Модераторите спят ли?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот tanarel » 24 Ное 2008, 06:55

Марио написа:Танарел, тц-тц, прекалил си май малко с (ти знаеш), полудяваме а? :) :) :)

..бтв, човек определено неможе да
полуде наново но свъщност...
учените все още го изследват това Изображение

..иначе нетипично за мен бях леко провокиран , че ми се изтри
мнението и си показах Танарелските рога , но аз не се сърдя толкова
колкото го показвам в постовете !

..аиде ние членовете на Мг , ви обичаме
всички вас Модераторите ,
Изображение
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 26 Ное 2008, 09:32

Качеството на форума замря отдавна . И модовете в ролята на полицаи не опраихва нещата . Не изтриваха глупавите теми и многобройният смап . Форум бе спам не е форум но ако някой човек всяко мнение му е емотикони само не става .
Всяка втора тема в следните секции е такава :

Молба за помощ - Много съм объркана кажете ми какво да правя ?

За Начинаещи - Как да си викна демон в банята ?

Самоусъвършенстване - Как да си контролирам енергиите че на десният палец ми е два пъти по - голяма от левият ?

Любовна магия - Приятелят ми ме заряза а вагината ми още капе по него !

Сънища - Сънувах че вампир ми яде краката . Какво може да значи ?

Форума стана сладурче па ние да стъпваме с златни ботуши ? Къв е тоя картон на викинга ? Когато форума беше добре викинга пишеше полезни неща . Стана форума сладурче и той замени златните си ботуши с галоши :) . Я да го манете тоя картон и да си каже кой му го е сложил .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 26 Ное 2008, 10:39

Лесно е да се критикува, но само на думи няма да стане. Ясно е, че без определена доза
спам няма да минем (форум е) и доколкото е възможно са се приели мерки. А кой как
си върши работата е въпрос на личен избор и свободно време. Не мисля, че трябва да си
затромозявате съзнанието с такива неща, има си хора за тази цел. Ако пък има недоволни,
моля, във ваше право е да се свържете с администратора на форума лично и да го осведомите
за това което мислите или желаете. За модераторите, определено имаме нужда от още няколко,
но това не го решаваме ние, а администраторът. Това че форумът е западнал по отношение на
сериозна информация лежи на плещите на ВСИЧКИ, а не на отделни хора. Ясно ви е, че не можем
да вържем никой насила да пише. Всеки сам избира как и какво да сподели. Пък за който не ще -
прав му път. Що се отнася до моите раздели, там глупости не допускам...оплакванията към арменския
поп. Ако имате други забележки, моля споделете.

П.С. За викинга, не виждам какво го спира да пише, ако желае.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот venus » 26 Ное 2008, 11:11

B-L-O-T написа:Всяка втора тема в следните секции е такава :

Молба за помощ - Много съм объркана кажете ми какво да правя ?

За Начинаещи - Как да си викна демон в банята ?

Самоусъвършенстване - Как да си контролирам енергиите че на десният палец ми е два пъти по - голяма от левият ?

Любовна магия - Приятелят ми ме заряза а вагината ми още капе по него !

Сънища - Сънувах че вампир ми яде краката . Какво може да значи ?

Хора, спомнете си вие откъде сте тръгнали. Спомнете си онзи момент, в който нещо се е случило и е нямало кого да попитате. А когато сте намерили някой, той се е подсмихнал или ви се е подиграл, защото за него това е била отминала стъпка, вече забравена...

За всеки има първи момент. Всеки има право да попита и да получи отговор. Общо взето, сериозните въпроси получават сериозни отговори. Неизбежно е да се дублират теми, технически е невъзможно един нов потребител да изчете целия фоум, за да намери това, кето го интересува. Има раздели За начинаещи, Въпроси, в които всеки начинаещ да зададе въпроса си - не може да се очаква от човек, който сега открива тази страна на света, да знае всичко и да задава въпроси на ниво. Който няма разбирането към тези хора в началото на пътя им и няма търпението да им обясни неща, които са "ясни", нека не чете тези раздели. Но целта им е именно тази.

Достатъчно е в Начинаещи да влизат начинаещите и да задават въпросите си там. В Любовна магия естествено, че ще влизат хора, които се интересуват от любовната магия - влюбени хора, изоставени... никой не прави любовна магия, когато всичко му е наред, нали. Самоусъвършенстване - всеки е на този път, там разнообразието то въпроси е на практика неизчерпаемо. И тъй нататък.

За мен форучмът е достатъчно прегледен и изчистен от спам. И ако въпросите на начинащите получават сериозни отговори, темите били били сериозни и разработени, съдържащи достатъчно информация. Когато на един въпрос се отговори с подигравки и присмехулки, темата се превръща в спам.

Съгласна с rain, всичко зависи от всички.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Cath » 26 Ное 2008, 11:31

venus написа: И ако въпросите на начинащите получават сериозни отговори, темите били били сериозни и разработени, съдържащи достатъчно информация. Когато на един въпрос се отговори с подигравки и присмехулки, темата се превръща в спам.

ето тук съм много съгласна!

но когато се появят подобни присмехулства, закачки и глупости, глупости... редно е да се трият.

в крайна сметка Рейн е прав - Всичко зависи от всички, ... но модераторите са модератори, за да упражняват контрол. хубаво е да го правят от време на време.

Венера, мисля, че именно задължение на модератора е да следи за това да няма дублирани теми.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Wizard » 27 Ное 2008, 23:01

Не става дума САМО модераторите да следят (едва ли не като полицаи) за това форума да съдържа само теми касаещи тематиката му.
Трябва всички потребители да имат необходимата съпричастност и привързаност, както са модераторите, защото все пак форума е среда за обмяна на информация, запознаване с нови хора или разговори с добри приятели... Защо е необходимо да се Враждува срещу форума, КАТО МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ неговите ресурси, за да продължава да ви е полезен и занапред...

Както и да е, това зависи от всички нас!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Cath » 28 Ное 2008, 07:05

Уизард, напълно съм съгласна, че всички трябва да следят за спазването на правилата и да се съобразяват какво и как пишат. но при положение, че една голяма част от потребителите тук явно не разбират това, то е редно модераторите да следят за спазването на съответните правила. и най-уредената държава има полиция, която определено си върши работата, независимо от това дали гражданите имат самосъзнание или не.
извинявам се, но се получава малко глупаво - повтаря се непрекъснато, че еди-коя-си секция трябва да се разчисти и т.н., а резултат няма, понякога има - този който много му знае устата е навикан. "чичко полицай, там има кражба" -"абе, я недей много да знаеш, аз си върша работата". мисля, че сме достатъчно зрели, за да можем да приемем т.нар. градивна критика. и не само да я приемем, а да направим нещо по въпроса.

при цялото ми уважение, никой не враждува с форума! никой не е вързан за форума, за да трябва да се освобождава.

и не, не е както и да е.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот damnameneus » 28 Ное 2008, 17:14

Явно останалите модератори са на друго мнение, но аз напълно подкрепям Кат. Всеки има и носи някакви отговорности. Казвал съм още преди време това на Уизард, не може да се води някой модератор и да не прави нищо по въпроса да поддържа в ред поверената му част от форума. За колегите модератори мога да кажа че ако не се чувстват сигурни в дадени теми нека да си го кажат и да се търсят други модератори там. Не искам да изтъквам, но защо в теми Вуду, Лунна магия и Уика са сравнително чисти като теми, а останалите са пълна боза. Тема самоусъвършенстване, за начинаещи и подобни са пълни с постове няьмащи нищо общо с темата, модераторите не са качили никакви материали по самите теми и т.н. Тема Любовна магия. Психология на отношенията. Разрешаване на проблеми. няма нищо общо със заглавието си, там може да видите мисли на Юнг, уважавам го безкрайно, но него в тема любовна магия....???
Нека колегите го приемат като молба, вземете мерки и като сте модератори се занимайте сериозно,всеки от нас е зает, но това не значи темите които модерирате да бъкат от бълвоч.....
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 28 Ное 2008, 17:27

Вуду, Лунна магия и Уика както каза са чисти не щото модераторите си вършат там толкова работата а щото самите секции не предразполагат за глупости защото не са толкова общи а доста по конкретизирани .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 28 Ное 2008, 18:19

damnameneus написа:Тема Любовна магия. Психология на отношенията. Разрешаване на проблеми. няма нищо общо със заглавието си, там може да видите мисли на Юнг, уважавам го безкрайно, но него в тема любовна магия....???

Всички сме на мнение, че с любовната магия шега не бива, а любовта е най-честата причина човек да посегне към магията, сам или с помощта на други. Така или иначе магия за любов не съществува, но съществуват други начини да оправим отношенията си с любимите хора. Опитала съм да дам допълнителни гледни точки и за много хора те са полезни - поне това ми показва обратната ми връзка с тези хора. Ако някой не мисли като мен, мога да приема и уважа мнението му. Колкото хора, толкова мнения.

Поверенят ми раздел изглежда точно по начина, по който аз разбирам нещата. Доверие ми е гласувал Уизард, обяснение за действията си дължа на него.

Всички останали раздели имат поне по двама модератори, докато единият спи, другият отговорно може да си върши работата.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот damnameneus » 28 Ное 2008, 23:10

Да венус, права си, но аз не съм ти искал обяснение, просто изказах мнение. Да приеме, че аз съм прекалено консервативен що касае тема магия и за мен любовна магия си е любовна магия и си представям нещо друго, което явно според теб не влиза в тази категория.

За Блот, без да изтъквам мен и колегите модериращи двете други теми - Вуду и Уика, ще ти кажа че не съм съгласен с теб по ред причини и поводи. Безмислени коментари може да има навсякъде стига да има кой да го позволи..
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот EliKarim » 29 Ное 2008, 21:36

damnameneus написа: Безмислени коментари може да има навсякъде стига да има кой да го позволи..

Без да търся конфликти искам да ти кажа, че това, а и останалото звучи доста самоуверено и с навирен нос... Тук по-скоро би подхождала онази фраза "удари задника в тавана". Похвално е казаното за тези раздели, но ми изглежда детински нескромно да се изтъква от самия теб собствения ти труд.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот galina_dim » 29 Ное 2008, 21:55

И какво стана сега, гузен негонен бяга...
Не мисля, че damnameneus изтъква каквото и да било, честно казано. По-скоро ползва тези три теми за пример какво би било според неговите представи. Кои други теми са наистина толкова синтезирани? То и да иска да не се самоспоменава, просто няма как, няма на какво дрего да се опре.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 29 Ное 2008, 22:03

galina_dim написа:Не мисля, че damnameneus изтъква каквото и да било,.

Възможно е, но аз го мисля.

А това какво стана, хм.. дано форума продължи да съществува. По-скоро ме тревожат опасенията на Уизард. А за "гузен негонен бяга", смятам че съм го уточнила преди ова. Гузен - не, да бяга - :) от какво? Просто изказвам мнение.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот ludvig » 30 Ное 2008, 00:12

emi da се вклуча и аз влизам във форума и чета тва онова да не кажа всичко:)) и дори не отбелязвам кое е излишно или не просто преценям сам за себе си все пак 5 мин изгубено време за четене на нещо което впоследствие се оказва излишно не е нищо поне за мен
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 30 Ное 2008, 08:46

Ели, за самоувереното мога да се съглася и когато не можеш да бъдеш самоуверен за това как поддържаш някаква тема в някакъв форум, то незнам как въобще може да бъдеш самоуверен.
никога не съм претендирал за скромен и не смятам това да добродетел, предпочитам да съм обективен или поне да опитвам. Смятам че за мнението ми за тези три теми съм прав и смятам, че вместо да дрънчиш като ламаринен покрив в момента, да спомена лафчетата за задника в тавана и подобните агресивни глупости, по добре си отдели време и вземи мерки за темите които ти модерираш, а агресията ти, е тя е отдавна определена - израз на осъзната малоценност.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Moerin_Elf » 30 Ное 2008, 11:04

Дали и аз да не се включа с някое безсмислено мнение,което най-много да предизвика нападки към мен или никаква реакция-все едно съм някаква стена-Е може....или ще съм стена ,или ще съм нищо...
За мненията и спама,аз няма да говоря,защото няма Сми:) Но ще попитам само едно нещо-Има ли изобщо смисъл?
Смисъл изобщо от цялата тази история ,господа и дами окултисти?
Вярно е ,че всичко си зависи от Нас(Вас(все тая)) .Ама...май скоро време няма да се оправи форума,ако не изгладите своите личностни конфликти.
Някак си...няма връзка.
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 30 Ное 2008, 12:25

Моерин, смисъл очевидно има, щом сме тукл Колкото до личностните конфликти - принципно те не могат да бъдат изгладени, особено в такава широка общност, напълно. Не е и нужно.

А какви са тия простотии дали ще съществува форумът или няма да съществува, естествено, че ще съществува. Въпросът е как.

ЕлиКарим, в конкретната тема мисля, че намесваш някакви лични дрязги без да им е мястото тук. Факт е, че форумът има остра нужда от по-сериозно модериране. Това дискутираме в тая тема. И Дамнаменеус пише в правилната насока - той се придържа към темата. Ти си тази, която реагира като ощипано дете. Вместо да мислиш кой се самоизтъква, вземи се опитай да помислиш защо изобщо ПОТРЕБИТЕЛИ създават тема за модерирането на форума. Надали е защото Дамнаменеус се самоизтъква :) Това не е наш проблем, ако ти имаш такъв, намерете начин той да не се развива в тая тема, защото това е СПАМ.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 30 Ное 2008, 18:22

damnameneus, незнам за скромността, но ми е трудно да открия каквито и да е добродетели при теб. Както казах нищо лично..., макар че се учудвам на твоето избухване. Явно наистина си дезориентиран не само душевно, но и в доста други неща... Не вярвах на това, но...

Само да подчертая, че не съм агресивна, умея да се владея. Може би по-остра на моменти, но вероятно има причина.
А и не се натискам да модерирам, както казах неколкократно, нямам нужното време. Просто Уизард ми е гласувал доверие, а и мисля че тези модове поставени с мен, вършат модераторската работа доста добре.

galina_dim, за съсщетвуването на форума бе едно от последните предупредения на Уизард. Простотии? Незнам къде ги видя след като има реален проблем и вероятно той е в натоварването. А оносно твоите упреци.. брагодаря, но едва ли бих се вслушала в тях.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот galina_dim » 30 Ное 2008, 22:05

EliKarim написа:galina_dim, за съсщетвуването на форума бе едно от последните предупредения на Уизард. Простотии? Незнам къде ги видя след като има реален проблем и вероятно той е в натоварването. А оносно твоите упреци.. брагодаря, но едва ли бих се вслушала в тях.

Ели, това, че има проблем, за който Уизард е предупредил, не означава, че трябва да оставим нещата на самотек, нали? Ето това е простотия, да доуточня какво имам предивд - тъпо е да вдигнем всички ръце - и модератори, и потребители, защото има друг, независещ от нас проблем, нали? Това дали ще се вслушаш или не в НАШИТЕ, не моите ДУМИ (защото това не са упреци към теб персонално, колкото и да се отипваш да се изкараш жертва), не е мой проблем, Ели.

Всъщност, обсъждаме какво можем да направим, ние - като потребители, вие - като модератори, за форума.

Това е темата, а не твоите дрязги с когото и да било. Нека да се придържаме към нея. Има смисъл да се опитваме да подобрим качеството на форума. Няма смисъл от лични нападки. Просто не знам коя част не изразявам ясно...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор