въпрос ?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот butterfly » 01 Дек 2009, 19:46

Получавам доста различна информация на този въпрос и ще съм благодарна ако и някой от тук би могъл да даде отговор. Та въпросът ми е когато се свързват със теб различни "същества" (не е точно определение, но за момента не откривам по-подходящо) от различни светове и нива, вярно ли е това, че те нямат право да излъжат? Тоест когато ги попитам дали идват с добри или лоши намерения те са длъжни да си кажат истината. Има ли такова нещо?
Аватар
butterfly

Мнениеот Nemezius » 01 Дек 2009, 20:06

Зависи какви са тези "същества"- има начини да не лъжат, но трябва да ги поставиш под контрол, но това си зависи основно от това какво ще се опитваш да контролираш.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот butterfly » 01 Дек 2009, 20:55

Ако аз самата търсех връзката с тях, тогава бих могла да знам какво искам да контролирам, но когато те търсят връзката с мен..,как би могъл един не толкова опитен човек да разбере на кои от тях да отговаря и на кои не и как би могъл да блокира самия "достъп" до себе си ? Има ли начини, по които можеш да разбереш кой с каква цел те търси? Казвали са ми, че можеш директно да попиташ и колкото и да се опитват да увъртат, нямат право да те излъжат и съответно ако им кажеш да те оставят , те те оставят. Така ли е?
Аватар
butterfly

Мнениеот Lord Voldemor » 03 Дек 2009, 14:40

Бейнса Дуно казва,че нисшите същтности ти проговарят от лявата стряна,докато служителите на светлината се явяват от дясната.
Преди всичко,без практика,на принципа проба-грешка,няма как да се сдобиеш с необходимата опитност,за да правиш точна разлика.На 1-о място,наблюдавай какъв е цвета на ,,съществото,как се държи,изисква ли нещо и пр.След време ще разбереш по резултатите дали е ,,добро'' или ,,зло''(за теб самата).Не си позволявай обаче да подценяваш ситуацията-такъв един контакт изисква максимална проява на съзнателност.Изследвай въпросната територия много внимателно,част по част.
Имай в предвид,че много хора са буквално полудели вследствие контактите си разни ,,същества''(тел 2001 бе един чудесен пример за пълни ,,кукота'')Познавам не малко хора,които притежават несъмнени окулти способности,но са луди и нещастни.Така че,бъди съзнателна,и ще знаеш какво да правиш.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Anselma » 04 Дек 2009, 21:47

butterfly написа:Получавам доста различна информация на този въпрос и ще съм благодарна ако и някой от тук би могъл да даде отговор. Та въпросът ми е когато се свързват със теб различни "същества" (не е точно определение, но за момента не откривам по-подходящо) от различни светове и нива, вярно ли е това, че те нямат право да излъжат? Тоест когато ги попитам дали идват с добри или лоши намерения те са длъжни да си кажат истината. Има ли такова нещо?

Не. Могат да лъжат.

Може и да не е най-подходящият пример, но за това се сещам - когато пророк Мохамед започнал да получава виденията си, не бил сигурен дали те идват от Бог или от света на злото. За отговор на това му помогнала съпругата му, която не била пророчица, но проверила "съществата" по един практичен и оригинален начин (неприложим за всички), като убедила Мохамед, че той е истински пророк и служител на Бога, а не на злите сили.

Искам да кажа - явно дори и за напреднали е трудно да се знае разликата, макар че на практика има доста знаци, които могат да подскажат.
Anselma
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор