Помощ за един начинаещ

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот naidenov » 31 Мар 2008, 14:31

Не знам дали задавам правилно въпроса,но ми трябва някой простичък ритуал за да вложа енергия в някой предмет с цел създаване на амулет. Бях си направил един преди страшно много време и вече сум забравил как и за жалост ми го откраднаха. Ако може и да не се нуждая от някакви "екзотични" предмети,защото ми трябва да е готов до 2 дена и няма да имам време да се разкарвам до разни окултни магазини :roll: Имам само няколко парченца от планински кристал ако върши работа icon_flowerface
Аватар
naidenov

Мнениеот Sa'amfira » 31 Мар 2008, 14:51

Предлагам ти следното:
Внимание!!!
-Един предмет може да се зареди само с едно от трите--сънища,емоции,спомени--!!!Никакви опити за комбинации в един обект!!!!!!
-Съчетаването на два предмета с различни зареда е позволено и напълно възможно!
-Зареждането на предмет за чуждо лице е позволено!!!!
-Предметът придобива част от духът ви,затова да се изгуби,така нареченият "ковчежник" е опасно!В случай,че се загуби,помолете Животното на Силата си да ви помогне да го откриете или в краен случай го унищожете!!!Унищожаването е сложна процедура и взима прекалено много от енергията ви,затова легнете и се уверете,че следващия ви ден е напълно свободен!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е около вас в този момент да има практикуващ/и!!!

*За сънища:Взимаш-->камъче,зарче,бижу...предмет<-- и го слагащ под възглавницата си преди да заспиш.Кратка медитация и навлизане в Астрала.Щом се "събудиш" положи предмета на челото си и кажи:"Всичките си сънища-добри и лоши,поверявам на теб,ковчежнико мой!За да ги пазиш от несигурността на моето съзнание,та да не се веч чудя къде поп пътя съм ги загубил/а!" Съсредоточи се в/у сънищата си и медитирай.
*За емоции:Полагаш предмета си в/у сърцето и,преди да заспиш,кратка медитация,визуализация на събитията от изминалия ден.Носиш предмета навсякъде с теб,като гледаш да ти е постоянно в полезрението(в джоб,пр,за да го усещаш и напипваш постоянно),така вливаш емоциите си почти несъзнателно.Казваш: "Всичките си емоции-знайни и тайни,доверявам на теб,ковчежнико мой!За да ми бъдеш опора,та нивга да не позная скръб и болка!"
*За спомени:Изисква много визуализации,медитации,размишления и обсъждане с Животното на Силата ви,за да заредиш и най-малкия предмет с "енергията на спомените".Даже и при опит се казва молитвата:"Всичките си спомени-ярки или смътни,прошепвам на теб,ковчежнико мой!За да ми помагаш в сив ден,но и да ми напомняш без жал,че на друг трябва да поверявам!"Зареди лоши и гадни спомени,ако искаш предмета да те пази от повтарянето им(да се "учиш от грешките си"),и добри-ако искаш да се зареждаш с енергията им всеки път щом имаш нужда.Внимание:зарежда се всяка вечер освен на Новолуние!!!
*Всяка стъпка се прави по 5 мин на ден,като се спазват гореизложените ограниченията!!!

Може да се зарежда и с други неща,но това е основата!
Надявам се да ти свърши работа!
Тиферет
“Без задръжки. Без граници. Без ограничения.”
Аватар
Sa'amfira
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 31 Мар 2008, 15:17

По-добре кажи за какво ти трябва амулет
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот naidenov » 31 Мар 2008, 17:24

Ами трябва ми за късмет и прочие защото ме очакват малко пътувания и неминуемо ще имам проблеми :roll:
Аватар
naidenov

Мнениеот sasho 142 » 31 Мар 2008, 18:27

Това е един от най-простите начини за освещаване и зареждане на Амулет или Талисман.
Разбира се има и други начини, които са далеч по детайлни и сложни, като тези уточняващи конкретен ден и час на разположение на планетите заедно с небесните същества, свързвани с тях. Може също да се използват и материали, отговарящи на инвокираните енергии и така списъкът от детайли да става все по-дълъг.
Тук обаче ще обясня един лесен начин.

Но първо какво са Амулетите и Талисманите?
Те са най-общо отделни бижута, дребни украшения и дрънкулки, използвани да ни защитават или да привличат това, което желаем – късмет, любов, пари или каквото и да е друго.

Каква е разликата между тях?
Едно лесно правило за различаването им, което мен самата наистина ме учуди с точността и простотата си.
Амулетите се зареждат когато Луната намалява, а Талисманите когато Луната нараства. разликата между талисман и амулет - талисмана се прави за нещо/пари, любов и т.н./, амулета служи за защита от нещо.

Какво ви е необходимо за ритуала?

1. Тетраграматон, сигил, таблица или друго в зависимост от това с каква система работите.
Забележка: от описаното по-горе въпрос може да събуди Тетраграматонът – това е, най-общо казано, четирибуквена дума, като JHVH като писмено обозначение за Йехова – неизричаното и лично име на еврейския бог.

2. Запалете благовоние като жертва към божеството.

3. Поставете Амулетът или талисманът в центъра на олтара, а ако използвате пентакъл – поставете го върху пентакъла.

Когато сте готови започнете ритуала:

Наръсете Амулета (Талисмана) със сол, като казвате:
“Освещавам те с елемента Земя”.

Прекарайте Амулета (Талисмана) над благовонието, като казвате:
“Освещавам те с елемента Въздух”.

Прекарайте Амулета (Талисмана) над пламъка на свещта, като казвате:
“Освещавам те с елемента Огън”.

Напраскайте Амулета (Талисмана) с вода, като казвате:
“Освещавам те с елемента Вода”.

Вдигнете Амулета (Талисмана) и го задръжте високо, за да стигне той до взора на Божеството и кажете:
“Сега този Амулет (Талисман) е зареден с петия елемент – Духа в името на _____ (името на Божеството)”.

Поставете отново Амулета (Талисмана) върху олтара или олтарния пентакъл и като поставите ръката си над него визуализирайте ярка искряща светлина, която се спуска от горе и се влива във вашият Амулет (Талисман).

Сега изречете следното:

Зареждам този Амулет (Талисман) за да ми послужи за/като ___ (наречете това, за което искате да ви служи), защото аз ____ (изречете името си, най-добре три имена или изречете магическото си име, ако ви е дадено такова) съм твой служител всемогъща/щи господарке/господарю ____ (името на Божеството)

Зареждам този Амулет (Талисман) посредством всемогъщата/щият господарка/господар ____ (името на Божеството):
Зареждам този Амулет (Талисман) със силата на Слънцето, Луната и Звездите.
Зареждам този Амулет (Талисман) с елементалните сили на Земята, Въздуха, Огъня и Водата.
Обявявам този Амулет (Талисман)сега за изпълнен с Енергиите на Вселената, която призовах.
В името на всемогъщата/щият господарка/господар ____ (името на Божеството) ти си зареден!
Нека бъде!

Допълнителни съвети и насоки:
Можете преди освещаването да инвокирате Божеството, с което работите и в чието име ще осветите Амулета (Талисмана), като го помолите с ваши думи за съдействие в това ви начинание.
Можете също да балансирате петте елемента преди да запожчнете освещаването с тях.

Информация от интернет

Знай, че много зависи от нагласата, с притеснения ще си докараш нещо лошо.Вярвай не само в талисмана, а и в това, че всичко ще е наред.Това може да помогне повече от талисмана.Казвай си, че имаш късмет и други обнадеждаващи неща! icon_flowerface[color=#] [/color]
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 31 Мар 2008, 18:40

Чер омар (билка) се мие със светена вода.Палиш свещ и я слагаш до свеща ,след това се концентрираш върху свеща и как билката се зарежда с положителна енергия,как създава защитно поле.Правиш това докато билката изсъхне,след това я слагаш в платнена или кожена кесийка и я носиш с теб.Това е точно за защита при пътуване,за защита от злополуки и лош късмет.Успех.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор