Какво символизира котката ?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот sanguinary » 28 Дек 2008, 02:43

Не пречат на нищо. Ние им пречим.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Anselma » 04 Дек 2009, 21:20

Tribal~Pig_74 написа:Вчера правих 1 2 ритуала след което излязох по тъмно да пия една бира. Докато чаках пред блока започнаха да ме обикалят котки да се въртят в кръг около мен и да мяучат гледайки ме в очите сякаш искат да ми кажат нещо... Интересува ме котките лош знак ли са и въобще какво символизират...

(Не разбирам жестокостта на някои хора към котките.)

Котките със сигурност не могат да бъдат лош знак, лош знак е обаче да се навреди на котка. Малко е дълго да се обяснява какво символизират, потърси с гугъл информация за Башт, Бастет (Bast, Bastet) и виж за какво отговаря тази богиня, доста неща са. Според мен, в случая е трябвало да им дадеш малко храна, ако явлението е било знак - да спечелиш протекцията на Бастет; ако не е било - да направиш добро.
Anselma
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 05 Дек 2009, 00:25

Anselma написа:(Не разбирам жестокостта на някои хора към котките.)

По този начин казано, излиза че проблема е в твоето неразбиране, а не в техните действия.

Anselma написа:Котките със сигурност не могат да бъдат лош знак

Странно твърдение. Кой или какво те убеди в това, толкова категорично?
Anselma написа:лош знак е обаче да се навреди на котка
Да, знак за проблем в главата.
Anselma написа:Според мен, в случая е трябвало да им дадеш малко храна, ако явлението е било знак - да спечелиш протекцията на Бастет; ако не е било - да направиш добро.

Или да им сипеш бира :mrgreen:
Ако тази история, се е случила изобщо, то по-скоро може да си им понамирисвал на нещо. Вероятно нещо, което си използвал, за онези неща, които си нарекъл ритуали :mrgreen:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Anselma » 05 Дек 2009, 00:50

Сетих се нещо за сърната - доколкото знам, дивеч понякога се отглежда изкуствено в развъдници и след това се пуска в природата. Не знам дали е бил такъв случаят с онази сърна, но това донякъде би обяснило случката. При мен е идвал фазан, уж див, насред гората. После ми казаха, че наблизо има развъдник. Но дори и така да е, тя пак не би дошла при теб, ако не си излъчвал мир в онзи момент.
Anselma
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 05 Дек 2009, 01:20

Няма нищо очудващо в това, фазан да допусне близостта на човек. Горските птици като цяло не са толкова предпазливи и мнителни.
Фазани, бекаси, пъдпъдъци... яребици дори, редовно съм засичал. Сърна, на по-малко от 50 метра, много трудно и то трябва да не дишаш. Най-малкият шум или движение, дори и да не идва от теб... и сърната става на точка, в далечината. По-вероятно е да си се срещнал с някоя гъбка и да си я пробвал. Тогава може и три мечки да ти омесят баница, преспокойно :mrgreen:
Нека бъдем реалисти.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Anselma » 16 Дек 2009, 00:16

Tribal~Pig_74 написа:...Интересува ме котките... въобще какво символизират...

Тази тема.
Anselma
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот anakonda79 » 16 Дек 2009, 14:26

За символиката на котката въпроса е малко спорен, зависи кой ще попитате и каква е нагласата му към тях. На пример аз имам 2 прекрасни котки и за мен те са символ на хармонията, грацията, красотата, любовта и до известна степен мързела :) Въпреки мързела си обаче притежеват невероятна ловкост и интелект на убиец. Котките са свободолюбиви същества и ако се отнасяте с респект към тяхните нужди и желания те ще ви отвърнат със същото. Ако обаче ги гледате просто за да забавляват детето ви или пък вашите капризи никога няма да усетите любовта на която са способни тези малки създания. Това обаче е само моето мнение... Ако попитате някой който не е така предразположен към тях ( познавам много такива хора ) той би ви казал че това са гадни безполезни дяволски изчадия които не заслужават да живеят. ( това го казвам от опит защото имам познати които не идват в нас само защото имам много животни, змия, паяци скорпиони и др) Така че моето мнение е че никога няма да се постигне единодушие по тази тема, ако харесвате котките гледайте си ги и ги обичайте просто заради това което са, а не заради това което символизират !!! Забравих да подчертая че едната ми писана е черна и определени не мисля че това носи лош късмет. Поздрави на всички които обичат животните и да не забравяме че който тормози животните не може да се отнася по различно и с хората.
Аватар
anakonda79
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 17 Дек 2009, 03:54

Радвам се да се запознаем... по-точно да ни запознаеш с твоите котки и това, което те... символизират... или по-скоро, поведенческите им навици. :mrgreen:
А дали не се бъркат понятията - символизира и олицетворява?
По начина, по който е зададен въпроса, единствения адекватен отговор, за който се сещам е "Котката символизира котка". Демек твоят отговор, но в едно изречение.
Както и да е.
Но пък... Разкажи повече за твоите. Поне ще е нещо интересно и ще е действителен случай. Пък ако им имаш фотосесии, директно ти давам поща.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор