Срещи с маг Селена

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Харесва ли ви идеята да се издаде такава книга

Да
4
17%
По-скоро да
3
13%
По-скоро не
3
13%
Не
5
22%
Нямам мнение
8
35%

Общо гласове : 23

Мнениеот grozdan_mihaylov » 29 Ное 2005, 11:31

По-долу копирам началото на една книга, която до седмица-две ще е на пазара. Ще бъдем благодарни за всяко споделено мнение!

[align=right]Георги КАЛЕНДЕРОВ[/align]

[align=center]Срещи с Маг Селена,
наследила дарбата на Ванга[/align]

[align=center]ПРЕДГОВОРЧЕ[/align]

Опитите ми да науча нещо за света на свръхсетивното започват някъде на 13-годишна възраст. Ако е имало такива и по-рано, не си ги спомням. През останалите години съм успял да се запозная с всички достъпни за мен секти и деноминации, религии, школи и общества и винаги съм гледал на тях като нещо забавно. В резултат на това от мен се получи един доста вулгарен материалист, обясняващ материята като проява на Духа. Когато обаче стигнах средата на жизненото си поприще, се срещнах с ясновидката Селена и целият ми живот мина за секунди пред очите ми като в обратен каданс. И се преобърна. Или по-точно - си отиде на мястото.
Оказа се, че всичко, за което разговаряхме, аз някога съм го мислел, усвоявал съм го. И сякаш съм го загубил.
В тази книга искам да ви запозная с едно на пръв поглед необикновено виждане на света и хората, което обаче се оказва най-простичкото и истинско възможно. Защото истинските, великите и гениалните неща обикновено са адски прости.
Разказите на Селена, понякога плашещи, а друг път – заинтригуващи, са представени с нормален шрифт, а моите коментари и реплики към тях са в курсив.
[align=right]Г. КАЛЕНДЕРОВ[/align]

[align=center]ВЪВЕДЕНИЕ. ДВЕ ИНТЕРВЮТА[/align]

Димитрина Любомирова Лазова – управител на центъра, компютърен специалист по правенето и разчитането на записите:
УРЕД РЕГИСТРИРА ЯСНОВИДСКАТА ДАРБА НА СЕЛЕНА

Преди време имаше един вестник - “Врач на духа”, който после се преименува. Неговата собственичка и главна редакторка написа следния сензационен материал, който ви представям тук със съкращения.

За първи път с електроенцефалограф бе регистрирана дарбата на ясновидката Селена да “вижда” в миналото и да прозира в бъдещето.
В интерес на истината, досега са правени няколко такива опита, и то още по времето на Тодор Живков, но без резултат.

- Г-це Лазова, обяснете същността на експеримента, проведен с ясновидката на “Врач на духа” Селена.
- Изследва се биоелектричната активност на мозъка й. Селена има нормална честота за възрастни хора – алфа-ритъм. По време на експеримента, когато тя е в покой, няма никакви промени, но когато й се зададе въпрос, вълните се променят и отиват в диапазона делта, тета 1 – от 2 до 5-6 херца, която активност характеризира някои епилептични състояния с определено огнище. Има един център в мозъка, който генерира особен вид енергия. Но тъй като не става дума за болест, може да се говори за изпадане в друго състояние на мозъка, подобно на това, в което човек започва да заспива. Тогава също се появяват делта вълни. Същото е и като пред припадък. Тук говорим за доста големи пароксизми от делта-вълни. Ще обясня – получават се много силни разряди в мозъка и проблемът е, че мозъкът трябва да е “разбъркан”. Когато една и съща вълна минава през целия мозък, тогава тази активност от медицинска гледна точка не е нормална, това означава, че става нещо. По време на експеримента, когато на Селена се казваше да не мисли за нищо, картината беше нормална. Но когато й се дадеше задача, вълните рязко се променяха. При Селена има толкова големи пароксизми, че на практика са двойни!
- Срещали ли сте подобно явление преди?
- Да, но отново подчертавам – единствено при хора пред припадък или при наличие на някакво заболяване. Зная, че още преди 1989 година е било разпоредено всички с псиспособности да бъдат прегледани от доктор Връбка Орбецова. Тогава нашият сегашен медицински управител доц. д-р Стефан Стоянов – невробиолог, е провеждал изследванията във Военна болница. Д-р Стоянов твърди, че при нито един от екстрасенсите не е имало промени. Сега за първи път виждаме такива неща. Винаги се е твърдяло, че човек може да въздейства на друг човек телепатично, но досега всички бяха единодушни, че това трябва да се изрази чрез биоелектричната активност и по някакъв начин да се улови. След като години наред тези изменения и процеси не можаха да се хванат с никаква апаратура, вече се смяташе, че това става в други диапазони на мозъчната активност, а не в тези, които съвременната техника може да изследва.
- С каква апаратура провеждате изследванията?
- Най-обикновен електроенцефалограф, който отчита електрическата активност на мозъка.
- Опишете етапите на експеримента със Селена.
- Първо мозъчната активност се регистрира в нормално състояние, трябва пациентът да не мисли за нищо. После се правят провокационните проби с дълбоко дишане, светлинни – с цветни мигащи лампи, караме пациента да смята на ум, за да видим каква е мозъчната му активност.
- Нещо като детектора на лъжата. Създавате основен фон и стандарти, върху които да стъпите...
- Да, нещо подобно. При Селена имаше друг вид провокационна проба – карахме я да ясновидства на напълно непознати хора. В този момент се генерираха доста големи изменения. Получиха се много високи разряди.
- Откъде в мозъка се генерират тези вълни? Какво представлява и къде се намира този център според вас?
- Нормалната мозъчна активност на човека е окципитално-парентално отзад и трябва да е в алфа-диапазона. Иначе зоните са известни, както и всяка зона каква активност предизвиква. При Селена зоните са отпред.
- Това третото око ли е?
- Според много учени - да. Иначе нормалната активност на всички хора е отзад. В случая това е нещо извън нормата и се провокира, когато на нея й се постави задача. Като казвам отзад, нямам предвид малкия мозък – говорим за кората на двете полукълба. Записът е правен при 50 херца честота.
- Активността рязко ли започва?
- При Селена започва рязко, с поставяне на задачата.
- Това не означава ли, че и мозъкът на Селена излъчва някакви честоти?
- Точно за това говорим, когато казваме, че някой излъчва отрицателна енергия, а друг - положителна. В случая биоелектричната активност на мозъка на Селена се променя и тя по някакъв начин черпи информация чрез биополе.
- При епилептичните припадъци подобна ли е картината?
- Подобна, като при Селена, но разликата е огромна, защото тя я контролира. Наричат епилепсията “Божествена болест”. При нея не се открива никаква промяна на мозъка при аутопсия. Няма нищо, а човекът припада. Това е така, защото промяната е само във функцията. Епилепсията е промяна в биоелектричната активност и обикновено има огнище, от което тези разряди се генерират, но проблемът е, когато те обхванат целия мозък.
- По този начин обяснявате защо много от гениалните хора са били епилептици...
- Или на границата.
Из интервю на Галина НАКОВА,
в. “Врач на духа”

Доста преди това Селена се прочу в цяла България, когато предупреди, че Ванга ще умре веднага след построяването на нейната неканонична църква.

[align=center]„НОЩЕН ТРУД", 17-18 ФЕВРУАРИ 1995 ГОДИНА:
ЦЪРКВАТА "СВ. ПЕТКА" ЩЕ УМОРИ БАБА ВАНГА[/align]

10 години баба Ванга преследвала насън и наяве столичната ясновидка Селена. Сляпата пророчица я викала на среща, пращала два пъти хора да я канят в Рупите. Десетки били и поклонниците на Ванга, които се обаждали с нейни заръки на софиянката. Накрая дори я заплашила, че ще съжалява горчиво за непослушанието си. Селена упорито отказвала да посети пророчицата. А преди две години в публикация дори предрекла, че баба Ванга ще се разболее и ще умре, щом построи църква и постави отгоре кръста!

- Дотук нещата се развиват според моите предсказания. Ванга вече не е нашата добра пророчица, защото изцяло беше манипулирана и беше превърната в една мощна машина за пари.
- Селена, какво имаш против църквата "Св. Петка" в Рупите?
- С построяването си тя е специално кодирана, за да дестабилизира енергийните полета в областта, което ще донесе много беди на страната ни.
- Твои познати казват, че иконата на света Петка в храма приличала на теб.
- Самото изографисване на живи хора ги обрича на смърт според старите поверия. Всяка прилика в иконите не е случайна, а е подаден код, чрез който следва да си отидат определени личности. Това е един долен и мръсен ритуален обред, чрез който приживе се погребват хора.
- Защо отказваше да ходиш при Ванга?
- Съзнанието на Ванга се обработва от Борис Золотов. Всеки, който отидеше при нея, влизаше в обща компютърна програма за психообработката й. С отворената си сензорика тя вече ставаше опасна за мнозина, защото информацията, която получаваше, разкриваше важни ходове на известни хора.
- И все пак си се срещнала с пророчицата...
- Наблюдавах я пет дни и бях поразена. Първо, вместо нея видях празно пространство и си спомних, че така виждам само хората, които си заминават от белия свят. Тя беше изолирана от близките си. Парите, които плащаха хората, се прибираха в едно куфарче. Беше безкрайно самотна и слаба.
Интервю на Елица СТОИЛОВА

[align=center]1. “ГОРЯХ КАТО ФАКЛА”

ДЕТСТВО
[/align]

Бях странно дете. Водех изолиран живот. От всички – от съученици, от роднини. Приятели, приятелки нямах. Не ме разбираха, защото винаги говорех неща, граничещи с фантастиката, имаха ме за наивна и себична глупачка. Аз от дете живеех в моя странен свят, изпълнен с абстрактни усещания. Всички ме отбягваха, казваха, че имам „мръсна“, „проклета” уста, защото, каквото кажех - сбъдваше се. Страдах много от самотата си! Сега вече тя ми е най-добрата приятелка, приела съм я изцяло и я обичам.
От онова време си спомням един великан, който ме събуди в късните часове. Опомних се седнала в леглото, виках с цяло гърло: „Не, не искам да идвам с теб! Бабо, бабо, изгони го, бабооо! Виж го, той е там, там, на стената, има пещера, той иска да ме води в нея!“ Баба стана, гушна ме в себе си, скара се на великана да си ходи и той си отиде. Кръстена съм на баба си Нейка, която беше лечителка. Много хора от селото тичаха за помощ при нея.

[align=center]ОГНЕНО КРЪЩЕНИЕ[/align]

Пълното осъзнаване и овладяване на силата в мен доде, преди да навърша 30. До този момент два пъти бях минавала през огън – веднъж, когато съм била бебе, и втори път – на 3 годинки. Залепила съм се на една сватба върху плочите на голяма готварска печка по длани и лице. Третия път горях като факла, 41 дни преди да стана на трийсет години. Видях изгарянето си месец преди събитието.
Истинското осъзнаване, че имам отворено съзнание, беше след клиничната ми смърт. Намирах се в „Пирогов“. Беше пълнолуние. Току-що бях проходила за втори път в живота си. Стоях на прозореца и се любувах на Луната. Тогава „долових“ една мисъл, която протече като ток в главата ми: „Живот под друга форма!“ Повтори се. Помислих, че се побърквам от жестокото изгаряне, но все пак се озадачих: „Какъв живот под друга форма?“ Последва “отговор”: „Ти си живот под друга форма!“ Информацията идваше сякаш от Космоса или от пълната сияйна луна пред очите ми.

[align=center]ОГЪН КАТО ОГЪН[/align]

Християнството разглежда три вида кръщение: Водно кръщение, Кръщение в Духа и Огнено кръщение. Когато се покаеш и кръстиш във вода, ти приемаш Исус в сърцето си и даваш знак (главно на себе си), че старата ти същност вече е мъртва (удавена). Покаянието християните свързват с така нареченото Обръщение (макар по-правилно от съвременна гледна точка е да се каже “обръщане”), което пряко се следва от Новорождението. Тоест ти си вече чисто нов и няма повече да вършиш глупости, дразнейки своя небесен Отец. Стане ли това, можеш да приемеш и Кръщението в Духа, което е описано в Деянията на апостолите. Става дума за събитието на Петдесятница. Заедно с това кръщение ти получаваш различни дарби – проговаряш внезапно чужд език, ставаш неподвластен на змийската отрова и прочие непотребни неща. Но по-важно е, че след него идва Огънят. Понякога той може да се сравни с Агни, описан в книгите на Мория. Понякога си е просто огън. А някой път, както е в случая със Селена, двете неща се съчетават.

[align=center]ВАНГА[/align]

Още от детството си съм в телепатичен контакт с Ванга, пред която се прекланям. С годините нещата се задълбочиха - постоянно сънувах, че ме вика. Непрекъснато ми говореше и ми се сърдеше, че не отивам при нея. Един път ми каза, че жестоко ще съжалявам, задето не отивам при нея. Дори ми беше определила и часа на срещата. Аз не се решавах да отида, защото я имах за божество и не мислех, че тя би могла да удостои точно мен с това внимание! В момента, в който спря да ми се явява насън, се сблъсках с невидимия свят, в истинския смисъл на думата. Бяха ми пратени много тежки изпитания, свързани с личния ми живот. Бях атакувана и провокирана до крайност и бях изправена пред дилемата да избирам между нормалното, стандартно човешко съществуване, при което ще имам около себе си всичко като материална удовлетвореност, и пътя към духовното усъвършенстване, който щеше да ме лиши от пълноценно отдаване на най-близките ми и любими хора. Избрах второто и мисля, че не сгреших. Оттук започна пречистването на душата ми, като отворих изцяло сетивата си за поемане болките на чуждите хора върху себе си, като рискувах всичко. Обичам дарбата си, обичам онова, което съществува, диша и живее около мен!

[align=center]ВИДОВЕ НЕПРИЯТНОСТИ[/align]

Когато всички видове кръщения свършат и решиш, че можеш да си отдъхнеш, започват изкушенията. Неприятностите в човешкия живот спокойно могат да се сведат до два вида – изпитания и изкушения. Изкушенията ние сме свикнали да наричаме “добър период”, а той всъщност е по-лош от всички. Така е, защото по време на “добрите периоди” ние имаме прекрасната възможност да се самозабравим и да загубим всичко, което сме постигнали и което притежаваме. Кое е най-ценното от всичко притежавано ли? Онова, което можем да вземем със себе си след смъртта.

[align=center]ЛЕКАРСКА ГРЕШКА[/align]

Не искам да описвам подробно способностите си. Това ще е проява на крайна нескромност. Искам само да спомена за болките, които изживявам от контактите си с хората. Спомням си, при мен бяха дошли близките на един мъж от Свищов. Имената им съм забравила. Те плачеха, когато влязоха при мен, сякаш току-що бяха погребали някого. Станах възмутена и казах: „Защо плачете? Той не е болен от рак. Диагнозата е грешна. Няма никакъв рак на черния дроб, има запушени жлъчни канали. Искат да го оперират след 10 дни. Късно ще бъде. Да го отворят до 3 дни! Помолете лекарите – и без това ще го режат, за негово добро е. Помолете ги!“. Хората са направили точно това - помолили лекарите да го оперират в следващите три дни. Било им отказано. Голяма беше болката ми, когато се обадиха по телефона и ми съобщиха, че човекът е починал и при аутопсията се потвърдила моята диагноза. Аз не съм Бог, а само негово подобие и изпълнявам функцията на проводник, който има определена мисия на тази земя! Искам да помогна на всички, но много от хората трудно ме разбират и не изпълняват съветите, които им давам. И когато им се случи „лошото“, те дори ме обвиняват. Казано е: „Помогни си сам, за да ти помогнат и другите“, и още: „Когато ти подават ръка за помощ, не я удряй, а я приеми изцяло и вярвай в нея!“ Това са първите условия, задължителни за всеки, който търси помощ от мен.

[align=center]ТАЙНАТА НА БИБЛИЯТА[/align]

Ние сме длъжни да имаме самочувствието на богове в развитие, защото в нас е вложено Божественото дихание. Ппоследното го пише в Библията. Духът е избрал доброволно да се бухне в материята, за да може да извърви обратно целия мъчителен път към съвършенството. Една от най-големите тайни на Библията се намира в Евангелието на Матея, 18 глава, стих 18: “Истина ви казвам: Каквото вържете на земята, ще бъде вързано на небесата; и каквото развържете на земята, ще бъде развързано на небесата.” Тя е ключ към цялостното проумяване на небесното и земното величествено съответствие, на отношението между Бога и неговите творения, на властта и силата, които са ни дадени – да можем да развиваме у себе си своето собствено богоподобие. Но тук има и една друга релация, за която повечето хора са слепи. Тя се отнася до Божието подобие на човека. Тоест, ако човекът е създаден по Божието подобие, то можем да съдим за Бог, наблюдавайки човека.
Аватар
grozdan_mihaylov

Мнениеот mert » 29 Ное 2005, 13:37

честноо да ти кажа не сам особено впечатленаа
последната книга от този тип която четох беше на Христо Нанев за Слава Севрикова - и според мен тя е по-добра от тази :oops:
Аватар
mert
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот lia67 » 29 Ное 2005, 13:49

Нямам мнение по въпроса,но щом някой е решил да я издава-ок! icon_eusa_clap
Аватар
lia67

Мнениеот Wizard » 29 Ное 2005, 18:07

Интересно замислено четиво :wink: само че г-н Михайлов тук в MagicGateBg има и хора, които не се занимават с магия само от любопитство...

Моето мнение е че ТЕМАТА ВАНГА е твърде изтъркана, за спекулативна цел. Ако се цели с тази книжка някаква популяризиране на г-жа Селена, ок, само че нека нейните имиджмейкъри се насочат към нещо друго, а не с темата за това кой ЩЕ наследи Ванга и КОЙ е наследил Ванга...

Хоарата които са с ниска себеоценка с радост биха приели една такава книга и евентуално биха тръгнали да търсят помощ от Селена (или Целена - нещо подобно ми се върти в главата), тази книга обаче няма да заинтригува, както вече споменах, хората от занаята...

Като начинание за издаване на книги свързани с окултната тематика - приветствам ги изцяло.

Не се наемам да коментирам това, не само, че не звучи сериозно, но когато го скенира опитен маг, ще разбере какво имам в предвид:

....10 години баба Ванга преследвала насън и наяве столичната ясновидка Селена. Сляпата пророчица я викала на среща, пращала два пъти хора да я канят в Рупите. Десетки били и поклонниците на Ванга, които се обаждали с нейни заръки на софиянката. Накрая дори я заплашила, че ще съжалява горчиво за непослушанието си. Селена упорито отказвала да посети пророчицата. А преди две години в публикация дори предрекла, че баба Ванга ще се разболее и ще умре, щом построи църква и постави отгоре кръста!

... - Защо отказваше да ходиш при Ванга?
- Съзнанието на Ванга се обработва от Борис Золотов. Всеки, който отидеше при нея, влизаше в обща компютърна програма за психообработката й. С отворената си сензорика тя вече ставаше опасна за мнозина, защото информацията, която получаваше, разкриваше важни ходове на известни хора.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот grozdan_mihaylov » 30 Ное 2005, 08:07

Идеята на книгата е не само да представи Селена, а и да бъде някаква литература. Това е само началото, адресирано наистина до хората с ниска себеоценка. По-нататък нещата стават по-висши и диалогични. На мнение съм, че за да направиш хубава книга, трябва да имаш предвид и идиотите. Разберат ли те идиотите, ще те разберат и по-"елитните". А и абзаците, които цитирате/скенирате са от "Нощен труд", където обикновено се проявяват не най-хубавите енергии. Много ви благодаря за мненията и за проявеното внимание!
Аватар
grozdan_mihaylov

Мнениеот Poison » 30 Ное 2005, 15:48

Ае стига глупости! Канал 2001!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 14 Дек 2005, 07:10

:) :) :)
Ае стига глупости! Канал 2001!

icon_occasion
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 14 Дек 2005, 09:18

Това ще е още една напълно излишна книга,ако в нея не се казват истините на хората,защото ей заради такива книги има разни предрасъдъци сред тях и съзнанието им се обърква.

Няма смисъл да се учеличава словестния боклук според мен.
Инъче за съжаление е вярно,че за да я издадеш е нужно да се съобразяваш с простолюдието.

В тези книги трябва да се казва истината а тя нама нищо общо с глупавите човешки и религиозни представи.С глупавото обожестваване на авторитетите.
И коя е Ванга де.Що не обожествим някой фараон или Сталин.

Аз съм чувал,за Преподобна Стойна,която е била с доста нива по-висока от Ванга,като ясновидка.Но тогава Ванга е била по-разбираема и комерсиална.

Не мисля,че книгата трябва да се дава и назаблудени-та защо тябва да се задълбочава заблудата им.
Хората трябва да знаят,че всички имат възможността да постигнат и да надминат възможностите на Ванга.Това може да са дори стари и отчаяни хора,за които някои ще кажат че няма надежда.Не признавам догми и убеждения.
И все пак,когато правиш нещо не питай другите,защото ти си тази,която трябва да решава.Ами ако те подведът,кой ще плаща за това?Ако наистина пускаш книгата с добро намерение,значи и резултатът ще е положителен.Ако е така давай!
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cynthia » 14 Дек 2005, 12:48

Poison написа:Ае стига глупости! Канал 2001!

dance icon_compress
Магията е нещо, което си ти!
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот emanuela » 09 Яну 2006, 16:54

Моге ли някой да ми даде връзка с маг Светлина
Аватар
emanuela
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ekaya » 10 Яну 2006, 16:52

emanuela написа:Моге ли някой да ми даде връзка с маг Светлина

Аз леко се пообърках Селена ли беше или Светлина и какви са тези връзки дето само се търсят!?! Poison вече Ви е отговорила, драга Емануела - Канал 2001
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор