Кралицата на дъжда

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Назад към Поезия и Арт

Мнениеот ilusia » 06 Сеп 2006, 07:26

Ела дете...седни при мен. ЕЛа при огънят , навън вали. ЕЛа ще те стопля. Ще пиинем едно кафе ... горещо , горчиво...силно...прекрасно. Искаш да си поговорим за живота ли , малката ? Не си избрала правилният човек.
Виж ме... аз съм само един треперщ старец..покосен от годините . Старец чиято песен , вече почва да привършва.
Ако искаш да разбереш...нещичко...потърси Краилицата на дъжда!
... Коя е тя...
...не коя е миличка , какво е ....
.. какво е тя дядо...
... тя мила е всичко. Дъжът капещ от небесата , когато те ридаят. Водата напояваща земята , от която се раждат и живеят всички живинки по божият свят. Тя е езерата и моретата...тя е буйните реки и развълнуваните океани....тя е всичко....
... Разбирам. Дядо...ти си толкова мъдър...и толкова стар. Разкажи ми , дядо. Разкажи ми за света. Как е устроен, защо е такъв...хайде дядо..моляте , разкажи ми....
...Малката , колко си найвна...колко мъничка и чиста си ми ти. Аз ще ти разкажа... но кой ще ти гарантира истината. Аз ще кажа онова което аз зная за света. Но за да знаеш истината , трябва да поглднеш от всички ъгли и да смениш всички фокуси. Кой може да каже кое е истина и кое не?...
...Очите ти , дядо. Те ще го кажат. А сърцето ми ще го потвърди...
...дойде за да търсиш отговори , нали мила. И за да се скриеш поне за мъничко от всичко . Или може би греша ?...
... всъщтност дойдох за едно топло кафе... но и така може да се каже...
...Какво искаш да ти разкажа , принцесо ?....
....Защо се мразят ? ... Аз мисля , че баща и син не бива да се мразят. Част от някого не може да мрази..освен ако не навижда и себе си.
...Те не се мразят мила. Те вярват в различни идеали. Те са различни. Знаеш...
...Зная ли... не зная. И не зная , защо забъркаха всички нас в цялата тая каша..И не зная какво и как да обясня на близките си. Как да обясня на любимият си...какво да кажа на всички тях ? Това не е тяхна битка...
...А твоя ли е малката ? Твоя ?....
...Задаваш ми въпроси чиито отговори знаеш , че не зная...
....Знаеш! Слушай кралицата на дъжда....
....Знаеш ли дядо , защо воюват онези и ние...
....Скъпа...още нищо не е започнало. А ти искаш да намериш причина за да свърши то...
....Искам да намеря причина за усмивка. Нищо друго... нищо повече....
....Ами усмихвай се тогава. Страх те е да не ти е казал истината нали ?...
... Кой..коя истина ?...
... е хайде сега..знаеш и за кого говоря , и за коя истина говоря...
... не не ме е страх. Истината аз зная. И зная..и зная... Зная какво на кого дължа...и зная кой какво ми причини...Зная хората наричащи себе си ангели как ме пресякоха... и зная демоните...и те на какво са способни...Обаче , дядо...онзи не беше лош. Разбираш ли... той не бе лош. Не искам да умира. Не искам да помагам за да умре той. Не искам дядо...
... Мила в една воина винаги има плащащи. Винаги има и мъртъвци...Ако не ти , тебе..
... Дядо... знаеш , че мразя всичко това...знаеш нали...знаеш... Знаеш и колко обичам тях. И знаеш , че сърцето ми е предано до край.. знаеш нали...
...Знам мила...знам...не се чувствай играчка....не ме гледай така ококорено. Зная как се чувстваш...зная какво си мислиш. Ти не си играчка в ръцете на боговете. Ти СИ божество...именно за това водиш всички тези битки...и всички тези уроци усвояваш така млада...и така те боли. Погледни какво виси на врата ти...
...какво общо има това ?....
... Помниш ли когато си го купуваше ? Искаше символа да е друг....искаше да те пази Бог ....Искаше твоят бог нали...и продавачката те изгледа като ужилена...
..Помня разбира се, помисли ме за дете на дявола...
... но не за това купи този китайски йероглиф нали ? ...
.... не.. купих го заради същността му. Карма....
...Ти можеш мила...истината е само и само и само и единствено в тебе....
....Дядо....някога преди години аз се срещтнах с него....и той ми обеща дори да убие мен , да запази хората който обичам...каза , че са и негови приятели. Каза , че не иска да ме нарани за да не страдат те...Дядо...дали ще спази обещанието си ?..
...не зная мила...но ако говориш за човека когото обичаш...да ще го спази. Той го пази години на ред....
....И от мен ли го пази...защото те мислят , че съм зло...?...
...Мила...не зная....аз пак ти казвам ... аз съм само един стар мъж....Послушай кралицата на държа...
... Но как ще ми поомогне тя....
....плачеш ли ?...
.........................
...Плачеш ли ? ....
.... аз не трябва да плача....
...плачеш ли ?...
.... да.....
....Ето..тя е дори в тебе...в сълзите ти...тя е всичко. Казах ти го вече....
....Дядо...звън на тръба.....трябва да тръгвам...
...страх ли те е....
....не....
...а трябва ...
...страхът е лош съветник дядо...искам мир и спокойствие...
...мила , вечността е твърде дълъг срок...за да я изживееш в мъки....
...дядо...вечността е твърде дългъ срок...за да я изживея като предател...
....Сбогом мила...успех....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 06 Сеп 2006, 17:08

ilusia, често се възхищавам на стила ти и умението да се изразиш красиво. Това е дарба, която е добре да не остава незабелязана...
Желая ти успех!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот ilusia » 06 Сеп 2006, 17:28

Искрено ти благодаря EliKarim.
АКо усвоя и дарбата освен красиво да пиша и правилно би било прекрасно :oops: icon_angel
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Назад към Поезия и Арт

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор