Относно елементите

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Мнениеот naidenov » 19 Окт 2007, 10:44

Не открих подобна тема за това я постнах.Въпросът ми е по какъв начин се разбира кой е твоя елемент (въздух,вода,огън,земя и пр.)?
Въпросът е малко глупав,но не съм много голям разбирач. :wink:
Аватар
naidenov

Мнениеот Shedinko » 19 Окт 2007, 10:51

зависи от зодията ти
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BeLLe » 19 Окт 2007, 10:59

Земя - Телец , Дева, Козирог
Въздух - Близнаци, Везни , Водолей
Вода - Рак, Скорпион , Риби
Огън -Овен, Лъв , Стрелец
Dare to Dream...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 24 Окт 2007, 09:39

Ами не съм убедена че е това със зодиите. Защо тогава маговете имат повече от една стихия? Тоест управляват по няколко стихии на веднъж и имат по два елемента например.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 24 Окт 2007, 09:57

Ся се тетих ...възможно ли е това да е свързано с Асцендента на зодията ?!? смисъл рядко са хората с Асцендент същия като зодията ,дали нямат нещо общо?!?
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Gebo » 24 Окт 2007, 09:59

защото всеки маг трябва да е в хармония с всички стихии(съответно да ги владее в някъква степен)...просто по-лесно му се отдава неговата...
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 24 Окт 2007, 17:33

Съгласна съм с Гебо, а по зодии, по скоро може да разберем с кои стихии се чувстваме по удобно или възприемаме по лесно. Обаче освен зодията и Асцендента, трябва да се видят и планетите къде са поставени. Аз например имам четири планети във вода, сред които и Луната. Въпреки огнената зодия и Асцендент, имам доста водно и доста си го усещам.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Shedinko » 24 Окт 2007, 19:38

как се проверява това за планетите Lunohod ?
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 24 Окт 2007, 20:09

Има таблици, наречени ефемериди. Ето например линк с позициите по години:
http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm
В колоните са планетите,а под тях градусите в съответните съзвездия. Надявам се да е лесно за ориентиране, ако не мога да дам жокер :wink:
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Shedinko » 24 Окт 2007, 20:19

Срам ме е да си призная ама нищо не мога да схвана :(
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 24 Окт 2007, 21:13

Колоните подред са:
1- ден от месеца
2 -пропускаш, защото ще те дообъркам
3 Слънце
4 Луна
5 Меркурий
6 Венера
7 Марс
8 Юпитер
9 Сатурн
10 Уран
11 Нептун
12 Плутон
нататъка е по дълга тема...
Между цифрите в колоните ( градусите) има други знаци, които са на зодиите. Ето списъка им: http://www.astro.com/astrology/in_signs_e.htm
Например срещу 24 октомври в 3-тата колона, на Слънцето пише 0 (знака на Скорпион) 52`49, което значи че Слънцето е в Скорпион на толково градуса. В случая те интересува в кой знак е. Градусите са по сложно нещо. Ако няма знак на същия ред, срещу датата ти, го потърси нагоре в същата колона...или избери под поста ми опцийката за изпращане на ЛС и срещу датата ти, ще ти върна твоя списък с положения на планети :)
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот EliKarim » 01 Ное 2007, 18:59

Тук са смесени елементи и стихии...Това са различни неща.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Lunohod » 01 Ное 2007, 22:54

Обоснови се ! :)
Според източните течения елементите не са само тези ... Но тези са широко възприети елементи и много често са наричани стихии, от там и елементални духове... А ти какво точно имаше в пред вид :) :) :)
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот demonic » 02 Ное 2007, 12:29

честно да си призная нищо не разбрах от таблицата грам не зацепих (май съм доста глупавичка :) )
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот FlagrantSemper » 02 Ное 2007, 14:48

Не си спокс!И аз нищо ме разбрах,добре, че й писах лично на Луноход да ми каже ,че мани мани! icon_angel :oops: icon_eusa_clap :mrgreen:
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 05 Ное 2007, 14:15

Ами въпреки съпоставките аз различавам стихиите от елементите.
За стихии са сочени – вода, огън, въздух и земя...тоест, четири на брой. Има и друга версия за пета стихия – дух. За елементите всеки има свои тълкувания, но най-често те са пет. В Западната традиция тези елементи са Земя, Вода, Огън, Въздух и Етер, а в Източната - Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода. В езотеричните школи повечето схии са наричани и елементи, но както казах аз ги разграничавам. Съществуват 25 възможни комбинации на елементите или първоелементите. Няма да се впускам сега за това. Приема се, че теорията за Петте стихии се заражда в Китай преди около 5 хиляди години. Имаи други версии. За китайците стихиите са – вода, огън, дърво, земя и метал. В Япония пък стихиите са следните: земя, вода, огън, въздух, празнота.
Вярное че има таблици със зодиакалните знаци, но по този начин може да се постави и съответствия на цветовете, дните от седмицата, сезоните, месеците, метали, цветя, растения, животни и т.н...всяко отгаварящо на различна графа. Тукима доста разновидности, често противоречиви.
В работата със стихиите е важно как се проявява, енергията на стихията и качеството и. А и всеки от елементите има свой символ. Ако смесим нещата ще изглежда нещо такова при стихиите:
вода – рак, скорпион, риби, символ – хоризонтален сърп
огън – овен, лъв, стрелец, символ – равностранен триъгълник
земя - козирог, телец, дева, символ - квадрат
въздух – везни, водолей, близнаци, символ - кръг
ето и още:
Дърво - жизненост,духовност,жилавост,плът
Огън - активност,енергия,топлина,горене,дух
Земя - пасивност,твърдост,почва,устойчивост,равновесие,кости
Метал - пластичност, податливост, острота, студенина,сухожилия
Вода - пасивност, мекота,тъмнина,сила,кръв
Такива таблици могат да се правят по най-различен начин. Могат да се добавят четирите посоки на света или четирите ритуални главни предмета, които "уж” отговарят на четирите стихии – жезъл, чаша-вода, меч(атамея)-огън или въздух и пентаграм-земя.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Lunohod » 05 Ное 2007, 18:49

Това са основни неща, които се чудя защо да обяснявам... Очевидно си единствения човек, който ги различава, въпреки че ги повтаряш по същия начин -първо като елементи после като стихии. Първоелемент или стихия са смятани не само от мен за синоними.....
Самата аз се съгласих, че работата със стихиите е въпрос на лични умения и трябва да се постигне хармония със всички. Но това не изключва известни дадености и различни проявления.
Кой говори за смесване на знаци и защо трябва да гледаме на тях само като знаци. Това са съответствия, които не съм си ги измислила аз...
Да има различни таблици и класификации, различни признаци, но това е проблем на тези, които не ги разбират и не могат да интерпретират, а не на астрологията- наука на хиляди години.
Да, тези неща са на хиляди години и са приети от редица уважавани имена. Даже и при автори, които си цитирала присъстват като понятие по този начин. Не само гръцките философи са писали за тях, произхода им е много по-стар.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Vivka » 19 Ное 2007, 18:45

Ами ако не вярвам в зодии,в Бог следователно в религии и всякакви такива глупости няма да стана маг ли?
Аватар
Vivka

Мнениеот B-L-O-T » 20 Ное 2007, 10:02

Всеки е маг малко или много . Мисълта е мощно магическо средство а всички мислят . Силата ти идва от вярата а това за какво ще използваш силата си идва от твоя стадий на развитие което не е в пропорция с вярата ти в зодии или Бог .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KaFFe^ » 23 Яну 2008, 03:17

Така, разбрах си таблицата като стой та гледай :) Не беше мн трудна. Намерих си всичките работи. Интересното беше че само 1 дата в моя месец имаше повече асцеденти - сори ако не ползвам думата правилно. Абе повече зодийки и при градусите :Р Само 1 ли има значение и на кой - луна,плутон етц., или всичките имат значение и следователно тези елементи ми се отдават. И последен въпрос, ако имам повече пъти една зодия в асцедент това значи ли че нейната стихия ще увладея по добре от тази зодия която примерно ми е само 1 път.
Аватар
KaFFe^
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор