night_girl написа:Марио написа:Поквара, зло, ненавист, по-добре звучат от светлина и доброта а
Ами виж какво,всеки си има някви представи за света,едните ги привлича злото,а други доброто и обратното.Лично по мое мнение е много по добре в днешния свят да си зъл,защото като си добър ти се качват на главата и те е**т в газа.Но както казах мнението си е мое и не се опитвам да го налагам на никой
А междудругото как можа да изръсиш онова нещо че добрите се правели на лоши???Аз още не сътм виждала такова животно
Всъщност представите на хората за света се менят непрекъснато, а светът - не, единствения начин да се разбере е просто да станеш едно цяло с него. Имаше една фраза, която ми се закотви в съзнанието - който се опитва да обяснява - лъже, а този който е вкусил - знае.
Зло и добро несъществуват, съществува единствено нашата представа за тях, която се гради върху взаимотношенията с другите и личната нагласа. В случая добър е този който кара другите само от своето присъствие да се чувстват добре. Познавам такива хора, които само като ме погледнат целият разцъвтявам от вътре. Не бъркай тези хора, с онези слабохарактерни и мекушави, които нямат лично мнение, а дори и ако имат - нямат смелост да го изкажат. Точно на тези хора им се качват на главата, и точно тези хора в бъдеще стават "зли", поради натрупаните в себе си комплекси. За разлика от добрия, който струи от доброта и "светлина", от злият се излива единствено една постоянна чернилка и катран, които карат хората да се чувстват изцедени и умърсени.
Както всичко останало и тук е въпрос единствено на осъзнатост. Всеки е чувал вече баналната фраза "Опознай себе си", но никой нищо не прави, за да го постигне. Или пък както е написал Ст. Кинг: "Мозъкът(умът) е мускул, който ако се напрегне може да повдигне целият свят".
Злото, агресията, ненавистта, завистта и т.н. са просто проявление на неосъзнатостта. Осъзнаят просто казва: "Да мразя околното е все едноче да мразя себе си, всичко е едно." - Това е човек в хармония със себе си.
А за това кой успява, добрия или злият - тук не ме карай night_girl да се разсмивам. Добрият човек преди всичко е наясно със себе си и знае, че в случая той е центърът на своя и живот и не се двууми да избира между себе си или другите.
Тъйче нощно момиченце, кажи ми какво е за теб зло ?? Да гледаш околните на кръв ли ?
Точно заради индивиди като теб, обществото не гледа с добро око на окултизма. В случая май в този форум трябва да се сложи една забрана за олигофренщина, а не възрастова граница.