Условие за постване на ритуали

Екипът ни очаква всяко ваше предложение, идея или съвет, относно подръжката на форума. Обратна връзка с Вас, потребителите на форума.

Имаме ли нужда да знаем как се разваля даден ритуал?

Не, не ме интересува, аз искам да правя.
1
2%
Не, аз съм неуязвим.
3
5%
Не се занимавам изобщо с ритуали.
0
Няма гласували
Да, искам да знам какво правя и как мога да го прекратя.
27
44%
Да, искам да развалям ритуали, а не да правя.
2
3%
Смятам, че всеки, постнал ритуал, трябва да каже как се разваля.
24
39%
Няма значение за мен кой дава развалянето на ритуала и кой го поства.
4
7%

Общо гласове : 61

Мнениеот galina_dim » 22 Май 2008, 18:57

Мили хора, във връзка с няколко теми, пуснати напоследък, искам да предложа на обсъждане една не малка, но за съжаление често пренебрегвана страна на окултното - как се РАЗВАЛЯТ ритуали. Нямам предвид класиките от типа на "направи всичко наобратно", "изхвърли в течаща вода", "направи пречистване", "счупи яйце във вода" и така нататък. Тях не просто баба ги знае, ами ги е знаела на 5 годинки. Имам предвид развалянето на конкретни ритуали, постнати във форума.

Мисля, че това е страшно важна и основна част в практиката. Голяма част от негативите са в следствие омазан ритуал или незнание как да се тушират/премахнат последствията. За съжаление много малко хора се интересуват и от това.

Затова пускам анкета, за да сондирам мненията ви по въпроса.
Тя е с много отговори, затова ви моля след като гласувате да се обосновете.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 22 Май 2008, 19:05

Аз съм на становището, че всеки, постнал ритуал, трябва да постне и развалянето му. Защото:
1. Това може да гарантира до известна степен, че човекът си знае работата и си я върши изпипано.
2. Дори и да не е гарант, че авторът е изпробвал или е бил свидетел на ритуала, поне ми дава основание да смятам, че чете задълбочено.
3. Писна ми да чета ритуали, копнати от сто хиляди ненадеждни места (като например списания на небеизвестни български автори и така нататък)
4. Ритуалите често са в нечий ущърб. Намирам за справедливо и хора, които имат съмнения, да имат достъп до помощ.
5. Пазарът на врачки за разваляне на магия ще намалее, а аз ги смятам за опасни и подли хора, защото познавам доста от тях и са некомпетентни. Не казвам, че всички са такива, но пък тези, които са компетентни, са глупави, за да се приобщят към толкова дискредитирана група.
6. Вярвам във всяко едно отношение, че човек трябва да е наясно какво прави, защо го прави, как го прави и как може да поправи стореното поне до известна степен (дори и да не е сторено от него).

Такъв тип обяснения не бих искала за ритуали за отдаване на почит, понеже там последствия от този тип няма, ако няма инво/евокация. Също не бих искала и за ритуали за здраве, понеже не вярвам някой да иска да развали ритуал за здраве.
Може би стана ясно от горните примери, че е важно да се дадат и развалянията на ритуали с ПОСЛЕДСТВИЯ, които могат да бъдат негативни за някого.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 23 Май 2008, 07:55

Галина, гласувам с "Няма значение за мен кой дава развалянето на ритуала и кой го поства." В много случаи, писалите не знаят или не могат да намерят начин за прекратяване на въздействието на даден ритуал. Въпреки това, желателно е преди да се дава даден ритуал, да се мисли и за начин за прекратяване и/или предпазване от такъв. Ако постващия го не намери начин- поне да напише, че положението е такова, и останалите да се опитваме да го намерим.
Също така, би било добре публикуваните защити да се събират в отделна тема. Така ще бъде по-лесно за търсене и даване да вече постаната защита в тема, в която авторът не е намерил начин за прекратяване на ритуала му.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот galina_dim » 23 Май 2008, 17:59

Благодаря ти за коментара, Нем.
Хора, не се обосновавате... Не знам защо (shrug)...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Magic_Soul » 23 Май 2008, 18:58

Гласувам с "Смятам, че всеки, постнал ритуал, трябва да каже как се разваля". Защото повечето не пишат даже всички не пишат дори не споменават как се развалят ритуалите, които ние правим. Смислена анкета :)
Аватар
Magic_Soul
MagicGateBg Приятел

Мнениеот МагНаско » 24 Май 2008, 00:36

Отговора на анкетата ми е следния МАГИЯТА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА така че ако някой е решил да прави нещо и го оплете ще си сърба попарата ФАКТ . Друг важен момент е че всяко едно действие на човек може да бъде ритуал и да даде резултат но нека да наречем въпросният човек с главно "Ч" . Всеки един не може да направи магия колкото и да му се иска ако не му е дадено отгоре - механизма е такъв ако щете го наречете Бог , Висша Енергия ,Космос , Вселена и т.н.

Друг е въпроса за начинаещите в областта за тях бих дал съвет да не се захващат със сериозни и опасни неща докато не достигнат определено ниво. Може да се наблегна на тази област за да се предпазят начинаещите като се дават полезни неща за тях както се и започна в една друга тема.

п.с. Писнало ми е от всезнайковци който идват да им оправям бакийте - така че дайте поне да им помогнем да вървят пътя по по лекия и добър за тях начин.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 24 Май 2008, 07:24

Отговора на анкетата ми е следния МАГИЯТА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА така че ако някой е решил да прави нещо и го оплете ще си сърба попарата ФАКТ

Свалям ти шапка за написаното и се присъединявам към мнението ти. Считам, че ритуал не може да се развали по друг начин освен като съботираш изпълнението му... хехехе... но едва ли това трябва да се пише във всеко пуснато ритуалче... но може би галина има предвид ДРУГО, а именно как се разваля магията, направена с помощтта на ритуал.... опаааа, как беше оная поговорка... "магията е в магьосника, не в инструмента му" и бил този инструмент ритуал, заклинание, визуализация или друго...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Nemezius » 24 Май 2008, 08:00

... ще се сетиш, илтрамарин, ще се сетиш за какво става дума... естествено, че за предпазване/премахване на влиянието на дадено въздействие
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот galina_dim » 24 Май 2008, 14:43

МагНаско и Ултрамарин, по отговорите ви мога да съдя, че не сте разбрали каква е темата. Отговорът "магията не е лъжица за всяка уста" е изконна истина, нещо като "Земята се върти", респективно, не е градивен. Информацията, че начинаещите не бива да се мятат на дълбоко също не е нова. Така че моля ви, бъдете по-градивни и се концентрирайте върху частното, а не върху общото.
1. Изобщо не говоря за ритуали тип миене на зъби и мисля, че съм ясна за всички, освен за вас явно.
2. Ритуалът не е елемент на магьосника, Синия. В смисъл такъв - има ритуали, които вещите просто правят и това е, не всичко се захравна непрекъснато от теб. Ако моите ритуали за лечение например се захранваха непрекъснато от мен, досега да съм изчезнала. Ти представяш ли си утре да умра внезапно и всичко, което съм правила като ритуал за някого, изведнъж да спре да действа... Абсурдно е това, което казваш, или не си го изразил като хората. Не говоря за сервитори, например, които се захранват. Представи си родово проклятие, направилият го починал преди около 150 години. Какво правим тогава, проклятието определено не е прекратено със смъргга на вещия. Разбираш ли ме сега за какъв тип ритуали говоря? Никак не става дума за атака на правещия ритуала, нито за саботаж.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот МагНаско » 24 Май 2008, 16:41

ОК Галина да приемем че не съм те разбрал или пък ти мен честно казано отгледно точка на практиката си мога да кажа че тази тема е ненужна. Ще опитам да обясна защо - ще взема за пример думите ти "мойте ритуали за лечение " значи за да се стигне до един лечебен сеанс , без бначение метода на работа на оператора трябва да се направи диагностика, нали така ? Ако найстина държиш на работата си не трябва само да намериш проблема и да започнеш да го третираш а трябва да намериш първопричината за този проблем " така се постига възможно най-добрият изход от ситуацията/лично мнение/". Та в процеса на правене на диагностика се събират трима лечители , и тримата фиксират точно проблема но и при тримата се дава различен начин на отстраняването му ?!? Кой от тримата е прав ? - и тримата. Защо? - защото нивото на съзнание разбиране и др. подобни показват едно и също нещо по различен начин на различния оператор възприятията са им различни за едно и също нещо НО въпреки всичко който и да се захване с въпросният случай крайния резултат ще бъде един . Така е и при магиите и при родовите проклятия и всичко в тази категория - от което следва че за даден ритуал неможе да се даде точно действащ "контра" ритуал . Сиреч мнението ми по горе пак си остава МАГИЯТА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА

Всеки сам има прави да прави каквото ще но трябва да си направи ясна равносметка дали трябва да се захване с даденият ритуал и какви могат да бъдат скритите последствия от него / в 85 процента от случаите има такива на никой не им обръща внимание/

Един въпрос може ли да се каже какви цветове трябва да имат точно в аурата на човек и в каква пропорционалност като стандарт? -НЕ Всичко е строго индивидуално.

п.с. Надявам се да бъде разбрано становището ми. Нищо лично към теб нямам харесваш ми като човек макар че не сме се срещали лично има добър потенциал който трябва да развиеш :)
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 24 Май 2008, 17:41

МагНаско написа:ОК Галина да приемем че не съм те разбрал или пък ти мен честно казано отгледно точка на практиката си мога да кажа че тази тема е ненужна. Ще опитам да обясна защо - ще взема за пример думите ти "мойте ритуали за лечение " значи за да се стигне до един лечебен сеанс , без бначение метода на работа на оператора трябва да се направи диагностика, нали така ? Ако найстина държиш на работата си не трябва само да намериш проблема и да започнеш да го третираш а трябва да намериш първопричината за този проблем " така се постига възможно най-добрият изход от ситуацията/лично мнение/". Та в процеса на правене на диагностика се събират трима лечители , и тримата фиксират точно проблема но и при тримата се дава различен начин на отстраняването му ?!? Кой от тримата е прав ? - и тримата. Защо? - защото нивото на съзнание разбиране и др. подобни показват едно и също нещо по различен начин на различния оператор възприятията са им различни за едно и също нещо НО въпреки всичко който и да се захване с въпросният случай крайния резултат ще бъде един . Така е и при магиите и при родовите проклятия и всичко в тази категория - от което следва че за даден ритуал неможе да се даде точно действащ "контра" ритуал . Сиреч мнението ми по горе пак си остава МАГИЯТА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА

Всеки сам има прави да прави каквото ще но трябва да си направи ясна равносметка дали трябва да се захване с даденият ритуал и какви могат да бъдат скритите последствия от него / в 85 процента от случаите има такива на никой не им обръща внимание/

Един въпрос може ли да се каже какви цветове трябва да имат точно в аурата на човек и в каква пропорционалност като стандарт? -НЕ Всичко е строго индивидуално.

п.с. Надявам се да бъде разбрано становището ми. Нищо лично към теб нямам харесваш ми като човек макар че не сме се срещали лично има добър потенциал който трябва да развиеш :)

Така си е.

Ще допълня от мен малко.
Многократно са коментирани последиците, че не всеки може да направи нещо успешно и т.н.
Дори и човек с опит, не винаги може да задейства нещо. Магията си има собствени закони е правила.
Също е коментирано, че нашето писане или не-писане няма да спре злоупотребите, нито ги поощрява. Много от нещата, за които се пише са правени от много време насам и ще се правят, независимо от форума.

Развалянето на магия също не е проста работа. Освен повече знания, там трябват и повече умения. На мен ми се е случвало само при диагноза да се окажа изправена директно срещу извършителя. Няма гаранция, че ще се справя или че ще съм по-силна и не говоря за човек от форума. Нищо, че после не искал даже да чува за мен, просто риск винаги има. Не винаги е така и в случая подхода ми беше такъв. Има и други начини, но искам да кажа с това, че да знаем рецепта за разваляне също не решава проблема. В някои случаи, ако човек не е подготвен може и да прихване на себеси магията или да дооплеска нещата. Трудности много има по този въпрос...Също и варианти най различни...
Но както е казвано и друг път, като разполага с информация, дори само за правенето на ритуала, някой ще си намери каквото му трябва.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот galina_dim » 24 Май 2008, 19:14

Дотук добре, имаме цели две обосновки върху тезата и цели три обяснителни мнения :).

На мен ми е интересно да разбера:
1. Как са гласували хора като МагНаско, Ултрамарин и Луноход, при условие, че в анкетата по една или друга причина не е включен отговор "Магията не е лъжица за всяка уста"

2. Мнението на останалите, каквото и да е то.

За протокола. Ако смятате темата за ненужна, ако смятате, че наличието на текста на даден ритуал е достатъчно човек да намери и методика на развалянето му, или пък който няма достатъчно опит да развали ритуал, по-добре да се ограничи в правенето :mrgreen:, ако под разваляне на ритуал вие разбирате саботирането на "оператора" (що за определение...) - независимо всъщност какво смятате, моля, обосновете се. Аз всъщност няма да влизам в полемики, просто ми е интересно да проследя мненията.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот МагНаско » 24 Май 2008, 22:13

Аз лично не съм гласувал но ми стана интересно и за това подхванах да пиша. А що се отнася до текста на който и да е ритуал и начина на изпълнението му чесно казано и това не е достатъчно за да стане нещо, а доколкото се отнася до развалянето там нещата стоят доста по сложно защото трябва да се разбере самият механизъм на това което става с даденият човек/потърпевшият/ и не е важно в повечето случай какво са правили отсреща а какво се е получило , след като се разбере какъв е крайният продукт едва тогава може да се мисли и за отстраняването му ако не е прекалено късно има и един куп други фактори който са от значение за добър краен резултат .. това е от мен за сега

п.с. въпреки всичко темата почна да става интересна но дайте повече мнения за да се получи стойностна дискусия по въпроса.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 24 Май 2008, 22:57

Галина, ти не само не разбираш за какво се пише, ами и не искаш де разбереш. Изкривяваш всичко както ти е изгодно. Хайде кажи ти от твоя "вещ" опит как са нещата ?!?
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Lunohod » 24 Май 2008, 23:00

П.С. да не започвам и аз като твоя приятел да ги пиша един след друг постовете, ама след като си много веща и имаш претенции чак да се отделяш защо не ни споделиш малко опит и същина ?
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот venus » 25 Май 2008, 07:13

Не се занимавам с ритуали, защото не изпитвам необходимост от това, но бих си позволила да кажа следното.

За мен най-добрият начин да се въведе една идея е добрият пример. Ако един започне да предлага ритуали по начина, по който е предложен тук - с възможно най-пълна информация за странични ефекти, усложнения, начин на разваляне, това може да се превърне в стандарт. И ритуали, които не отговарят на условията, директно да бъдат изпращани в кошчето например, което ще е показателно за доверието към тях. За мен задъжително е посочването на източника - нещо, което рядко се прави тук.

И още нещо - съпричастни към съдбата на този форум са десетина човека на кръст. Ако те нямат желание да намерят общ език помежду си, какво става? От 2-3 седмици МГ се е превърнал в По-по-най. Няма смисъл от това.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот ultramarin » 25 Май 2008, 14:11

- Смятам, че всеки, постнал ритуал, трябва да каже как се разваля.
Макар че не е това мнението ми, е най-близкото до разбиранията ми от изброените отговори.

Ритуалът не е елемент на магьосника, Синия. В смисъл такъв - има ритуали, които вещите просто правят и това е, не всичко се захравна непрекъснато от теб. Ако моите ритуали за лечение например се захранваха непрекъснато от мен, досега да съм изчезнала. Ти представяш ли си утре да умра внезапно и всичко, което съм правила като ритуал за някого, изведнъж да спре да действа... Абсурдно е това, което казваш, или не си го изразил като хората.
с това съм съгласен, и май наистина съм се изразил ясно.

Нямам предвид, че всеки един ритуал се захранва от мага, а че се явява израз на ВОЛЯТА на мага. Съответно правенете на ритуали механично, дори и със надлежните визуализации и с каквото и количество енергия да има, е безполезно според мен.

Аналогично за развалянията считам, че колкото и подробно разваляне да е дадено, е действие лишено от смисъл, при условие че чевек не е запознат със общите принципи за провеждане на ритуали... и е без значение дали ритуала е за предизвикване на ефект или за премахване на вече създаден такъв. Ако не се разбира защо едно действие е Ритуално а друго не е, и как точно едно Действие придобива Сила, и защо, и колко, и ...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Kotentseto » 25 Май 2008, 15:36

Гласувах, че "трябва да каже как се разваля". Мнението ми е по-скоро, че е желателно:
1. Да се постват изпробвани ритуали.
2. Да се посочват изрично възможните странични ефекти.
Понякога съм го виждала, но рядко.
3. Да се обясняват детайлно "бумерангите". Нарочно правя разграничение.

Изобщо смятам, че ще е хубаво да се дава възможно най-детайлна информация за ритуалите. На мен ми е безкрайно интересно да чета във форума. Рядко се включвам, защото често не ми достигат знанията, та да опонирам по темите. Тъй или иначе, МГ е място за много хора да се развиват. А повечето информация и подробности около ритуалите не само са в интерес на безопасността на четящите, но и ги подтикват към повечко четене и ровене. Поне аз така реагирам.

Хубав ден на всички icon_angel
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 25 Май 2008, 18:04

Венус и Ултрамарин, и с двете ви последни мнения съм безусловно съгласна. Благодаря ви за тях искрено.
МагНаско, мога да се съглася и с теб, но сме на малко различни вълни, в което разбира се, няма лошо. Благодаря ти, че се обоснова градивно, беше ценно за мен да ти прочета мнението. Разногласията ми идват оттам, че аз по презумпция изключвам вариантите да не се озъснава ритуалното в ритуала и да се пръвят неата ей така, на посоки, като резултатът не винаги е ясен. Иначе струва ми се, освен различните изходни позиции, нямаме разногласия, което ме радва.
Луноход, провокацията ти е плоска. Явно си много засегнат от идеята за скрита част, но моля ти се, не си го изливай в смислената тема. Аз претенции нямам, освен това, че предендирам да съм добър филолог. Добре чета какво пише, но когато човек ми разтяга локуми в съвсем конкретна тема, някак си не мога да го приема като аргументация. Все още ми е интересно - ти гласува ли? Или си чешем езиците за раздсъждаваме...

И пак има повече вотове, отколкото мнения. Хайде да бъдем градивни, искате ли? Не е трудно...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 26 Май 2008, 08:25

Смятам, че всеки, постнал ритуал, трябва да каже как се разваля.
Няма да продължа защото понататък мнението ми ще бъде или 1 към 1 с това на Венус или същото с други думи.
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Предложения

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор