Модератор: Nemezius
paparosko написа:Neter-Kua,
За теб изказването ми може да е чиста неистина, но за мен то е моята истина, т.е. истината е относителна.
Като пиша реалност имам пред вид относителна реалност, затова и в началото писах илюзорно-реален свят.
Ти пишеш, че реалността е една и съща, а се възприема различно от всеки.
Да, обективната реалност е една, но така или иначе нея няма кой да я осъзнае, тъй като ние сме в ролята на наблюдатели и сме вътре в играта, а не можем да се видим отвън.
Така че действителната реалност е различна за всеки, взависимост от това, кой как си я представя и затова казвам, че истината е относителна, т.е субективна и е подвластна на личното мнение на индивида (субекта).
А сбора от индивидуалните реалности създава една по обща колективна реалност, която взависимост от нивото на въздействие се доближава все повече до обективната, абсолютната реалност.
Както казваш има и абсолютна истина, но тя едва ли може да бъде осъзната, т.е. постигната съзнателно.
В крайна сметка, засега моята истина за това, което пиша е точно такава каквато я описвам.
Успех!
В крайна сметка, засега моята истина за това, което пиша е точно такава каквато я описвам
paparosko написа:alana_lire,
Къде видя обиждане?
С Neter-Kua си дискутираме най-цивилизовано.
Поне аз така мисля.
Всеки от нас има какво да научи от дискусиите.
paparosko написа:Neter-Kua,
Не винаги логиката решава правилния избор.
Ако приемаш думите буквално - имаш право.
Но всяко нещо може да се разглежда многоизмерно.
"Никога не казвай никога" в случая изразява "Не се заричай и не отхвърляй, съмнявай се, твоята истината днес може за теб да се окаже неистина утре".
Така че Форумът не е излишен.
Та поради това, напълно възможно е и двамата да сме прави.
Може би не е най-доброто решение да се осланяш единствено на здравия разум.
За вампирите:
Всичко, което човек си Мисли и в което вярва създава неговата реалност.
Ако Мислиш, че съществуват вампири и вярваш в това, то те наистина ще съществуват в твоята реалност.
Но ще липсват в реалността на този, който не вярва в тях, ако ги отрича със съществото си.
Може би ще кажеш: Да, ама не! Във физическата реалност, всяко нещо, което съществува за един, би трябвало да съществува за всички.
Смея да твърдя, че това е така във финия Свят, по-точно в енергоинформационното поле, но не и във физическия.
Прехвърлянето, т.е. материализирането на съществуващите мисловни шаблони се извършва пак чрез енергията на Мисълта, взависимост от това какво Мислиш.
В това отношение е показателен един епизод в един от двата филма "The Secret" или "What The Bleep Do We Know", да не те излъжа кой беше, в който когато Христофор Колумб е акустирал навътре в морето на американския бряг, местното население (индианците) в началото са виждали вълните създадени от корабите, но не са виждали самите кораби. Просто за тях, в техните съзнания, в тяхната реалност, корабите не са съществували, тъй като не са имали нито представа, нито вяра, че може да съществува такова нещо.
В книгата "Холографската вселена" също са описани вече научно обосновани случаи как съзнанието на всеки човек представя по различен начин за всеки това, което вижда, чува, усеща, макар, че на пръв поглед нещата за всички са еднакви.
Уви, в действителност се оказва, че изобщо не е така.
Всеки живее в своя собствена реалност.
Лек ден!
"Не се заричай и не отхвърляй, съмнявай се, твоята истината днес може за теб да се окаже неистина утре".
Може би не е най-доброто решение да се осланяш единствено на здравия разум
Прехвърлянето, т.е. материализирането на съществуващите мисловни шаблони се извършва пак чрез енергията на Мисълта, в зависимост от това какво Мислиш.
Всичко, което човек си Мисли и в което вярва създава неговата реалност.
Ако Мислиш, че съществуват вампири и вярваш в това, то те наистина ще съществуват в твоята реалност.
Но ще липсват в реалността на този, който не вярва в тях, ако ги отрича със съществото си