Връзване

Вещери, вещици, уикани, друиди и всичко, което може да се свърже с практиката на вещерите.

Модератор: Arhimikus

Мнениеот tiny_heart » 29 Сеп 2010, 06:20

Здравейте. : ) ИСкам да попитам някой - задължително ли е при магията с връв да се инвокира божество ( любимата авторка Silver Raven W. така е написала ... ) Ненамерих нищо др. никъде - и ако някой отговори ще съм много благодарна. Също така ако връзвам за Любов , кога е най благоприятно да го направя? (попринзип майка ми се занимава с астрология и ми казва кога за какво става - но в момента сме в лоши отношения и съм като риба на сухо :D )
verba volat,scripta manet
Аватар
tiny_heart
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 29 Сеп 2010, 12:27

Оправи си отношенията с майка си, като за начало. Не е задължително да призоваваш божество, когато връзваш някого. Зависи за какво връзване става дума естествено.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 29 Сеп 2010, 14:43

Щом задаваш такива въпроси,значи съвсем не притежаваш практическа подготовка за операция като инвокацията на божество.В такъв случай само ще си навредиш-етичният аспект относно ,,любовната'' магия няма и да го засягам.
Инвокацията е приемане на могъща енергийна разумна същност в тялото и съзнанието на обекта.Какви последствия може да има това в/у неовладян емоционал-мисловен апарат?Особено ако се отнася до нервна и възбудителна личност.Трагедия ви казвам.Мога само да ви кажа,че любовната магия(в смисъл да въздействаме на някого без съгласието на осъзнатата му воля) е толкова любовна,колкото собственото ви его може да позволи.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот tiny_heart » 29 Сеп 2010, 18:48

Хммм ... засега проблеми не съм имала с инвокацията (още по малко с връзването). Мерси все пак че ме мислите за неопитна Lord Voldemor , такива коментари винаги оправят настроението на човек : )
Зададох този въпрос , защото досега винаги при връзване съм инвокирала божество. И исках информативно да попитам наложително ли е?

- А относно любовната магия ... не мисля че е хубаво нещо , но понякога се налагат и такива неща : )
verba volat,scripta manet
Аватар
tiny_heart
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 30 Сеп 2010, 17:25

Щом имаш опит с инвокация на божества-хубаво.Но връзването и без това е си е свързано с кармични последствия,а добавянето и на божество още повече усложнява нещата.При окултните операции не е най-важното осигуряването на резултата на всяка цена,а това да стане по-такъв начин,че последствията да са минимално негативни.За мен Изкуството е помощно средство да намаля съпротивлениято на диалектиката чрез ПОЗНАНИЕ.Обвързването с божества и т.н си е едно времено решение,което постоянно иска своето.Създавай около себе си максимално опростено и изчистено поле.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот MaurDragon » 10 Дек 2010, 22:20

>>>Игнорирам етичните философии на Волдемор и се обърщам направо към Малкото Сърце:
Според мен изобщо не е задължително да призоваваш каквито и да е Богове... Мисля, че е в същата книга (Да яхнеш сребърна метла) Улф споменава, че боговете са само помощно средство за фокусиране на енергията ти. Всъщност 90% от физическите предмети в Изкуството са ,за да придат подходяща обстановка и да настроят подсъзнанието към дадена тема. Използването на който и да е пантеон е със същата цел,само че на духовно ниво.
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 17 Дек 2010, 16:21

MaurDragon написа:>>>Игнорирам етичните философии на Волдемор и се обърщам направо към Малкото Сърце:
Според мен изобщо не е задължително да призоваваш каквито и да е Богове... Мисля, че е в същата книга (Да яхнеш сребърна метла) Улф споменава, че боговете са само помощно средство за фокусиране на енергията ти. Всъщност 90% от физическите предмети в Изкуството са ,за да придат подходяща обстановка и да настроят подсъзнанието към дадена тема. Използването на който и да е пантеон е със същата цел,само че на духовно ниво.

А може би искаш да попаднеш на Големия Лош Вълк...
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Nemezius » 17 Дек 2010, 20:26

Волдемор, подобни коментари да се задават на ЛС!
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот MaurDragon » 17 Дек 2010, 21:37

Немезиус, може да е искал да каже нещо символично.
Аз лично не схванах и настоявам за обосновка.
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Njarlathotep » 17 Дек 2010, 23:52

Не мисля, че нивотот ти позволява да говориш за инвокация на богове... когато инвокираш каквото и да е било... това е вид договор... ти отдаваш енергия... и той отдава... при инвокация на богове... е вид молба за помощ.. с подходящата цена към нея...
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот MaurDragon » 18 Дек 2010, 09:06

А когато инвокираш (*тоест призоваваш,все същото) демони примерно , не е молба за помощ?
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 20 Дек 2010, 16:02

MaurDragon написа:А когато инвокираш (*тоест призоваваш,все същото) демони примерно , не е молба за помощ?

Лорд Неярхотеп точно това е и казал-вид молба за помощ,срещу съответната цена.
НЕ е едно и също значението на призоваване и ИНвокация-второто е много по-различно,защото срещата/контакта става в тялото(храма)на Оператора.
Връзването-че малко ли неща из без това ви свързват ежедневно с диалектични потребности(предимно навици).Обвързването само по себе си поставя нови граници,с които ще трябва да се съобразяваме.А не е ли целта всъщност да облекчаваме чрез Познание животът си-и този на другите?
Трябва да си призная,че аз самият не рядко прибягвам към частични инвокации-описаните в темата ми персонификации,които ,,обличам'' чрез методика базирана на ефекта на Павлов.Това е обаче е доста по-малко опасен процес,защото тези персонификации не могат да мислят,за разлика от егрегорите,и следователно параметрите ми са строго определени(за разлика от н-р сервитор,който не трудно може да се сдобие с доста повече свобода за влияние,отколкото създалят го е очаквал).
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Cath » 20 Дек 2010, 21:04

tiny_heart

Честно казано, не мисля, че при връзване трябва да се ИНвокира (допадна ми как го подчерта Лорд Волдемор) някаква духовна същност. Да се призове, за да благослови обреда, или за да помогне за осъществяването му - да, но не и чак да се пристъпва към ИНвокация. Съвсем отделно ще ви дойдат и проблемите, които си вървят с връзването.

Хубаво е да се запознаете добре с това кое какво е, преди да пристъпите към каквото и да било. И една малко хаплива забележка - ако смятате госпожата С.Р. Улф за някакъв авторитет, то не мисля, че бихте могли да се хвалите като много опитна. С.Р.Улф е авторка, която се занимава с комерсиално подобие на уика, предназначено за хора, които тепърва навлизат в магията и нямат понятие от нищо, та са склонни да вярват на нейните измислици. Нищо лично, но заемете се с по-сериозна литература по въпроса, има предложена такава в съответните раздели.

ИНвокирането е доста опасен процес, с който се заемат в най-голяма част безумците, а в по-малка, много по-малка, опитните магове. А да, и някои шамани и лечители, предимно в Африка и Южна Америка.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Назад към Вещерство - Уика - Паганизъм

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор