Получих по пощата

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот dimitar71 » 11 Ное 2009, 21:33

Искам да ви попитам следното,преди няколко дни получих по пощата препоръчано писмо,като го отворих се изненадах много(по скоро се изплаших) в плика имаше крило от птица(предполагам от гълъб) имаше и черно парче(може да е жалейка) и пръст се изсипа...
Ако може коментирайте,защото аз нямам обяснение,адреса на плика се оказа несъществуващ.
Лично аз смятам,че нямам врагове,обикновен човек съм и не мога да си обясня за какво става дума,ако някой от вас може да ми каже нещо бих се радвал да го прочета!
Предварително ви благодаря!
Аватар
dimitar71

Мнениеот rain » 12 Ное 2009, 10:05

Бих казал нелепа шега, но нещата в плика - крило на птица, гробищна пръст, парче от жалейка или още по-лошо
от саван са елементи на черен ритуал. Още повече, че е направено ти конкретно да ги получиш, независимо от
нестандартния начин с пращане на писмо. Така няма как да се определи категорично, затова най-добре търси
специалист.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот dimitar71 » 12 Ное 2009, 14:46

Понеже нямам никаква идея какъв специалист да търся и какво се е случило,възможно ли е някаква насока да ми дадеш?
Мислиш ли,че това е нещо сериозно?
Аватар
dimitar71

Мнениеот rain » 12 Ное 2009, 17:01

Не изключвам и възможността за груба шега с цел сплашване, но ако е това за което говоря
по-горе, то определено е много сериозно. И тъй като става въпрос за народна магия, под
специалист имам предвид човек занимаващ се с такава, обикновено стари хора по селата,
баби врачки и баячки и т.н., а и добър ходжа също би помогнал. В това число категорично
обаче отхвърлям разни медийни чудеса и феномени с които са залети вестници и телевизии.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот dimitar71 » 12 Ное 2009, 18:24

Съпругата ми е споделила с нейна колежка и тя е насочила към един арабин преподавател е в Ислямско училище,след разговор с него,той казал,че това било направено за раздяла.
Тпва е малко нелепо защото и двамата сме минали 40-те и за раздяла не сме и помисляли,ако е така мисля изобщо да не се занимавам с каквото и да е.
Може и някой да се подиграва с нас,нямам идея за какво става дума и за това попитах вас,ако знаете нещо да споделите...
Аватар
dimitar71

Мнениеот rain » 12 Ное 2009, 20:34

В очите на врага няма нелепи цели, затова трудно ще разберете мотивите му. Колкото
до направеното в народните ритуални практики обикновено стои принципът на подобното
привлича подобното: "както птицата е разделена от крилата си, така и еди-кой си да е
разделен от еди-кой си" или "както тая пръст е изстинала, така и ти да изстинеш към
еди-кой си" и други подобни сравнения, ако говорим за раздяла. Разбира се, казвам го
образно, не мога да гадая, защото ритуалът не ми е известен, но с каквато и цел да е
направен най-добре да се развали. Ако арабинът може да помогне обърнете се за помощ
към него, ако не в предния пост обясних към какви хора да се насочите, а ако го приемете
за шега и не ви притеснява изборът си е ваш, но така или иначе не бива да се подхожда
панически.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот dimitar71 » 13 Ное 2009, 06:22

Благодаря ви за отговора,днес ще се обърнем към арабина да видим какво точно ще направи и ще ви съобща резултата.Благодаря ви за вниманието!
Аватар
dimitar71

Мнениеот dimitar71 » 13 Ное 2009, 17:09

Това което се случи днес,беше следното:
Въпросният арабин ни повика да отидем в джамията (аз и съпругата ми),накара ни да се измием на чешмата по малко странен начин(първо 3 пъти мием носа,после ушите и зад тях,след това устата и лицето,сле това краката и всичко това по по 3 пъти)
После седнахме на килима,отвори една книга на арабски(предполагам Коран) и ни чете нещо като ни каза,където спомен Амин да повтаряме след него Амин,докато четеше до нас имаше една метална чашка с вода и на чашката имаше гравирани многожество арабски символи,след като приключи четенето,изпихме водата и ни изпрати да си ходим.Получи се малко конфузно защото понечихме да платим,но категорично ни отказа да вземе пари и каза,че е "харам" да се взимат пари за такова нещо.
Надявам се всичко да е приключило успешно и да нямаме повод за безпокойство!
Аватар
dimitar71

Мнениеот rain » 14 Ное 2009, 09:17

При мюсюлманите това измиване на тялото наречено "уду" се прави с цел пречистване преди
задължителните молитви, влизане в джамия и като респект към Аллах. Ритуалната процедурата,
която ви е правил е за пречистване и защита, предполагам, че е ракат (или рукийя) при която се
четат сури и молитвени формули от Корана (като задължителните Фатиха, Айат Ал Курси и
последните три сури Кулс), а заредената по този начин вода в съд придобива пречистващи сили
и се използва за разваляне на магии, защита и лечение. Ако се прави от добър ходжа или имам
тогава със сигурност ще помогне. Подобен аналог са и Киприяновите молитви при християнството.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот dimitar71 » 14 Ное 2009, 14:46

На нас ни каза,че това измиване се нарича абдест,не знам какво означава...
Този човек,не е ходжа а преподавател по Коран,все ми се иска да мисля,че сме приключили окончателно с тази случка...
Аватар
dimitar71

Мнениеот rain » 14 Ное 2009, 20:08

dimitar71 написа:На нас ни каза,че това измиване се нарича абдест, не знам какво означава...

Едно и също е абдест/уду и значи това, което по-горе обясних. Колкото до човека, щом е преподавател
значи е оторизиран за да прави такава процедура в джамия , затова предполагам, че поне донякъде е
помогнал. Ако все още сте притеснени може да опитате някои от нещата давани във форума за пречистване
и разваляне.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор