Изтриване на стари и ненужни теми - СПАМ

Екипът ни очаква всяко ваше предложение, идея или съвет, относно подръжката на форума. Обратна връзка с Вас, потребителите на форума.

Назад към Предложения

Мнениеот Black Beauty » 24 Юни 2008, 21:39

Здравейте, отдавна следя форума и съм много благодарна на хората, които се стараят да го поддържат и развиват! Но, като начинаещ, понякога се обърквам от всичките тези теми, някой от тях безсмислени и глупави. Например "Отслабване с магия" или "Как да ми порасне по-бързо косата"!!! Понякога темите носят и умни заглавия и подвеждат начинаещия, че вътре ще открие изключително ценен съвет или практика, а се оказва, че е попаднал на поредната глупост. Само запознатите и опитните правят разлика между боклука и истинското знание. За останалите е налице опасност да хванат ножа и да заколят нещо или някого, просто защото съфорумец им е казал така! Не подценявам интелекта на хората, но явно във форума има и непълнолетни, а едно дете би било дори още по-податливо на влияния. Та! Предложението ми е да се направи "пролетно почистване" на форума! Има ли такава възможност въобще - да се изтрият и да изчезнат глупавите теми, така че да остане само ценна и достоверна информация? Благодаря предварително и се извинявам, ако пак се повтаря темата! :oops:
The Beauty is everywhere. Just notice it.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 24 Юни 2008, 22:15

Разбира се...лично поех тази задача.
Крайно време е за по-строг контрол над писането.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот rain » 24 Юни 2008, 23:39

Така, определено не е лека задачата за прочистването.
Искам да направя и едно съобщение към всички.

Във връзка със зачестилия напоследък спам реших да поема инициатива за пречистване на форума.
Крайно неприятно е в теми където се обсъждат сериозни неща разни подрастващи да изливат глупави
изкавания и да се подхранват безмислени спорове и нападки. Надявам се, че повечето сте съгласни, че
форума няма нужда от подобни прояви. Апелирам всички ви за спазване на добрия тон, придържане към
темите, сериозно отношение и колкото се може взаимно уважение. Никой не е пъдар да ходи и да гони този
и онзи, но от сега казвам, да не се изненадват тези, на които постове противоречат на правилата на форума и
се трият директно и без предупреждение. Това не значи, че свободното слово ще се ограничава, но докато
този форум е свързан с обсъждането на магия и окултизъм, то нека остане чист от несериозна информация.

Хубавите работи стават бавно, но до колкото имам време ще почиствам темите.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот venus » 25 Юни 2008, 05:09

Аз предлагам ненужните теми да отиват в кошчето. Така няма да бъдат загубени и евентуално някой нещо може да си открие там - понякога в кошчетата попадат интересни неща. От друга страна, отношението към темите, попаднали в кошчето, е ясно - и ако някой си избере ритуал от кошчето, значи ще е голям оптимист :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black Beauty » 25 Юни 2008, 05:54

Изключителни благодарности на rain за усилията му! Много трудна задача му се падна действително! И Венера предлага вариант! Аз в кошчето не бъркам по принцип, а ако другите желаят да го правят - е, нека всеки сам си реши! Така, че, ако по-лесно ще бъде да се преместят ненужните теми там... и така ще е добре! Благодаря Ви! icon_occasion
The Beauty is everywhere. Just notice it.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mad_Mike » 13 Авг 2008, 18:27

По въпроса на ненужни теми, всеки човек си има предпочитания и може дори някои от работите които търси да се намират в кощчето. Аз от известно време не съм влизал и днеска просто виждам тонове безмислени постове. Повечето теми имат смисъл но явно хората които пишат по тях имат навика да се отнасят. Мисля че не всяка тема в която има мн спам от някои изброени потребители трябва цялата да се прехвърли в кошчето а да се изтрият ненужните мнения и да се сложи предупреждение на спамерите. Забелязах също че са се пръкнали няколко нови теми по Нек. (пример) Ся нова тема която съдържа инфо като в старата или въпрос които старата може да отговори да бъде запратена в коша.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 14 Авг 2008, 07:33

ето тук съм абсолютно "за"!!!

толкова безсмислени неща има, че като тръгна да търся нещо направо се отчайвам - то е като да търсиш игла в купа сено!

и определено някои хора единствената им цел сякаш е да СПАМ-ят. мисля, че е най-добре другите потребители просто да не обръщат внимание на подобни мнения, безразличието е доста по-неприятно дори от най-острият отговор. а ако толкова искате да отговорите на някой, то има ЛС за тази цел.

да се разчита единствено на модераторите, за да е чист форума е все едно да се разчита само на чистачките от ромски произход да е чиста България! който иска да му е чисто, не мърси!

:mrgreen:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот sin angel » 14 Авг 2008, 09:01

ето тук съм абсолютно "за"!!!

толкова безсмислени неща има, че като тръгна да търся нещо направо се отчайвам - то е като да търсиш игла в купа сено!

и определено някои хора единствената им цел сякаш е да СПАМ-ят. мисля, че е най-добре другите потребители просто да не обръщат внимание на подобни мнения, безразличието е доста по-неприятно дори от най-острият отговор. а ако толкова искате да отговорите на някой, то има ЛС за тази цел.

да се разчита единствено на модераторите, за да е чист форума е все едно да се разчита само на чистачките от ромски произход да е чиста България! който иска да му е чисто, не мърси!

и аз съм напълно ЗА,макар че се причислявам и аз към спамерите :oops:
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот rain » 14 Авг 2008, 10:20

Cath написа:да се разчита единствено на модераторите, за да е чист форума е все едно да се разчита само на чистачките от ромски произход да е чиста България! който иска да му е чисто, не мърси!

Добре казано. Определено не е никак лесно да се поддържа форумът без спам.
Виждам, че на някои хора просто им доставя перверзното удоволствие да пишат
глупости с ясната цел да се правят на по-интересни и оригинални. А има и някои,
които пък се обиждат и сърдят като им изтриеш безмислените теми и мнения.
Чудя се, дали не трябва да почна да раздавам предупреждения (жълт картон) на
спамерите. Ама накрая всички ще изхвърчат...и ще стане малко скучно.

Съвета ми към всички е съвсем прост. Ако нямате какво да кажете, просто не пишете
простотии, така си губите само времето и това на модераторите да ви трият постовете.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Nemezius » 14 Авг 2008, 10:51

rain, един съвет: Не се колебай толкова с картоните- като изтриеш няколко поста и човека не се вземе поука от това- значи забележката не е имала ефект и се минава на по-ефективните методи- жълт картон.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Mad_Mike » 14 Авг 2008, 13:01

rain ние говорим за спамери. Те винаги има какво да кажат. В повечето случаи обаче даже не е по темата. Пък и не мисля че тука трябва да се пълни форума с спамери дет се правят че разбират. Умните хора знаят какво пишат и никога няма да си заслужат жълт картон.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Назад към Предложения

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор