Малко гадно, но се случи

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот dendi » 28 Мар 2006, 17:00

Та значи...връщам си се аз от училище и виждам братовчед ми...който е само втори клас...и понеже си беше научил таблицата за умножение свако ми(баща му) му беше дал телефона си...
...Той си върви(понеже сме различна смяна и се разминаваме) и изважда телефона и почва да се птави на две и половина...а аз много мразя правежи...та...вървим си един срещу друг и го гледам как се правим разминаваме се .. и аз почвам на ум:
"Леле как ме нерви, тва!Искам ся да му вземат телефона и да видим кво ще го правят после"

Та след няколко дена телефона му го нямаше...и сега ми е много гадно и се чувствам виновна..

Та искам да питам дали може аз да съм "направила" нещо или е било просто съвпадение icon_censored
Без светлина и мрак
Всичко е едно
Аватар
dendi
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vendetta » 28 Мар 2006, 17:09

Вероятно е да си "направила" нещо, а може и съвпадение да е - ти ако не знаеш кой ? :Р Браво.. сега можеш да се възгордееш и да тръгнеш по Пътя на Тъмната Страна :Р (шегувам се)
Тихо !!
Аватар
Vendetta
MagicGateBg Наблюдател

...

Мнениеот megalodon » 28 Мар 2006, 19:43

По моята логика леееко си виновна.
Аватар
megalodon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот RedStag » 28 Мар 2006, 19:55

Виж, и да си направила "нещо" от разказа ти съдя,че то не е било съзнателно така че според мен е напълно излишно да се притесняваш или респективно самообвиняваш
Аватар
RedStag
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AZA » 28 Мар 2006, 21:52

Денди .. съгласен съ с Вендета .. а има и още нещо .. недей параноясва, че само като си помислиш нещо и то става, т.е. тва води до един момент в който дори те е стах да си помислиш каквото и да било ... което от своя страна води до ограничение на мирогледа, което пък от своя страна хич не е хубаво :)
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Persa » 29 Мар 2006, 08:19

Дали ти си направила нещо, или си усетила това, което ще се случи?
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

Мнениеот dendi » 29 Мар 2006, 18:58

Благодаря за всяко едно ваше мнение...определено ми дадохте тема над която да размишлявам...
Persa има смисъл в думите ти...а и един мой приятел знае че горе - долу понякога се е случвало да "гледам в бъдещето", "да гадая" или там както би се нарекло....но го правех на сън..
Без светлина и мрак
Всичко е едно
Аватар
dendi
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 04 Апр 2006, 06:29

Хм... Навремето ми бяха казали, че огромна чст от магията е "да улучиш момента", т.е. да улучиш момента на случайност.
Пример: Магия е да щракнеш с пръсти и светофара да се смени. Но магия е и да знаеш КОГА да щракнеш с пръсти, за да "изглежда", че си го сменил ти.
Т.е. много често магия е да накараш случайността да се изпълни в правилния момент.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Persa » 04 Апр 2006, 07:25

Да, и това го има... според древните арабски мъдреци-звездобройци, за всяко нещо си има точното време.
От известно време обаче, си задавам следния въпрос - дали дадено нещо се случва, защото си го "мислим", или просто "знаем" предварително, че нещо ще се случи... така, както точно преди нещо да се случи, вече го "знаем"... :)
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 04 Апр 2006, 19:25

Мила Перса, в момента задаваш вечния въпрос- А възможно ли е вече всичко да е измислено, и когато го откриваме, ние всъщност да си го спомняме?

Хех! но сега по въпроса ти- а има ли наистина значение? И в двата случая резултатът е еднакъв, нали?

но според мен самия даденото нещо се случва според зависи. Т.е. то може да е предизвикано от нас, а може и да е просто едно голямо, лошо де-жа-вю.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот dendi » 09 Апр 2006, 20:28

Мисля че почвам да разбирам за какво става въпрос Изображение и съм безкрайно благодарна за разясненията и помоща ви
Без светлина и мрак
Всичко е едно
Аватар
dendi
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор