Зло ела.. отрекох се

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Мнениеот ilusia » 09 Апр 2006, 16:46

Отричам се от всичко свято на света
отричам се от красотата добротата и сладостта
отричам се от всичко мило и добро
отричам се от щастито
Зло ела прегъни ме
със душа дари ме
Зло ела вземи ме
обладай ме силно диво
огнено парливо
Ела ненавист завладеи ме
ела поквара полеи ме
ела... ела... ела...

Отричам се от слънце и звезди
отричам се от луни и планети
приласквам огнени комети
и прегръщам зли гамети

Раздели се Земя!
Погълни ме на мига...
аз отркох се сега...
обърнах гръб на света.....
Зло ела...
върви си доброта...
в света ти оставаш вечно
не разбрана и винаги неразгадана....
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот night_girl » 07 Юни 2006, 18:01

Много ми хареса icon_eusa_clap :wink: :)
Аватар
night_girl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 07 Юни 2006, 18:07

Мерси :)
Това е в тъмният ми перьод ;)
Под " тъмен" разбирай... отчаяние ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 07 Юни 2006, 18:41

Повод за гордост предполагам ? От кога депресията се издигна в култ.. laughing9

Поквара, зло, ненавист.... хех.... Все неща присъщи на неосъзнатостта, a всеки казва[e, че е осъзнат, но така ли е наистина ?

Поквара, зло, ненавист, по-добре звучат от светлина и доброта а :) Това е парадокса, добрите се правят на зли, а злите на добри laughing9 На един момент обаче, нещата придобиват съвсем различен смисъл, успех в търсенето icon_salut
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 07 Юни 2006, 18:56

Вярни думи :)
И ако ми го беше казал тогава .. нямаше да ти поврявам :)
Това стихче е писано много отдавна :) Наистина... много :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот night_girl » 07 Юни 2006, 21:09

Марио написа:Поквара, зло, ненавист, по-добре звучат от светлина и доброта а :)
Ами виж какво,всеки си има някви представи за света,едните ги привлича злото,а други доброто и обратното.Лично по мое мнение е много по добре в днешния свят да си зъл,защото като си добър ти се качват на главата и те е**т в газа.Но както казах мнението си е мое и не се опитвам да го налагам на никой
А междудругото как можа да изръсиш онова нещо че добрите се правели на лоши???Аз още не сътм виждала такова животно
Аватар
night_girl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 08 Юни 2006, 06:25

Аз съм :)
И смятам , че е прав.... самото ми стихче го доказва ;)
Относно добрите... и таковането в г**
Добротата е много относително понятие :P
И ... знаеш... ли точно добрите в света , сме най-щастливи ;)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 10:36

въпреки че е доста черногледо ми хареса. само не го ползвай за призоваване че ще стане една . и аз имам такива от по тъмните ми моменти (а те не са и малко). Но пак го казвам хареса ми браво
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 08 Юни 2006, 10:46

То е писано.... когато нямах ни най-малка представа...от... магия :)
Бе просто красива дума в речника ми :oops:
Да вдим... да май преди.... 4 5 месеца :)
:roll:
Не съм сигурна за точната дата icon_angel
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 11:46

това нямя значение това си чувствала това си написала.
А колкото до това че може да се използва в магиятя по-добре
недей. Да красиви стихчета
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 08 Юни 2006, 17:37

night_girl написа:
Марио написа:Поквара, зло, ненавист, по-добре звучат от светлина и доброта а :)
Ами виж какво,всеки си има някви представи за света,едните ги привлича злото,а други доброто и обратното.Лично по мое мнение е много по добре в днешния свят да си зъл,защото като си добър ти се качват на главата и те е**т в газа.Но както казах мнението си е мое и не се опитвам да го налагам на никой
А междудругото как можа да изръсиш онова нещо че добрите се правели на лоши???Аз още не сътм виждала такова животно

Всъщност представите на хората за света се менят непрекъснато, а светът - не, единствения начин да се разбере е просто да станеш едно цяло с него. Имаше една фраза, която ми се закотви в съзнанието - който се опитва да обяснява - лъже, а този който е вкусил - знае.

Зло и добро несъществуват, съществува единствено нашата представа за тях, която се гради върху взаимотношенията с другите и личната нагласа. В случая добър е този който кара другите само от своето присъствие да се чувстват добре. Познавам такива хора, които само като ме погледнат целият разцъвтявам от вътре. Не бъркай тези хора, с онези слабохарактерни и мекушави, които нямат лично мнение, а дори и ако имат - нямат смелост да го изкажат. Точно на тези хора им се качват на главата, и точно тези хора в бъдеще стават "зли", поради натрупаните в себе си комплекси. За разлика от добрия, който струи от доброта и "светлина", от злият се излива единствено една постоянна чернилка и катран, които карат хората да се чувстват изцедени и умърсени.
Както всичко останало и тук е въпрос единствено на осъзнатост. Всеки е чувал вече баналната фраза "Опознай себе си", но никой нищо не прави, за да го постигне. Или пък както е написал Ст. Кинг: "Мозъкът(умът) е мускул, който ако се напрегне може да повдигне целият свят".
Злото, агресията, ненавистта, завистта и т.н. са просто проявление на неосъзнатостта. Осъзнаят просто казва: "Да мразя околното е все едноче да мразя себе си, всичко е едно." - Това е човек в хармония със себе си.

А за това кой успява, добрия или злият - тук не ме карай night_girl да се разсмивам. Добрият човек преди всичко е наясно със себе си и знае, че в случая той е центърът на своя и живот и не се двууми да избира между себе си или другите.

Тъйче нощно момиченце, кажи ми какво е за теб зло ?? Да гледаш околните на кръв ли ? laughing9

Точно заради индивиди като теб, обществото не гледа с добро око на окултизма. В случая май в този форум трябва да се сложи една забрана за олигофренщина, а не възрастова граница.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 17:56

MARIO,НЕ КРИТИКУВАЙ всеки има право да напише това, което чувства и усеща дори и това което е в разрес от това което е. Не ти ли се е случвало да се чувстваш по начин различен от това което си.И защо едни стихове да определят мнението на хората за окултизма. Хората гледат негативно по съвсем други причини. И това се дължи на черноризците. Не нападай неосъзнатите.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 08 Юни 2006, 18:07

Хората гледат негативно по съвсем други причини. И това се дължи на черноризците. Не нападай неосъзнатите.

Би ли пояснил, ако обичаш.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 18:26

Марио написа:
Хората гледат негативно по съвсем други причини. И това се дължи на черноризците. Не нападай неосъзнатите.

Би ли пояснил, ако обичаш.
не стиховете определят мнението на хората , а адептите използващи черната магия.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 08 Юни 2006, 19:16

Mario.... абсолютно съм съгласна с теб , като изключим мнението ти за нощтната девойка... но другото ......... нямам какво да добавя или отрека...
Само... е няма как да не се похваля... хора ... его :oops: въпреки..че много , ама найстина много здраво се боря с егото си ;) Хората за който говориш... за присъствието и цъфтежа....май съм от тях :)
от там идва и прякора ми - СЪни :) :oops:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 08 Юни 2006, 19:37

Дам, усеща се :) За това и се почудих на стихотворението ти..

Амон Ра, казваш нещо - добре, но обоснови се де... От горните ти две мнение неразбрах абсолютно нищо.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 08 Юни 2006, 19:49

Предполагам Марио , пределно яснот ти е колко е дълъг пътя към осъзнаването на собственият аз, и на света около теб.
И... по този път освен красиви думи и прекрасни намерения има и много болка.
Трудно човек се отърсва от емоциите си и ги надиграва. Понякога... по този път те взимат връхна точка. И не смятам това за слабост или повод за срам... то е гордост , защото сега зная , че няма да напиша подобно нещо ;)
Но тогава отчаянието ми бе взело връх... и аз му се отдадох... изпих го до дъдно преглътнах го и го победих :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 08 Юни 2006, 19:54

А така, такива хора харесвам ;) Приличаме си, сигурно е от това, че и двамата сме месец април icon_toothy
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 08 Юни 2006, 20:02

:oops: Сигурно не само месеца оказва влияние :mrgreen:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 20:38

Марио написа:Дам, усеща се :) За това и се почудих на стихотворението ти..

Амон Ра, казваш нещо - добре, но обоснови се де... От горните ти две мнение неразбрах абсолютно нищо.

исках да ти кажа че човек да се осъзнае не е нужно само едно стихотворение. Нужно е жестоко много работа по личноста си докато се осъзнае човек кой е, какъв е, какво иска, и т.н. това имах напредвид.
АААА и друго, доколкото се сещам ще те цитирам по памет "" Заради такива като теб, хората не гледат с добро но окултизма......""ако някаде бъркам моля за извинение но като цяло беше тъй. Нима едно стихотворение може да определи дали човек е осъзнат или не . :mrgreen:
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Поезия и Арт

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор