Сигили

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Назад към Магия

Мнениеот Arhimikus_NA » 22 Ное 2005, 22:21

Искам да попитам може ли някой да се заеме със задачата да постне един кръг за сигили, но с българските букви. Възможно ли е това?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Звездичка » 22 Ное 2005, 22:34

Аз си бях направила, но на лист хартия... Ако имаш кръг с латински букви, не може ли просто да напишеш до всяка латинска буква, еквивалента й на кирилица? :wink:
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 22 Ное 2005, 22:51

Чел съм и съм чувал, че латинския еквивалент не е правилен относно разположението на буквите. Сигилите излизат доста променени от кабалистичния им вариянт. Затова, ако някой се занимава с Кабала и може да направи такъв кръг ще съм му благодарен. Но иначе и аз съм пробвал да си направя такъв кръг..
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nac » 22 Ное 2005, 23:50

Оригиналният ламен на Кръста на Розата на Златната Зора съдържа еврейски букви.Но еквивалентът му с латинските,който се дава от западните магове като Константинос,Д.М.Крег,Регарди и други е идентичен,но с допълнително прибавени букви.Правилото е,че когато се работи със същества с еврейски имена,като ангели и др. трябва да се използва латинския вариант,защото еврейското изписване на имена,само по себе си притежава сила.Докато при собствено създадени същества тип егрегори или такива с латински имена се използва латинския вариант.
За български букви незнам дали ще е възможно току тъй,без да се изгуби силата на точното разположение.Аз като работя с егрегори,не давам българско име...а просто го транскрибирам с латински букви.Например Иван ще стане Ivan и прочее.Не бива имената да са сложни и завъртяни,а да се изговарят по възможност плавно и напевно.А при такива имена превръщането им в латински букви не е никак сложно.
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 23 Ное 2005, 14:30

Следователно и латинския вариянт не е добър.
Чакай малко, с какво латинският език е повече от българския? Щом може на латински може и на български, помисли малко :) Ето енещо, за което можем заедно да мислим и да си помогнем взаимно. Нека всеки, който се е занимавал с това да даде примерен вариянт и на български кръг. Или на ПМ да си ги разменяме или да сложим в галерията си... или пък защо не направо тук във форума? Съгласни ли сте?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nac » 25 Ное 2005, 17:04

Ама аз не съм казал че българския език не е добър.Би било чудесно ако имаше и бг вариант на ламена.
Обаче хората са измислили еврейски и латински с доказани качества.
Неможе толкова лесно да се създаде и български,най малкото че ние имаме 30 букви и остават излишни...разбира се не е невъзможно но това не е от нещата които се правят току тъй.Ще изчезнат силата на разположение на сиглите и най-малкото няма да се получи желаната цел,според оригинала.
Иначе това е добро начинание да се направи и на бг език,но ще е много трудно и ще изисква много опити и време.
Между другото не съм чувал досега,но не е изключено вече и да е направен с бг букви.
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Sol niger * » 26 Ное 2005, 11:10

А защо трябва да е кръг? Аз например съм си направила една фигура и в кутииките съм написала буквите. След това я слагам под листа и ги свързвам с линия и така се получава сигла .Но по -добрия вариант е да използваш медитация за направата и .Този начин е изпитан и действа.
Аватар
Sol niger *
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 12 Яну 2006, 18:25

Първо нека кажа,че вибрациите на буквите в
различните азбуки
отговарят на разни,числа но тези числа не винаги
съвпадат с числата на същите звуци от други азбуки.

Това е защото,съставителите на азбуките са
имали в предвид и географското положение,на
народа,който ще я ползва.В едно географско
положение звука има една вибрация в а вдруго-друга
вибрация.Е ако не авторите,то силите с които са
контактували са,го имали в предвид,също както
астролозите вещаят различна съдба на хора живеещи
в различна географска ширина и дължина.

За нашето гепграфско положение също си има
определена стойност на звуците,които са отразени
в глаголицата.

Ето ти стойностите на звуците в глаголицата.

а-1
б-?
в-2
г-3
д-4
е-5
ж-?
дз-6
з-7
и-10
и-8
к-20
л-30
м-40
н-50
о-70
п-80
р-100
с-200
т-300
у-400
ф-500
х-600
о-800
шт-?
ц-900
ч-90
ш-?
Само не ме питай,защо и по каква логика са слагани тези значения.Когато буквата има двойна или тройна вибрация,
числото отговарящо на нея е двуцифрено или трицифрено.
Ако решиш можеш да си заместиш латинските звуци с тези от глаголицата,съобразявайки се с числовата им стойност.
Същото се отнася и за еврейските.

Имам и друга алтернатива,която за мен е по-добра.
Давам ти и цифровата стойност на българските
букви,според учението на Петър Дънов.

а-1
б-2
ц-3
д-4
е-5
ф-6
г-7
х-8
и-9
ж/й-10
к-20
л-30
м-40
н-50
о-60
п-70
щ-80
р-90
с-100
т-200
ю-300
в-400
у-500
ш-600
я-700
з-800
ч-900

Тук може да се видят някои съвпаденията между тези цифрови стойности и тези на глаголицата.Трябва да се позаинтресувам и да публикувам в "статии",кабалата на Учителя.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 13 Яну 2006, 02:01

Добре ... използването на сигли с еврейски букви е началото , латинските са дошли по късно и при мас изполването им, започват и те да се налагат .. т.е. колкото повече хора ги изолзват, толкова повече , те добиват сила. Ако се направи кръг с български букви, това не значи , че ще може да се ползва за латински и еврейски имена. Т.е. те са придобили сила, на съответния език и използването им с друга вибрация, би довело до съвсем друг резултат.
И защо да не не може да се раздели един кръг за 30те ни букви.
360 градуса делено на 30 бувки е равно на 12 градуса за буква. Мисля, че цифрите са доста .. хм .. добри. 360, 30, 12 .. общият им е множител е 6 , което е число с доста ... сила. :wink:
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 13 Яну 2006, 10:19

Mисля,че начинът за правене на сигъл е универсален.Не знам каква закономерност се исползва.Българския език се е отвърдил вече.Защото има достатъчно хора,които го употребяват.Така че едно желание на български език биб били разбрано от съответните сили.
Обаче тези квадрати или кръгове,просто помагат да бъде излучено правилно в онези светове.Явно си има закономерности.Може би там желанията си имат някаква форма.Идеята е че трябва да пресъздадем точно вибрациите на звуците.Звукът "А"прим,си е един и същ за всички езици.

Мисля,че се получава някакво преправяне,някакво кодиране на сигнала и мисълта,при преминаването и през различни нива.Първо
блгарскя език е бил създаден в по-висшите планове и там е изглеждал по някакъв друг начин и после придобива някаква стойност на звука и форма-като буква примерно.И когато искаме да върнем сигнала,явно трбва да се преведе отново в първичната му форма,чрези кръгове.Може би е добре да се използва старобългарска реч,или наистина някой по-древен език.Не за друго-а защото думите са били повече съобразени с вибрациите отговарящи а тях.Прим думата бягам,не оня свят си има определена вибрация и звученето на някоя древна дума я предава по-правдоподобно и разбираемо за тамощните стандарти. :) :) И езиците се изродяват с времето.Ето ние сега ползваме кирилица,която е доста изопачена спрямо глаголицата.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 13 Яну 2006, 15:09

И все пак да си използваме собствения език и култура, които смея да кажа, че са далеч по-древни от латинския. Все пак сме българи и няма да е зле да се понаучим и на наши, родни магии отколкото да следваме като малоумни овци стандартите наложени ни от други. Вие как мислите?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Necromancer » 21 Яну 2006, 21:01

Arhimikus написа:И все пак да си използваме собствения език и култура, които смея да кажа, че са далеч по-древни от латинския. Все пак сме българи и няма да е зле да се понаучим и на наши, родни магии отколкото да следваме като малоумни овци стандартите наложени ни от други. Вие как мислите?

оох българия е създадена от над 100 най-различни племена от дотогава познатия свят. мнооого е трудно да търсиш древни български магьосничества и окултни практики. просто всеки път се набиваш на нови и различни течения. много се очудих като разбрах че древните племена са практикували комуникиране с духове на починали хора. сигилите са измислени много преди това така че надали ще имат сила ако са на български (тука трябва да се отбележи че езика който говорим сега е много различен старо българския е много по близък до гръцкия и латинския отколкото до славянските езици.

п.п. простете ако има грешки ама кат почнах да пиша ми изгоря крушката и писах на тъмно
Аватар
Necromancer
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 26 Яну 2006, 15:56

Е кви са тия 100 племена ся?
Пък и съм учила че българския въобще не прилича на гръцкия или латинския. Нещо бъркаш двата щата и си в третия!!!!!!!!! :mrgreen:
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 27 Яну 2006, 11:38

Темата за езика е интересна, но не мисля че трябва да коментираме тук това. Все пак всеки език еволюира и се променя постоянно, така че няма да правим хронология и съпоставка...

Исках да напиша, че съм правила ритуал със сигил в който опитах да променя буквите. Причината бе че просто не всички от тях знаех, не всички разбирах и някак опитах да ги напиша по същия начин с латиница и иврит. Знаете че в някои сигли, печати и прочие има не една писменост, а няколко смесени. Просто не бях сигурна че бих преписала по същия начин всички знаци и от опасения да не сгреша, промених всичко. Резултатът въобще не беше същия, защото при призоваването духът е приел за свой първоначалният сигил, този сигил който трябва да остане непроменен със всяка своя точица и черта. Понякога готовите неща, каквито например са печатите на Соломон или да речем Еноховите букви, въобще не трябва да бъдат променяни!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Enforcer » 24 Сеп 2008, 05:26

Nac написа:Ама аз не съм казал че българския език не е добър.Би било чудесно ако имаше и бг вариант на ламена.
Обаче хората са измислили еврейски и латински с доказани качества.
Неможе толкова лесно да се създаде и български,най малкото че ние имаме 30 букви и остават излишни...разбира се не е невъзможно но това не е от нещата които се правят току тъй.Ще изчезнат силата на разположение на сиглите и най-малкото няма да се получи желаната цел,според оригинала.
Иначе това е добро начинание да се направи и на бг език,но ще е много трудно и ще изисква много опити и време.
Между другото не съм чувал досега,но не е изключено вече и да е направен с бг букви.

Хммм. След три години ми пращат линк към темата. Не е проблем да се направи превръщане на латинския текст в еквивалента му на иврит. Все пак иврита е фонетичен. След това просто да си се начертае сигила на оригиналния кръг на иврит - виждал съм го. Ако има някаква практическа полза от това, разбира се. Като това може да стане автоматично - както в конструкторите за кирилица и латиница.
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 24 Сеп 2008, 12:12

Глаголицата може да се ползва. Има повече знаци и има цифрови съответствия. Само не зная доколко би имала приложение...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Enforcer » 24 Сеп 2008, 21:19

galina_dim написа:Глаголицата може да се ползва. Има повече знаци и има цифрови съответствия. Само не зная доколко би имала приложение...

Хм. Като ми се занимава може да го вградя. Изкопах "кабалистичен" кръг. Остана да организирам рекуеста до някакъв онлайн транслатор - евентуално да има някакъв превод на намерението от англииски към иврит. Иначе за имена на същества директно ще си превръща от латиница в иврит ...
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор