Кой от вас вярва в Исус?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот Nemezius » 02 Апр 2008, 09:13

wiesmann написа:Да,обаче те го изкарват в Библията "син",в буквалния смисъл :)

Това е въпрос на тълкуване. Ако се зачетеш и замислиш по-подробно- ще видиш още много неща...

runner413 написа:Незнам как да отговоря на този въпрос....
В наше време много малко хора вярват истински в Исус(и въобще в църквата).На повечето хора като им се зададе въпроса "Вярвате ли в Исус?" те казват съвсем уверено "ДА!".А всъщност не осъзнават че това да идеш в църквата само когато имаш нужда от подкрепа и помощ не е вяра а използване...

Рънър, а за какво, по ягодите, да вярвам в Църквата?! Говорим за Вяра, а не за религия- така ли не правите разлика м/у двете!? Би трябвало.

Относно вярата, библията и т.н.:
Нима няма светци, котио са се занимавали с магия?! Има... и то един от тях е сред най-тачените именно поради това- молитвите/ритуалите за премахване на магии са към св. Киприян, който преди това е бил "обучен в тайните черни изкуства"(за справка- житието му).
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот runner413 » 02 Апр 2008, 10:16

Знам каква е разликата.Така да се каже "намесих" и Църквата защото религията изцяло е основана на вярата.Ако няма вяра-няма и религия.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Arhimikus » 02 Апр 2008, 10:36

Мисля, че по този въпрос много ще ви помогне Кабала. Има един много интересен сайт по този въпрос, в който обясняват доста от нещата в Библията. От съображения няма да постна този сайт тук, но за интересуващите се - могат да го потърсят. Късмет!
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот puntina » 02 Апр 2008, 11:49

Попринцип православните християни,които са по-голямата част от хората в България ,вярват в Исус,вярват в Светата Тройца-Бог Дух,Бог Син и Бог Отец... Различни вяри,различни виждания,казвам аз... Цял живот родителите ми са ме учили да вярвам в Бог,да се моля преди да заспя и да благодаря за всичко ,което ми е дал...дали съществува или не,няма значение,вярвам както в Исус,така и в Бога и Богинята...но винаги ми е правело впечатление едно,докато Уичкрафт разрешава на хората да вярват в други божества,християните са против вещиците,против магиите,отричат енергиите,а за съжаление,аз не мога да отрека дарбата си.. отделно непрекъснато внимават да не сгрешат,но всички знаем,няма безгрешни хора...Когато започнах да се занимавам с Уичкрафт,бях убедена,че християнството не е точно религията ,която ще отговори на въпросите ми,защото макар и един приятел да казва :"Тя е свободна религия",аз не съм съгласна,а и не ми харесва нарушението на един от законите:"Не изобразявай нищо що е горе на небето или под земята,не им се кланяй и не им служи.." ,хората изобразяват светците,това не е ли един вид нарушение на "закона"? Отделно не вярвам на поповете,стопанисващи църквите....не ми харесват ограниченията... Всъщност има ли някакво значение в какво вярваш?! До колкото виждам,от както започнах да практикувам Уичкрафт,живота ми тотално се промени,сънищата ми станаха по-силни,говорят ми повече предчувствията,нещо,което по-рано не беше така засилено... Да,баба ми е вярваща и какво от това и аз вярвам,но докато християнството ни подтиква към навеждането на глава и примиряването с това ,че си грешник,другите религии ти дават свободата да вдигнеш глава и да кажеш:"Аз мога!" ...Това мисля аз!
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Neter-Kua » 02 Апр 2008, 11:49

Аз вярвам в Исус,безрезервно и безусловно. Исус е бил един от най великите "магьосници"-тантрически секс(с Лазар и Мария),некромантия,левитация енергийно лечение са само част от нещата на които се обучавал и който е започнал да практикува явно,след като е бил покръстен от Йоан Кръстител най-известния ученик на когото е Саймън Магус. Между школите на Йоан и Исус се заражда борба за надмощие която продължава и от наследниците им(справка дуелът между Саймън Магус и Св Петър) Всъщност Исус е опитал да обърне нещата в полза на хората, но е бил надвит(както се е случило и с Йоан Кръстител) а учението му е било узурпирано в резултат на което днес имаме гротескното Християнство и един невероятно сбъркан свят. Именно тогава човечеството изгубва последния си шанс за просветление с помощта на истинския създател изпратил Исус,за което не е било изцяло виновно.И все пак 2012 не е толкова далеч и не мисля че вярата в Исус(дори напротив) би попречила на някой да се възползва от тази последна възможност.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 02 Апр 2008, 13:25

Венус, напълно си права за смисъла на религиите, но някои са по-добри от други.Аз вярвам, че Христос съществува, но не го почитам и не искам да съм християнин.Абсолютно против Църквата съм, а библията , макар написана с неблагородни цели, много е помогнала за човешката нравственост.
Нетер може ли да дадеш още инфо по въпроса, който си засегнал в мнението си?
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 02 Апр 2008, 16:46

Такааа,давам последно мое мнение.
Хорас (Бога-Слънце) 3000 г. пр. х. : Хор е роден от девицата Изида Мери на 25 декември.Раждането му е съпроводено от звезда на Изток,която кара трима крале да я последват за да се поклонят на новородения спасител.На 12 годишна възраст е обучавал заблудили се деца,на 30 години е бил покръстен от Анап и става духовен водач ,като е имал 12 ученика който са пътували с него.Те били свидетели на излекуване на болни и ходене по вода както и много други чудеса.Други имена на Хор- "Богопомазан Син" , "Божий пастир","Божий агнец" и други....След като е бил предаден от Тифон,Хор е бил разпънат и три дена след смърта му възкръснал.
Знака на църквата (кръст с кръг) - кръста на зодиака кръста на равноденствията и кръга описваш слънцето.25 декември-Най-ярката звезда на небосклона е Сириус(звездата на Изток) ,която на 24 декември се подрежда в една линия с три ярки звезди (колана на Ореон) наричани още "Три Краля".И четерите звезди се оказват в една линия с изгрева на 25 декември,т.е. Трите краля следват най ярката звезда за да локализират изгрева-раждането на Слънцето.Дева Мария-съзвездието Дева(наричано още Дева Девственицата ,Virgo thevirgin-virgo на латински означава девствен),древният глиф за Дева е променено М->Дева Мария.Тогава и съзвездието е наричано "Дом на хляба" и е оприличавано като девойка държаща сноп пшеница,свързвано е с времето за урожай,всъщност и Витлеем в буквален превод означава "Дом на хляба".През 22 23 и 24 декември слънцето почти спира движението си на юг(зимно слънцестоене),като в тази тридневна пауза пребивава близо до Южният Кръст или съзвездието Кръст (има и форма на кръст..).Времето през което слънцето се движи на юг е време на скъсяването на деня,нощта надделявала в двубоя межу мрака и светлината,древните смятали ,че слънцето умира...Иначе казано-Синат (Слънцето) умира на Кръста(съзвездието) ,мъртав е три дни(зимното слънцестоене),за да може да възкръстне отново,да се роди отново (на 25 декември слънцето внезапно се придвижва на север 1 градус предвещавайки по дълги,топли дни,пролетта,зараждането на живот).
Има и още много други "съвпадения" или "случайности" както искате ги наричайте,но аз поддържам тезата ,че Иисус е всъщност метафоричена преклон на слънцето,а из цялата библия може да се намерят такива "съвпадения" със зодиака и съзвездията.Ето това мисля аз за Иисус.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Neter-Kua » 02 Апр 2008, 17:56

Black написа:Такааа,давам последно мое мнение.
Хорас (Бога-Слънце) 3000 г. пр. х. : Хор е роден от девицата Изида Мери на 25 декември.Раждането му е съпроводено от звезда на Изток,която кара трима крале да я последват за да се поклонят на новородения спасител.На 12 годишна възраст е обучавал заблудили се деца,на 30 години е бил покръстен от Анап и става духовен водач ,като е имал 12 ученика който са пътували с него.Те били свидетели на излекуване на болни и ходене по вода както и много други чудеса.Други имена на Хор- "Богопомазан Син" , "Божий пастир","Божий агнец" и други....След като е бил предаден от Тифон,Хор е бил разпънат и три дена след смърта му възкръснал.
Знака на църквата (кръст с кръг) - кръста на зодиака кръста на равноденствията и кръга описваш слънцето.25 декември-Най-ярката звезда на небосклона е Сириус(звездата на Изток) ,която на 24 декември се подрежда в една линия с три ярки звезди (колана на Ореон) наричани още "Три Краля".И четерите звезди се оказват в една линия с изгрева на 25 декември,т.е. Трите краля следват най ярката звезда за да локализират изгрева-раждането на Слънцето.Дева Мария-съзвездието Дева(наричано още Дева Девственицата ,Virgo thevirgin-virgo на латински означава девствен),древният глиф за Дева е променено М->Дева Мария.Тогава и съзвездието е наричано "Дом на хляба" и е оприличавано като девойка държаща сноп пшеница,свързвано е с времето за урожай,всъщност и Витлеем в буквален превод означава "Дом на хляба".През 22 23 и 24 декември слънцето почти спира движението си на юг(зимно слънцестоене),като в тази тридневна пауза пребивава близо до Южният Кръст или съзвездието Кръст (има и форма на кръст..).Времето през което слънцето се движи на юг е време на скъсяването на деня,нощта надделявала в двубоя межу мрака и светлината,древните смятали ,че слънцето умира...Иначе казано-Синат (Слънцето) умира на Кръста(съзвездието) ,мъртав е три дни(зимното слънцестоене),за да може да възкръстне отново,да се роди отново (на 25 декември слънцето внезапно се придвижва на север 1 градус предвещавайки по дълги,топли дни,пролетта,зараждането на живот).
Има и още много други "съвпадения" или "случайности" както искате ги наричайте,но аз поддържам тезата ,че Иисус е всъщност метафоричена преклон на слънцето,а из цялата библия може да се намерят такива "съвпадения" със зодиака и съзвездията.Ето това мисля аз за Иисус.

Ние също сме гледали Zeitgeist и не мислим че това е най-същественото.Какъв всъщност е извода от написаното по-горе? Това ли?

Иисус е всъщност метафоричена преклон на слънцето

Ако това е единствения извод то цялата история с Исус звучи доста скучно наистина.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 02 Апр 2008, 18:06

Ми да това е,какъв е според теб?
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 02 Апр 2008, 18:13

Забравих да допълня ,че много други митове и религии съвпада,дори Дядо Коледа.
Наистина Zeitgeist(от него взех данните който не помня точно) е последния филм който гледах във връзка с това ,но далеч не е първия ми поглед в тази насока,това е анализ отпреди десетилетия.И изцяло подкрепям и вярвам в тази теория.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Belgarat » 03 Апр 2008, 10:56

Направо съм като гръмнат селд като прочетох това тук.
И се чудя защо Wizard не е изтрил тази тема? Какъв въпрос само - Кой вярва в Христос? - и направо ми става зле като видя колко практикуващи казват, че вярват в него. Според мен христянството трябва да се махне и да бъде върната Старата вяра. Трябва да се възстановят всички Пантенони ва Великите древни Богове и Богини.
И тези от вас които казвате, че вярвате в Хистос и практикувате магии спомнете си как са били избивани тези които са се занимавали с магия и са почитали Старите богове - били са избивани, горели са ги на кладите и защо? - защото не са вярвали и почитали Христос.
За мен христяните са нагли хора - само те со прави, само те знаят и т.н., а другите са нищо.
Старата вяра трябва да бъде върната!
Аватар
Belgarat
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Neter-Kua » 03 Апр 2008, 12:46

Belgarat написа:Направо съм като гръмнат селд като прочетох това тук.
И се чудя защо Wizard не е изтрил тази тема? Какъв въпрос само - Кой вярва в Христос? - и направо ми става зле като видя колко практикуващи казват, че вярват в него. Според мен христянството трябва да се махне и да бъде върната Старата вяра. Трябва да се възстановят всички Пантенони ва Великите древни Богове и Богини.
И тези от вас които казвате, че вярвате в Хистос и практикувате магии спомнете си как са били избивани тези които са се занимавали с магия и са почитали Старите богове - били са избивани, горели са ги на кладите и защо? - защото не са вярвали и почитали Христос.
За мен христяните са нагли хора - само те со прави, само те знаят и т.н., а другите са нищо.
Старата вяра трябва да бъде върната!

Извън всякакво съмнение е че това е едно от най-неграмотните и необмислени изказване което съм чел в последно време.Когато логиката и здравия разум бъдат замени от нещо с такъв емоционален заряд налице е признак за едно твърде лично отношение към повдигнатия въпрос и валидността на изказаното мнението лично за мен би следвало да бъде поставена под съмнение.Всеки средно интелигентен човек би трбвало да разбира отлично че самия Исус далеч не е бил наясно с това,че хора ще бъдат изгаряни ако не вярват в него.Т.е вярата в Исус не означава одобрение на жертвите направени в негово име от някой който е узурпирал учението му(дори не знам защо обяснявам това,би ли могло да има нещо по-ясно?),а означава вяра в истинските ценности който е проповядвал. Както казах самия Исус също се е занимавал с магия(незнам защо това ти е убягнало,това беше и причината поради която написах първия си постинг в темата).Т.е вярата в Исус и правенето на магия не са две взаимно изключващи се неща.
Невъзможността за разбиране на горното твърдение идва от невежеството за истинския живот на Исус,което много хора смятат че е модерно да изразяват под формата на т.нар New Age Fluff. Изключително полезни биха могли да бъдат следните Книги,най-важната от който The Nag Hammadi Library (по-скоро сборник от ръкописи)

както The Secret History of Lucifer

и

The Origin of Satan
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 03 Апр 2008, 13:09

Белгарат, пообразовай се момче, почети малко из форума и тогава изказвай достолепните си мнения.
Щом християнството ти пречи да практикуваш Старата вяра, не виждам никакъв смисъл да я практикуваш.
А от къде си сигурен, че това, което пише в книжките, че са горени, бесени и т.н. е вярно... т.е. че всеки, който се е занимавал е умъртвяван по такъв начин?
Бъди толерантен. Когато обиждаш едно от имената на Божественото, ти обиждаш същото това Божествено, което ти почиташ.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Black » 03 Апр 2008, 18:03

Belgarat
Изказваш се против християнството,упрекваш християните ,че не са уважавали и прекланяли на Старата вяра,старите богове и са ги премахнали,а не осъзнаваш ,че ти правиш същото с тях.И ти не ги уважаваш ,и ти не уважаваш вярата им ,и ти искаш да бъде премахната вярата им.Какво те прави по добър от тях според твоита логика?Щом не ти пречат защо е това?Като цяло християнството има добродетели,тласка хората към по добър живот пък и всеки има свободата да избира в какво да вярва...Аз уважавам вярата им и по голямата част от религията им въпреки ,че аз не вярвам в нея.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот mandragorko » 03 Апр 2008, 19:27

Belgarat,
...аз самият съм ужасен от твоя пост...очаквал съм всякакви реакции,но подобна на твоята изчерпва всичко останало,което може да бъде писано с негативен знак...
...съгласен съм с мненията на Neter-Kua и Arhimikus,момчетата са ти казали точно и ясно и с примери дори,за какво става дума...толерансът към всяка една вяра е доказване,че това в което ти самият вярваш е силно,мощно и добро...религиите са много,божествените имена в списък не могат да се съберат,но идеята е една:всеки индивид знае(заложено ни е),че има нещо могъщо,по-велико и силно от него и Природата и Бог са неконтролируеми и неподвластни на човешката критика и неверие...
...Venus много точно изясни символиката на 10 заповеди и вярвам,на всеки стана ясно,че те са приложими към всяка една религия или култ,без значение на кого се кланяш и как изповядваш вярата си...не е ли достатъчно ясно,че щом всеки на тази земя се обръща към Божественото,значи То е тук,помага ни и показва закрила,сила и светлина...
...от личен опит,понеже съм чел Библията,част от Корана,беседи за Кришна,идеите на Едите и други свещени писания съм достигнал до някои заключения,посочени в поста на Venus,а именно есенциите на всички вярвания са в това,всеки от нас да приеме истината и светлината в себе си,да подаде ръка на човека отсреща,да му даде своя поглед и вяра и да му каже,че не е сам и спокойно може да продължи пътя си(а когато не си сам по пътя си е по-лесно да приемеш и трудностите по него)...макар да се раждаме и умираме сами,на тази земя сме заобиколени от живи същества и те са до нас...осъзнавайки това,ние приемаме съществото срещу ни,такова каквото е,с всички негови положителни и отрицателни качества,аспекти,вяра и принципи...
...лично аз също не съм съгласен с определени трактовки на някои от вярванията,с които съм запознат,но това е гледна точка и аз съм длъжен да я приема,защото така се уча,мога да съпоставям,да критикувам или съветвам,да намирам аналогия или протоворечие,но най-важното е,че съм силен с това,че мога да приема и другия,макар да не е като мен...

...важно е да вярваш,а това те прави силен и благословен,останалото е в ръцете божии....

...вярата,магията и животът понякога са едно и също нещо и отричайки едно от тях,отричаме самото си съществуване...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот nick » 17 Май 2008, 08:34

сега чак видях, че си задал/а въпрос към мен. сори
bori написа:знам,че ще прозвучи тъпо,но аз искам да попитам нещо Nick и всички тук,кой от вас вярва в Исус Христос,и освен това прави магий,с Хеката и т.н....?Моля да ми отговорите

аз не вярвам в библията исус и другите в отбора на глупаците.
кръщаван съм, но не по моя воля. на 1,5 съм нямал избор.
библията и християнството са най лъжливото нещо което съм срещал.
всичко е крадено от други култури.
те нямат нищо и отричат всичко друго, което не им е в полза.
какможе да определиш, че светът се е сътворил еди когаси,
а пирамидите да са построени хиляди години преди това.
това означава, чи ги е нямало шумери, пвавилонци, египтяни и прабългарите.
няма по нагла и лъжлива религия от тази. налагана насила
с всички възможни средства.
това ми е мнението за християнството.
всеки има право да изповядва, каквато му харесва религия.
аз видя светлината в моя тунел. дано всеки я види.

----------------------------------------------------------------
IA ZI DINGIR ENKI KANPA!
IA ZI DINGIR MARDUK KANPA!
IA ZI DINGIR INANNA KANPA!
IA ZI DINGIR ENLIL KANPA!
IA ZI DINGIR ANU KANPA!
IA ZI DINGIR NANNA KANPA!
IA ZI DINGIR NEBO KANPA!
IA ZI DINGIR SHAMMASH KANPA!
IA ZI DINGIR NERGAL KANPA!
IA ZI DINGIR NINIB KANPA!
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 17 Май 2008, 09:04

nick написа:това означава, чи ги е нямало шумери, пвавилонци, египтяни и прабългарите.

Ник, тук грешиш- има ги в Библията. А до това каква част от нея е вярна... Да, аз вярвам, че е съществувал някой, наречен Ийсус- маг с невероятни способности; маг, обучен от баба си в Египет. Колкото и да е странно за повечето религиозни фанатици, св. Анна е от род, който е бил обучаван в магическите изкуства по времената преди Мойсей да изведе израилтяните от Египет. Църквата отрече книгата "Анна, бабата" именно поради казаното в нея, поради изследванията в нея, но това навежда на размисъл: Защо ли Ийсус е бил изведен от гоненията на Ирод точно в Египет? Не е ли било възможно да отидат просто в друга провинция, която не е под контрола на Ирод? Защо толкова малко се казва за престоя им там? Всъщност, какво ли се казва изобщо...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Abathor » 17 Май 2008, 10:18

Прочетох доста глупости в тая тема.
Много се спекулира с Исус(Йешоа май се произнасяше името му на иврит,Йежеш на чешки и Джийсъс на английски).Много пъти е оспорвано дали е съществувал от неверниците,след като им се докаже че той е реална личност почват да оспорват способностите му и прочие...
Син на бога в духовен план.Връзката с божественото е важна тук.Когато четете че хората са създадени по образ и подобие на бог това неозначава физически- за сведение виждали ли сте някъде изобразен създателя(изключвам иконите които се появяват доста по късно през средновековието и то само в православието - прочетете иконоборството при въвеждането им).Тоест душата което е дар от създателя е част от него затова сме негово подобие.Според кабала човека има две природи - стремеж да върши добро (йецер а-тов), който идва от божествената душа и йецер ара - стремеж, страст към материалното, който идва от тялото на човека.
Макар че до някъде мога да се впиша за християнин лично аз възприемам Исус като пророк имал силна връзка с Бога създател.Неговото учение не е никак лошо стига само да се изключат някой глупости въведени от църквата.
Църквата проповядва че няма демони а в същото време ни казват да се пазим от тях.Казват че магия няма а в същото време заклеймяват правенето и...а те самите го правят на всяка литургия.Ето къде може да понаучите за ритуалната магия - просто отидете в църквата наблюдавайте и се опитайте да разберете същноста на това което правят.Има ефект ако го направите и осъзнавате какво правите.
Това че свещенниците неструват в днешно време неозначава че учението е глупаво.Не си мислете че българското християнство е съвсем християнство почти всички големи празници съвпадат с езическите тангристки празници само че сега вместо Сива празнуват Васил(Васильов ден).
Всеки си има своя път и разбирания само че некритикувайте нещо което неразбирате.Неприемайте всичко за истина и в буквалния смисъл(пример: take it easy-поеми го леко :mrgreen: )
Аре по-здрави!
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 17 Май 2008, 17:34

Всъщност е Йежиш на чешки... Или Йежишек, което буквално би се превело като Исусчо...
А Немезиус за пореден път ме е преварил, споменавайки Анна, но аз понеже съм човеколюбива като една съща християнка, ще ви кажа, че книжката "Анна, бабата на Исус" е някакви си 150 странички и се намира на български език в спиралата.нет. icon_angel
Християнството е станало християнство едва в по-късен етап, когато Йешуа вече не е бил Йешуа, когато са започнали да го представят като някакъв лентяй, който миткал наляво и надясно търсейки трупове по пещери, за да ги възкресява, а не като изкусен дърводелец (Архи поздравявам те знаеш с какво, просто като напиша дърводелец и се сещам).
Аз съм кръстена християнка и съм много щастлива от това. Във всеки съвременен ритуал мога да обясня старата символика, Еклесиаст ми е сред любимите книги по същата причина... Но съм следвам религиозните норми дотолкова, доколкото религията ми не влиза в разрез с вярата ми. Празнувам двойни празници, в църква влизам, както и в синагога, в католическа катедрала, както и в джамия.
Старото християнство, ако изобщо мога да го нарека такова, по-точно вярванията, когато са съществували тогава, когато се е родил Исус, както и това, което той е правил и разпространявал като схващане, няма нищо общо с това, което се налага. В тях обаче вярвам аз и такива са моите убеждения. Смело мога да кажа, че живея по примера на Исус, вярвам в това, в което той е вярвал. Ерго - християнка съм, поне според съвременната терминология. Точно толкова съм и уикан, понеже в корените си двете религии са точно едно и също, както и. Бих се самоопределила и като дзен последовател също смело.
Реално погледнато съм си жив анималист с уклон към езичество :mrgreen:
Та кой, казвате, в какво вярвал? И колко осъзнавал това?!
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот nick » 17 Май 2008, 18:29

Ник, тук грешиш- има ги в Библията.
Nemezius покажи къде пише в бибилията за шумерите, прабългарите, за пирамидата на Рамзес 1 или за пирамидите които са построени много още преди династията Рамзес.
говори с факти, есета и празни приказки не чета.
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор