Какво символизира котката ?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 05 Авг 2008, 08:11

Вчера правих 1 2 ритуала след което излязох по тъмно да пия една бира. Докато чаках пред блока започнаха да ме обикалят котки да се въртят в кръг около мен и да мяучат гледайки ме в очите сякаш искат да ми кажат нещо. Ситуацията беше някак си доста нестандартна, защото обикновенно котките които се събират около гюмовете са страшно страхливи и бягат, а тези като се приближавам до тях просто стоят и ме гледат в очите. Можех даже да се протегна и да ги погаля, но мина някакъв пияница и ги разгони.
Някой може ли да ми даде обяснение за това ? :roll:
Преди ми се беше случило на 2 метра от мен да дойде сърна и да ме гледа в очите, но тогава бях в някакъв душевен мир със себе си и излъчвах енергия чувство беше все едно съм я извикал.
Интересува ме котките лош знак ли са и въобще какво символизират, защото бяха поне 5 и ме обикаляха като глутница вълци и мяучеха някак обвинително.
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mason » 05 Авг 2008, 08:34

Абе и аз след едни упражнения се чудех от тях ли ме сърби или са просто комари :) хе хе хе
Ще ти кажа какво символизирта тези котки специално за тебе.
Означават, че прекалено бързо очакваш да дойдат резултатите и то така, че всички около теб да раборат какъв добър магьосник си :)
Затова търсиш накякви значи във всичко.

Но е нормално де. И аз още се чудя моята котка като се спусне към мене и мяучи дали просто иска храна или усеща енергията в мене :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 05 Авг 2008, 09:05

1-во Тези ритуали си ги правя всеки ден от не малко време.
2-ро Резултатите които получавам и очаквам нямат нищо общо с котки или каквито и да било животни.
3-то Това със сърната се беше случило много преди да започна въобще да се занимавам с магия.
4-то Ако трябва да търся адмирациите или възхищението на някого определено няма да е във форум или чат.
5-то не смятам себе си за магьосник и даже не съм на нужното ниво.
И това че на теб и на по-голямата част от масата тези неща им дават самочувствие и горност не значи че и при мен е така.
Все пак мерси за вниманието.
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел

Мнениеот puntina » 05 Авг 2008, 09:19

Имам 6 котки ,4 от тях са много диви,не смеят да приближат никого. Но когато аз съм около тях си се държат съвсем естествено,дори не бягат. Когато седна на земята или пейката всичките се струпват около мен и спят. А винаги ,когато излезна на вън и има котки около мен,се приближават до мен. :) И това с кръгчето ми е любимото. icon_flowerface
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 05 Авг 2008, 09:45

хора, спрете да се нападате!

Пунтина, котките са лицемерни животни - естетсвено, че ще се доближават до теб, вместо примерно до съседа -очакват храна от теб, а не от него. за това се трупат около теб, за това сядат около теб, за това се умилкват - очакват облаги! с това не искам да започна поредният безсмислен спор на тема "кучето или котката", а да ви напомня, че не всяко нещо в този живот трябва да е свързано с вашите окултни практики и интереси.

Трайбъл, имах една вечер, в която в 00:00 ч. се прибирах сама, вървейки по средата на улицата, срещу мен се беше изпънала пълната луна, някъде се чуваше прозорец, който се блъска, духаше вятър и от двете страни на улицата се бяха наредили котки, които ме зяпаха. две от тях дори повървяха с мен. ситуацията приличаше точно на някаква сцена от ефтин психо-трилър, но аз се усмихнах и си продължих без да си задавам излишни въпроси.
живота си е доста цветен и без да го оцветяваме с ритуали! недейте се мистифицира чак толкова, доста е вредно...
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Ice Angel » 05 Авг 2008, 13:22

Може животните да усещат енергия и за това да идват при теб или просто те обичат :)
Аватар
Ice Angel

Мнениеот alana_lire » 05 Авг 2008, 13:44

много хора са ми казвала че когато котка се отърква в теб или ти легне в скута е защото си насъбрам много лоша енергия , авсички знаем че котката е пазителка на отвъдния свят-тя е свръхчувствителна,привлича енергията( от всякакво естество)..ако си си донесъл НЕЩО отвъд тоя свят с ритуала,вероятно котките са го усетили.
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 05 Авг 2008, 13:48

Благодаря
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 05 Авг 2008, 13:50

внимавай какво викаш!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mason » 05 Авг 2008, 14:09

Tribal, просто представих гледна точка.
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 05 Авг 2008, 14:46

puntina написа:Имам 6 котки ,4 от тях са много диви,не смеят да приближат никого. Но когато аз съм около тях си се държат съвсем естествено,дори не бягат. Когато седна на земята или пейката всичките се струпват около мен и спят. А винаги ,когато излезна на вън и има котки около мен,се приближават до мен. :) И това с кръгчето ми е любимото. icon_flowerface

Нормално е да се въртят около теб котките.И аз много обичам коти и имам...3 и 4 на път да се появят.Котките както и кучетата,усещат когато някой е добронамерен към тях и няма да им стори нищо лошо.
Все пак те са силно чувствителни към енергиите около нас хората :)
Моите котки също обичат да спят около мен.Явно има защо:)

А що се отнася до случая на Трайбъл-пак същото :)
Животните са силно чувствителни към енергиите ,които обикновено човек или не усеща или си затваря очите,ушите :)
Котките имат добре развито астрално зрение.Почти като нормалното зрение им е .
Ако някоя котка те гледа,не винаги значи ,че теб гледа.Може би гледа нещо зад теб или около теб :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Njarlathotep » 05 Авг 2008, 16:06

Aха затова котките бягат от мен......
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот LoLaN » 10 Авг 2008, 23:15

Доколкото знам , аз котките, те са нещо като филтри за лоша енергия . Те я поглъщат и затова за тях е добра . Може би когато някоя котка ни се умилква не иска от нас само храна ,а иска и да си "похапне" от отрицателната ни енергия .
Аватар
LoLaN

Мнениеот sanguinary » 10 Авг 2008, 23:42

Котките, както твърдят едни хора, са абсорбатори на негативна енергия, но това им влияе негативно. Иначе казано, ако редовно носите лоши настроения в домовете си, където са котките ви, ще ги разболеете и няма дълго да живеят. Обратното също е в сила.
Аз със специално внимание от страна на котките не мога да се похваля, но имам една черна перла, която наближава петнайсетте. Другото, което държа да подчертая е, че никога не е боледувала.
Между другото, ако много лаят кучетата по вас, това е по-скоро някакъв притеснителен знак. Знаците при котките са много трудни за разбиране от нас, просто защото сме твърде низши, демек много по-близко до кучетата.
Ще взаимствам от един цитат на Дон Жуан, в който той говори за жените, само ще ги заменя с котки:
Смея да твърдя, че съм постигнал доста голям напредък в общуването ми с котките. Достатъчно голям , за да разбера, че това е невъзможно.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 11 Авг 2008, 06:06

sanguinary написа:Котките, както твърдят едни хора, са абсорбатори на негативна енергия, но това им влияе негативно. Иначе казано, ако редовно носите лоши настроения в домовете си, където са котките ви, ще ги разболеете и няма дълго да живеят. Обратното също е в сила.
Аз със специално внимание от страна на котките не мога да се похваля, но имам една черна перла, която наближава петнайсетте. Другото, което държа да подчертая е, че никога не е боледувала.
Между другото, ако много лаят кучетата по вас, това е по-скоро някакъв притеснителен знак. Знаците при котките са много трудни за разбиране от нас, просто защото сме твърде низши, демек много по-близко до кучетата.
Ще взаимствам от един цитат на Дон Жуан, в който той говори за жените, само ще ги заменя с котки:
Смея да твърдя, че съм постигнал доста голям напредък в общуването ми с котките. Достатъчно голям , за да разбера, че това е невъзможно.

Абсолютно!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот LoLaN » 11 Авг 2008, 21:20

Ми , мога да кажа само ,че си прав има логика , защото това обяснява , защо никоя котка не може да остане жива в къщата на баба ми повече от няколко месеца ако има късмет най-много година , също и кучетата...........
Аватар
LoLaN

Мнениеот sanguinary » 18 Окт 2008, 01:21

Горкият ти дядо confused2
Тенденция е , че около хора, носещи проблемите и нещастието си навсякъде, и отдават значение предимно на тях, трудно се вирее, пък ако ще и рибка да е.
Една жена полива градина години наред. Нито цветята вирееха добре, нито доматите й кайсията и къпините раждаха добри плодове. Идва друга жена и всичко избуява, сякаш празнува всяка пролет.
Всичко прави по същият начин, както предната, в същата последователност, със същата вода...
Това аз го виждам с очите си, всяка година и като човек, който не вярва в чудеса, ща кажа само, че в тази жена има нещо, не зная как да го кажа... подобно на това, което християните наричат ангел.
Добът дух.
Котките, при тях смятам, че няма добър и лош дух. Те са един дух, в много тела. За това не могат да бъдат дълго подтискани, защото този дух ги пази и си ги прибира, когато усети.
Много хора се питат "за какво ми е котка, какво ми дава тя, че да си взема при мен? Кучето е приятел и ме слуша, а тя е своенравна, горда и недоверчива." И са прави, колкото и да съм се опитвал да споря.
Човека обича робството, а не равноправието. Човек, вместо хармония с околния свят, предпочита да доминира над него, стреми се към това.
Кучетата му създават една малка илюзия, че това е така, създават си малък свят, в който хората са шефовете, а котките... те в друго, освен в хармония, не могат да виреят. Дори няма да бъде пресилено, ако кажа, че я олицетворяват.
На нея не е нужно да и давате бисквитка, за това, че ви дава лапа и ви носи чехлите. Не трябва да я биете, за да разбере кое е правилно и кое не. И ако не разбирате, че трябва да сте благодарни, само заради това, че тя стои около вас, то по-добре не насилвайте нещата... вземете си куче.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Anwen » 22 Дек 2008, 21:59

Мислех да пиша тема, но видях тази за котките и реших да попитам тук. Значи ситуацията е следната, лелята на баща ми се занимава с магии и предполагам не по случайност всичките ни котки все май са умирали в техния двор или са ги убивали. Ние винаги сме имали котки в къщи (в къщата на село искам да кажа, те живеят до нас), така де все става нещо. Уж помислили, че е чужда котка незнам какво си. Вчера майка ми ми каза, че на сегашната ни котка и счупили крака а на котенцето и гръбначния стълб. Ок взех да се замислям дали котките да и пречат на тази с нещо, че да си направи неква магия. Прочетох в нета, че котката май обича къщата в която е и я пази от лошо. Вие какво ще кажете? Питам, защото тук сте по-вещи в това. Благодаря
Аватар
Anwen

Мнениеот sanguinary » 23 Дек 2008, 07:45

Ануен, въпреки това, че на въпросите ти има отговори, дори и само в рамките на този форум, ще ти отговоря... само че с въпрос.
Алармата пази ли къщата от крадци?
Не възприемай котката като вид охранител. Тя пази най-вече себе си и според реакциите и , евентуално би могло да се вадят изводи и дори да се взаимства, доколкото е възможно това.
Ако котката се разболее или умре или просто напусне и не се върне, това е като вид сигнал, но не за крадци, които нахлуват, а за други, по-сериозни неща, за които никоя аларма не може да сигнализира.
Освен това, по въпроса с puke леля ти, не продължавай, защото още не ми е минало за предният малоумник, който се наложи да си понесе, това, което е причинил на една... а вероятно и повече котки...
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Anwen » 23 Дек 2008, 07:46

Да аз не я приемам като охрана. Просто се чудех дали котките не и пречат с нещо, за да направи нещо лошо, незнам.Мерси все пак
Аватар
Anwen

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор