ТЕЛЕКИНЕЗА

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот EXARP » 03 Окт 2005, 17:34

Възможността да се въздейства върху неживи предмети (например, да се премести стрелката на компас, предмети да се издигат във въздуха, да се огъват метални изделия, да се гаси пламъка на свещ от разстояние и т.н.) се разглежда от парапсихологията като явлението телекинеза. Някои изследователи твърдят, че въздействието се поражда за сметка на образуването на мощни физически полета (регистрирано е, че при телекинеза се генерират силни импулсни полета с електромагнитен произход и акустични сигнали с продължителност 0,1-0,01с). Други предполагат, че въздействието се постига благодарение на мисловно усилие (психокинеза), при това мисълта се разглежда като нематериална субстанция, оказваща влияние на нематериалните същности.

Най-вероятно към явлението телекинеза могат да се приложат и двете концепции, макар че изхождайки от това, че мисълта все пак е материална, следва да се говори за влияние на материални фактори върху материални предмети.

Бъдещите експериментални изследвания ще помогнат да се разкрие тайната на телекинезата. До тогава може само да се направи констатацията, че пси-енергия съществува и да се признае участието й в явлението телекинеза. Досегашния практически опит позволява да се отиде и малко по-далеч - да се разкрие механизма на въздействие върху неживите предмети и да се овладее телекинезата.

Ако желаете да развиете у себе си телекинетични способности, преди всичко, трябва в съвършенство да усвоите упражненията за усилване и акумулиране на биоенергията и да овладеете техниката на самовнушението. Чак след това можете да пристъпите към целенасочено систематизирано развитие на телекинетичните способности. Предлаганото тук упражнение е един от вариантите за постигане на това.

Първо трябва да си направите много лек спираловиден конус от хартия, да го завържете на капронова връв и да го закачите да виси. После трябва да седнете в жреческа/молитвена поза (или просто да се настаните удобно)и мислено да се опитате да почувствате енергията в слънчевия си сплит. Постигнете ли това се опитайте да насочите тази енергия към върха на пръстите на дясната ръка, а после и на лявата. Щом почувствате потока от енергия между дланите, разтворете ги на разстояние около 30 см. Би трябвало да усетите плътността на въздуха между ръцете и тръпки по дланите си. След това, насочете енергията обратно към слънчевия сплит. Повторете това упражнение 15-20 пъти. За да приключите, насочете за последен път акумулираната енергия към върха на пръстите и на двете ръце и без да напрягате физически китките, се опитайте да я изпратите към хартиения конус и да го завъртите в произволна посока.

След като усвоите това упражнение и си починете 5-6 минути, направете пълно енергийно зареждане и пристъпете към по-сложна задача - въздействие върху радиометър. Поставете прибора на масата и се опитайте да му въздействате. След няколко месеца “успешна работа” ще бъдете подготвени да влияете и на стрелката на компаса.

Упражненията за трениране на телекинетични способности трябва да се провеждат редовно, но при първите признаци на умора трябва да се спира за почивка. Не бива да се допуска преразход на енергия в организма, за това задължително след упражненията трябва да се извършва презареждане на организма. (б.р. - за съжаление не е посочено как се извършва презареждането)

Тези, които усвоят до съвършенство включването на чакрите, могат лесно да овладеят и техниката за деформация на метални предмети (лъжици, вилици и т.н.). Тук е необходимо да се отправи едно предупреждение - хората със заболявания на сърцето не бива да се занимават с подобни практики.

При много деца се забелязва проява на спонтанни телекинетични способности. В този случай родителите трябва да се отнасят много внимателно към “упражненията” на децата, да следят да не се стига до претоварване на организма и последващи нежелателни последици.

При механизма за въздействие върху метални предмети участват три чакри - Анахата, Муладхара, Аджна. Вземете предмет в лявата ръка, а с показалеца и палеца на дясната започнете леко да го поглаждате в най-тънката зона. Пълвоначално визуализирайте Анахата-чакра, концентрирайте се върху нея и се стремете да постигнете ясен образ на нейния цвят, после едновременно с образуването на конуса на тази чакра изпратете енергията към краищата на пръстите на лявата и дясната ръка. Изпращането на енергията трябва да бъде меко, като едновременно с това трябва да си внушавате: “Моята енергия въздейства на молекулите и атомите на веществата и аз мога да проминям тяхната структура”. Тази мисъл трябва постоянно да присъства при провеждане на експеримента.

После започнете да визуализирате Муладхара-чакра, изпращайки енергия (при ясна визуализация на цвета й) от върха на конуса й, спираловидно през гръбнака до върха на конуса на Анахата, после спираловидно до основата на конуса на Анахата и най-накрая към дясната ръка. След това трябва да визуализирате Аджна-чакра, изпращайки енергия надолу по гръбнака към Анахата, като я насочвате спираловидно и обратно на часовниковата стрелка. Следва отново насочване по спирала към краищата на пръстите на лявата ръка.

Изпълнявайте това упражнение докато предмета не се деформира. Както показват наблюденията, изпращането на енергията по тази схема води до огъване на предмета надолу. Ако промените втората час на описаната схема, т.е. да изпращате енергията от Муладхара-чакра обратно по часовниковата стрелка към лявата ръка, а от Аджна-чакра - по часовниковата стрелка към дясната ръка, то предмета би трябвало да се огъне нагоре.

Забележка: Не висчки хора притежават добре развити сетива за контрол на енергията, за това не се разочаровайте, ако не постигнете нищо от първия път. Малцина ще успеят :)
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

...

Мнениеот megalodon » 04 Окт 2005, 10:55

Това ми изглежда като българската версия на http://www.crystalinks.com/
Последна промяна megalodon на 04 Окт 2005, 16:56, променена общо 1 път
Аватар
megalodon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 04 Окт 2005, 11:52

Един единствен случай имах на успешна телекинеза-говоря
със волята си да я причиня.Останалото ми се е случвало и се
случва инцидентно и несъзнателно.

Та стоях си аз във хола в апартамента,където живееше баба
ми.На лампата имаше оставена да виси една от онези нового
дишни играчки от Коледа и Нова Година.Хрумна ми да опитам
да се упражнявам на нея.Реших,че трябва да събера в едно
мисъл,воля,енергия и движение.

Седнах на леглото и движих ръце съвсем леко.Най-напред пус
нах енергийни спирали от ръцете си-от дясната синя,от лявата-
жълта.Слях двете спирали и образувах тунел между мен и
играчката.Когато усетих,че се е сляла с мен,насочих показал
ците си един срещу друг.Бавно ги придвижвах напред.И оказвах
на играчката как да се завърти.Можех с точност да определя
"ъгъла на завъртане",на колко градуса и т.н.И нещо повече-да я
застопоря там,където исках.Това се повтори много пъти,беше ми
забавно да си играя така,но...след този ден всичко свърши,пове
че не можах да повторя това.Та това е малкото опит в областта
на телекинезата,който имам.

Друго странно нещо,което ми се беше случило беше по време на
експеримента с първото упражнение на Елена Вакуленко за създа
ване на топка от огнена енергия.Отново само един единствен път
се получи.Когато дойде време да я разтягам,да си играя с нея,
при движението ми ръцете оставяха "огнени следи",които копира
ха дланите ми.Така няколко пъти.Правил съм това упражнение
много пъти,но така и не се повтори това...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

...

Мнениеот megalodon » 04 Окт 2005, 17:00

Значи бъркаш някъде...
Не може да се получи веднъж и после не...

Предполагам или ти липсва вяра или - концентрация...
Аватар
megalodon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 05 Окт 2005, 08:27

megalodon написа:Значи бъркаш някъде...

Може и да си прав.Основното е да "слееш в едно мисъл,воля,
енергия и движение".Което е много много трудно...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот megalodon » 05 Окт 2005, 10:34

Слънчев Ариец написа:
megalodon написа:Значи бъркаш някъде...

Може и да си прав.Основното е да "слееш в едно мисъл,воля,
енергия и движение".Което е много много трудно...

Съгласен съм с теб...
Но ти имаш достатъчно опит в магиите, така че не би трябвало да имаш проблеми...
Аватар
megalodon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот *** » 21 Окт 2005, 20:17

Някаква препоръчителна литература по темата ?
Аватар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 22 Окт 2005, 09:08

*** написа:Някаква препоръчителна литература по темата ?

http://www.psipog.net/

http://www.crystalinks.com/telekinesis.html
Последна промяна AryanSun на 22 Окт 2005, 14:14, променена общо 2 пъти
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот *** » 22 Окт 2005, 10:02

Благодаря.
Аватар
MagicGateBg Наблюдател

...

Мнениеот megalodon » 22 Окт 2005, 11:01

Аватар
megalodon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Slayer fest'06 » 11 Авг 2006, 06:24

Здравейте аз съм новия ви потребител практикувам магия от две години днес видях нещата за телекинезата и искам да ви кажа че
вече вдигам от три метра перо без проблеми както и кибрити и хартия
ако се интересувате за нещо от магията пишете
Аватар
Slayer fest'06
MagicGateBg Наблюдател

...

Мнениеот megalodon » 18 Авг 2006, 09:33

Конкретната ти техника, примерно. :)
Аватар
megalodon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Slayer fest'06 » 18 Авг 2006, 10:14

техниката ми е с конуса от хартия медитация за чакрите и голямо средоточаване :)
Аватар
Slayer fest'06
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот some_spirit » 23 Авг 2006, 12:15

трябва да ви разочаровам но е много трудно да се направи телекинеза. Доколкото знам и висшите паранормални разуми и те почти не могат да правят телекинеза. Някои от тях могат да преместват предмети или по скоро да оказват въздействие върху предмети, но не директно със силата си на мисълта ами с други помощни средства. Апък това че някои хора като AryanSun си мислят че са правели телекинеза това просто е когато тези от висшите светове си правят гаргара с набелязания човек. Да те могат да те накарат да видиш как се движат предметите и същевременно уж да си 100% сигурен че ти го движиш с помощта на мисълта си. И обикновено, когато човека опита след време пак да преместят нещо и то не става.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

...

Мнениеот megalodon » 27 Авг 2006, 07:14

Еми, лесно и невъзможно няма... :)
Ей, на: щом аз съм се захванал със API, значи и обикновеният човек може да се радва на телекинеза. :D
Аватар
megalodon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 04 Сеп 2006, 13:36

Това,което започвам да осъзнавам е,че ако в енергийното поле
на съответния човек няма нужната настройка,нужните структури,
каквото и да било действие не може да бъде изпълнено-не просто
телекинеза.Ако някой успява в нещо,то е защотото той или тя
го "има".И ако има съответната дарба или енергиен модул,
настройка,поне за тези способности,които традиционно сме свик-
нали да наричаме парапсихични(телекинеза,психично лечение и пр),може би няма нужда да се търсят техники.Ако е възможно те
да бъдат предадени от един човек на друг,то "учителят" ще пре-
даде на ученика каквото трябва като "теория".

Пиша това,защото напоследък поради една или друга причина
започнах да се уча как да използвам някои свои вродени способ
ности,които имам от малък и които другите твърдят,че усещат във
мен.Едното е психично лечение.Дълго време не можах да я активи
рам,знаех,че го имам,но то отказваше да се прояви.В един момент
обаче просто почувствах тази структура в мен,като разлят златен
облак я усещам и виждам в мен.Само трябва да я помоля да започ
не да лекува,но става само с полагане на ръце-т.е. не мога от
разстояние,да зареждам предмети и пр.

Другото,в което успявам е криокинезата,т.е. способността да
генерирам студ.Имал съм случаи,когато спонтанно около мен
температурата пада рязко и става студено.Това лято усетих
тази част от мен,която може да създаде такова нещо.Даже из
мислих една техника,базирана на тибетски и чи-манипулация.
Просто започвам да изговарям една мантра "ОМНИ МАКСИМУС
КРИО ЛУМИНОКТ" вътре в хара центъра.Там се съсредоточа
ва студена енергия(която трябва да "визуализирам").След това
изтеглям ледена енергия от там,правя кълбо между ръцете си,
разширявам го да стане голямо колкото мен,да ме обгърне,след
това го завъртам със скоростта на светлината и то "завлича"
всичкия студ около мен(колкото и оскъдно да е сега) и така
доста пъти успявах да се справя с жегите това лято тук,в БС.

Но да ви кажа,мисля,че не ми е нужна такава техника.Просто
знам,че го има вътре в мен това нещо,вградено ми е и само
трябва да го извикам за да действа.Откъде го имам не знам.
Може би от предишен живот (да,такива структури могат да се предават от човек на човек),може да съм се родил с тях...
Едно обаче знам-всеки човек има възможност да приема такива енергийни модули и настройки.Не може всяка структура да
бъде ок(ако има възможност за избор между няколко варианта на системи за една и съща способност),обаче.

Така че и с телекинезата ще е така-не се учи от сайтове и
книги.Трябва да я имаш първо.Но пък ако не,тогава със
сигурност ще откриете други способности от подобно естество.
Просто се разровете в себе си,ще излезе нещо...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shadow Mage » 05 Сеп 2006, 01:56

Прав си Ариецо, всеки си има някакви негови умения, които му се оттдават най-добре или изключително лесно :). Особено след като човека е разбрал как да ги отключи и използва тогава става още по-лесно. Понякога се получава просто инстинктивно :).
Аз открих че мога да въздействам в/у кристали дори и само по тяхна снимка. Просто най-малкото което мога да направя е да разбера колко често ги носи претежателят им ;). Иначе освен това съм ги и програмирал по снимка и съм получавал потвърждение в няколко случая дали съм успял да направя нещо :). И отговорите бяха почти всички положителни :).
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот ZefaS » 24 Сеп 2006, 12:59

lol ,Shadow Mage ,сигурен ли си ,че ВСЕКИ имаа някакво странно умение.Подскажи ми PLSSS как да открия моето.Ще ти бъда много благодарен.Но не е телекинеза.Оспях само 1 или 2 път да завъртя проклетея конус при това не в посоката ,която трябваше icon_angry
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот lil » 19 Окт 2006, 18:36

Според мен всеки човек се ражда с всичките парапсихични способности. При някои те са отключени по рождение, но останалите дори не знаят за тях. Ако наистина искаш да ги отключиш, трябва да си измислиш подходяща молитва към боговете, в които вярваш. И да продължаваш да се тренираш( има доста книги по въпроса).
Аватар
lil
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ZefaS » 19 Окт 2006, 19:15

Препоръчай ми някои книги, които смяташ че ще са подходящи.
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор