SAN GRAAL или SANG RAAL?

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот ~Talyn~ » 10 Май 2008, 09:36

С идеята за Светия граал се появила за първи път през Средните векове като литературна концепция, основаваща се на серия погрешни тълкувания и преводи на Светото писание. Тя произлиза като пряк превод на по-ранните форми San Graal и Sangreal. Старият орден на Сангреала, династичен орден на шотландската династия на Стюартите, е бил пряко свързан с Европейския орден на Царството на Сион4 и рицарите на двата ордена били последователи на Сангреала, което означава истинската кралска кръв (Sang Real) на Юдея - кръвната линия на Светия Граал.
Светият граал има и свое духовно измерение, напълно отделно от неговия династичен материален аспект. Бил е символизиран от най-различни неща, но като материален предмет най-често се представя като бокал и по-точно бокалът, който съдържа - или някога е съдържал - кръвта на Исус. Освен това Граалът се изобразявал и като лоза, виеща се през аналите на времето. Плодът на лозата е гроздето, а от него се получава вино. В този аспект символичните елементи на бокала и лозата се обединяват, тъй като виното открай време се е приравнявало с кръвта на Исус. Всъщност тази традиция се открива в самото сърце на тайнството евхаристия (светото причастие), а вечната кръв в бокала Граал символизира не друго, а продължаващата месианска кръвна линия.Светата кръв sang raal - един много хубав пример за това как една династия може да основе своите претенции върху един митологичен мотив и един цял народ (в случая - французите) да потърси корените си в някакво свещено право. Но очевидците не свидетелстват за брак на Исус - нещо толкова важно няма как да бъде пропуснато например от Йосиф, всепризнат надежден историк, за когото може да се твърди всичко друго, но не и че е симпатизирал на Исус. Има едно правило в историята - източниците от недоброжелатели винаги са една идея по-надеждни от останалите.
От тук възникват няколко въпроса:
1-Исус бог ли е или обикновен човек със свръх способности?
2-Предполага се,че Исус има брак с Мария Магдалена.Има ли негови последователи(далечни роднини;кръвни връски) и живи ли са до сега?
3-Светия граал можел да се използва за преминаване в отвъдното?
4-Ако Исус има наследници,то през всичките тези 2000г. са ни лъгали относно христянството?
Нека коментираме и ако имате други въпроси задаите ги да разнищим и тях.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 10 Май 2008, 17:38

...единственото,което ще спомена на този етап,за да разбудя допълнително любопитството ти ~Talyn~ ,е да се поинтересуваш относно Династията на Меровингите,техния произход,възход,падение,история и вяра...територия на действие:от Изток до западна Европа...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот ~Talyn~ » 10 Май 2008, 18:11

Добре,благодаря,ще потарся.Но аз само исках да попитам дали наистина съществуат Светия Граал или Светата кръв,защото на практика никой не е виждал купата(бокал,чаша) и никой нищо не знае за наследниците на Исус.Това разбуди любопитството ми...
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 10 Май 2008, 18:15

...някои неща са само метафора,други служат за заблуда на "врага",така че всичко е относително...истарията,обаче си казва тежката дума...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот Devil_Driver » 11 Май 2008, 17:07

Аз доколкото съм чела бокала е измислица,а наистина става дума за светата кръв.Също така съм чела,че действително Исус е имал наследници и т.н.
Но лично мен най-много ме заинтригува хипотезата,че главния разпространител,пък и най-важното лице е свети Йоан.Исус се е присъединил към него,но после се отделя и основава нещо като своя самостоятелна 'секта'...Примерно и защитниците на вярата-тамплиерите са се заклевали пред главата на Йоан,или поне така смятат някои хора.
Има много интересни четива на тази тема :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 11 Май 2008, 18:50

Талин, не те съветвам да ползваш Дан Браун за основен източник...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот ~Talyn~ » 12 Май 2008, 10:12

Защо всички ме наричат Талин? Чете се ТалЪн! Но какдо и да е.Информацията не е само от Дан Браун,а сборна.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 13 Май 2008, 18:03

Хм Дан Браун наистина не е капацитет :)
Утре ще отговоря на останалите въпроси ( не, че аз съм капацитет де, ма не ми пречи да пофилософствам :) )
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор