Лечение чрез шаманизъм

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Назад към Магия

Мнениеот Lord Voldemor » 17 Ное 2009, 03:55

Въпреки,че темата е озаглавена л е ч е н и е,разбирайте акт на самоусъвършенстване-увеличаваки личната си сила,вие влияете пропорционално пряко и не-пряко и на хората около вас.Как можеш да бъдеш полезен някому,ако сам не си в състояние да помогнеш на себе си?
Ритуалът задължително е пригоден за осъществяване сред приридна среда.
Най-подходящи места са пещери,скални(не хълмисти)възвишения,каменисти урви или пусти поляни,значително отдалечени от обитавани/посещавани места.
Чертаете задължителният защитен кръг(с палец,жезъл или просто чрез малки,кръгли камъчета).
Огънят също е задължителен.Пали се от първия път.Ако огъня не хване от раз,ритуалът се преустановява.
Започва се танц,или някава физичеса дейност,която да доведе до реален мускулен и психически релакс,чиято крайна цел е прекъсване на умствения диалог,изтласкване на обичаното съзнание,и въвеждането в състояние на повишено съзнание.
Продължителното,монотонно напяване и танц приспиват рационалноят разум,и позволяват на ,,второто съзнание''или магичекия поглед,да се проявят.
Не трябва да се допуска физическо претоварване,извън областта на крайниците,както и емоциална възбуда,която да ,,приглуши'' надигащата се духовна/висша енергия.Мускулното усилие блокира енерг.канали(аз за това спрях фитнеса).
Преди това е формулирана целта на ритуала,чрез категоричното намерение за необходимите действия,които ще доведат до желания резултат.
Когато усетите чувство на готовност(плавно),се взрете в огъня.Чрез движения се опитайте да наподобите движенията на сенките,хвърляни от огъня.Влизайки в синхрон със сенките,открийте/почувствате пресечната точка м/у светлината и сянката.Именно в о н з и граничен момент е проходът,през който да запратите намерението/желанието си.Аз го правя с мощен вик,който помита остатъците от съзнанието ми,и отключва напълно силата.
Останете около огъня в съвършен покой-може би ще ви се открие някаква информация,или ще видите инструкции,как желанието ви ще се осъществи.
Лечителският аспект тук е следния.
Когато започне да се осъществява ,,контакт'' със сенките на огъня,започнете живо да си представяте обекта на лечение,как се намира пред вас,в неговото обективно здравословно състояние,заобиколен от самостоятелен защитен кръг.
Произнесете ,,Ик Нам Рур,и задръжте вниманието си върху обекта.Вижте как ,,злият дух'' на болеста се е закачил за енергийното му поле.Не бързайте,нека всички енерг.,,куки'' ви се разкрият,преди да пристъпите към отрязването им.
След всяка отрязана ,,кука'',да се изхвърля негативното в огъня.
След изчистването,да се призове елементалът на огъня,който да влее живителна сила в обекта.
Всички действия да се изпълняват само когато сте осъществили моментът на контакт,разкрит в заимодействието между огъня и неговата сянка.
Ритуалът се приключа с угасването на огъня-когато ритуалът е синхронизиран успешно,неговия край естествено съвпада с ,,умирането'' на огъня.
Тлеещият огън може много успешно да се използва за гадене на бъдещето,но не е желателно това да се прави ако операторът не разполага с ясно осезаема лична сила.
Кръгът се разваля обратно на часовниковата стрелка,и след това се избягва всякаква мисъл или обсъждане на станалото.
Нека успехите сами говорят за себе си.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 20 Ное 2009, 11:52

Тук ще добавя нещо като втора част,или допълнение.
Достигането на синхрон между магическото тяло на оператора и сенките на огъня,привлечени от това магическо тяло,този ганичен момент,когато Онова о т в ъ н може да дойде Тук,се кодира какво да е то-черна пантера,орел или нещо друго-въпросът е призованият ,,дух'' да има пряко отношение към потребата на ритуала.
Аз лично не използвам ,,чужди''същтности(освен в случаите,когато ги срещтна по ,,пътя си''-в астралът н-р),но ако магът намира за потребно,нека спокойно да процедира както почувства за добре.
Тук се сетих нещо.Ако искате да лекувате животно,то най-добре е евокирате колективният му Дух-животните нямат вътреживеещ дух,а колективен.Доказателство-ако изследваме 10 лъва примерно,ние ще узнаем колко живеят,какво тегло и ръст достигат,какво ядът и пр.
Това е защото те имат колективен дух,който спуска тесен канал инструкции(инстинкти),които детерминират битието им на лъвове.
Ако изследваме 10 човека обаче,можем само да се объркаме,ако се опитаме да генерализираме представата си човека.
Та,евокирайки колективния дух,то той може най-добре да повлияе на животното чрез директна инволтация на жизнена сила.Необходимо е естествено да се аргументирате пред този колективен дух,защо това животно,което според неговата ,,програма,му е време да умре,трябва да живее.Това се отнася за всяка ево/инвокация.Уважавайки законите на причинно-следствения свят,ние хармонираме с него,и съответно :wink:
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот kraai » 03 Дек 2009, 22:11

Дълго време шаманите вярвали,че тяхната сила е силата на животните,на растенията,на слънцето и на основните енергии във Вселената.Вярвали,че между хората и животните съществува връзка.Родството между човешкия и животинския свят стои в самата основа на шаманизма.Чрез своя дух-покровител и животно на силата,той се свързва със силата на животинския свят.За да се справи със своята работа,шаманът се нуждае от покровител,който да му помага по специален начин.Коренните американци наричат духа-покровител животно на силата.Според хибарите духът-покровител има обичая да се появява първо във виденията като животно,а после в сънищата като човек.
Според шаманските разбирания,болестите обикновено са резултат от нахлуването на агресивни сили,които не са свойствени за тялото,а идват отвън.Ако сте изпълнени със сила ще им устоите.Следователно,усвояването на силата на духа-покровител е от основно значение за здравето.Сериозно заболяване би могло да застраши само онзи,който е лишен от дух,който е загубил своя дух-покровител.
От'Пътят на шамана"
Аватар
kraai

Мнениеот kraai » 04 Дек 2009, 07:47

При шаманизма,шамана е само"проводник" на сила,която му е дадена.И древните и съвременните шамани,както Хърнър в случая,знаят това.В корена си традициите винаги се спазват,колкото и да са се изменили с времето.
Това,което Lord Voldemor описва не е шаманизъм,а ритуал,който няма нищо общо с шаманизма.
И защо животните да нямат вътреживеещ дух,а колективен? :roll:
Аватар
kraai

Мнениеот Lord Voldemor » 06 Дек 2009, 17:15

краай,просто прочети всичко още веднъж-отговорът на поставените от теб въпроси ти е пред очите-и за шаманизма,и приложеният пример(по М.Хайндл)относно колективния дух на животните.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот kraai » 07 Дек 2009, 14:06

За колективния дух мога доста да поспоря,но хайде-няма,защото колкото и да мислим,че знаем,всъщност няма как да сме сигурни.
Колкото до шаманизма,не знам дали си чел "Куцият Елен-търсач на видения" ,да не говорим за "Подиграващият Враните".Това е шаманизъм в най-чистият и истински смисъл.
Хубаво е човек да си има своя собствена "медицина",която "работи" и му помага,но това е друго.Силата се дава на шамана,за да помага на други хора,най-вече за здравословни проблеми и т.н..(не говоря за зловредния шаманизъм,това е съвсем друга тема).Но това е лично мое мнение,разбира се. :wink:
Аватар
kraai

Мнениеот Lord Voldemor » 07 Дек 2009, 23:06

Шаманизмът,както и всяка друга магична система не се изучават чрез две книжки,а чрез практика.,,Чистият''шаманизъм за който говориш не означава,че трябва да се припокрива дословно с текста на цитираните книжки-аз лично си падам новатор,а постнатата техника е мой преработен вариант на шамански ритуал,който съм научил от един от Учителите ми,а той е живял сред ,,диви'' африкански племена...
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот AnGeL of GlooM » 13 Дек 2009, 08:01

Lord Voldemor този рутуал ще подейства ли на човек болен от рак? Трябва да знам,но има и другото нещо тъй като аз мога да виждам съдбата виждъл съм неговата,а там няма никъде нищо споменато за рак,а човека е млад,рака е лечим според докторите шансовете са 50 на 50,а според мен някой се е бъркал в съдбата му и я е променил.Кажи ми някои твой начин да разбереш това.При положение ,че човека е на далече от мен иначе бих могъл да видя кой му е направил тази беля ама нещо ти да ми предложиш някое твое заклинание за да разбера кой е бил и да го накарам да си плати за стореното.
Аватар
AnGeL of GlooM

Мнениеот Lord Voldemor » 13 Дек 2009, 15:25

Наличието на такива тежки болести-особено при млад човек,са признак на тежка карма.Не можеш да накараш Владетелите на кармата да си платят,те просто си вършат работата.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот FRONTLINER » 18 Апр 2011, 19:36

Въпроса за колективния дух на Животните е доста фундаментален, според мен.
От една страна, в голяма част от разказите и народното творчество на индиянци, аборигени, степници и тн. не се говори за дадена мечка, койот, вълк, ястреб, а за Мечката, Койота, Вълка... което води до извода, че наистина имат колективен дух
От друга страна, обаче, съществува тезата(на която и аз съм привърженик), че животните, въобще природата и заобикалящия ни свят, са част от всичко живо, но съществуват в индивидуалната си варияция. Ако не беше така, т.нар. rock seeing щеше да се ползва с който и да е камък, а останалите животни нямаше да добиват индивидуален характер, както и става - дори по онея велики времена.
Въобще, работата е сложна, и аз съветвам всеки да прави така, както сърцето му подсказва - ако смятате, че да тачите Мечката е правилно, правете го, ако ли не, тачете мечките :)
Поздрави
Живейте с чест!
ЖИВЕЙТЕ С ЧЕСТ
Аватар
FRONTLINER

Мнениеот petroslav » 22 Апр 2011, 00:44

От четиризначния закон на кабала следва че децата са нови енергии. Може близнаците да имат една душа. Животните раждат по няколко малки най често. Мъжът дава енергията си и жената също. Следва инерцията и новата енергия е готова. Защо да произвеждат две различни неща две различни енергии. :mrgreen:
Аватар
petroslav
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор