от Raya » 21 Фев 2009, 08:24
Забелязах,че в темата няма женско мнение, ами ето едно.
Тези, които искат да правят нещо на половинките си ще го правят независимо дали има постнат ритуал или не. Мисля, че коментара по темата е напълно излишен, защото е обсъден многократно, изчерпателно и отново излишно в раздела 'Любовна магия'. Свободната воля както за потребителя на заклинания, така и за неангажирания с това човек си остава на почит, който не е разбрал ефекта от намесата в чужда воля, няма за какво да го поучават и съветват, защото не можеш да забраниш на дете да пипа печката, докато не се изгори и не разбере, че там не се пипа. Природата си е решила този проблем много отдавна, само ние хората още си мислим, че сме по-мъдри от нея.
За обръщането на внимание на половинката, за предизвикването и т.н. съм абсолютно съгласна. Това, че си с някой, не означава, че той е даденост или притежание. Тук наблюдавам два типа мъже (казвам го от името на жена, мъжете да споделят своите наблюдения върху жените): мъжа възприема жена си като психологическата майка и в даден момент, който е доста скоро след началото на връзката започва да я смята за необходима вещ. Другия тип е мъжа, който знае, че жената може да си тръгне, обръща й внимание и всичко необходимо, дори изпитва ревност и там проблемите са в това, че иска да промени непроменимотов нея като й показва с действията си това, което иска да види като действия от нейна страна. Разбира се тези неща не е нужно да са съзнателни. На мнение съм, че и за двата типа държание сме виновни точно ние жените. Жена е майката на мъжа, която го отглежда и жена е тази, която го поема. В една тънка умна книга беше казано: ако искаш котка вземи си котка, а не папагал или куче и след това да го учиш да мърка. Това важи и за двата пола. Освен изброените от ultramarin причини за търсенето на чуждо, мисля че има още една и тя е, че просто някои хора не са родени моногамни. И тук идва един въпрос: Щом обичаш и държиш толкова на някой, кое те кара да го ограничаваш само със себе си щом си наясно, че има неща, които не можеш да му дадеш? Морални ценности, духовни ценности? А може би форма на притежание в малка или голяма степен 'това си е мое и не си го давам'. А щом не си го даваш както не си даваш любимата играчка, то този човек не е ли пак вещ за теб? За да не изпадам във философски размисли дали това, което изпитват помежду си хората изобщо е и бегла форма на любов, дали тя преминава с времето и т.н. ще кажа, че има много прости методи за това как човека до теб да се чувства добре и да не му е нужно да ходи при някой друг. А ако пък стане, то проблема или е в теб самия или още по-добре-проблем няма.
За ритуала постнат от Архи, това си е класика ;) освен всички други бонуси може да се допълни с други ритуали след пиенето на виното, всеки според фантазията и възможностите си.
тра-ла-ла...