един момент не е просто фантазия. Дейвид Бом обяснява, че един аспект на Вселената е проектиран във всеки момент на времето, създавайки настоящето. Следващият момент на времето също е проекция на друг аспект и т.н. С други думи, във всеки момент пред нас се разкрива различен свят. Но светът в един момент оказва влияние на този от следващия и така той ни иаглежда като непрекъснат свят. Съгласно тази теория светът всеки миг се променя и сътворява наново. Нашето съзнание има роля в сътворението.

И накрая още малко за морфичния резонанс: „ Най-важното в теорията на д-р Шелдрейк е, че щом морфичният резонанс се създаде, той се разпространява в цялото пространство и време. Ако е оформено морфично поле, то ще окаже влияние на всички други места и ще предизвика промени по целия свят.” Проведен бил експеримент с три групи хора, като на всяка, последовтелно били показвани две рисунки със сктити предмети. Първата групичка открила предметите по-бавно, като следващите действали все по-бързо.

Ето и още малко снимки:

Вода от езерото Саиджо, Хирошима:
Изображение

На следващата снимка е показано влиянието на хлора, с който се третира питейната вода:
Изображение

Тук водата в :

Париж, Лондон, Токио
Изображение

Рим, Венеция, Берн:
Изображение

Написах нещата, които лично на мен ми направиха най-силно впечатление. Надявам се да ви е харесало :)
Аватар
Princess
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 03 Яну 2007, 03:20

Водата най-добре възприема мислите.
Баба ми преди години ме учеше да лекувам.
Тя използва вода за тая цел.Вода използвам и аз.
Никога не се бях замислял защо вода и какви по специфичнисвойства има.От източните философии и практики с които се занимавах известно време знам че водата има силата да лекува.
за това че думите са важни да.в лечението се изрича заклинание подкрепено с силно желание да стане така
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 03 Яну 2007, 17:03

Да Свети Петър-лекува с вода,а аз също сънувах,как да лекувам с вода.

А Мохамед общува с архангел Габриел,който ако си спомням добре е архангелът на водата.Просто човешката същтност е свързана пряко с този елемент.

А в самата Библия се казваше,че преди самото сътворение Божият дух се носел над "водата".
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 04 Яну 2007, 10:07

Добре до тук разбрахме колко велика е водата , остава огъня , земиата , вселената . . . . . . :-)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор