Нещо за себе си

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Go2Hell » 29 Юни 2007, 10:04

Здравейте.
Искам да ви помоля за нещо.Преди имах разни проблеми и т.н.Сега се опитвам да живея с някаква позитивна нагласа,но ми е страшно трудно,понякога ми е много трудно да се отпусна.Искам да дам на хората нещо хубаво от себе си,искам те да го усещат и не искам нищо в замяна,но ме е много страх,че бъркам,че не правя достатъчно.Неспокойна съм.Искам да направя нещо за себе си.Възможно ли е?Някакъв ритуал или нещо такова?Не съм много навътре с нещата,но предполагам,че това не е лошо.
Благодаря ви предварително.
Аватар
Go2Hell

Мнениеот Lanukio » 29 Юни 2007, 11:43

Има един риатуал Атаген-да предизвикаш промяна в себе си и е постнат някъде из форума, но ако питаш мен ритуали не ти трябват, а трябва дълго и продължително опознаване на себе си. Какво те плаши? Одобрение от другите ли търсиш? Неудовлетворена ли си, защото не правиш нещо, което би искала да правиш? За бъдещето ли се тревожиш? От миналото ли има нещо, което ти пречи да се наслаждаваш на моментите днес? На тези въпроси си отговори, а ритуалите ги остави настрана засега.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 30 Юни 2007, 15:04

Тази дума позитивизъм ми бяга много по тъч линията . Има подсеъзнателна тенденция когато искаш да се промениш да започнеш да правиш добро и само позитивизъм да излъчваш . Много хора си мислят че за да се слееш с всичко трябва да си майка Тереза . Това изцяло христянско мислене . Не знам друга религия да изповядва това . Според будистите не трябва да има позитивизъм в теб и да гониш отрицателните енергии а да има перфектна хармония между тях и да са в еднакво количество . Позитивизма води до дисбаланс . Естествено че ще се чувстваш не както трябва като баланса ти куца .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 30 Юни 2007, 15:08

(EDIT)
Желанието на човек да се промени е глупаво . Нужно е единствено осъзнаване не сегашната ситуация . Не говоря за това да се хвърлиш в мисли за това какво и кой си ти . Това само ще навреди . Говоря за приемане . Приеми всичко без да имаш цел да го променяш . Всъщност това е голяма промяна и израстване . Но това е следствие а не целта .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 01 Юли 2007, 02:20

Аз само да вметна, че ако никът ти изразява цялостното ти отношение към света, самата себе си и всичко останало, то никакъв ритуал няма да ти помогне.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 01 Юли 2007, 06:13

B-L-O-T ти го е казал много добре: Да намериш баланс в себе си между позитивизма и негативизма. Какво повече от това като начало. Ако го направиш, ще започнеш да излъчваш към околните именно хармония. Тази, която е в теб.
По този начин и те ще се настройват на вълните на хармонията и отношенията ви ще функционират перфектно. Но ако посланието ти е продиктувано от страха, че бъркаш, естествено, че и хората край теб ще се поддадат на този сигнал. Мисля, че схвана идеята. Пък и мисля, че този страх, който те е обзел е някак си ирационален или как да кажа....не е продиктуван от нещо конкретно. Като че ли ти му придаваш форма. Не зная дали се изразих добре.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот KAT » 01 Юли 2007, 08:25

ей това олигофренското мислене няма край много е заразно, значи правим 5 добри неща и после убиваме 5 човека за да сме в хармония и отношенията да функционират перфектно. Да намерим баланс. А не е ли по-добре да правим само добри неща за да ни е в хармония съвестта ни че не сме сгафили нещо в живота си и не сме наранили някого, защото много добре знаете как някоя негативна постъпка може да ни човърка цял живот и да ни измъчва до краен предел.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юли 2007, 09:31

КАТ - относно примера ти - не е уместен . В примера може да се каже да не правиш нищо . Тогава примера ще е най-точен за това което говоря . Не е добре да лъхаш замо позитивизъм защото това е срещу природата . В природата няма позитивизъм или негативизъм . Позитивизма е изкуствено нещо .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юли 2007, 10:25

абе блоте, доколкото си спомням човека също е част от природата, така че за какви изкуствени неща ми говориш, щом човека е част от природата и при него има позитивизъм и нагативизъм това означава че все пак в природата има такова нещо. И нима ти смяташ че като мислиш положително "лъхаш" (пияницата лъха сутрин все още на алкохол между другото) срещу природата.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Go2Hell » 01 Юли 2007, 13:48

Първо - никът ми НЕ изразява отношението ми към света.Ако беше така, тогава тази тема изобщо нямаше да я има,може би изразяваше преди.
Второ - мисля, че много неща от миналото ми ми влияят, оставили си траен отпечатък и въпреки че си мислих, че съм приела всичко и вече мога да живея спокойно, разбрах, че има неща, които не ми дават мира.Това е някак си подсъзнателно.Имам много страхове, които преди нямах.И макар и да го разбирам много добре, не мога да се отпусна.
И сега за позитивизма - аз трудно намирам баланс - или ще е едно, или ще е другото - винаги съм по крайностите.Разбирам логиката на всичко, което ми обяснявате.Но аз не мога да го постигна.Приела съм нещата и живея в настоящето (поне се опитвам), но страховете ми са много.
Аватар
Go2Hell

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юли 2007, 16:02

KAT - има много теории че човека (част от него) не е много природна . . . Има извънземна част в него . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 01 Юли 2007, 16:12

Аз май нещо не схванах. Искаш ритуал, който да премахне страховете ти, така ли да разбирам. Ако е така-такъв ритуал няма. Всички хора имаме страхове, но идеята е да се справяме с тях по един или друг начин. Разбирам те за крайностите, познато ми е, но постепенно с тренинг се постига контрол. Мисля, че проблема е по скоро психологически, а не 'магически'.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 01 Юли 2007, 16:41

КАТ: Тогава айде така, за да е по-малко олигофренско: Ако някой ПРАВИ само добри, прекрасни, светли неща, но МИСЛИ за това как би убил 5 човека или пък например 1 котка, тогава съвестта му дали ще е в хармония. Ще има ли нещо сгафено, ако вършим добрини, но мислим за злини....Какво е твоето обяснение? Ако в този случай можем да говорим за хармонията, така, както е обяснена от теб, то тогава тя /въпросната хармония/ ще е разположена само на повърхността :)))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот KAT » 01 Юли 2007, 18:14

B-L-O-T - доколкото знам слънцето и ако щеш цялата галактика е все природата, да не би да мислиш че има природа само на Земята - кое поляните и горите ли. Щом част от природата на човека е извънземна не виждам никакви проблеми той - човекът пак си е част от природата (примерно дошъл от друга планета, където пак си имаме природа, дори и да са голи скали и камъни само).

avanabil - този пример който даваш, човекът не е добре с разсъдъка си. Да има сгафено правим се на лицемери умишлено или не пред другите или пред самите себе си.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юли 2007, 18:39

KAT - тук имаме различни девфиниции за природа . Като казвам изкуствено нямам предвид нереално . Да естествено щом може да си го помисли то в този момент става нормално но аз го казвам в разговорен вид . Колкото то avanabil - тя обхваща едно периферие (частен случай) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юли 2007, 21:27

наричаш позитивизма изкуствен, аз нали ти показах че човека също е част от природата, щом човека е измислил позитивизма значи не е изкуствено нещо нещото позитивизъм, иначе излиза че самата природа си е изкуствена.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 02 Юли 2007, 05:06

Мила според мен не ти е нужен ритуал защо просто не отидеш на осамотено място сред природата или там където се 4увстваш добре и не помислиш за себеси ако не мислиш само за грешките си и за неуспехите си а се замислиш "абе можеби не сум лош човек и аз съм правила добри неща и съм успявала" можеби ще се почувстваш по-добре просто трябва да повярваш в себеси гледаи ведро на нещата направи си равносметка и се замисли че не винаги правиш грешки просто ти си си втълпила това и се измъчваш всеки човек бърка и греши но също така и всеки човек трябва да запомни че и другите хора сущо са като него и че не е единствен затова не трябва да се отчайва а да гледа на пред и да се опитва да прави веселите си моменти повече а не да се самосъжалява!!!!!! Мила опитаи с това аз не вярвам че постоянно правиш грешки точно обратното АЗ ВЯРВАМ чЕ СИ ДОБЪР чОВЕК и просто си обърката :):):)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 02 Юли 2007, 07:20

Няма идеално положение,ако нещо за мен е добро в същото време за друг е зло-пример-купуваш си кола и и се радваш,обаче комшията до такава степен започва да завижда,че моята кола се превръща за него в нещо не дотам добро поради зависта.Е какво да се прави-всеки решава сам за себе си какъв модел на мислене ще предрриеме-дали ще се дарадва,или ще завижда и от този негов избор са и последствията.Зависта,злобата,омразата,страхът-те разболяват.Как да се борим със страха-спираме да мислим за него и решаваме нещата по начин при който няма как да се провалим ,обмисляме сега ли е момента да предприема дадено действие или да изчакам.Колкото пъти съм действала импулсивно,ей така за идеята винаги съм се разочаровала от резултата,но пък съм се научила да не бързам а да обмислям вариянтите,ако постъпя по този начин ще стане това,по другия-това,и ако не нанаправя нищо-това.Е кое е най-добро за мен?А не за комшията и така,малко поопростих нещата за да е по-лесно за разбиране.Проблемът,страхът го раздробяваш на малки парченца и ги решаваш чрез действие.Това е лично мое мнение,при мен действа.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 02 Юли 2007, 07:53

Мила аз мисля че не трябва да отдаваш такова значение на страха ако те е страх от всичко ти ще живееш непълноценно просто се отпусни и помисли малко за себе си никога няма да намериш хора които да са съгласни с теб за всичко както и ти не си съгласна с тях не може на всеки да му харесва това което правиш но не трябва да ти пука просто помосли малко за себеси и спри да мислиш дали на някои ще му харесва ако ти самата не се харесваш как искаш другите да те харесват за да си щастлива трябва да будеш малко егоист не казвам да мислиш само за себеси и за никои друг а да знаеш само че ти си на-важна и че трябва да правиш това което е наи-добро за теб дори и другите да не го удобряват ако мислиш постоянно за другите ще се побъркаш отпуснисе малко и се успокои просто 1-во помисли за себеси и незабравяй винаги ще има хора които не те харесват но нее трябва да ти пука важното е ти да се харесваш!!!! :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 02 Юли 2007, 08:29

КАТ - ти прочете ли последният ми пост ? Ето ти и пример - Изкуствено цвете . То прилича само на външен вид на ивтинско . То е направено за да наподобява истинското но всъщност не притежава качествата . Да то също може да се нарече цвете и е направено от материали които са дошли от природата и от тази гледна точка не може да се нарече изкуствено . За това "Изкуствено" го използвам разговорно .
Това беше посланието от миналият ми пост . Сега се повтарят . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор