Да , правила съм си труда, купих си книжки , четох, чертах таблици , смятах и какво ли още не, но някак си отговорите , които получавам от "книжките" ми се струват много постни, не получавам никакво инфо ,което не знам.
Ами да, именно това е ЦЕЛТА на нумерологията и астрологията - да ти РАЗКРИЯТ нещата които вече знаеш, но не си осъзнал достатъчно ясно! От тези системи не получаваш информация, а получаваш ЯСНОТА за нещата, които вече съществуват!
Общо взето като система за гадаене примерно, няма нищо общо с магията, чиста математика. А и астрологията и номерологията са си системи с изчисления. Нищо общо с промяната на реалността съгласно волята. Казват ти това е така, онова - онака и толкова. Отсичат и отрязват.
Точно за това става дума - разкриват нещата които вече съществуват ТУК И СЕГА, но не дават нищо ново... ако ти искаш да промениш нещата - ще трябва да ДЕЙСТВАШ! И то ще се промени - защото едно е потенциалът с който влизаш в живота, или който ползваш(или си ползвала) в даден момент, съвсем друго е това което човек е придобил след 10 или 20 или 50 години усилен труд!
Тези числа не се редуцират и определено имат тежка карма! Няма зависимост между тях. Имат значения сами за себе си, без да си влиаят едно на друго.
Както вече се каза, тези числа ОПРЕДЕЛЕНО НЯМАТ "тежка карма".. нито пък означават, че ти имаш такава. Тяхното наличие означава, че евентуално би могла да имаш тежки жизнени изпитания, или че може би живееш на по-високи обороти от средните на хората около теб, или че... кой знае какво може да означават... без контекста на целия хороскоп, можем само да гадааем... и това че нямали зависимост е ъпсурт - още повече излязло изпод перото на магьосник - та как може нещо да няма връзка с околните неща... спомням си един от първите уроци на Вакуленко: "всичко е свързано с всичко, набий си го в главата, за да не станеш като ония по телевизията"... помислете малко - ако едно число от хоросхопите на уизарда, на Бел, на Дегажемент, на Гаутама Буда, на чичо Киро Пияницата от съседния блок и на моя хороскоп е едно и също, то означава ли то едно и също нещо? Показател ли е на един и същи живот... съвсем определено НЕ! То може да указва на определен род нагласи, качества, тенденции дори, но в контекста на цялото - означава съвсем различни неща! Тъй както и хората от една зодия си приличат, но са съвсем различни...
"
Тук няма кой да отговори стойностно "... ДОКОЛКОТО ДЕГАЖМЕНТ Е ЗАПОЗНАТА... но пък тя подценява малко себе си, струва ми се ;)
Освен това ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА НА ЦИСЛАТА в номерологията НЯМАТ ОПРЕДЕЛЕН ЗАКОН, по който да се тълкуват, по един и същи начин! Ако ти си "свалила" инфо от едно място, то редно е, аз да имам инфо от друго място, щом като не ни се покриват мненията, НО това съвсем не означава, че ти или аз сме в грешка....
аха... един има своето МНЕНИЕы друг има неговото си ДРУГО МНЕНИЕ, трети има ТРЕТО МНЕНИЕ... аз пък имам МОЕТО МНЕНИЕ... а къде отиде ЗНАНИЕТО? Обективното знание, истината, фактите? Та нали ако аз ви покажа кръгче - всички виждате кръгче, а не един триъгълниче, а друг квадратче, трети вълнообразни линийки... за какво ни е такъв "източник за свялане" на информация, ако той дава само мнения, а не обективно занние? Предполагам всеки сам може да си отговори на този въпрос... според собственото си мне... според собственото си РАЗБИРАНЕ.
изчисляваш нужното име, което да може да бъде и име и обръщение, и живееш с него, на всички се представяш с него. След време дори да знаят истинското ти име, то им звучи неестествено и не го използват. Ти си под вибрацията. Не съм се сетила го използвам като трик в магията, но предпочитам да не съм точно една от първите в тези сфери - много е тежко дори да не си начинаещ понякога.
Не си първата, това се ползва масово в определени среди... изборът и на ник, и на прякор и на име, че и на дрехи дори... отдавна го правим съобразно космическите вибрации... едни го смятат с нумерология, други с астрология, трети го смятаме по друг начин... "всеки джедай има своя метод за разбиране веянията на Силата", всеки магьосник има своя начин да синхронизира живоота си със Земята и Небето...
От всичко написано дотук,ще коментирам само едно-смяната на името.Ако се пристъпва към такава сериозна стъпка,трябва ВСИЧКО да е изчислено от позицията на познанието.
Аve conscius sapientie! Слава на познаващият мъдростта! Това е подхода на магьосника, който познава Силата с която работи, опасността на Силата и ефектите й...
Изстрели в нощта с цел,,ами може да се подобрят нещата като си сменя името, водят до значителен кармичен дълг.Промяната на името е свързано с някаква форма на духовен обет-например Бейнса Дуно или Алистър Кроули-това кодира една различна съдба,която или е следствие от издигане(като посочените примери),или акт на отчаяние(или любопитство,още по-зле).
Само да доуточня - с промяна на името НЕ МОЖЕ да си промените кармата - карма е действие и само с действия може да я промените! Това за което става дума тук е, че промяната на името ще ви свърже с различни енергии от света и наличните ви "кармични дългове" може да ви стоварят по доста по-тежък начин...
Смяната на името ми звучи като вид раздвоение на личността.. Като да се приема за друг човек. Аз ли не съм дорасла ?
ООО.... яко, значи всички тук, с тези никове, различни от рожденните ни имена, страдаме от раздвоение на личността... някои дори от раз-много-жение на личността... И все пак, ще задам няклоко въпроса(дано да са риторични за всички):
- Ако те наричат с друго име, ти ще се промениш ли в същонстта си?
- Ако си облечеш друга дреха, ще се промениш ли в същността си?
- Ако си сложиш друго червило или друг колан, ще се промениш ли в същносттта си?
...след като си зададете третия, задайте си още веднъж първия...
Всичко това дето съм го написал е само мое МНЕНИЕ... не претендирам че нещата наистина са така...