от ilusia » 15 Сеп 2006, 18:10
Касс тичаше , през гората. Реши да мине от там , тъй - за по-кратко. То не , че бе по-кратко но бе много , много красиво. Минаваше се през резервата в който живееше ... през гора и път. Миришеше на акита...но пък зеленината задушаваше в красивата си прегръдка това зловоние. Разлистилите се дървета се навеждаха , сякаш за да вплетът клоните си едно в друго...и да заиграят валс на любовта. Образувайки прелестен тунел от живот и красота. Слънцето ги милваше нежно и лъчите му едва стигаха до пътят , но проблясваха , като небесни искри межу широките листенца...
В ума и се блъскаха хаотично разпиляните и мисли....опитваше се да ги подреди.... Обречена кауза...след няколко минути се отказа и просто махна с ръка. Не мислеше за нищо...тичаше към " Гергана"
Стигна до входа на ресторанта , махна с ръка на бармана и се затича по коридора .... подхлъзна се , обувките й макар и на 2 месеца се бяха изтъркали....навлече униформата и после пак на бегом стигна до Кухнята.
Зае се да върши обичайните си задължения....Днес май никой не я забелязваше...
Нареди чашите , изнесе таблите , огледа всичко - бе наред. Погледна часовникът си - имаше още 20 минути , докато пуснат гостите...Излезе на едната тераса и се загледа в морето , което бе на не повече от 20 на метра..
Слънцето вече преваляше небосклона , ала ливалвите и розови облачета през който лъчите му минаваха ... докосваха с лекота морската шир. Обожаваше тази гледка...отдаваше и се напълно , макар и за няколко минутки на ден....
Върна се на работа....
" ей гълъбче...как си smile "
" ем ей ме на...подмокрил съм се - не виждаш ли "
" хахаха , че от кво бе Саше , Катя я няма....тръгна си "
" хахахахаххахах ей Касси , страшна си " - усмихна се Митко.." що забиваш момчето така , да се изчервява"
" от тебе , Касс"
" а , от мене.....от мене...друго Саше smile"
Обичаше леките подмятания с колегите . Тая вечер беше единственото момиче в смяната...
Това я разтоварваше , отнасяше я надалече от многобройните й мисли...А и разнообразяваше 13 часовото скучно и тежко еднообразие.
" абе Касси , айде тая вечер в " Царя" "
" ааа , Неджи , не . Много ми се спи. Ще се прибера да си почина."
" Касс , ти утре почиваш....аиде де, от кога ми обещаваш"
" Неджи , остави ме бе човек , скапана съм. Не искам....."
" пак ли Киро ? "
" Абе кво ви става на всички с тоя Киро бе...Киро та Киро...нищо му няма на Киро..."
Тя се завъртя и тръгна да обикаля из ресторанта...Шведската трябваше да се смени , чашите свършваха..имаше прибори за полиране...Намусена като бореносно облаче се носеше из " Гергана"
" еее Касси , кво стана със сока ? "
" Ми , аз днес ти донесах портокали , ма ти с мадамата бяхте забегнали"
" мухм... заваля! Айде тая нощ на плажа.."
" ам , нем smile Уморена съм , ще си лягам...."
" както искаш...ама...аййййде бе Касси...пак ли ...
" оооо млък ! Да не си посмял .....Айде , изчезвай , че шефката идва. Не можем да говорим. Ти си гост...."
Касс влезе вътре и застана да оправя чашките. Там май най-много й допадаше. Малко по в страни от останалите...малко по-сама...малко по-щастлива и много , много по-нещастна....
Там плачейки никой не забелязваше...а смееше ли се и танцуваше ли по дървената рампа , радваше всички...
Изведнъж я сви корема. Ужасно много...тръгна към единственият стол отзад...хвана се за шубера и се свлече на мрамора....
Беше студен...беше....студен...Колга ли щеше да дойде някой ? " Помощ" с тих гласец промълви Касс...
Нямаше никой- миячките и готвачките пиеха кафе в стола , сервитьорите бяха отвън - ситинга бе почнал.
Колегите и се бяха запиляли на някъде....
Усещаше невероятна болка в коремчето си...причерня й .. главата й се удари в студеният мрамор.
... Спокойно де.....и по-така съм те виждал...
.... Нима ? Явно си се представил отлично , щом не помня....тя се усмихна едва едва , а в погледа й личеше насмешка.
....тръгна към нея. Касс потрепери...Той се сепна. Закова се на място и я загледа...учуди се...май се забавляваше от нелепата ситуация..
... Страх ли те е , Кайла ?
...от тебе....ха....
Изправи гордо глава и го погледна с пренебрежение....Той я хвана за ръката и я стисна здраво...
... Пусни ме.... с леден глас изкомаднва тя.
... все същата си си - не покорна , бурна , дива...моята малка дивачка....но си придобила и още нещо...някаква грация и здържаност....вековете са те направили обаятелно....финна...
.... Случашй какво...няма да си играя с тебе на котка и мишка. Казвай...
....Слушай ти какво , не се дръж като малка глезана , не ти отива. Остави за малко тоя сърказъм и хвани си спомни коя си...нямаме много време... .... Красива си .... промълви той...обърна се и хлопна врата след себе си.
Тя се огледа...отново. Къде подяволите бе... стоеше на място познато й до болка. Място което сякаш се роди от нейни спомени..от нейни мисли...място в което бе като у дома си. Тук се чувстваше силна , могъща...дори щастлива. Тук тя бе просто ... някоя. И дори не просто някоя..беше нещо. Чувстваше се спокойна , обичана...чувстваше се...в свои води.
Но това бе просто усещане. Бе просто нещо у нея , което будеше емоции , но нищо повече...Погледна оръжията висящи по стената...Ахна...чак сега забеляза ,че те светят...светят в различни искрящи светлинки.....
Разходи се из малката стайчка...в края й имаше купол пълен с вода...Гладка и бистра...като огледало...
Погледна в нея.. и изведнъж тя се разкипя и забълбука. Стресна се , но отново наведе глава и погледна вътре...
Виждаше мъж и жена....Изумително. Жената бе досущ като нея...а мъжът..приличаше на онзи твърдоглавец...
Изглеждаха щастливи заедно...изглеждаха..влюбени
Изведнъж спомени заприиждаха сякаш се будеше от дълбок сън...Спомни си... разбира се...
Храмът , Никола....Аилииин....
Аиилиин...това име я прободе като нож....Изтича на вън..." Аилиин....Аилиин..къде си Али ? "
Видя хора...всички вв бели роби. Лицата им изглеждаха измъчени.. но някак решителни...Когато я видяха и се поклониха ниско. Гледаха я с възхищение... Всяко тяхно движение и поглед издаваха почит и покорство пред неината особа...
" Къде е Никола ? "
" Тръгна на там"
Кайла се затича...колкото се може по-бързо. КОсата й се вееше и се пречкаше в очите. Робата полепна по нея от вятъра , очертвайки нежните й извивки...
... НИкола...Къде подяволите е Али ? Какво е ставало докато ме нямаше ? Къде е Али ? ...
....Няма я...
... Как така я няма ? Ти чуваш ли се ? Как я няма.... Ник....Али ?! Не... не ми казвай , че той... моляте Ник... само не Али...
....Спокойно Кайла... нали си тук. Всичко ще бъде наред... ще си я върнем...
И той я притисна до себе си , а тя потъна в силните му прегръдки , сложи глава на гърдите му и заплака...
... НИк... как стана ? разкажи ми....Как се случи всичко ?...
....Ти замина Кайла...тръгна и ние бяхме безсилни да те спрем. Искаше да се върнеш..
Каза , че имаш не завършени дела... Каза , че само там можеш да намериш някой отговори...
Не можех да те спра...толкова отчаяно го искаше...толкова , че сърцето ми не даде да те задържам на сила...
И една нощ..той нападна...Разруши храма...и отведе Али....Бе преди няколко дни. Кайла...закъсня само с няколко дни...
.... Ако бях тука...само ако бях. Всичко би било различно... Нямаше да я дам... нямаше... НИк....Не го ли спряхте? Не можахте ли да го спрете ?...
....Кайла... знаеш правилата...опитахме но ние не можем....Ти си Жрицата...Само ти можеш да се изправиш срещу него...
Тя го целуна...притисна се в него сякаш за последно...Изправи се ужасно грациознно и нежно. Ала движенията й издаваха сила и решимост...
Тръгна през дивната нощ..а тя миришеше на кръв...Затвори очи и за секунди се пренесе в тъмна пещера...Влажна и мразовита. Течението завихри косите й...
" Рангле....провикна се тя...от гласът и пещерата затрепери сякаш бе жива..
" Рангле !"
" ха ха ха ха...".чу се зловещ смях. Сурден...бездушен...зъл...
"оооо ти....се завърна а ? ... къде е ония...боклук....мъжът ти ? "
" нямам време за приказки...къде е Али? "
" жива и здрава е.."
" не питам как е .... по добре ще е за тебе да е жива и здрава...Къде е Али ?"
"Рнгле...питам те за последен път...къде е дъщеря ми !"
" Касс....Касси" Някой викаше в паника...
" Касандра , чуваш ли ме" друг глас...студен но и той трепереше от притеснение.
" Александре , вдигни я.."
" Митко , викни линейка"
Малко ще нагарчам с цвят на кръв