Полезни Книги и сайтове за Магия

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот JZ » 03 Фев 2005, 23:59

От къде мога да намеря сайт (Български по възможност), от които да мога да започна да изучавам магията?
JZ

Мнениеот Mixael » 04 Фев 2005, 10:54

Зависи каква магия те влече. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 04 Фев 2005, 10:57

А защо не започнеш от тук ?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот warrioroftheworld » 04 Фев 2005, 11:27

госта по-горе бях аз :smile:
ами съвсем нов съм и незнам и аз какво ме влече точно но искам да се занимавам с магия и няма от къде да се науча crybaby2
като гледам в форума всички са доста напреднали,ако може да ме запознаете с начални стъпки или нещо подобно :smile:
Long live HARD ROCK & HEAVY METAL
Аватар
warrioroftheworld

Мнениеот Vault » 04 Фев 2005, 11:51

Arhimikus написа:А защо не започнеш от тук ?

Arhimikus е прав, сайта www.magicgate-bg.com е великолепен и е на български!!! А също може да посетиш и тези адреси:
http://truden.com/
http://www.viavita.net/
http://www.mysticbg.com/
http://www.spiralata.net/index.html
Също са на български и са много полезни. Успех!!! ;)
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 04 Фев 2005, 13:12

Разгледай добре всички теми във форума. Мисля, че ще откриеш доста полезни неща. Тепърва трябва да се ориентираш на кое да симпатизираш и кое да изучаваш.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот arcopal » 04 Фев 2005, 17:14

Едва ли от сайтове ще научиш много!
Не съм намерил още систематизиран магически курс онлайн.
А за български хептен нема. Това че Този сайт е най-добрият,
не значи че е достатъчно добър, за да е учебно помагало.
Единственото което можеш да немериш онлайн са КНИГИ!
По тях вече може и да научиш нещо. Друг е въпросът - какво :)

Казваш, че сме напреднали - но Ти как би могъл да го съдиш без
да имаш и най-малка представа от областа на Магията?! Може да сме просто много талантливи сладкодумци с развинтено въображение?
Нямаш начин да отсъдиш какво мога аз, докато не се запознаеш с
областа в която твърдя, че ме бива! Примерно програмиране! Дори и
да ти покажа Чудо, ти няма как да знаеш дали това не е нещо
елементарно дето и програмистите-двойкари го могат!!!

Така че, пожелавам ти повече усилия в Търсенето!
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 04 Фев 2005, 17:56

warrioroftheworld от сайтове както каза arcopal не можеш да научиш много.Но от книги е нещо вече съвсем друго.Има няколко онлайн книжарници предлагайки книги на такава тематика.
http://helikon.bg/razdel.php?catid=18

http://bgbook.dir.bg/showsubcat.php?ID=38

ето и линк към изд.Аратрон,изцяло издателство за такава тематика
http://www.aratron.org/
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот затворени очи » 04 Фев 2005, 18:56

винаги ми е бил проблема-е добре сега от толкова много книги-коя точно си струва, кой автор иска и може да образова. щото те всичките книги са с едни гръмки и многообещаващи заглавия и особено ако си в някоя книжарница е трудно да разбереш с бегъл едноминутен поглед какво си струва да се прочете и какво не (особено ако си лаик).
за това ако може някой да препоръча автор, ще съм мъ много благодарна. icon_blob1
затворени очи

Мнениеот fly^spirit » 04 Фев 2005, 19:38

Магията се учи в процес на практика.Ако искаш да учиш на теория книгите и сайтовете биха били подходящи.Както разбираме все още не си наясно към какво да се насочиш.Този сайт е наистина добър като за началото,защото повечето които съм посещавала ми се струват комерсиални.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот warrioroftheworld » 04 Фев 2005, 20:41

Mixael написа:Зависи каква магия те влече. ;)

някои може ли да ми поясни видовете магии :oops: :oops: :oops:
и коя горе-долу за какво служи :oops: :oops: :oops:
..................................................................................................
.................................ако не е много де
Long live HARD ROCK & HEAVY METAL
Аватар
warrioroftheworld

Мнениеот Mixael » 04 Фев 2005, 22:01

Разгледай форума ,виж какво те влече,и така ще си намериш книга. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 04 Фев 2005, 23:32

затворени очи написа:винаги ми е бил проблема-е добре сега от толкова много книги-коя точно си струва, кой автор иска и може да образова. щото те всичките книги са с едни гръмки и многообещаващи заглавия и особено ако си в някоя книжарница е трудно да разбереш с бегъл едноминутен поглед какво си струва да се прочете и какво не (особено ако си лаик).
за това ако може някой да препоръча автор, ще съм мъ много благодарна. icon_blob1

Чети всичко,което можеш да докапаш,живота ни е твърде кратък за подбиране.Интересувай се от всичко,учи се отвсякъде,просто колкото повече прочетеш,толкова повече ще научиш.Но това не е само от книги,слушай и хората,чувай се в думите им,учи се от всичко.Живей и се учи,живота е твърде кратък...
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 04 Фев 2005, 23:46

MaRiO написа:Чети всичко,което можеш да докапаш,живота ни е твърде кратък за подбиране.Интересувай се от всичко,учи се отвсякъде,просто колкото повече прочетеш,толкова повече ще научиш.Живей и се учи,живота е твърде кратък...

Ей това ми хареса. Ами така е. Чети, наблюдавай, слушай и умей да мълчиш. После сам ще разбереш и сам ще умееш да отсееш.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Затворени очи » 05 Фев 2005, 07:02

напълно съм съгласна с това, човек трябва да се интересува от много и различни неща. но някак си ми се струва, че в бг вече прекалено много хора решиха, че с тези неще могат да направят лесни пари и почнаха да пишат какви ли не простотии или да правят телевизионни предавания.
точно това беше моята идея-бих се радвала да чета за различните видове магии и учения стига този, който е писал наистина да знае за какво пише а не да се прави на поредния месия или изпратен от извънземните да помага на хората срещу 'скромни дарения'.
във всичко има класика и еднодневки и за да можеш да знаеш кое е боклука първо трябва да знаеш кое не е, нали? :lol:
та за това, моля ви, кажете поне едно име, без значение за кое точно учение пише, някой, който полага основите, защото когато си поне малко запознат вече от там натаък става по-лесно в подбирането на информация
пак много се разписах... icon_angry
Затворени очи

Мнениеот Марио » 05 Фев 2005, 12:10

Затворени очи боклуците много лесно ще ги разпознаеш от качественото.Просто като започнеш да четеш нещо ще го разбереш ;)
Иначе има една книжка "Съвременна магия" на Доналд Майкъл Крейг.Добра е:)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 05 Фев 2005, 12:31

Ами от къде да се започне... ;)
Това е нещо, което ти идва отвътре, няма точна рецепта какво и как да научиш. Но като за начало, мога да Ви препоръчам това, от което аз съм започнал:

1. Най-добре е да си потърсите книгите на Д-р Папюс, това като за начало.
2. Джон Бейнс - "Тайното учение"!!!
3. Следващото стъпало е Елифас Леви - и двете му книги, които са преведени на БГ език.
4. Много интересни са книгите в четири тома на Агрипа, но засъжаление в БГ последната не е превеждана.
5. Книги описващи вещерските ритуали, Хеката и тем подобни...
6. Доналд Майкъл Крейг
7. Тед Андрюс
8. Елена Блавадска - "Разбулената Изида" - малко е сложна, но ако я четете между редовете ще разберете това, което ви интересува-).
9. Следват книги свързани с всякакви ритуални практики - викане на духове, правенето на символи и печати... - "Ключовете на Соломон - Малкия и Големия" и т.н.
10. Всички книги отнасящи се до това какво представляват Руните, видове руни, както и всичко свързано с ритуалите с тях.
11. Книгите, които описват картите Таро, както и различните колоди и методите за гадаене с тях.
12. Тот - книги свързани с Египет и египетската магия. Могат да се четат книгите, които описват различните митове свързани с древен Египет, много са полезни. Добре е да научите и кои са египетските символи използвани най-често в магията.
13. От тук нататък вече можете да се насочите към по-хард произведенията като - книги, които описват различни VooDoo практики, Призоваването на демони и духове, Китайската и Друидска магия, Хаос магията, както и всичко, което ви попадни и е свързано със заклинания и магическа работа.

Разбира се има и още много други произведения на различни автори, но от това, което ви описах по-горе си струва човек да започне, за да отсее след това житото от плявата...

Druido
Последна промяна Wizard на 15 Фев 2005, 20:52, променена общо 3 пъти
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Марио » 05 Фев 2005, 13:17

Wizard имам няколко въпроса.Каза за двете книги на Елифас Леви,интересно ми е кои са те.Едната май беше учение и "ритуал на висшата магия",но другата не я знам.И тази гореспомената книга имаш ли идея от къде мога да я взема,защото проверих в издателството и е изчерпана:(
И още нещо за кои четери тома на Агрипа говориш.За окултна философия ли?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 12 Фев 2005, 12:53

Кой точно е Агрипа и с какво съдържание са творбите му? Гримуари са нали?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 15 Фев 2005, 20:45

Значи книгите, които имах в предвид на Елифас Леви са:
1. "Учение и ритуал на Висшата магия" и "Ключът към Великите тайни" (тази книга е в превод от записки на Алистър Кроули).
2. Други интересни книги: Хенрих Корнелий Агрипа - Окултна Философия (в четири тома).
3. МНОГО ВАЖНА КНИГА - това е книгата с която исках да започна моето изложение от книги, затова и ще допълня по-горният си списък с нея. Автор на книгата е Джон Бейнс - "Тайното учение".
4. Рудолф Щайнер - "Как се постигат познания за висшите светове"
5. Макс Хайндл - "Космогонията на Розенкройцерите".
6. Джеймс Джордж Фрейзър - "Златната клонка".

Може би ще публикувам части от някои книги в раздела "Статии" на форума, защото въпросите, които обикновено интересуват повечето от посетителите на форума на MgicGate са всързани именно с неща, за които се говори в тези книги...

Druido
Аватар
Wizard
Администратор

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор