Практика....

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Мнениеот BeLLe » 30 Сеп 2007, 10:40

Тук всеки говори за практика. Почти във всяка тема със конкретен въпрос , куп хора започват да обеждават питащият ,че това и това няма да стане , защото му е нужна практика , защото не е за него , защото нищо не разбриза и не знам какво още..
Е , ок.. Говорите за практика , нов следващият момент казвате "не го прави" ... част от причините ги разбирам.. ами другите? icon_eusa_dance

В крайна сметка някои ще обясни ли с думи прости как да натрупаме опит чрез практика и какво трябва да правим? не , не.. не искам само да чета книжки, защото само с четене на теория не става...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот MrFaust » 30 Сеп 2007, 17:44

Виж сега , ако искаш опит ще ти се наложи да четеш книжки ... доста книжки ... За да натрупаш практически опит пак от тези книжки ще си извадиш по-лесни за изълнение неща и ще ги правиш докато не ги увладееш , после ще минеш на по-сложни и така ... Не може както ти искаш да направиш покрива , без да си поставил дори основите , съжалявам но друг начин няма .

с уважение: MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeLLe » 30 Сеп 2007, 18:57

Съжалявам ,но аз определено не искам да "слагам покрива, без да съм поставила основите" .. зададох въпрос , защото наистина това ,което се вижда из повечето теми е ужасно дразнещо. Другото което , поне от личен опит мога да споделя ,че в повечето смислени книги почти няма практически упражнения. Съжалявам , но да се учим от книжки тип "призоваване на духове" "гадания по свещи" и разни там измислени имена е абсурдно.
Другото нещо е ,че колкото и книги да изчете някой, все пак си има някакъв елементарен ред на нещата - да се почне от А и да се стигне до Я .
Идеята ми е в това, че всеки казва чети , дава някакви примерни книжки, но до там. В цялата история няма и грам мисъл.

Аз лично съм изчела много книги , но това не означава ,че знам кой знае колко или че мога нещо. Нали все пак трябва да има някаква ориентация... тук я няма...
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeLLe » 30 Сеп 2007, 19:00

Тук просто всеки се надува и се прави на много компетентен , а дойде ли момента в който трябва да обясни нещо , просто се покрива.. Малко са тези , които могат да ти дадат смислено обяснение на въпросите
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Eleonora » 30 Сеп 2007, 20:35

Ами така е. Аз например съм се учила на ритуали от неграмотна жена. Тя и грам идея си няма какво е медитация, хаос магия, книга на сенките и всички подобни термини, взети от разни сериали и Хари Потър и разни такива(не твърдя, че всички са от тях ест.). Чета книжките основно от любопитство, но това, което знам със сигурност е, че магия не се прави с четене на достъпна за всеки литература и мислене за едно и също нещо до побъркване. Доколкото мога да предценя наистина силните воля и желание са в основата на всичко, но не всеки притежава толкова силни такива. Освен това тази жена, за която говоря не изпробва по цял ден разни заклинания само за да види резултата. Мисля, че тук се действа най - често чрез самовнушение, в което няма лошо, но това не е магия и не е трудно на никого.
Аватар
Eleonora
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BeLLe » 30 Сеп 2007, 22:07

рядко се попада на човек....
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 01 Окт 2007, 04:54

Момичета, регистрацията във форум не прави никого вещ. Затова обикновено се изсипват куп предупреждения, заръки и така нататък, преди да се даде каквато и да е насока, ако изобщо се даде. Когато влезе някой нов, да вземем например Никол, която е на 10, той/тя трябва да е наясна първо с рисковете. После вече ако е свестен, му се дава и повече инфо по един или друг начин.
Когато Мад_Майк например се регистрира, човекът искаше да убива съученик или някаква такава тъпотия. Ами ако го беше насочил някой към директна практика? Не, посочиха му се куп неща, той се заинтересува и... израсна в мисленето си,разви се. Затова се почва с "чети".
Примерите са съвсем реални.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 01 Окт 2007, 08:02

Нека го кажем на право - Какъв % от вас са практикували едва след прочитането на много книжки ? Познавам доста от вас и нямам такива наблюдения . Колкото и да се чете все се правян нежелани неща които следствието им можем да наречем проблеми .

Belle - Какво повече да ти се каже ? Вярно че форума бъка от спам но и бъка от примерни ритуали , молитви , методи и т.н. . Какво повече ? Какво ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот BeLLe » 01 Окт 2007, 14:11

Пъро аз никога не съм искала ритуал за какво и да е било , Галина. Доста рядко пиша във форума , макар че съм регистрирана от доста време.. И от още повече време се интересувам и чета книжки. Изобщо не съм си правила илюзията ,че тук ще науча нещо кой знае какво или пък ,че ще "израсна" много... Просто ме дразни това, че дори на смислените въпроси , не се дава отговор , а всеки се прави на компетентен в следващият момент...

Блот... нищо... просто питах какво идва след четенето.. Единственото нещо , което съм правила след толкова изчетени книги е медитацията , един ритуал , няма да обяснявам какъв и един талисман ,който си осветих...
Просто съм объркана и не знам от къде да подхвана. Опитвам се да не задавам глупави въпроси , но за съжаление навскяъде виждам само шаблонния отговор "чети" .. Трябва ми малко насока... ей толкова мъничко... мъничко! Просто някои да ме удари два шамара и да ми каже "направи това' ;) хехехе :) е , не буквално разбира се... :)

Наистина съжалявам ,че пуснах темата!
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 01 Окт 2007, 18:22

А ти замисляла ли си се каква би била следващата крачка след четенето? Кой тоя някой да ти каже? Познаваш ли го? А от колко време? А имаш ли му доверие? Стига с тия авторитети, приеми че никой нищо не знае и нищо не разбира или по-точно твърде вероятно е всичко, което всеки знае и разбира да е погрешно и следвай онуй малкото тихото лудото гласче-интуиция. Лесно ще ти каже всеки всичко, но представи си, че можеш да рисуваш божествено, но се колебаеш какво да учиш след гимназията, понеже освен че рисуваш свириш и на пиано. И питаш някой уж много знаещ да кажем майка, татко, кака, бати и той ти каже-ами ще свириш какво друго да правиш. И ти се отказваш от дадения ти по природа талант само заради това, че 'знаещия' ти е казал друго. Щом си опитвала медтация защо не я опиташ пак, но този път с ясно формулирания въпрос 'На къде да продължа сега? С какво да продължа?' Това обикновено става след четенето.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeLLe » 01 Окт 2007, 21:38

прав си.... мерси все пак :)
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeLLe » 01 Окт 2007, 21:41

по повод медитацията.. спрях тъй като последният път се изплаших.. усещах всичко , усещах се ,като на конец.... и най-интересното беше ,че изобщо нямах контрол върху тялото си.. в смисъл такъв ,дойде един момент в който усетих някакъв страх, почна да ми тупка много бързо сърцето.. не посмях да отворя очи, исках да се размръдам но не можах... беше много странно...
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 02 Окт 2007, 09:16

Усетила си живота . Живота е несигурен . Влизай пак там . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arian Star » 03 Окт 2007, 07:27

Скъпа Белле,

Ами това, че си изпитала освобождаване от тялото и действително много добре, точно това цели медитацията да те откъсне от материалното и да видиш, че има и други светове и измерения извън сетивното.
Когато ти се случи да се отделиш от тялото или твърде много да витаеш в различното измерение, направи заземяване.

Има много начини, един от тях аз използвам ежедневно. Съсредоточавам се към коренната си чакра, визиулизирам я и вкарвам червен цвят от земята към мен. Представям си, че съм дърво, краката ми са корените , а главата клоните. Можеш да направиш, и друго. Да потанцуваш, така също се заземяваш, като уравновесяваш енергиите си. Толкова от мен! Успех
:) И не се страхувай от медитацията, продължавай - скоро ще почувстваш удивителните резултати от нея.
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 03 Окт 2007, 10:36

Arian Star - Не мисля че това е "целта" на медитацията . Медитацията като цяло няма цел . В момента който й възложим цел ние я осакатяваме .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 03 Окт 2007, 11:48

Тука съм съгласна с Блот.Не бъркайте визуализацията с медитация.целта на медитацията е да изпразниш изцяло ума от всякакви представи и понятия.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeLLe » 03 Окт 2007, 19:50

Arian star , благодаря ти за отговора и информацията :) ще се постарая :) B-L-O-T , WandaBlenda... Обърквате ме.. Да, целта на медитацията е да се осводобиш от мисли и понятия , както казвате , но това не е ли малко сходно с това , което каза arian star, освен заземяването?
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeLLe » 05 Окт 2007, 10:10

а и кой бърка визуализацията с медитацията...
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 05 Окт 2007, 11:12

Много хора ....
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 06 Окт 2007, 13:46

Червен цвят... интересно. И какво точно символизира червеният цвят идващ от земята?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Следваща

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор