Е, за това споменавам от сега, не съм викал духове, просто защото не смятам това за необходимо. Почитам невидимият свят и предпочитам да не влизам в контакт с него, поне не и съзнателно, без да са ми дали знак или да са ми пратили видение за това.
Какво обаче ми се случва неотдавна: Едно момиче чертае на бял лист кръг, пише азбуката около него, хваща една игла висяща на конец и започва да си задава въпроси, без да вика никой , нито пък да знае кого пита и кой и дава отговорите!
Споделяла ми е, че там , от където е родом, стаята и обитават три... духа, с които разговаряла редовно и и казали какви ли не истини дори и за бъдещето.Единят от тях дори твърдял, че е духът на Тутанкамон, както и бивш другар на това момиче от предно прераждане, но тогава тя е била момче.

Скептично, признавам си, гледам на тези неща и дори малко с насмешка , но не разбирам как ми дава отговори, на въпроси, на които тя не може да отговори по никакъв начин! Този въпрос ме занимава от тогава насам.

Вярвам, че тук, около нас, дори и да има духове, то те са на скоро умрели хора или на такива, които не са намерили покой поради една или друга причина и не са се възнесли към света, от където са дошли.
Но от къде на къде, тези духове, ще се появяват там, където има игла и кръг с букви и ще дават отговори на всевъзможни въпроси? Отговори, които не ни е дадено да знаем.
Какво биха могли да сторят тези духове на човека, проявил лекомислието да ги занимава с личните си тревоги и въпроси?
Възможно ли е всичката тази информация да си е в самите нас и иглата просто да се движи от някаква енергия , която ние самите излъчваме?