Как да спрем цигарите?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот akyan » 30 Окт 2005, 15:36

Цитат на Дон Хуан от Книгата на Кастанеда " ....Хората едва ли разбират колко лесно можем във всеки един момент да откажем нещо от живота си,ей така. - И щракна с пръсти..."
Аз лично се борих с това 5 години и сега мога да кажа,че от година и половина,нямам подобен проблем.
Мога да ви разкажа как ги спрях,но сега,бих искала да питам дали има магия за спирането им. До някъде мисля,че мога да се справя,но ми е нужен и съвет за да съм напълно сигурна в действията си!
Моля ако някои знае нещо... ...освен,че трябва да повикаш и да кажеш или покажеш на духа на съответния човек,както и да му дадеш нужните треви...струва ми се че има и още нещо...
Аватар
akyan

Мнениеот Wizard » 30 Окт 2005, 16:07

Има ритуали, които не са свързани с даването на треви или други подобни, по скоро са упражнения свързани с медитиране.
Поне аз такива знам.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ChaoS » 31 Окт 2005, 06:33

Един перфектен начин да откажеш цигарите е просто да проявиш воля. Ако наистина искаш да ги спреш ти трябват три неща:
1. ЖЕЛАНИЕ, за да вземеш решението
2. ВОЛЯ, за да изпълниш решението си
3. ИНАТ за да го завършиш, когато волята се изчерпи.

Друг вариант е да връчиш кутия цигари на елемента си и да го/я помолиш да те отърве от тях. Но и тук- ТРЯБВА да го искаш, иначе няма да стане.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 31 Окт 2005, 14:18

Други успешни варианти са - упражнения свързани с въвеждане на пушача в хипноза и след това работа с неговото подсъзнание. Това е труден метод, но ако човека прояви воля и упоритост, да ходи постоянно на сеанси, ще се излекува от страстта си към цигарите.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот EliKarim » 31 Окт 2005, 16:03

ChaoS написа:Един перфектен начин да откажеш цигарите е просто да проявиш воля. Ако наистина искаш да ги спреш ти трябват три неща:
1. ЖЕЛАНИЕ, за да вземеш решението
2. ВОЛЯ, за да изпълниш решението си
3. ИНАТ за да го завършиш, когато волята се изчерпи.

Друг вариант е да връчиш кутия цигари на елемента си и да го/я помолиш да те отърве от тях. Но и тук- ТРЯБВА да го искаш, иначе няма да стане.

Абсолютно те подкрепям и смятам това за най-правилния начин!Няма невъзможни неща.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот akyan » 31 Окт 2005, 18:27

Благодаря за отделеното внимание и съвети!
При мен ситуацията изглеждаше доста сложна,докато един ден почувствах,че имам нужната сила за да ги спра. И не ми беше никак сложно,за разлика от предишните пъти.
Питам се дали тази сила не може по някакъв начин да бъде пробудена и във въпросния човек,който иска да ги спре?
Или явно упражненията ще останат като по-добрият варянт!
Аватар
akyan

Мнениеот Persa » 31 Окт 2005, 20:31

Здравей Akyan,
преди всичко въпросният човек трябва САМ да го реши. Ако ли пък случаят е такъв, че той е от породата "страстни пушачи", би могла като начало да опиташ с разговори да проумее колко е вредно това, и след това да се запише на терапия. В наши времена съществуват много ефикасни методи за това - иглотерапия, групова терапия, посещение при психолог, пачове и т.н.
Аз не съм пробвала терапия, и всичките ми опити (пачове, пластмасови цигари с мирис на мента, воля и т.н.) стигаха до задънена улица.
До момента в който..... в мен се загнезди идеята да прочистя организма си от всичката "шлака", с която се чувствах задръстена. Идеята дойде спонтанно, почувствах необходимост от пречистване. Може би ми помогна и това, че пушех редовно, само на купони и рядко сама (в трудни моменти).
Сега не мога да кажа, че имам кой знае какъв стаж на непушач - само месец и една седмица, но по-хубавото е, че НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ за това, и дано никога вече не го имам.
Успех на човека и дано скоро постигнете положителен резултат!
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор