от till_it_sleeps » 02 Фев 2006, 15:11
ами и аз общо взето това имах предвид под 'невярване' в магии. не знам дали някой ще отрече тук, че на лесно податливя и лабилен човек най- лесно се прави магия, защото най-голямата част от работата е свършил именно той. когато си убеден, че някой ти е направил магия, дори понякога несъзнателно действаш и възприемаш така, че да потвърдиш хипотезата си. не на едно и две места е казано, че човек винаги трябва да гледа с известна доза скептицизъм на всичко, и това не е случайно. а скептицизма в умерени количества означава не твърдоглавие, а сила. нашата най- силна защита е вярата в себе си, ако нея я няма, ни бог, ни врачка, ни демон може да ни помогне.
има една приказка- каквото повикало, такова отговорило. според мен човек привлича подобни на разположението си енергии. накъдето гледаш- това виждаш или и аз не знам как да се изразя. в смисъл ако гледаш към бог, няма да виждаш магиите на леля си. просто го допусни в съзнанието си и давай смело напред. сега не ми се спори има ли бог няма ли и помага ли той- това не е въпросът. въпросът е, че вярата, че някой седи зад теб те прави много по- малко уязвим. врачките и тн ще ти оправят проблема веднъж, но ще се появи друг, защото не причината се изкоренява, а само следствието. а в основата на всичко седи съзнанието и как е то настроено.