Вграждане на сянка

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Оrchid » 22 Авг 2009, 18:26

Всички сме чували за стария обичай с жертвоприношенията при сторежи на вайни сгради, когато се вгражда сянката най-често на младо момиче. След това според преданията след 40 дни жертвата умира. Мислях си дали тове е чисто внушение на жертвите или народни суеверия, или човек наистна би умрял след подобна манипулация. Аз лично не мога да си обясня как стилизираното вграждане би убило някого. Вие как мислите?
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Enforcer » 23 Авг 2009, 09:44

Ea написа:Всички сме чували за стария обичай с жертвоприношенията при сторежи на вайни сгради, когато се вгражда сянката най-често на младо момиче. След това според преданията след 40 дни жертвата умира. Мислях си дали тове е чисто внушение на жертвите или народни суеверия, или човек наистна би умрял след подобна манипулация. Аз лично не мога да си обясня как стилизираното вграждане би убило някого. Вие как мислите?

Единствения начин да се установи дали е истина е да се направи.
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Оrchid » 23 Авг 2009, 10:24

Е, очевидно това не е опция.
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот degagement » 26 Авг 2009, 20:16

Доколкото си спомням, това се е правело предимно при строежа на някой важен мост.
Само дето темата малко ми навява на спамерска... както и да е, винаги ми е бил интересен този ритуал.

Доколкото съм чела в началото са вграждали живи хора (не липсват народни песни по случая), но явно после закона си е казал думата и вече не са могли така безнаказано да зазиждат бедните момичета да мрат бавно в някой мост. В такъв случай сянката се измервала тайно от собственика ѝ с конец, ако помня добре, или парче плат (???) и после той бива вграждан.

Самата практика навява куп идеи. Защо да се потиш с вампирски ритуали по цели нощи и да търсиш място, където да си необезпокояван, когато можеш просто да измериш нечия сянка тайно и да вградиш връвчицата в някое произведение на изкуството.... (нали рисувам и правя разни интересни скулптури от хартия, восък и разни попаднали парчета пластмаса - ако ги правя с магическа цел обикновено действат до около 2 часа повечето, но ако сложа и приготвянето им към два часа в транс, става повечко). Т.е. изключително лесно вграждане в предмет на нечия жизнена енергия.

После гледаме на вещерството с насмешка icon_flowerface
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 01 Дек 2009, 08:51

Въздействието в/у сянката на някого оказва не по-малко влияние,отколкото останалите видове такова.
Има обаче ред специфики.Н-р ако прободеш нечия сянка(с нож или пирон,предварително ,,осветени'' за тази цел)и нещата са направени както трябва,то оставяте една дупка в етрното и астралното тяло на жертвата,през която неговата жизнена сила започва да изтича-т.нар астрално кървене.За да се подсили ефекта,това трябва да се прави периодично.Ефектът обаче като цяло би бил минимален,ако не знаете КЪДЕ точно да прободете сянката.Като да прободеш физическото тяло на човека-ако го ,,ръгнеш'' в прасеца е едно,но ако е в сърцето...
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор