Деструктивните махала-Как да се отърсим от тази магия?

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Назад към Магия

Мнениеот Groxxx » 14 Сеп 2008, 14:37

Всеки от нас иска да живее комфортно, богато, без болести и сътресения. Животът обаче постъпва другояче и ни върти като хартиена лодчица в бурен поток. Разбира се, вече сме търсили щастието, вече сме изпробвали немалко известни методи. И какво сме постигнали в рамките на традиционния светоглед?
МАХАЛАТА
Група хора, мислещи в една насока, създават енергоинформационни структури-махала. Те започват да се развиват самостоятелно и да подчиняват хората на своите закони. Хората не си дават сметка, че неволно действат в интерес на махалото. Как да се отърсим от тази магия?

Отдайте се под аренда.

ДЕСТРУКТИВНИТЕ МАХАЛА
От деца са ни учили да се подчиняваме на чужда воля, да изпълняваме задълженията си, да служим на родината, на семейството, политическата партия, фирмата, държавата, на идеята... Всички тези структури се раждат и се развиват, когато отделна група хора започне да мисли и да действа в една насока. После се присъединяват и други хора и структурата нараства, набира сила, принуждава членовете си да следват установени правила и в крайна сметка може да подчини големи слоеве от обществото.

Но какво стои зад всичко това на енергийно ниво?

Структура възниква, когато мислите на хората са насочени в едно направление и следователно параметрите на мислената енергия са идентични. Мислената енергия на отделните хора се обединява в един поток. При този случай в океана от енергия се създава отделна независима енергоинформационна структура - енергийно махало. Тя заживява свой живот и подчинява на законите си хората, включени в създаването й.

КОНЦИТЕ НА МАРИОНЕТКИТЕ
Представете си, че на пейката седят няколко бабички и кълнат на поразия правителството. Те не са привърженици на махалото на правителството, мразят го по редица причини. Но какво всъщност става? Бабичките ругаят правителството - че е бездарно, продажно, цинично и тъпо. Така те интензивно излъчват мислена енергия на честотата на това махало. Защото на махалото му е напълно безразлично от коя страна ще го залюлявате. Влиза му в работа както положителната, така и отрицателната енергия.

И така, главната задача на махалото е да настъпи човека по мазола, да му бръкне в раната - не е важно как, стига да завладее мислите му. Един от любимите начини на махалото да получи достъп до вашата енергия е да ви извади от равновесие. Така вие „се залюлявате" на неговата честота и залюлявате и него.

Да предположим, че цените са се вдигнали. Вие реагирате негативно - започвате да негодувате, да се оплаквате, да споделяте информацията с близките си. Напълно нормална и адекватна реакция. Но пък е точно това, което махалото очаква. Вие излъчвате отрицателна енергия в заобикалящия свят на честотата на махалото, то получава енергия и се залюлява още по-силно - ситуацията се задълбочава.

Най-здравото въже, за което ви държи махалото, е страхът. Най-древното и най-силното чувство. Няма значение от какво се страхувате, но ако този страх е свързан с някакъв аспект на махалото, то ще получи вашата енергия.

Тревогата и безпокойството са по-слаби, но все пак достатъчно здрави конци. Тези чувства много добре фиксират излъчването на мислена енергия на неговата честота. Ако нещо ви тревожи, на вас ви е трудно да се съсредоточите върху нещо друго.

Чувството на вина също е един от най-широките канали, по които махалото изсмуква от нас енергия. Вменяват ни го от най-ранно детство. Това е много удобен начин за манипулиране: „Щом си виновен, длъжен си да правиш това, което ти кажа."

Специално трябва да отбележим всевъзможните психологически комплекси. Комплекс за непълноценност: външността ми е непривлекателна, нямам способности и таланти, не ми достига ум или остроумие, не умея да контактувам с хората, недостоен съм. Тези и други комплекси са персонален ключ към енергията на отделните личности. Бръквайки в раната на даден човек, махалото интензивно изсмуква от него енергия.

Може ли човек да се отърве от влиянието им?

Често се случва някой да стане и открито да се обяви против поробилото го махало. В подобен двубой човек винаги търпи поражение. Махалото може да бъде победено само от друго махало. Сам човек нищо не може да направи. Ако се е изплъзнал от подчиненото си положение и е започнал да се бори, само ще загуби енергия и в най-добрия случай ще бъде изхвърлен от системата, а в най-лошия ще бъде смазан.

ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАТЕ
Всеки от нас от време на време се сблъсква с негативна информация или нежелани събития. Това са провокации на махалата. Човек не иска подобни неща да се случват в живота му, но реагира винаги по един от двата начина: ако информацията не го засяга особено, той я пропуска покрай ушите си и бързо я забравя. Но ако провокационната информация го дразни или плаши, тогава мислената му енергия е уловена от капана на махалото и човек се настройва на неговата резонансна честота.

Излиза, че колкото по-силно е желанието ви да избегнете нещо, толкова по-голяма вероятност има да го получите.

Да се борите активно с онова, което не искате, значи да полагате всички усилия то да дойде в живота ви.

За да се прехвърлите върху нежелани жизнени линии, дори не е задължително да предприемате някакви действия. Напълно достатъчни са отрицателните мисли, подправени с емоции. Например не искате времето да е лошо и си мислите колко мразите дъжда. Шумните съседи ви пречат и вие постоянно се карате с тях или тихичко ги мразите. Страхувате се от нещо и то много ви тревожи. Работата ви е омръзнала и вие предъвквате отвращението си към нея.

Навсякъде ви преследва онова, което активно не искате, т.е. страхувате се от него, мразите го и го презирате.

Единственият начин да премахнете нежеланото от живота си е да се освободите от влиянието на махалото, обсебило мислената ви енергия. И занапред да не се поддавате на провокациите му и да не се включвате в играта. Човек може да се измъкне от влиянието на деструктивното махало по два начина: да го провали или да го спре.

Нека разгледаме как се прави това.

ПРОВАЛЯНЕ НА МАХАЛОТО
Нямате право да осъждате и да променяте нищо в този свят. Трябва да приемате всичко като картини на изложба, независимо дали ви харесват или не. На изложбата може да има много картини, които ви се струват непривлекателни. Но изобщо не ви идва наум да поискате да ги махнат. След като сте признали правото на съществуване на махалото, имате право да се махнете от него и да не се поддавате на влиянието му. Но главното е да не се борите с него, да не го осъждате, да не се ядосвате, да не избухвате, защото това означава да участвате в играта му. Точно обратното, трябва да го приемете спокойно като необходимо, като неизбежно зло, а сетне да си отидете. Проявявайки неприемане в каквато и да е форма, вие давате на махалото енергия.

Преди да разберем какво значи да избираме, трябва да се научим да се отказваме. Обикновено хората смътно си представят какво искат. Но всички със сигурност знаят какво не искат. Когато се стремят да се отърват от нежелани неща или събития, мнозина постъпват така, че се получава обратното. За да се откажеш, е необходимо да приемеш.

„Да приемеш" тук не означава да го пуснеш в себе си, а да признаеш правото му на съществуване и равнодушно да отминеш. "Да приемеш" и „да се освободиш" означава да му позволиш да си отиде и да му помахаш на прощаване. Напротив, „да приемеш" и „да оставиш" означава да го пуснеш в себе си, а след това да се привържеш или да се възпротивиш.

Ако ви тормозят мисли какво не ви харесва, то те непременно ще дойдат в живота ви. Представете си, че някакъв човек не обича ябълки. Чак ги мрази, гади му се от тях. Той би могъл просто да не им обръща внимание, но не му се нрави фактът, че в света, в който живее, съществува такава гадост като ябълките. Те го дразнят винаги когато попаднат пред очите му и той активно изразява отвращението си от тях. Това е на материално ниво. Но на енергийно ниво човекът жадно се нахвърля да ги яде, тъпче устата си, силно мляска и крещи, че не ги обича, натъпква джобовете си, дави се и пак се жалва колко са му омръзнали. Изобщо не му идва наум, че може просто да изхвърли ябълките от живота си, щом не ги иска.

Дали обичате нещо или го мразите - няма никакво значение. Главното е, че мислите ви са зациклени върху предмета на вашите чувства, мислената ви енергия е фиксирана на определена честота, затова се оказвате завладени от махалото.

Щом не искате да имате нещо, просто не мислете за него, равнодушно го отминавайте и то ще изчезне от живота ви. Да изхвърлиш нещо от живота си не означава да го избягваш, а да го игнорираш. Да го избягваш значи да го допуснеш в живота си, но активно да се мъчиш да се отървеш от него. А да го игнорираш - това е изобщо да не реагираш и следователно то да липсва в живота ти.

Представете си, че сте радиоприемник. Всеки ден се събуждате и слушате омразната ви радиостанция - света, който ви заобикаля. Ами прехвърлете се на друга честота!

Може да ви се стори, че като издигнете желязна завеса между себе си и света, ще се опазите от нежеланите махала. Това е илюзия. Като сте се напъхали в желязна ризница, вие си казвате: „Аз съм стена. Нищо не виждам, нищо не чувам, нищо не зная, нищо няма да кажа. Никой няма достъп до мен."

За да поддържате подобно енергийно поле, е необходимо да хабите много енергия. Който насила се мъчи да се огради от света, непрекъснато е в напрежение. Освен всичко друго енергията на защитното му поле е настроена на честотата именно на онова махало, срещу което е издигната защитата. А на него точно това му е нужно. Безразлично му е как му давате енергия - с желание или без.

Но тогава какво ще ви защити от махалото?

Пустотата.
Ако аз съм празен, то няма за какво да се захване. Не влизам в играта му, но и не се опитвам да се защитя от него. Просто го игнорирам. Енергията на махалото преминава покрай мен, без да ме засегне, и се разсейва в пространството. Играта му не ме вълнува, не ме трогва. По отношение на него аз съм празен.

Ако някой ви досажда, изпробвайте върху него модела на деструктивното махало - сигурно ще му дойде по мярка. Щом не успеете да затворите устата на „лепката", тогава просто не отговаряйте на провокациите му, игнорирайте го. Той не ще ви остави на спокойствие, докато не престанете да му давате енергия. Вие можете да му я давате както пряко, като влезете в пререкание с него, така и косвено, мълчаливо ненавиждайки го. Да престанете да му давате енергия, значи да не мислите изобщо за него, да го изхвърлите от ума си. Просто си кажете: „Да върви по дяволите!" -и той ще изчезне от живота ви.

Често обаче се случва така, че не можем просто да игнорираме махалото. Например началникът ви вика, за да ви трие сол на главата. Да му откажете или да се защитавате, означава да изгубите енергия, тъй като и едното, и другото е борба с махалото. В такъв случай се престорете, че влизате в играта му. Главното е да осъзнавате, че влизате в играта само за вид.

Цялата тайна е, че отбраняващият се няма нищо против нападението. Той се съгласява с линията на нападателя, върви заедно с него известно време, после го пуска. Енергията на нападателя отлита в пустотата, защото ако отбраняващият се е „празен", няма за какво да се захванеш в него.

Техниката се състои в това, че вие отговаряте със съгласие на началното нападение на махалото, а сетне дипломатично отстъпвате или лекичко насочвате движението в нужната ви посока. Ще видите, че насочената преди към вас енергия ще отмине в друга посока - към друго решение или друг изпълнител. И така, лично за вас махалото ще се провали.
Аватар
Groxxx

Мнениеот alistar » 15 Сеп 2008, 07:37

Браво Groxxx!:) Някой трябваше да се сети да постне тая тема:) Изобщо не е лесно да се откъснеш от различните махала,просто защото трябва да го правиш постоянно,но ако започнеш да се усещаш-това вече е стъпка напред:) И аз не успявам винаги,даже не успявам често:) Да се издразниш винаги е по-лесно. От ДЕИР ли го копна?
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 15 Сеп 2008, 08:17

Groxxx:) Чудесна и много полезна информация!:)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот eclipse » 15 Сеп 2008, 08:19

благодаря за информацията!
Аватар
eclipse

Мнениеот Cath » 15 Сеп 2008, 08:32

прочетох внимателно цялата статия и не мога да си обясня защо човек трябва да прибягва до някакви техники само и само, за да компенсира липсата на САМОЧУВСТВИЕ. за мен в това е цялата работа...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот alistar » 15 Сеп 2008, 09:25

Не Cath- не е липса на самочуствие. Махалото те увлича независимо дали искаш или не,дори самочувствието може да ти изиграе лоша шега в случая...само един бърз пример,че иначе е много писане: Група хора стачкува срещу нещо си-от там минава някой човечец,който и на мравката прави път-изведнъж същия хрисим човечец- започва да крещи,да буйства- а може да се стигне и до убийство. Лидерите на такива групи-също са жертви на въпросното махало. ДЕИР- 1 книга-там има подробни обянения. Дали са верни- ще прецениш сама на базата на опита си. Имам пред вид-житейски опит,а не в магията. Книгата се нарича "Освобождение" и е от Дмитрий Верищагин мисля,че я има в спиралата и тук в библиотеката на сайта.
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот bellastella » 15 Сеп 2008, 10:52

alistar написа:Не Cath- не е липса на самочуствие. Махалото те увлича независимо дали искаш или не,дори самочувствието може да ти изиграе лоша шега в случая...само един бърз пример,че иначе е много писане: Група хора стачкува срещу нещо си-от там минава някой човечец,който и на мравката прави път-изведнъж същия хрисим човечец- започва да крещи,да буйства- а може да се стигне и до убийство. Лидерите на такива групи-също са жертви на въпросното махало. ДЕИР- 1 книга-там има подробни обянения. Дали са верни- ще прецениш сама на базата на опита си. Имам пред вид-житейски опит,а не в магията. Книгата се нарича "Освобождение" и е от Дмитрий Верищагин мисля,че я има в спиралата и тук в библиотеката на сайта.

Хм, този термин Махало, го използва Вадим Зеланд в книгите си, докато в системата ДЕИР май ги наричаха енерго информационни същности. Не че има голяма разлика.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 15 Сеп 2008, 12:11

Алистър,
изразих това свое мнение именно на базата на личният си житейски опит, а не на магическият. просто, за да бъдеш увлечен от масата трябва да не възприемаш себе си като личност, трябва да се чувстваш слаб и нищожен. всичко това за мен е на базата на самочувствието. един "хрисим" човечец на първо време според мен е слабохарактерен човек, съвсем нормално е да му избие на някъде. но ако покрай въпросната демонстрация мине един човек, който има своето самочувствие и достойнство, който знае какво иска и как да го иска, би ли се повел по масата?
не отричам, че човекът е социално животно и се води по тълпите, което най-вероятно носи своята енергия. но да се драматизира толкова - не мисля, че е нужно.
благодаря за съвета за книгите, ако някога ми остане време, ще се постарая да ги прочета!
за пореден път да изразя, че това е моето мнение, а ние сме във форум, така че не ме убивайте, защото мнението ми се различава от вашата представа за истина. :)
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот EvilOne » 15 Сеп 2008, 12:19

Всъщност е тотален копи-пейст от първата книга на Вадим Зеланд ( Пространство на варианти - Транссърфинг на реалността част 1 ).
Интересна и полезна теория, която автора е развил в 7 книги ( само първата съм чел ).
Странно, и от първата разбрах основното. С другите 6, съзнателно или автора като че си си създава свое махало :)
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alistar » 15 Сеп 2008, 12:59

Айде бе Cath:) кой те напада? Да не плашите малките деца с мен? Може,само,,като съм небръснат:))) Колкото до масата-ти също си права,но влиянието на махалото се усеща. Номера е да си кажеш- това е махало или еди какво си ,а осъзнаеш ли се- това вече не може да те събори. Да вземем примера с демонстрацията- ако минеш покрай няколко демонстраций в рамките на 1 час- ще усетиш натрупване и колкото да се поддаваш на това ще усетиш поне дискомфорт от полаганите услия да не се поддадеш,защото именно това се случва- започваш да полагаш усилие. Ако ти успяваш да не се поддаваш до степен да не ти влияе изобщо-то свалям ти шапка. По-гадното е да си с компания,която се поддава и да не можеш да им го обясниш-това ми се е случвало много често.
EvilOne Мисля,че и ти си прав- до колко не знам,но и аз не долюбвам останалите книги на Зеланд. Прав си,че копи-то е от там,Верищагин изпозва сравнението с октопода...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Groxxx » 15 Сеп 2008, 21:12

Здравейте отново!Копираното действително е от книгата на Вадим Зеланд - "Пространството на варианти".Истината е , че това е една много полезна книга и тук изобщо не става дума техники за компенсиране на каквото и да било самочувствие!!!Категоричен съм , че тази важна тема не може да бъде категоризирана по този елементарен начин.И който се отнася така лекомислено със сигурност греши!!!Всички ние така или иначе сме във властта на обстоятелствата.И наистина,твърде сложно е да подчиниш реалността на волята си.Така че по-скоро това са тактики за устояване на силата на махалата.
Аватар
Groxxx

Мнениеот Cath » 16 Сеп 2008, 11:24

никой не ме напада и аз не съм твърдяла подобно нещо. :) макар вече да изяснихме, че със сигурност греша и мисля елементарно :wink: хубаво, така да бъде. просто в повечето случаи, когато някой изрази мнение, различаващо се от преобладаващото и става едно масово отричане, реших да си го спестя, като използвам малко ирония... нищо!

Алистър, колкото до компаниите - да, за повечето хора е трудно, когато са в компания да се "цепят от колектива", но това съвсем не е невъзможно. незнам при всички как е, но аз не чувствам дискомфорт от минаващите демонстрации, факелни шествия или стачки. изобщо са ми крайно безразлични, аз не се "старая" да не мисля за тях, аз не се навирам в тях - просто си минавам по пътя и си имам своя цел по тоя път. ако това заслужава да ми се свали шапка, то ... знам ли... абсурдно е!

хайде, тъй като, както казах, не съм чела книгата - някой слънчев ден ще я прочета и ще мога да мисля по-комплексирано и няма да се изразявам толкова некомпетентно. тогава ще довършим дискусията... :)
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Groxxx » 16 Сеп 2008, 20:14

Cath , иска ми се да се извиня ако съм те нагрубил с нещо, но това не беше целта на моето изказване.Разбира се ,че всеки има право на свое мнение и никога не съм го отричал. Аз исках да кажа само , че НАЧИНА ,по който отсичаш така категорично не е правилен за мен. :) Но прозвучах грубо наистина!
Аватар
Groxxx

Мнениеот Cath » 16 Сеп 2008, 20:18

Groxxx спокойно, не съм се засегнала. отсичам грубо, защото имам конкретно мнение, а не колебание. според мен е хубаво, когато има одобна тема да има и различни мнения по нея.
вече наистина млъквам докато не прочета книгата, че то стана историческо моето четене. :wink:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Arian Star » 17 Сеп 2008, 13:46

Здравейте,

Действително тази тема ме заинтригува. Бях чувала за тази теория и мисля, че точно тази организация ДЕИР я бяха използвали. Замислих се върху това махало. Вярно, не съм чела книгата и ще я прочета при първа възможност. Обаче ми се иска да споделя с вас един казус, който аз лично в живота си не мога да разреша. Представете си следната ситуация: Имате шефка, която непрекъснато се конфронтира с вас. Направили сте грешка, тя ще направи така, че от мухата слон да стане. Не сте направили грешка, но тя намира че в някои моменти просто не си се справил с задачата, която тя поставя. Тоест тя е човек, който е изцяло деструктивен тип, търси винаги негативното и винаги се конфронтира с подчинените си. В същото време я виждаш, отвътре като една празна кутия, нищо няма в нея. Колкото усилия да полагаш да изпълняваш работата си перфектно, тя не е доволна. Представете си, че тази шефка не може да бъде избегната, защото я виждаш по осем часа на ден, тъй като ти си й пряко подчинен. Така какво трябва да се направи според тази теория? До колкото схващам, когато въпросната жена почне съзнателно да те напада с цел да те провокира, да й дадеш енергията си, ти трябва да влезеш в нейната игра привидно. И да отвърнеш по някакъв начи, като не позволяваш на въпросния субект да ти влияе вътрешно. Но ей това не ми е много ясно. Кога трябва да излезеш и да насочиш тая енергия към нещо друго? И всъщност до колко е възможно да"игнорираш" прекия си началник, след като в края на краищата тя ти плаща заплатата. Тези дни много яко си блъскам главата как да се справя с такъв началник, без да натоварвам себе си и да й давам енергията си, защото до тоя момент аз го правих без да искам. Не знаех как точно да спра тая цялата история. Правих и защити, но и те не помагат. Кажете как да се справя с този дразнител и как да не отговаря на това негативно "махало"?
Стана дълъг тоя пост, но отдавна си мисля за НЛП и други подобни методи, които до колко успяват кой знае? Ако някой знае някой ефективен метод за това, да пише! icon_flowerface icon_angel
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор