Астралната проекция?

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот Arhimikus_NA » 20 Сеп 2005, 16:55

О, мерси много!!! Задължен съм ви!!! Аз също пробвам разни техники, но досега ми се е случвало само несъзнателно, по време на сън. Та затова искам и да го накарам да ми се случи "съзнателно". А когато излезете от тялото си, как трябва да се запътите за астрала?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 21 Сеп 2005, 11:11

--.> Извинявайте ме за странния въпрос ама като станахте всичките такъва велики Астрални пътешественици... Ай си чукнем една среща. Ша седнем некъде на по една астрална биричка а? Ко ша кажете???

Са вече сериозно (за онези от вас които не дрънкат глупости ). Искате ли наистина да си направим всичките едно Астрално пътуване. Тъкмо ще обменим малко опит... Аз ви чакам на в гробището си. Ако не знаете как да стигнете там попитайте Азарел.
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 22 Сеп 2005, 12:04

Хахахахахахахахаха icon_eusa_dance Ми ако ми обясните как става тая хава ще си чукнем не една ами няколко срещи.
И къв е тоя Азарел? А?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lubopitko » 22 Сеп 2005, 19:43

Fire_And_Steel и Слънчев Ариец мерси много за обясненията...
Arhimikus доколкото съм чел (мисля, че тук някъде във форума преди време някой обясняваше) един от начините вече излезли от тялото да влезем в астрала е да си представим нещо като тунел, на края на който има светъл отвор. След като преминеш отвора се озоваваш там където трябва..Ако не си достатъчно концентриран отворът се затваря и моментално си идваш в съзнание т.е. не успяваш да преминеш..Не съм сигурен дали това е съвсем правилно, но така съм чел и тази идея лично на мен много ми допада.
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 23 Сеп 2005, 04:53

е, точно това беше онази статия на Fire_and_Steel, за която се бях сетила, ама не ми се ровеше да я търся.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 23 Сеп 2005, 16:26

Опивам различни техники, мисля че напредвам... но е трудно все пак :)
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 20 Ное 2005, 13:33

Абе много се задълбочавате и така не можете да си изградите вярна представа.Ето ви един пример за астрала,ще се ползвам малко с примера от книгата на Розенкройцерите.

Нашия свят(материята)е съставен от множество обивки или от множество по-финни светове,които плавно се оплътняват и накрая е материята.

Примерно да си представим че материята е пясъкът на дъното на морето,а водата е следващото по плътност ниво.Виждаме,че въпреки това водата присъства и между песъчинките.После над водата е въздуха,той също не е отделен изцяло от водата,и се намира и в нея.

Материята по-принцип е сгъстена по-финна материя,която пък е сгъстена друга по-финна материя итн.

Човешкото тяло е направено от същите материи.
Астрала ако не греша е следващото по плътност ниво.Когато човек спи отделя астралното си тяло от материалното.
В астрала е много по-лесно да видоизменяш реалността,отколкото в материята,по податлив е на мислите.По гъвкава е средата.Там можеш да си това,което си помислиш.

Както е по-лесно да направиш форма от пластелин,отколкото от дърво.
Всяко следващо ниво е все по пластично докато не се стигне до мястото в което няма форма.Това е все едно да направиш фигура от материя,като водата примерно.

Всяко ниво си има свои три нива.В материята те са твърдо течно и газообразно.Примерно електричеството и радиацията са части от другите по-финни нива.

В астрала,както казах е мястото,където всяка мисъл придобива форма и се стреми да се въплати в материята,за което и е нужен определен перьод от време.Той е толкова популярен,защото е ниво достъпно за масата от хора,там можеш да си създаваш приказни същества,които и всякакви други неща.Общо взето това е едно информацьонно замърсено място.Всяка глупост от човешката мисъл се отпечатва там и има някакво влияние върху матетрията.

Или с други думи може да се каже,че това е светът на мислите.

Различните тела на човека ги усещате постоянно и вече имате представа за някои от тях.

Това са материално
Тяло на чувствата и
Мисловно

Те са 7,но не съм запознат толкова подробно.Сами може да усетите функцията на тези тела и да остановите,че те постоянно си взаимодействат.За да усетите по-финните си тела е нужна медитация,а също така и да изчистите от замърсяване първите 3.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 04 Апр 2006, 17:38

И тук : Препоръчвам книгата "Извън тялото" на Михаил Радуга за тези, които са решили да се занимават с астрална проекция.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Nox » 30 Окт 2006, 01:01

Абе хванах ви изчетох повечето глупости и... да си кажа честно не съм учуден особено от липсата на разбиране... при такова положение трудно ще разберете и това, което ще изложа на долните редова, но като и да е - ще пробвам.
Начетох се на доста теории за астрала, начетох се и на изказвания за "специалиста" по астрална проекция - Израел Регарди... който ако беше такъв специалист в тази област може би щеше да демонстрира астрална проекция пред учени, ама айде... ще ви дам малко по различен поглед над самата астрална проекция и над магическите практики изобщо, с който не изпитвам нужда да бъдете съгласни, а просто да му хвърлите един поглед.

Астралната проекция не е излизане на някаква субстанция от тялото, нито е пътуване през някакъв паралелен свят...
Ако някой е загрял връзката между микро и макрокосмуса, между вътрешния диалог и света навън (каквито обяснява Дон Хуан на Кастанеда) ще разбере, че астрално ниво или тяло няма, но чрез някаква екзалтация/убеждение, че се "проектирате" можете да навредите на някого пред "астрала"... концепциите за астрал и астрално тяло имат единствено фукцията да обяснят по някакъв начин екефта от това че внасяте някаква промяна в ума си за да измените нещо в или извън него, в каквото в крайна сметка се състоят повечето магически практики.
При работа с такива идеи, концепции може да се импровизира всячески, защо пък не и идеи от ролеви игри (доста често срещано в подходите за хаос магия... )?

.............
Hi.По-дълъг подпис не можеOMFG
Аватар
Nox
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 31 Окт 2006, 15:04

Няма нужда толкова образно да се изказваш Нокс! Разбираме всичко много добре какво се опитваш да ни кажеш.
Проблема не се състои в това, да направиш дадено нещо (магия) Веднъж или Два пъти и да се наречеш маг/вещер/вещица и т.н. - въпроса е да те признаят ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЕБ!!!, че наистина правиш магия, ето това ти е проблема над който трябва да се замислиш, а не да се осланяш на изказванията си, които вече ги редактирах...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Nox » 31 Окт 2006, 17:18

Wizard написа:Няма нужда толкова образно да се изказваш Нокс! Разбираме всичко много добре какво се опитваш да ни кажеш.
Проблема не се състои в това, да направиш дадено нещо (магия) Веднъж или Два пъти и да се наречеш маг/вещер/вещица и т.н. - въпроса е да те признаят ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЕБ!!!, че наистина правиш магия, ето това ти е проблема над който трябва да се замислиш, а не да се осланяш на изказванията си, които вече ги редактирах...

Я бъди малко по конкретен, че нищо не разбрах.
Какво общо имаше моя пост с това да направиш няколко пъти магия и да се провъзгласиш за нещо или да търсиш чуждото признание? Изобщо не разбрах в какъв контекст ми говориш.

Резултата от каквато и магическа практика да предприема касае мен и евентуално ако има засегнати от действията ми. За какво ми е да търся чуждо признание?
На какви изказвания се осланям?
А да, и с редактирането се загуби половината от смисъла, ама ти явно знареш по-добре от мене какво съм искал да кажа... както и да е.
Аватар
Nox
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 01 Ное 2006, 14:27

Да, разбрахте много добре какво искаш да кажеш и ти отговорих. Все пак неща да си правим диалог, а да говорим по същество.

Чуждо признание НЕ СЕ търси (нито Аз, нито пък е добре да го търси, който и да било). Просто ти отговорих на това което питаше, а имено какво, ако направиш няколко неща (тези, които цензурирах), дали това би те провъзгласило или самоопределило като маг/вещер/шаман или там каквото си избереш... Отговора ми беше, че НЕ Е ВАЖНО кой как се самоопределя! Можеш да се наречеш с някой от по-горните "етикети", които написах, НО по-важното е дали наистина си такъв за какъвто си се самоопределил.
А разните дипломи и тем подобни, които някой мои колеги си приписват, че имат, Златни медали и какви ли още не атрибути..., всичко това се доказва чрез практиката и от хората, които са станали свидетели на твоите чудеса (в случая магии:wink:).
Ето това Nox исках да ти кажа, относно твоя пост.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Nox » 01 Ное 2006, 22:40

Wizard написа:Да, разбрахте много добре какво искаш да кажеш и ти отговорих. Все пак неща да си правим диалог, а да говорим по същество.

Чуждо признание НЕ СЕ търси (нито Аз, нито пък е добре да го търси, който и да било). Просто ти отговорих на това което питаше, а имено какво, ако направиш няколко неща (тези, които цензурирах), дали това би те провъзгласило или самоопределило като маг/вещер/шаман или там каквото си избереш... Отговора ми беше, че НЕ Е ВАЖНО кой как се самоопределя! Можеш да се наречеш с някой от по-горните "етикети", които написах, НО по-важното е дали наистина си такъв за какъвто си се самоопределил.
А разните дипломи и тем подобни, които някой мои колеги си приписват, че имат, Златни медали и какви ли още не атрибути..., всичко това се доказва чрез практиката и от хората, които са станали свидетели на твоите чудеса (в случая магии:wink:).
Ето това Nox исках да ти кажа, относно твоя пост.

Ами не се сърди, ама не си ме разбрал, което разбрах от този пост, сега ще се опитам да ти обясня, нали си водим диалог по същество (за което съм ти много благодарен, понеже на други места не ме толерират).

В примера нямах предвид дали успешната проекция ще ме направи маг или не.
Визирах използването на различни идеи в ума, например идеята че съм маг или воин като от ролева игра - воин или маг като истински воин и маг, не като титла, говорех във възможно най-буквален смисъл.
Исках да кажа, че такава предствава може да е фалшива, но да доведе до много явен резултат, също както представата за жена в главата на някого може да доведе до изпразване (за полюция ти говоря, сещаш се).... така както и представата за гоплата мацка, така и представата, че си магьосник от рпг е фалшива, но може да доведе до проявлението на много явни резултати.
Затова ти казах, че си ми изгубил от смисъла на поста с такъв ЕДИТ.

По темата за признанието съм на мнение, че в определени ситуации има приложение. Промяната започва от ума и свършва в или извън него - понякога използваш само твоя ум, понякога и чуждия.
Например при някакъв опит да лекуваш/нараняваш можеш да убедиш другия, че ще го излекуваш/нараниш... така използваш неговия ум, изменяш неговия диалог, вместо да работиш с твоя.
На някой обаче им трябва признание за до убедят себе си в нещо - аз обаче не съм сред тях...
Аватар
Nox
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 15 Фев 2007, 12:02

Искам да споделя моят опит тук и някой ако е имал същото да даде предложение, моля.
Значи за последната седмица почти контролирано имам няколко излизания от тялото си.
Проблемът е снощтната ми проекция. Отначало всичко беше нормално, т.е. излязох от тялото си, но не беше тъмно (проекцията я правих преди да заспя), а светло. Второ, излязох 1 път преднамерено, а другите 2 стана спонтанно. След това, след като се върнах в себе си има адски сулна болка в 6-та чакра. Не мога да разбера защо стана така. В предишните ми излизания никога несъм имал такава болка. Някой да е имал подобен резултат като моя?
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот EXARP » 15 Фев 2007, 14:37

Ами...ако съм те разбрал правилно това са първите ти излизания...
И щом при връщане усещаш болки в Аджна може би самото изжижяжане е претрупано с прекалено много информация... и това нарушава функциите и, а те са свързани именно с визуализацията. Освен това е свързана и със светлината, вероятно и самия факт че си бил на светло е свързан с това, но пък при мен дори да извършвамастралната проекция по тъмно винаги виждам всичко като посред бял ден. Или самото преднамерено излизане е натоварило прекалено много чакрата... Може да е какво ли не..
При мен, когато връщането стане безконтролно или породено от външен "дразнител", също имам болка в Аджна също така и доста отпадналост и така нататака...мисля че това си го разбрал вече... :roll:
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 15 Фев 2007, 17:27

Мерси много Екзарп. Вероятно е заради това. Как след това се оттървавш от болката? Аз трябваше да взема спирин... а не искам с медикаменти да лекувам такива болки.
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот EXARP » 15 Фев 2007, 17:45

Ами..незнам дали си запознат с пранаяма техниките...но на мен ми помагат много. Изчиствам и презареждам чакрите.
Също така и със съвсем друг прост начин ми помага. Предполагам знаеш ритуала за релаксация където се визуализира една топка златиста светлина която тръгжа от краката и постепенно минава по цялото ти тяло. И после точно където е проблемното място се концетрирам там и как тя поглъща всичката болка и пречиства чакрата. Това също ми помага. А може и с някоя мантра да пробваш. за Аджна това е Ом, но незнам дали ще действа болкоуспокоително.
Успех!
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 15 Фев 2007, 19:08

Аз знам за тази топка но не знаех ,че се концентрира на дадено място и отнема болката . . . Пише ,че просто като я търкаляш по тялото си подобряваш баланса си и когато го постигнеш няма нужда да концентрираш топката на определено място . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EXARP » 15 Фев 2007, 19:33

еми няма откъде да знаеш ако не си пробвал сам. При мен действа, придруг може и да не подейства. Когато релаксирам с нея цялото ми тяло се затопля от светлината която излъчва и при мое желание я насочвам към проблемното място. Помагала ми е при главоболие, болки в някоя става...и повечето такива "вътрешни" болки. Докато при открита рана действа доста по малко.
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор