Wizard написа:Да, разбрахте много добре какво искаш да кажеш и ти отговорих. Все пак неща да си правим диалог, а да говорим по същество.
Чуждо признание НЕ СЕ търси (нито Аз, нито пък е добре да го търси, който и да било). Просто ти отговорих на това което питаше, а имено какво, ако направиш няколко неща (тези, които цензурирах), дали това би те провъзгласило или самоопределило като маг/вещер/шаман или там каквото си избереш... Отговора ми беше, че НЕ Е ВАЖНО кой как се самоопределя! Можеш да се наречеш с някой от по-горните "етикети", които написах, НО по-важното е дали наистина си такъв за какъвто си се самоопределил.
А разните дипломи и тем подобни, които някой мои колеги си приписват, че имат, Златни медали и какви ли още не атрибути..., всичко това се доказва чрез практиката и от хората, които са станали свидетели на твоите чудеса (в случая магии:wink:).
Ето това Nox исках да ти кажа, относно твоя пост.
Ами не се сърди, ама не си ме разбрал, което разбрах от този пост, сега ще се опитам да ти обясня, нали си водим диалог по същество (за което съм ти много благодарен, понеже на други места не ме толерират).
В примера нямах предвид дали успешната проекция ще ме направи маг или не.
Визирах използването на различни идеи в ума, например идеята че съм маг или воин като от ролева игра - воин или маг като истински воин и маг, не като титла, говорех във възможно най-буквален смисъл.
Исках да кажа, че такава предствава може да е фалшива, но да доведе до много явен резултат, също както представата за жена в главата на някого може да доведе до изпразване (за полюция ти говоря, сещаш се).... така както и представата за гоплата мацка, така и представата, че си магьосник от рпг е фалшива, но може да доведе до проявлението на много явни резултати.
Затова ти казах, че си ми изгубил от смисъла на поста с такъв ЕДИТ.
По темата за признанието съм на мнение, че в определени ситуации има приложение. Промяната започва от ума и свършва в или извън него - понякога използваш само твоя ум, понякога и чуждия.
Например при някакъв опит да лекуваш/нараняваш можеш да убедиш другия, че ще го излекуваш/нараниш... така използваш неговия ум, изменяш неговия диалог, вместо да работиш с твоя.
На някой обаче им трябва признание за до убедят себе си в нещо - аз обаче не съм сред тях...