Проф. Луи Франк от университета в Айова предполага, че водата на земята е дошла от космоса под формата на лед, тъй като на сателитни снимки имало някакви черни петна, които се оказали малки комети, представляващи вода и лед с маса стотоци и повече тона. За една минута в земната атмосфера падат по около двадесет. Това ми е малко странно, тъй като тогава би трябвало, такива комети да падат и на другите планети. Примерно на Марс, а там няма вода, като се изключет ледените шапки на полюсите, но това не ми се струва достатъчно. Може някога да е имало, знае ли човек. В книгата се казва, че на Земята има условия за съхраняването на тази вода. Но...пак ми изглежда малко нагласено.
Водата играе ключова роля в еволюцията. Теорията на Дарвин за сега е най-функционална, но самото нещо, което поражда измененията остава неразбрано.
"Кацуко Мураками, заслужил професор на Университета в Цукуба, привлече световното внимание с тълкуването на ДНК-кода на окиса, наречен ренин. Мнението му е. че колкото повече разбирате ДНК, толкова повече ще сте склонни да приемете, че НЕЩО ВЕЛИКО играе роля в кодирането на подобна сложна информация в подобни малки пространства."
"Каква информация е донесла със себе си древната вода, когато напуснала Космоса и паднала на Земята? Можем да приемем, че тя е донесла програмата, необходима за развитието на живота на тази планета."
Едно семейство, запознато с работата на Емото, прави експеримент, като в три буркана поставят ориз. (Предполагам, че и малко вода, за да покълне. В училище правихме подобни експерименти. Слагахме върху навлажнено парче памук няколко житни или други семена и в продължение на няколко дни наблюдавахме как покълват, като трябваше да са на топло и всеки да не се оставят да изсъхват. Това, разбирасе, беше с друга цел, но мисълта ми е, че ако някой не го мързи и проявява интерес, може да направи този опит и после да сподели резултатите .) На първия буркан казвали „Благодаря ти”, на втория-„ти, глупако”, а третия игнорирали. След известно време оризът в първия съд покълнал, във втория и третия почернял и загнил, като пренебрегваният бил по-зле от обиждания. Това е още едно доказателство за силата на думите. Аз си мисля, обаче, че една и съща дума може коренно да промени значението си в зависимост от интонацията. Освен това, „
Имах усещането, че и съзерцанието на водните кристали е акт на създаване на живот. Защото когато гледаме кристалите, водата непрекъснато променя вида си. Погледът има своя специфична енергия и докато е с добри намерения, дава кураж, а злият поглед го отнема.”
“ Ако вземем в предвид, че човешкото тяло е една вселена, естествено е да заключим, че носим в себе си всички химични елементи. (Учените преценяват, че съществуват между 108 и 111 елемента). Според будизма човешкото тяло е родено със 108 земни страсти (като обърканост, ревност, суета...), които ни измъчват през целия ни живот. Логично е да заключим, че 108-те страсти съответстват на тези 108 елемента.
Първото устройство за откриване на вибрации, което патентовах в Япония, измина дълъг път, за да докаже това твърдение. Апаратът може да измерва уникалните вибрации, излъчени около нас и да ги възпроизведе във водата. Можех да измервам вибрации от много различни хора и разбрах, че негативните мисли и емоции, които излъчваме съответстват на вълни от различни елементи. Например въбрациите, предизвикани от гнева, са еквивалентни на живака, а на скръб и печал на алуминия. По същия начин несигурността е свързана с кадмия, отчаянието-със стоманата, напрежението с цинка.” Вибрациите на планетите също съответстват с тези на някои елементи, което се използва в Астрологоята.
„
Преди няколко години в японския университет бе разработен метод за заличаването на звука чрез звук. С установчване дължината на вълната на нежелания шум учените са в състояние да създадат противоположния шум и да го предадат по високоговорители, ликвидирайки звука в определена област.” Тази система може да се използва и при човешките емоции. На всяко негативно чувство съответства противоположното позитивно. „ Ако сте ранени от чувство за омраза, трябва да потърсите лечение чрез чувство за признателност.” Това е така, защото всички ние сме двулики. Например избухливите хора са склонни веднага да се разплачат. Същия принцип е включен и в хомеопатята.
Скоро ще напиша и последната част.

Не може да се мине два пъти през една и съща река.