Божествени числа

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот BeLLe » 20 Ное 2009, 21:41

Здравейте на всички ,

Извинявам се предварително , ако темата се повтаря и за това,че мястото и не е тук, но не бях сигурна къде да я пусна. Родена съм на 11.01.1990 и числото ми е 22 , а това на баща ми е 11. Чела съм ,че това са т.нар "божествени числа" , които носят особен заряд и тн. Информацията , която получих обаче някак си не ми е достатъчна и съм любопитна, ако някой все пак има нерви и желание да пусне малко инфо :)) Интересно ми е също е как се отнасят тези две числа едно към друго? Благодаря Ви предварително :)
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 20 Ное 2009, 22:56

И двете числа са кармични т.е. имате да вършите определени дела в този си живот или имате да изкупувате гррешки от предишни животи и сега ви се дава възможност "да се поправите".
Определено числото 11 има по-тежка кармична съдба от тази на 22. Най-добре е обаче да погледнеш в Номерологията и да си направиш по-подробна справка за тези две числа. Успех!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот BeLLe » 20 Ное 2009, 23:02

Да , правила съм си труда, купих си книжки , четох, чертах таблици , смятах и какво ли още не, но някак си отговорите , които получавам от "книжките" ми се струват много постни, не получавам никакво инфо ,което не знам.

Как се отнасят едно към друго тези числа?
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 20 Ное 2009, 23:15

Тези числа не се редуцират и определено имат тежка карма! Няма зависимост между тях. Имат значения сами за себе си, без да си влиаят едно на друго.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот BeLLe » 20 Ное 2009, 23:19

Да , зная. Благодаря, точно това ме интересуваше - дали имат зависимост едно към друго!
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот degagement » 22 Ное 2009, 20:56

Поне да бяхте попрочели малко номерология. Това не са числа с тежка карма.
Числата се редуцират ако има други цифри около тях, само когато са краен продукт повече не се редуцират.
11 и 22 са числа на учителите. Не на тежката карма.
11 по-специално е малко по-зле, защото тогава около вас почти няма да има човек на нивото ви и ще се налага непрекъснато да просветлявате околните.
22 е повече на завършен учител, който вече умее да преподава уроците на живота.

За повече ме мързи. Но по-горните мнения нямат нищо общо с номерологията.
В този случай задаващия въпроса сам да си търси отговорите. Тук няма кой да отговори стойностно.
Това е форум за магия все пак. За номерология определено има нужда от друг източник.

В номерологията няма връзка между числата, всяко има значение отделно за себс си - следват едно след друго, но всяко има собствена вибрация, урок и характерни особености. Имат кармични връзки хората родени в едно семейство, числата нямат нищо общо.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот Wizard » 23 Ное 2009, 00:09

Сладурано (degagement), нали точно това и казах на момичето (BeLLe) в началото!!! Да си направи справка в някоя по-подробна книга за Номерология... Правилно - ако бяхме номеролози, щяхме да сме форум за номерология, а не магия...
Освен това ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА НА ЦИСЛАТА в номерологията НЯМАТ ОПРЕДЕЛЕН ЗАКОН, по който да се тълкуват, по един и същи начин! Ако ти си "свалила" инфо от едно място, то редно е, аз да имам инфо от друго място, щом като не ни се покриват мненията, НО това съвсем не означава, че ти или аз сме в грешка.... :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот degagement » 23 Ное 2009, 03:42

Абе занимавах се няколко години преди време, голяма зарибявка е. Особено ако откриеш, че вариациите са с хиляди и няма дупка. Изпонаправих стотици хороскопи, почти наизуст научих нещата. Общо взето като система за гадаене примерно, няма нищо общо с магията, чиста математика. А и астрологията и номерологията (но не науката за числата от кабала) са си системи с изчисления. Нищо общо с промяната на реалността съгласно волята. Казват ти това е така, онова - онака и толкова. Отсичат и отрязват. В номерологията има един малък трик само. Изчисляват се и буквите от името по няколко начина. Ако си смениш рожденното име, имаш вариант за привличане на по-благоприятни вибрации в живота си.

Числата за които говори Бела се наричат "пътя на живота". Получават се като събереш всички цифри от рожденната дата.
Добре е професията и начина на живот да се съобразят с тази цифра, иначе ще се налага да се преодоляват прекалено много пречки,за да се постигне желаното.

ето малко инфо:
11 - мистикът, мечтателят, непрактичният съзерцател. живее в облаците и получава своите идеали и видения от по-висшите сфери. В негова власт е да даде на света откровения, за които може да получи, но може и да не получи наградата си на земята. Има слабо отношение към времето, мястото или обстоятелствата, защото витае в облаците, където тези неща се подчиняват на различен ритъм от този, с който сме свикнали.

22 - практичният идеалист, който е познал видението на 11 и има силата да го приложи на практика в полза на човечеството. Той е материалният господар, който постига забележителни резултати.

Има едно предупреждение, че поради бързата вибрация на тези две числа, не е изключено да причинят лудост у онези, които не са достатъчно уравновесени да се справят с тях.

Бих ги нарекла донякъде числата на магьосниците. И ако се обърне внимание - предупреждението определено важи за магьосниците - ако не сме достатъчно уравновесени, ни очаква Карлуково.
Числата не се свързват само с по-висшите сфери, а и с духовното извисяване. Те са числата на търсещите също така, на онези, които вече са на Пътя по един или друг начин.

В нумерологията, ако тези числа са път на живота, съвета е определено имащият ги да се занимава в духовните сфери, "да пръска светлина" и да не пести нищо. Това са господарски числа, които много дават, но и много изискват. За рожденна дата 11 и 22 означават и вътрешно напрежение. Трябва много да се внимава да се опази вътрешното равновесие.

Приличат си по много неща, но всъщност имат различна вибрация и различен път.
Да си призная живяла съм под тях. Изискват голямо посвещаване и себеотдаване, но се постигат резултати, които друг около тебе не успява да постигне. Живях под тях с името - местиш се на 1000-2000 км (или в друг град примерно), изчисляваш нужното име, което да може да бъде и име и обръщение, и живееш с него, на всички се представяш с него. След време дори да знаят истинското ти име, то им звучи неестествено и не го използват. Ти си под вибрацията. Не съм се сетила го използвам като трик в магията, но предпочитам да не съм точно една от първите в тези сфери - много е тежко дори да не си начинаещ понякога. Ако някой ти поиска съвет е голяма отговорност понякога, а си падам безотговорна.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот BeLLe » 23 Ное 2009, 18:43

degagement, Благодаря ти за изчерпателният отговор! :) Радвам се,че все пак има някой , като теб , който има нерви и желание да обяснява. Това , което аз знам по-скоро се припокрива с твоето мнение относно тези числа, отколкото с това на Wizard. Благодаря още веднъж!

Идеята със смяната на името и тн, звучи интересно , но все пак ми се струва доста ангажиращо :wink:
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 23 Ное 2009, 19:21

От всичко написано дотук,ще коментирам само едно-смяната на името.Ако се пристъпва към такава сериозна стъпка,трябва ВСИЧКО да е изчислено от позицията на познанието.Изстрели в нощта с цел,,ами може да се подобрят нещата като си сменя името,''водят до значителен кармичен дълг.Промяната на името е свързано с някаква форма на духовен обет-например Бейнса Дуно или Алистър Кроули-това кодира една различна съдба,която или е следствие от издигане(като посочените примери),или акт на отчаяние(или любопитство,още по-зле).
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот BeLLe » 23 Ное 2009, 22:11

Смяната на името ми звучи като вид раздвоение на личността.. Като да се приема за друг човек. Аз ли не съм дорасла ?
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 24 Ное 2009, 08:53

Да , правила съм си труда, купих си книжки , четох, чертах таблици , смятах и какво ли още не, но някак си отговорите , които получавам от "книжките" ми се струват много постни, не получавам никакво инфо ,което не знам.
Ами да, именно това е ЦЕЛТА на нумерологията и астрологията - да ти РАЗКРИЯТ нещата които вече знаеш, но не си осъзнал достатъчно ясно! От тези системи не получаваш информация, а получаваш ЯСНОТА за нещата, които вече съществуват!

Общо взето като система за гадаене примерно, няма нищо общо с магията, чиста математика. А и астрологията и номерологията са си системи с изчисления. Нищо общо с промяната на реалността съгласно волята. Казват ти това е така, онова - онака и толкова. Отсичат и отрязват.
Точно за това става дума - разкриват нещата които вече съществуват ТУК И СЕГА, но не дават нищо ново... ако ти искаш да промениш нещата - ще трябва да ДЕЙСТВАШ! И то ще се промени - защото едно е потенциалът с който влизаш в живота, или който ползваш(или си ползвала) в даден момент, съвсем друго е това което човек е придобил след 10 или 20 или 50 години усилен труд!

Тези числа не се редуцират и определено имат тежка карма! Няма зависимост между тях. Имат значения сами за себе си, без да си влиаят едно на друго.
Както вече се каза, тези числа ОПРЕДЕЛЕНО НЯМАТ "тежка карма".. нито пък означават, че ти имаш такава. Тяхното наличие означава, че евентуално би могла да имаш тежки жизнени изпитания, или че може би живееш на по-високи обороти от средните на хората около теб, или че... кой знае какво може да означават... без контекста на целия хороскоп, можем само да гадааем... и това че нямали зависимост е ъпсурт - още повече излязло изпод перото на магьосник - та как може нещо да няма връзка с околните неща... спомням си един от първите уроци на Вакуленко: "всичко е свързано с всичко, набий си го в главата, за да не станеш като ония по телевизията"... помислете малко - ако едно число от хоросхопите на уизарда, на Бел, на Дегажемент, на Гаутама Буда, на чичо Киро Пияницата от съседния блок и на моя хороскоп е едно и също, то означава ли то едно и също нещо? Показател ли е на един и същи живот... съвсем определено НЕ! То може да указва на определен род нагласи, качества, тенденции дори, но в контекста на цялото - означава съвсем различни неща! Тъй както и хората от една зодия си приличат, но са съвсем различни...

"Тук няма кой да отговори стойностно "... ДОКОЛКОТО ДЕГАЖМЕНТ Е ЗАПОЗНАТА... но пък тя подценява малко себе си, струва ми се ;)

Освен това ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА НА ЦИСЛАТА в номерологията НЯМАТ ОПРЕДЕЛЕН ЗАКОН, по който да се тълкуват, по един и същи начин! Ако ти си "свалила" инфо от едно място, то редно е, аз да имам инфо от друго място, щом като не ни се покриват мненията, НО това съвсем не означава, че ти или аз сме в грешка....
аха... един има своето МНЕНИЕы друг има неговото си ДРУГО МНЕНИЕ, трети има ТРЕТО МНЕНИЕ... аз пък имам МОЕТО МНЕНИЕ... а къде отиде ЗНАНИЕТО? Обективното знание, истината, фактите? Та нали ако аз ви покажа кръгче - всички виждате кръгче, а не един триъгълниче, а друг квадратче, трети вълнообразни линийки... за какво ни е такъв "източник за свялане" на информация, ако той дава само мнения, а не обективно занние? Предполагам всеки сам може да си отговори на този въпрос... според собственото си мне... според собственото си РАЗБИРАНЕ.

изчисляваш нужното име, което да може да бъде и име и обръщение, и живееш с него, на всички се представяш с него. След време дори да знаят истинското ти име, то им звучи неестествено и не го използват. Ти си под вибрацията. Не съм се сетила го използвам като трик в магията, но предпочитам да не съм точно една от първите в тези сфери - много е тежко дори да не си начинаещ понякога.
Не си първата, това се ползва масово в определени среди... изборът и на ник, и на прякор и на име, че и на дрехи дори... отдавна го правим съобразно космическите вибрации... едни го смятат с нумерология, други с астрология, трети го смятаме по друг начин... "всеки джедай има своя метод за разбиране веянията на Силата", всеки магьосник има своя начин да синхронизира живоота си със Земята и Небето...

От всичко написано дотук,ще коментирам само едно-смяната на името.Ако се пристъпва към такава сериозна стъпка,трябва ВСИЧКО да е изчислено от позицията на познанието.
Аve conscius sapientie! Слава на познаващият мъдростта! Това е подхода на магьосника, който познава Силата с която работи, опасността на Силата и ефектите й...

Изстрели в нощта с цел,,ами може да се подобрят нещата като си сменя името, водят до значителен кармичен дълг.Промяната на името е свързано с някаква форма на духовен обет-например Бейнса Дуно или Алистър Кроули-това кодира една различна съдба,която или е следствие от издигане(като посочените примери),или акт на отчаяние(или любопитство,още по-зле).
Само да доуточня - с промяна на името НЕ МОЖЕ да си промените кармата - карма е действие и само с действия може да я промените! Това за което става дума тук е, че промяната на името ще ви свърже с различни енергии от света и наличните ви "кармични дългове" може да ви стоварят по доста по-тежък начин...

Смяната на името ми звучи като вид раздвоение на личността.. Като да се приема за друг човек. Аз ли не съм дорасла ?
ООО.... яко, значи всички тук, с тези никове, различни от рожденните ни имена, страдаме от раздвоение на личността... някои дори от раз-много-жение на личността... И все пак, ще задам няклоко въпроса(дано да са риторични за всички):
- Ако те наричат с друго име, ти ще се промениш ли в същонстта си?
- Ако си облечеш друга дреха, ще се промениш ли в същността си?
- Ако си сложиш друго червило или друг колан, ще се промениш ли в същносттта си?
...след като си зададете третия, задайте си още веднъж първия...
icon_compress

Всичко това дето съм го написал е само мое МНЕНИЕ... не претендирам че нещата наистина са така...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот BeLLe » 24 Ное 2009, 23:18

глупости
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот degagement » 25 Ное 2009, 19:36

- Ако те наричат с друго име, ти ще се промениш ли в същонстта си?
- Ако си сложиш друго червило или друг колан, ще се промениш ли в същносттта си?

otgovora vinagi e da :) opitai ;)
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот ultramarin » 26 Ное 2009, 09:04

degagement написа:- Ако те наричат с друго име, ти ще се промениш ли в същонстта си?

интересно, тогава да питам така:
- ако сложа компютъра си в по-нова кутия, ще стане ли той по-мощен? (смяна на дрехата)
- ако си пребоядисам черното БМВ в червено, ще стане ли то ферари? (смяна на стила - червило, коланче, ...)
- ако наричам тоалетната у дома - "готварницата" или , то значи ли че тя ще се е превърнала на кухня?? (смяна на името)
- ако си сменя ника, ще започна ли да пиша, мисля, говоря и т.н. по друг начин? ще се смени ли пола ми или физическата ми сила?(смяна на името)

отговора винаги е НЕ... поне според мен...

Та как може нещо ВЕЧНО, нашият ДУХ, нашата БОЖЕСТВЕНА ИСКРА, нашата СЪЩНОСТ да зависи от преходни неща... да, нашата земна личност се променя от всички земни въздействия, но не и същността ни. Няма нищо земно, нищо преходно, нито едно нещо, което да я промени - точно обратното, вечното в нас е способно да промени всяко преходно земно нещо... а ако искаме да променим Вечното в нас, то тогава ще ни трябва и нещо не-земно не-преходно за да въздействаме...

BeLLe написа:глупости
кое? къде? защо?
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот BeLLe » 26 Ное 2009, 14:58

Защото сменяте темата. Просто не мисля ,че примерите с обувките , червило ,чантата , та дори и юзърнейм звучат сериозно. Това е мое мнение. Смяната на името , само по себе си е нещо съвсем различно. Ако съм се казвала "А" и след 30 години реша да се казвам "Б" и да се обръщам на "Б" , е нещо съвсем различно , което опира до смяна на самосъзнанието и вътрешна промяна , която е далеч по-дълбока от смяната на обувките и червилото. Надявам се ,ме разбираш правилно и също така се надявам да получа адекватен отговор , а не някоя иронична фраза!

Благодаря за вниманието!
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 29 Ное 2009, 01:27

Агресивният тон е видно,че не води до ,,просветляващи''или най-малкото полезни факти,потребни ни за преодоляването на конкретен проблем.Прочети още ведъж какво ти е написал колегата у л т р а м р и н ,и пак размисли над всичко от казаното.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Libra Lia » 01 Дек 2009, 19:18

ultramarin написа:
degagement написа:- Ако те наричат с друго име, ти ще се промениш ли в същонстта си?

интересно, тогава да питам така:
- ако сложа компютъра си в по-нова кутия, ще стане ли той по-мощен? (смяна на дрехата)
- ако си пребоядисам черното БМВ в червено, ще стане ли то ферари? (смяна на стила - червило, коланче, ...)
- ако наричам тоалетната у дома - "готварницата" или , то значи ли че тя ще се е превърнала на кухня?? (смяна на името)
- ако си сменя ника, ще започна ли да пиша, мисля, говоря и т.н. по друг начин? ще се смени ли пола ми или физическата ми сила?(смяна на името)

отговора винаги е НЕ... поне според мен...

Та как може нещо ВЕЧНО, нашият ДУХ, нашата БОЖЕСТВЕНА ИСКРА, нашата СЪЩНОСТ да зависи от преходни неща... да, нашата земна личност се променя от всички земни въздействия, но не и същността ни. Няма нищо земно, нищо преходно, нито едно нещо, което да я промени - точно обратното, вечното в нас е способно да промени всяко преходно земно нещо... а ако искаме да променим Вечното в нас, то тогава ще ни трябва и нещо не-земно не-преходно за да въздействаме...

BeLLe написа:глупости
кое? къде? защо?

Моите уважения към поста ти ,но ми се струва ,че изменяш под друг ъгъл нещата .Казаното по горе е абсолютно вярно но не срещнах никъде Душата в горе изложеното ,ако и нея я впишем в схемата дали няма да се променят нещата -умишленно ли я пропусна :wink: :wink:
Аватар
Libra Lia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 01 Дек 2009, 20:10

Libra Lia, а ти можеш ли да "подмениш" Душата си? ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Libra Lia » 01 Дек 2009, 20:16

Nemezius написа:Libra Lia, а ти можеш ли да "подмениш" Душата си? ;)

icon_flowerface icon_flowerface провокираш или предизвикваш :wink:
Аватар
Libra Lia
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор