Здравейте !

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот Varadien Unledar » 16 Яну 2008, 22:00

Здравейте всички !
Тъкмо се присъединих към това малко общество спретнато тук.
Имам още много да се присъединявам де но се пак :roll:

Като начало имам няколко основни въпроса към по вишше-стоящите тук.
Ще ги изреда да бъде по четливо и открояващо се...

1. От колко време се занимавате с магия, на колко годони почнахте и тн.
2. Ако съм на 17 късно ли е ?
3. Може ли да ми дадете някакви препоръки/наставления/съвети и тн. как да започна и аз, като съвсем начинаещ, който си няма и най-малко понятие за какво става дума дори.

Относно въпрос три, преди време бях чел една книга, отнасяща се до силата на волята на човека и колко важна и силна е тя. В книгата ставаше въпрос колко лесно можеш да контролираш събитията около тебе просто с мисълта си, до ден днешен следвам тази философия и начин на мислине, които като цяло са доста позитивни и ми помагат най-малкото да бъда по-разумен и здравомислещ човек. Да не говорим колко пъти са ми помагали да успявам в трудни ситуации :wink:

Та ако волята играе някаква роля в цялата работа - имам е и то желязна...

Благодаря предварително на всички :mrgreen:
Аватар
Varadien Unledar

Мнениеот DarkMagicMaster » 16 Яну 2008, 22:11

така няма значение на колко години почваш важно е духовното ти ниво.
Какви препоръки освен да наблегнеш на теорията както казваме на всички тук да не се вкарваш във филми и да не придаваш излишна важност на всичко около теб да не правиш ритуали за кеф е така за практиката и това е четеш учиш преоткирваш себе си. А това от долу си е пълно хфалене. :) нема лошо но в тези работи тук може да не използваш много здравомисленето защото ич нема да ти е от полза.
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Varadien Unledar » 16 Яну 2008, 22:19

DarkMagicMaster написа:така няма значение на колко години почваш важно е духовното ти ниво.
Какви препоръки освен да наблегнеш на теорията както казваме на всички тук да не се вкарваш във филми и да не придаваш излишна важност на всичко около теб да не правиш ритуали за кеф е така за практиката и това е четеш учиш преоткирваш себе си. А това от долу си е пълно хфалене. :) нема лошо но в тези работи тук може да не използваш много здравомисленето защото ич нема да ти е от полза.

Mхм... разбирам.
А колкото до хваленето, тъкмо видях един друг твой пост, приветстваш някакво момиче goldendragon май беше тя... доста остро реагираш на новодошлите. Неискам още с първото си мнение тук да бъда прогонен, не е очтиво най-малко icon_eusa_dance
С две думи, не беше хвалене, може би само това "Имам желязна воля" беше хвалене, другото бяха просто факти от реалноста :wink: Съжалявам ако е прозвучало лошо.

А тази теория, въпроса е от каде да е намера ? За това пуснах това съобщение, чета из форума търся все още но всичко е толкова хаотично, намерих 2-3 теми с някви ритуали, медитации а-у обаче се едно ми говорат на друг език, намерих и речник. Ама пак трудно човек би свързал всички тия неща ако си няма на понятие от магии и тн.

Трябва ми някаква литература, с която да започна като съвсем начинаещ, някакви препоръки всичко приемам. А и колкото до здравомисленето, като цяло мисленето на човек се променя - така че с правилната литература и тн. бих го променил към не-здраво мислене icon_occasion

Мир icon_flowerface
Аватар
Varadien Unledar

Мнениеот DarkMagicMaster » 16 Яну 2008, 22:25

Ех всичко много лесно зехте да се засегате.Та избери си с нещо което искаш да се занимаваш пиши в google и търси книги на тази тематика.Какво да не чакаш некой да ти даде книгата в ръка и да каже ето момче това и това чети тук пише търсиш нема друг начин.А и не се засягай пак от някои мои ости отговори.И няма литература за съвсем начинаещи.Тя е една ако искаш да си четеше приказки е има тема художествена литература. Айде със здраве избери си какво искаш да изучаваш потърси в google ако не намериш пиши щи дадем некои сайтове за книги и така на татък.Разчитай на себе си не чакай все някой да ти дава всичко на готово защото така няма да стане
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Varadien Unledar » 16 Яну 2008, 22:33

DarkMagicMaster написа:Ех всичко много лесно зехте да се засегате.Та избери си с нещо което искаш да се занимаваш пиши в google и търси книги на тази тематика.Какво да не чакаш некой да ти даде книгата в ръка и да каже ето момче това и това чети тук пише търсиш нема друг начин.А и не се засягай пак от някои мои ости отговори.И няма литература за съвсем начинаещи.Тя е една ако искаш да си четеше приказки е има тема художествена литература. Айде със здраве избери си какво искаш да изучаваш потърси в google ако не намериш пиши щи дадем некои сайтове за книги и така на татък.Разчитай на себе си не чакай все някой да ти дава всичко на готово защото така няма да стане

Не не съм се засегнал. Все тая.
Благодаря за отговора :wink: почнах да намирам тук-там някакви сайтчета и на български и на англииски с разни обяснения за тия неща обсъждащи се тук из форумите icon_eusa_dance
Аватар
Varadien Unledar

Мнениеот avanabil » 16 Яну 2008, 22:48

Varadien Unledar написа:
DarkMagicMaster написа:Ех всичко много лесно зехте да се засегате.Та избери си с нещо което искаш да се занимаваш пиши в google и търси книги на тази тематика.Какво да не чакаш некой да ти даде книгата в ръка и да каже ето момче това и това чети тук пише търсиш нема друг начин.А и не се засягай пак от някои мои ости отговори.И няма литература за съвсем начинаещи.Тя е една ако искаш да си четеше приказки е има тема художествена литература. Айде със здраве избери си какво искаш да изучаваш потърси в google ако не намериш пиши щи дадем некои сайтове за книги и така на татък.Разчитай на себе си не чакай все някой да ти дава всичко на готово защото така няма да стане

Не не съм се засегнал. Все тая.
Благодаря за отговора :wink: почнах да намирам тук-там някакви сайтчета и на български и на англииски с разни обяснения за тия неща обсъждащи се тук из форумите icon_eusa_dance

Ами аз бих ти препоръчала да влезеш в бибилиотеката на сайта. Което и да подхванеш, едва ли ще сбъркаш. Ако ти се вижда хард, иди на статиите или пък се върни отново в раздела за начинаещи - там през тема са все такива питания за литературата :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 17 Яну 2008, 08:55

Добре дошъл!

По въпроса за литературата - прочети тази
тема. Това са книги, които са написани на достъпен език могат да ти бъдат полезни за начало. За мен е много добра "Сгъстен хаос", защото обръща внимание на всичко най-важно от практическа гледна точка - магията е концентрация на мисълта върху желаното, заявка за изпълнението му и забравяне.

От практическа гледна точка би ти било от полза да започнеш с медитация. Но не сложните медитации с визуализиране на фигури и т.н, а просто немислене. Успееш ли да овладееш мислите си, станал си истински магьосник.

Ако имаш въпроси, питай смело - някой може да те наругае, но друг пък ще ти обясни :) Успех!
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот mandragorko » 17 Яну 2008, 09:42

когато тръгнеш сам,по пътя ще срещнеш своите спътници....be together....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор